Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta odakle provalija? Pa Hristos valjda zna ima li provalija ili nema.
sta otdeljuje ta provalija, tj. gde su lazar u narucju avramovom [u raju, na 3. nebu?], a gde je bogatas [u podzemlju, carstvu mrtvih, u paklu, gde?]

Luka 16,23 I u paklu kad bješe u mukama podiže oči svoje i ugleda izdaleka Avraama i Lazara u naručju njegovu,
Luka 16,23 U boravištu mrtvih, kad bijaše na mučenju, on podiže oči i vidje izdaleka Abrahama s Lazarom pokraj sebe.

jel su isto pakao i ad [seol] ili nisu? zar ne vidis da su prevodioci svako po svom nahodjenju prevodili? ne vidis, i neces da se razjasnimo
AD (jevrejski seol-praznina, pustos; grcki hades-nevidljivo)
Podzemno carstvo smrti (Psalam 16,10 pise pakao po Djuri Danicicu, a treba ad kao i u Delima 2,27-31, jer verujemo Sinodu SPC, tj. znamo da je Gospod u ad silazio da bi propovedao Jevandjelje mrtvima), po drevnom verovanju mesto dusa pokojnika, koje prebivaju u zaboravu, bez kretanja i zvukova, bez prokletstva i blagoslova u ocekivanju Strasnog suda (Jov 10,21-22; 17,16; Psalam 94,17).

Hristos nije bog nego Bozji Sin
Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)
Isus je mesija sa cim se Jevreji ne slazu a ne slazu se ni hriscani jer ne koriste tu rec.
Naravno bilo bi glupo za sebe tvrditi "ja sam Mesija" vec je umesto toga koristio izraz "boziji sin" koji se u Bibliji koristi za mnoge "bozije sinove"...

Buduci da se scenario i prorocanstvo odnosilo na dolazak mesije jasno je da se radi o tome i da je to pravi izraz
Jevrejska reč "Mesija" znači "Pomazanik". Takođe i grčka reč "Hristos" znači Pomazanik. Misli se na pomazivanje uljem. Dakle, Isusu su dali ime Hristos oni ljudi koji su poverovali da je on taj obećani Pomazanik.
Ko je ranije bio pomazivan? U Bibliji, u Starom Zavetu, Bog je tražio da kada neki čovek treba da postane sveštenik, pre nego što počne da služi kao sveštenik mora da se pomaže uljem.
Hristos kao Bog je
Onda je i Muhamed Bog...

Poslednja izmena:
Isus je mesija sa cim se Jevreji ne slazu a ne slazu se ni hriscani jer ne koriste tu rec.
pa, jel ti pise da je rec semitska, a da mi imamo grcku analognu:
Jevrejska reč "Mesija" znači "Pomazanik". Takođe i grčka reč "Hristos" znači Pomazanik
ali, sta da vam kazem, kad se Proroci moraju ispuniti: ... podignuce Gospod sinove Siona na sinove Javana, ...
iliti podize semitsko mesijanstvo, cionisticku zaveru na grcko hriscanstvo! sinovi javana su sinovi grcki

sta otdeljuje ta provalija, tj. gde su lazar u narucju avramovom [u raju, na 3. nebu?], a gde je bogatas [u podzemlju, carstvu mrtvih, u paklu, gde?]

Luka 16,23 I u paklu kad bješe u mukama podiže oči svoje i ugleda izdaleka Avraama i Lazara u naručju njegovu,
Luka 16,23 U boravištu mrtvih, kad bijaše na mučenju, on podiže oči i vidje izdaleka Abrahama s Lazarom pokraj sebe.

jel su isto pakao i ad [seol] ili nisu? zar ne vidis da su prevodioci svako po svom nahodjenju prevodili? ne vidis, i neces da se razjasnimo
Pa to je ad/šeol. Ali nema prave riječi za to u srpskom pa dolazi do zabuna jer se prevodi i to i geena kao pakao.

