- Poruka
- 428
Одлично одговорено! Кратко, јасно и сажето!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ovdje Jehova Bog govori da je on početak i kraj za sve ono što je on stvorio, no za samoga sebe nije niti početak niti kraj, pošto je on bez početka i bez kraja. Da je Bog početak, postavlja se pitanje kako je on nastao i tko je njega stvorio, tako da je to nelogična tvrdnja. Otkrvinenje kaže da je on KRALJ VJEČNOSTI, što mu daje titulu da je on INTELIGENTNA VJEČNA SVIJEST, naš Stvoritelj i Tvorac svega.![]()
![]()
Pozdrav svima,
molim te pojasni mi kako sin (Isus) je u isto vrijeme i otac (Bog)????
Kako su kokoš i jaje jedno te isto???
Je su li onda omlet i pohano pile jedinstveno jelo???
![]()
празна прича које нема потпору него произвољно мишљење.

još nisam pročitala niti jedan kvalitetan odgovor na naše upite, niti ste i jednu svoju tvrdnju potkrijepili biblijom.
O kakvom rezimeu onda možeš pisati?
Na sve i jedan upit vezan za gore navedene teme dobio si odgovor, mada ga po mom osobnom mišljenju ne zaslužuješ jer si obični provokator, ali zato na jednostavno pitanje o trojstvu - odgovor je da za to treba 3 - 4 knjige.
Nama su trebala tri citata iz biblije da je pobijemo.
Ako je pravoslavlje osuđeno na tebe da ga branip, ostat će vam svećenici bez posla. Razbucat ćete se...
No na stranu i katoličanstvo i pravoslavlje - tu je biblija jasna - 2. Solunjanima 2:11
![]()
Одлично одговорено! Кратко, јасно и сажето!
![]()
![]()
Ok, ajde da čujemo tvoju pamet. Objasni tvrdnju da Svemogući Bog ima početak ???
Što je bilo prije njegovog početka ? Kako je nastao ?![]()

*cut*Но, видио сам код нјих многе смијешне ствари. Видио сам у нјиховој Кули стражари чланак о хуманитарној помоћи коју Јеховини свједоци шаљу на Балкан у вријеме рата.
*cut* И Библија има је пала на нјиву пред рало њиховог оснивача. Знаковито. Нема мистерије, чисти рационализам.
*cut*
Литургија би им била дискусиони клуб кад би могли износити своје мишљење. Но, они радије у Кули стражари одштампају чланак с предвиђеном тематико и исписаним питанјима и даним одговорима, па онда на литургији одрже час провјере знања. Један чита питања, а они који су научили напамет одговоре дижу руке и наглас изговоре оно што су запамтили. Ни милиметра изван тих граница.
Много путују, шефови им имају виле на обалама Средоземног мора, преко њих се лакше дође до посла и папира и имају најболју евиденцију о становништву своје комуне. Знају гдје могу а гдје немају потребе доћи.
Не траже милодаре, али на крају састанка, литургије поднесу извјештај о станју у благајни. Шкрабица је дубока па се добро чује звонки звук пада монете на дно шкрабице.
Раније су преовлађивали Полјаци као аниматори а сад су то Африканци и Балканци.
Хвала им за бесплатне библијске студије
и наук француског језика
и повратак вјери у Бога.
Имају само један нерјешив проблем. Они ће бити оних 140 000 који ће с Богом владати након Апокалипсе, анјих већ има неколико десетина милијуна. Поприлично јака конкуренција за положаје у рају.![]()

погрешно си саветована да постављаш овако наивна питања, где можеш вербално бити згажена.
размисли пре него што нешто напишеш какве би последице по тебе биле.(савет-добронамеран)

а овако би вам тема изгледала да нема нас који вас раскринкавамо у сваком погледу.
јадно и патетично.

I da hocu vise ne mogu,Zoves li ti svog oca imenom? Ja svog oca nikad nisam ni pomislio da pozovem imenom. On je moj otac, tata, tako sam se obracao svom ocu oduvek.
Kad razmislis o tom pitanju, procitaj Filipljanima 2:5-11 i dobro razmisli, narocito o sledecem posto znam da neces da se izjasnis-Filipljanima 2:5 i 6 : "Razmišljajte onako kako je razmišljao i Hrist Isus, koji, iako je bio u Božjem obličju, nije pomišljao na otimanje-da bude jednak Bogu."
Daničić-Kradžić prevod:
5 Jer ovo da se misli među vama što je i u Kristu Isusu,
6 Koji, ako je i bio u obličju Božjem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Evo ti link pa pročitaj 6 Biblija na našim jezicima:
http://homepage.mac.com/jurek/6biblija/filipljani.html
Vrlo jasno i glasno, jednostavno da jednostavnije ne može biti. Isus nikad nije želeo poziciju svog Oca
Jehove. Ajoš manje je sebe predstavljao Svemogućim Bogom.

