Jehovini Svedoci obelezili Spomen svecanost

Preporucujem ti da procitas moj zadnji post jos nekoliko puta i da mi onda konacno odgovoris to sto sam te pitao.
Hvala unapred na tvom iskrenom odgovoru.
Evo koristim priliku da se javno izvinim aeternum zato sto sam je uvredio s jednom mojom shaljivom konstatacijom ...
...dakle sala je ipak bila suvise ostra stoga zahvaljujem moderatoru sto je vec obrisao dok ujedno navodim da cu u buducem dati sve od sebe kako bi zapazio sve opstoprihvacene norme pristojnog pisanja.

Eto,toliko od mene a sad jel se mozemo vratiti na diskusiju gde ocekujem odgovore od aeternum na pitanja u mom postu br. 75 ???

Evo koristim priliku da se javno izvinim aeternum zato sto sam je uvredio s jednom mojom shaljivom konstatacijom ...
...dakle sala je ipak bila suvise ostra stoga zahvaljujem moderatoru sto je vec obrisao dok ujedno navodim da cu u buducem dati sve od sebe kako bi zapazio sve opstoprihvacene norme pristojnog pisanja.

Eto,toliko od mene a sad jel se mozemo vratiti na diskusiju gde ocekujem odgovore od aeternum na pitanja u mom postu br. 75 ???
Hvala lepo od tebe pa nastavicemo kad nadjem vreme

Isus je rekao: „Činite ovo meni na spomen“, a ne „meni na žrtvu“ (1. Korinćanima 11:24).

Oni koji veruju u transsupstancijaciju, to jest da hleb i vino postaju Isusovo doslovno telo i krv,
To je veoma zanimljivo i znacajno pitanje

transsupstancijacija​

https://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=62063

da li je ovo transsupstancijacija:

Jovan 14,20U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u ocu svojemu, i vi u meni, i ja u vama.
ili ovo:
Jovan 14,23Isus odgovori i reče mu: ko ima ljubav k meni, držaće riječ moju; i otac moj imaće ljubav k njemu: i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.

mi bi prvo trebali da krenemo od pojma, tj, sta je osnova supstanca - tvar, a Bog je Duh, ne tvar; onda bi trebali da prodjemo kroz razna tudja shvatanja na primer na linku, jel vi drzite Cvinglijevo:(puki spomen-čin) naučavanje:
https://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=62063

dakle, tek na kraju, kada vidimo svacije stanoviste, onda bi mogli da diskutujemo ko je u pravu, a ko je u pravu jos vise

Neka Mi neko objasni kako je Isus zrtva? Aeternum Ti znas definiciju reci zrtva?Zrtva je kad nekog izgubis zauvek, a vas Bog je zrtvovao svog Sina znajuci da ce ponovo biti pored njega,to nije nikakva zrtva.
radi se o poslednjoj zrtvi, nema vise, nema dalje, nema vece od Sina - radi se o fizickoj zrtvi, a Bog je po definiciji Duh
Jevrejima 10,26Jer kad mi griješimo navalice pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grijehe;
Jevrejima 10,27Nego strašno čekanje suda, i revnost ognja koji će da pojede one koje se suprote.
Jevrejima 10,28Ko prestupi zakon Mojsijev, bez milosti umire kod dva ili tri svjedoka.
Jevrejima 10,29Koliko mislite da će gore muke zaslužiti onaj koji sina Božijega pogazi, i krv zavjeta kojom se osveti za poganu uzdrži, i Duha blagodati naruži?

Ne znam sta si ti ocekivao?
Isus je trebao da da svoj ljudski zivot kao otkupnu zrtvu i to je to.
Da,Jahve je inace voleo da mu se prinose zrtve, to vidimo kroz celu Bibliju,a onda je "zrtvovao" svog sina da bi videli koliko je on velik, i da je Jahve ljubav,a u sustini niti ga je zrtvovao niti je ikad Ista uradio dobro za svoj narod.Samo je lagao,ratovao,trazio zrtve,i uzivao u dimu od sala(jer ga to navodno opusta) Cudan lik.

Da,Jahve je inace voleo da mu se prinose zrtve, to vidimo kroz celu Bibliju,a onda je "zrtvovao" svog sina da bi videli koliko je on velik, i da je Jahve ljubav,a u sustini niti ga je zrtvovao niti je ikad Ista uradio dobro za svoj narod.Samo je lagao,ratovao,trazio zrtve,i uzivao u dimu od sala(jer ga to navodno opusta) Cudan lik.
Da u starom zavetu Bogu su prinosene zivotinjeske zrtve
koje su predocavale Isusovu Zrtvu..

Da Bog JHVH je ljubav. A klevetanjem Boga neces nista dobro postici.
Nije lik nego Bog
a izvoli procitaj uvodni post pa ces videti zasto je isus zrtvovao svoj zivot.

Da u starom zavetu Bogu su prinosene zivotinjeske zrtve
koje su predocavale Isusovu Zrtvu..

Da Bog JHVH je ljubav. A klevetanjem Boga neces nista dobro postici.
Nije lik nego Bog
a izvoli procitaj uvodni post pa ces videti zasto je isus zrtvovao svoj zivot.