Pa to je ad/šeol. Ali nema prave riječi za to u srpskom pa dolazi do zabuna jer se prevodi i to i geena kao pakao.
ad/seol je podzemlje, znaci svi su tamo, i bogatas i ubogi lazar i avram? samo su odeljeni, ali su komplet svi u podzemlju?

ja ne mislim tako jer tamo u podzemlju nema ni zvukova i znaci nevidljivo
ja mislim da su svi na trecem nebu, i da su tamo odeljeni

A kad umre siromah, anđeli ga odneše u Avraamovo naručje. - GDE JE TO, U PODZEMLJU, ADU, SEOLU, CARSTVU MRTVIH? Ja mislim u raju, na 3. nebu, a ne u utrobu zemlje u podzemlje u carstvo mrtvih. AVRAM JE ZIV BOGU, ne zaboravi, sta ce on medju mrtvima? i zasto andjeli da nose duse u utrobu zemlje, sami ljudi sidju u grob?.

Poslednja izmena:
Isus je obucavan u Agarti, neki bi rekli Indiji, za svoju misiju, kao sto je poznato od 13. do 30. godine se ne zna gde je bio.

A prema judaizmu Mesija treba da dodje upravo iz Edena odnosno Agarte
jes ti judaista? jel za mene Hristos Mesija, a ti se pravis lud. Mesija ili Hristos ista je to rec.
ja adam sam dosao iz edena, ali nisam mesija

https://www.tokenrock.com/subjects/agartha/ The many cataclysms and wars that took place on the surface drove these people underground.

oce da nas sprze u termonuklearnom ratu,.a elita da klisne u podzemne gradove - zato zagovaraju ovo njesra, pa vi vidite koji je vas interes da im verujete

Poslednja izmena:
obećao mu raj i to odma taj dan
šta tumačiš kad lepo piše :D nije spominjao ni vaskrsenje ni vaznesenje ni nebo ni zemlju.
ili ti sad smeta što ne možeš da se vadiš na "biblija samu sebe tumači"?
Sama sebe tumači kad znaš šta treba da piše. Oni su toliko iznaučavali
Bibliju, da komotno sami mogu novu da napišu tačno onako kako treba
da piše, jer znaju. Razumeš?

Isus je obucavan u Agarti, neki bi rekli Indiji, za svoju misiju, kao sto je poznato od 13. do 30. godine se ne zna gde je bio.

A prema judaizmu Mesija treba da dodje upravo iz Edena odnosno Agarte
pa valjda bih ja adam znao da je neko ziveo ispod mene u raju? lazu sve! sve su izmislili, nema nikakve agarte, nego oce da nas sprze, a elita da klisne, iskopani su vec podzemni gradovi, kao sklonista za elitu, samo malobrojnu, nema mesta za sve koji bi da klisnu

jedino ako one rupe koje sam kopristio za veliku nuzdu nisu bili njihovi otvori za ventilaciju, aga-trt-ini, jaoj rasplaka me, usra ih

Poslednja izmena:
Sama sebe tumači kad znaš šta treba da piše. Oni su toliko iznaučavali
Bibliju, da komotno sami mogu novu da napišu tačno onako kako treba
da piše, jer znaju. Razumeš?
kad mogu mormoni (pošteno) mogli bi i oni, a ne da falsifikuju.
Knjiga Mormona je sveti tekst mormona. Prvi put je objavljena 1830. godine od strane Džozefa Smita, osnivača mormonizma. Prema Smitovim tvrdnjama, on je Mormonovu knjigu preveo sa zlatnih ploča, koje mu je 1827. godine uručio anđeo Moroni, dok je prema mišljenjima većine ne-mormonskih naučnika knjigu napisao sam Smit.
a pošto i njima anđeo pomaže i dan danas, mogli bi da imaju jahovinu knjigu.

A kad umre siromah, anđeli ga odneše u Avraamovo naručje. - GDE JE TO, U PODZEMLJU, ADU, SEOLU, CARSTVU MRTVIH? Ja mislim u raju, na 3. nebu, a ne u utrobu zemlje u podzemlje u carstvo mrtvih. AVRAM JE ZIV BOGU, ne zaboravi, sta ce on medju mrtvima? i zasto andjeli da nose duse u utrobu zemlje, sami ljudi sidju u grob?
Узми сад па по први пут у животу прочитај цело то поглавље и добићеш одговор на питање уместо што трућкаш о свом безвредном мишљењу.

Узми сад па по први пут у животу прочитај цело то поглавље и добићеш одговор на питање уместо што трућкаш о свом безвредном мишљењу.

"A kad umre siromah, anđeli ga odneše u Avraamovo naručje"

koji andjeli?

Azrael, Arabic ʿIzrāʾīl or ʿAzrāʾīl, in Islam, the angel of death who separates souls from their bodies; he is one of the four archangels (with Jibrīl, Mīkāl, and Isrāfīl) and the Islamic counterpart of the Judeo-Christian angel of death, who is sometimes called Azrael.Jul 5, 2023

Azrael| Meaning, Angel, & Fate - Britannica
https://www.britannica.com/topic/Azrael

Judeo-Christian angel of death, who is sometimes called Azrael. Azrael is of cosmic size: with his 4,000 wings and a body formed by as many eyes and tongues as there are living human beings, he stands with one foot in the fourth (or seventh) heaven, the other on the razor-sharp bridge that divides paradise and hell.

https://en.wikipedia.org/wiki/Azrael
Depending on the perspective and precepts of the various religions in which he is a figure, he may also be portrayed as a resident of the Third Heaven, a division of heaven in Judaism and Islam.[7]

Poslednja izmena od moderatora:
samo moronski bezumnik moze da poveruje
pa eto mnogo mormona veruje smitu, što ne bi i ovi raselu i raderfordu.
samo mormoni su pošteniji, bar su napisali svoju knjigu pa ko voli nek izvoli.
svo to američko "hrišćanstvo" nema veze sa hrišćanstvom.
jedni se pale na jehovu, drugi na subotu, treći na morona.
hrist im samo služi za prepucavanje sa hrišćanima.

ad/seol je podzemlje, znaci svi su tamo, i bogatas i ubogi lazar i avram? samo su odeljeni, ali su komplet svi u podzemlju?

ja ne mislim tako jer tamo u podzemlju nema ni zvukova i znaci nevidljivo
ja mislim da su svi na trecem nebu, i da su tamo odeljeni

A kad umre siromah, anđeli ga odneše u Avraamovo naručje. - GDE JE TO, U PODZEMLJU, ADU, SEOLU, CARSTVU MRTVIH? Ja mislim u raju, na 3. nebu, a ne u utrobu zemlje u podzemlje u carstvo mrtvih. AVRAM JE ZIV BOGU, ne zaboravi, sta ce on medju mrtvima? i zasto andjeli da nose duse u utrobu zemlje, sami ljudi sidju u grob?.
Nije bitno šta ti misliš već šta nam je Hristos rekao. I da, prije Hrista su svi, pravedni i nepravedni, bili u adu ali im nije bilo isto. Zato je Hristos i sišao u ad da podigne pravednike sa Sobom na nebo. Zato se na ikonama slika kako uzima Adama i Evu za ruke a u pozadini su starozavjetni pravednici.

samo moronski bezumnik moze da poveruje u to, jel tako @Maki!
sprdacina kao i ona da se ap. Pavle hvalio bezumljem, i lukavom prevarom, za koje maki kae da je skromnost

znaci ko god se hvali da je bezumni moron, on je zapravo skroman, po @Maki! ju, ...isti je to mentalni sklop kao i ovi
Za nekog ko se izdaje za pravoslavca trebao bi zaista nekada pročitati pravoslavna tumačenja Pisma i generalno o pravoslavnoj duhovnosti. Ne može svako za sebe reći da je grešnik i bezumnik a to zaista misliti. Npr. sv. Pajsije Svetogorac je za sebe rekao da je šarlatan kad ga je demon iskušavao. Jer to je hrišćanska skromnost. Slava nikad ne ide čovjeku već jedino Bogu. Toga su svetitelji, a među njima svakako i apostol Pavle, bili jako svjesni.

pa jeste...evo o 3 nebu od njih

Mormonism
Mormon theology interprets the Third Heaven to be the Celestial Kingdom, the highest of three degrees of glory rewarded by God following the resurrection and final judgment.[9]

In 1st Corinthians chapter 15, it mentions three glories of Heaven, compared to the Sun. Moon and Stars. Mormons believe that after the resurrection there are three differing degrees of Glory. All people will be judged and separated into these degrees.