Ima ljudi, Bogu hvala, koji ljubav ne mogu da vide na isti način kao i ti.
To ne znači da oni Boga kleveću, nego iz svog iskustva znaju da kada
oni nekoga vole ne traže od njega žrtve. Što znači da bi Bog trebao
biti još bolji od toga, a nikako gori.

Gde pise U Bibliji da su te zivotinjske zrtve predocavale Isusovu zrtvu?
Pise.
Procitaj Jevrejima 10 poglavlje celo

1 I zakon, imajući samo senku budućih dobara, a ne i pravo predstavljanje stvari, jednim te istim žrtvama, koje se svake godine stalno prinose, ne može nikada da dovede do savršenstva one koji tim žrtvama prisustvuju. 2 Ne bi li se inače prestalo da se prinose, kad oni koji vrše tu službu -, pošto se već jednom očiste -, ne bi više imali nikakve svesti greha svojih? 3 Ali se tim žrtvama svake godine ponavlja spomen greha, 4 jer krv junčija i jareća ne može uzeti greha. 5 Zato, ulazeći u svet, Hristos govori: "Žrtve i prinose nisi hteo, ali si mi telo pripravio. 6 Žrtve i prinosi za greh nisu ti ugodni bili. 7 I tad rekoh: Evo me, ja idem, (piše za me na čelu knjige) da izvršim, Bože, volju tvoju." 8 I pošto reče: "Žrtve i prinose nisi hteo niti su ti ugodni bili," 9 (a to se po zakonu prinosi), on dalje kaže: "Evo me, ja idem, da izvršim volju tvoju." 10 On tako ukida prvo da postavi drugo. I mi smo, po toj volji, prinosom tela Isusa Hrista, osvećeni jedanput za uvek.
11 I dok svaki sveštenik svaki dan služi i često prinosi one iste žrtve, koje nikad ne mogu uzeti greha, 12 On, pošto prinese samo jednu žrtvu za grehe, sede za svagda s desne strane Boga, 13 čekajući sad dok se polože neprijatelji njegovi za podnožje nogama njegovim. 14 Jer je on jednim samim prinosom usavršio za uvek one koji su osvećeni.

5 A svedoči nam to i Duh Sveti, jer pošto reče: 16 "Evo saveza koji ću s njima urediti posle tih dana, govori Gospod: Zakon svoj ću u srce njihovo ja metnuti i u duhu njihovu zapisati"-, on dodaje: 17 "I grehe njihove i bezdušnosti njihove više neću pominjati." 18 A gde je oproštenje greha, tu više nema prinosa za grehe. 19 Imajući dakle slobodu, braćo, ulaziti u svetilište s pomoću krvi Isusa Hrista, putem novim i živim, 20 koji nam je on otvorio kroz zavesu, to jest kroz put svoju, 21 i imajući prvosveštenika postavljena nad domom Božjim, 22 pristupajmo s istinskim srcem i punom verom, srcem očišćenim od zle savesti, i telom umivenim vodom čistom.

Zasto nakon Isusove zrtve nema vise zrtvovanaj zivotinja?
Jer su te zivotinjske zrtve bile potrebne do Isusa

Sutradan vide Jovan Isusa gde ide k njemu, i reče: Gle, jagnje Božje, koji uzima greh sveta! (Jovan 1:29)

Poslednja izmena:
Da li si ti siguran da ista znas sve to sto pises
da nije to malo bezobrazno sto radis
A sad sam i bezobrazan i ne znam sta pisem...!?
Jel imas neku normu koliko ljudi trebas izvredjati na dnevnoj osnovi ili to radis onako random i neplanirano,kako ti dodje ...!?

nakon toliko mojeg objasnjavanja da to pitas?
Kako vidis ne pitam te samo ja vec i drugi stoga je mozda red da se priupitas da mozda ipak ne fali nesto u tvom objasnjivanju ...!?
rekoh ne razgovaram sa tobom dok se solidarises sa onima sto klevecu JS i dok im advokatises
Zapravo rekla si da ces mi odgovoriti na pitanja kada budes nasla vremena i kad sam video da si pocela nalaziti vremena za druge komentare ali ne za moje odgovore - poceo sam malo direktnije da te prozivam...
I ja se ne solidarisem sa nikog koji vas klevece nego sa onima koji daju konstruktivne primedbe i postavljaju takva pitanja na koja se ponekad i ja sam nadovezujem..
Ne znam koliko si informisana na ovom planu ali se to jos uvek naziva civilizirana i kulturna diskusija.
Tebi nisam to napisala a nju ignorisem.
Pa ti zapravo i mene ignorises a sebe indirektno proglasavas lazovom ( obecala si odgovore a jos uvek ih nisi dala) .

a ti sebe direktno proglasavas lazovom jer izvrces moje
Molim te navedi dokaze za to moje izvrcenje.

a asad nastavi da pises sa sebi slicnima
Ja pisem na forumu gde ima razlicitih profila diskutanata s kojim je zaista interesantno pricati...to ne znaci da se trebamo slagati u svemu pa cak ni u bilo cemu nego da vodimo konstruktivne i argumentovane diskusije...svako iznosi svoje argumente - kakve ima takve daje !!!
Iskreno meni je zao sto si ti podbacila na ovom planu jer sam imao daleko veca ocekivanja,uzimajuci u obzir tvoje tvrdnje o poznavanju Svetog Pisma...

Back