Npr. sv. Pajsije Svetogorac je za sebe rekao da je šarlatan kad ga je demon iskušavao. Jer to je hrišćanska skromnost.
pa on nije slagao, samo sto je za tebe sarlatanstvo skromnost - ja upozoravam ali izgleda nemam koga, izopacujete redom pojmove, odosmo u vavilon, pometnja jezika da se ne razumemo ni sta je skromnost ni sta je sarlatanstvo

ko se posipa pepelom taj je isto skroman?

ej, vakseru, ja jevandjelje znam, ti uzmi, pa procitaj, a ja sam procitao, od svih ovde ja najvise citiram jevandjelja, objasnjavam, ukazujem na pogresna tumacenja itd

ti cak i ne vidis da sam i tu u replici citirao, ovo je iz jevandjelja, a ti nemas pojma, napadas mene, umesto da odgovoris, gde andjeli odnose:

"A kad umre siromah, anđeli ga odneše u Avraamovo naručje"

koji andjeli?

Azrael, Arabic ʿIzrāʾīl or ʿAzrāʾīl, in Islam, the angel of death who separates souls from their bodies; he is one of the four archangels (with Jibrīl, Mīkāl, and Isrāfīl) and the Islamic counterpart of the Judeo-Christian angel of death, who is sometimes called Azrael.Jul 5, 2023

Azrael| Meaning, Angel, & Fate - Britannica
https://www.britannica.com/topic/Azrael

Judeo-Christian angel of death, who is sometimes called Azrael. Azrael is of cosmic size: with his 4,000 wings and a body formed by as many eyes and tongues as there are living human beings, he stands with one foot in the fourth (or seventh) heaven, the other on the razor-sharp bridge that divides paradise and hell.

ajd sad, kako most, ako je provalija? jel ovaj otdeljuje? ajde pelceru, pevaj sad, kada si znalac?
https://en.wikipedia.org/wiki/Azrael
Depending on the perspective and precepts of the various religions in which he is a figure, he may also be portrayed as a resident of the Third Heaven, a division of heaven in Judaism and Islam.[7]
Научи да се обраћаш људима нормално, а не као незрело дериште да провоцираш, да ја тебе не бих отерао искусно у три лепе и отишао на тродневни одмор од форума.

То трпање небитних текстова остави за будале које не умеју да дишу без Трамповог упутства. Овде говоримо о Библији, где је у Библији икакав Азраел и мост оштар као жилет? Шта нам трпаш овде муслиманску теологију и Куран? У поглављу које одбијаш да разумеш ти лепо све пише, а теби треба Куран и Британика да објашњавају.

pa eto mnogo mormona veruje smitu, što ne bi i ovi raselu i raderfordu.
svo to američko "hrišćanstvo" nema veze sa hrišćanstvom.
jedni se pale na jehovu, drugi na subotu, treći na morona.
hrist im samo služi za prepucavanje sa hrišćanima.
Mormoni su HC verzija. Jednom ću se nakaniti i pročitat Mormonovu knjigu.

10. Kada je Isus postavio „vernog i razboritog roba“?

Tri godine nakon smrti brata Rasela, naime 1919, Isus je postavio „vernog i razboritog roba“. S kojom svrhom? Da njegovim slugama „daje hranu u pravo vreme“.
Tokom tih godina, jedna mala grupa pomazane braće u glavnom sedištu u Bruklinu pripremala je duhovnu hranu za Isusove sledbenike. Izraz „vodeće telo“ počeo je da se pojavljuje u našim publikacijama tokom 1940-ih. U to vreme se ono poistovećivalo sa Traktatnim društvom. Međutim, 1971. godine je objašnjeno da Vodeće telo nije isto što i Biblijsko i traktatno društvo. To društvo je bilo pravno telo koje je omogućavalo ispunjavanje zakonskih obaveza. Zato su od tada pomazana braća mogla postati članovi Vodećeg tela iako nisu bili u upravnom odboru Društva. Odnedavno zrela braća koja imaju zemaljsku nadu služe u upravnom odboru Društva, kao i u drugim korporacijama koje koristi Božji narod. Zahvaljujući tome Vodeće telo može da se posveti pružanju pouke i vođstva Božjem narodu...
https://www.jw.org/sr-latn/bibliote...vanje-februar-2017/ko-danas-vodi-božji-narod/

evo isus džabe slao svetog duha, sve mora sam :D
da uspostavi vodeće telo i korporacije.

strašno

Back