Nekaže to naša vjera da će svi ostali biti uništeni, vidiš da neznaš baš puno o našoj vjeri.
Biblija jasno kaže da će preživjeti oni koji će činiti Božju volju, i koji će biti pravedni u Jehovinim očima.
![]()
]uglavnom tvoji postovi nisu vrijedni komentara, ali volim kada ovako pucaš siguran u gol, a ne vidiš da si zabio autogol![]()

Za doslovni vid te mogu držati jedino za riječ, ali da si duhovni slijepac, jesi sigurno.Takve Biblija navodi više puta.
Isus je istina, put i život i nitko ne dolazi Ocu njegovu nego preko njega. Da li su to Jehovini svijedoci? Oni samo mogu vjerovati da jesu - tvrditi tako nešto bi bilo identično tvrdnji onog nesretnog Rusella kojeg stalno podmećete Jehovinim svijedocima, kao kukavičje jaje. Samo Jehova zna tko će se spasiti i dobiti vječni život.
Ja vjerujem da DA.
Ona je jedina religija na svijetu koja se drži Božjih načela, propisa i smjernica, čiji članovi žive u duhu vjere. Čije je "svećenstvo" neiskvareno, u duhu pastirstva koje od njih zahtjeva Jehova i Isus Krist.
još nisam pročitala niti jedan kvalitetan odgovor na naše upite, niti ste i jednu svoju tvrdnju potkrijepili biblijom.
O kakvom rezimeu onda možeš pisati?
Na sve i jedan upit vezan za gore navedene teme dobio si odgovor, mada ga po mom osobnom mišljenju ne zaslužuješ jer si obični provokator, ali zato na jednostavno pitanje o trojstvu - odgovor je da za to treba 3 - 4 knjige.
Nama su trebala tri citata iz biblije da je pobijemo.
Ako je pravoslavlje osuđeno na tebe da ga branip, ostat će vam svećenici bez posla. Razbucat ćete se...
No na stranu i katoličanstvo i pravoslavlje - tu je biblija jasna - 2. Solunjanima 2:11
![]()
Nije tacno ,da ne kazete , jer se pominju unistenja svakoga ko nije svedok, Vasa stara prorocanstva koja najboljegovore o tome, ali se na srecu nisu obistinila.
pronaci cu ti pa se uveri sam.
pozdrav

rahela70;9115344]
Tvoja privrzenost tvojoj veri , zamaglila ti je oci i nisi sposobna za objektivno sagledas cinjenice
Nisam ja provokator, nego vas izoblicujem kao i mnogi drugi, jer zaista, citaj vasu istoriju , ali onu koju pisu istoricari , pa ces i samauvideti da nikako nemozete biti u pravu.
Pa sigurno se necu sklanjati od ucenja koja je doneo covek i pripadnici vase sekte , koja nisu nadahnuta Duhom.

Ne mogu da verujem da tako jednostavnu stvar u vezi tih 144 000 nisi moga o razumeti...Ја могу захвалити Јеховим свједоцима што сам најзад упознао Библију, јер је један примјерак стајао у мојој кући још од 1848 кад је стигао из Лондона, а да ју ја никад нисам успио прочитати далје од треће странице. Зато сам им захвалан. ....................................
Хвала им за бесплатне библијске студије и наук француског језика и повратак вјери у Бога. Имају само један нерјешив проблем. Они ће бити оних 140 000 који ће с Богом владати након Апокалипсе, анјих већ има неколико десетина милијуна. Поприлично јака конкуренција за положаје у рају.![]()

STAJIC;9104810]
I da hocu vise ne mogu,
Pa samo kada je neko hteo saznati kako se zove.
Prvo moras znati o cemu govori ovde Apostol Pavle?
Pre svega ova poslanica napisana je za vreme njegovog prvog suzanjstva, i to negde krajem 63. ili pocetkom 64. godine .
U drugoj glavi Apostol savetuje Fiipljanima da u potpunoj jednodusnosti i uzajamnoj ljubavi, pridodaju i drugo vazno svojstvo Smirenoumlje.
Hriscanima je najuzviseniji obrazac smirenje i primer za ugledanje sam Hristos, koji je smirio sebe do smrti krsne.
Neka je u vama ista misao , koja je u Hristu Isusu, koji buduci u obliciju Bozijem,nije smatrao za otimanje to sto je jednaj sa Bogom, nego je sebe ponizio uzevsi oblicije sluge, postao istovetan ljudima i izgledom se nadje kao covek, unizio je sebe i bio poslusan do smrti, i to do smrti na krstu,Ovde je pokazana slika Bozanskog samoumanjivanja , samounizenja,Bozansko unizenje radi spasenja ljudi kao nadahnjujuci primer za ugledanje, kad se Sin Boziji Jedinorodni, tako smirio, kako onda da sei mi , sazaljenja dostojni gresnici ne smirimo?
Smirenje Sina Bozijeg sluzilo je njegovom visokom uzdizanju, Njega Bog visoko uzdize i darova mu ime koje je iznad od svih imena, naravnoovde se govori o vaplodjenom Sinu Bozijem , po njegovom covestvu, to jest o tome da je zbog Njegovog smirenja i samo covecanstvo, koje je primio na sebe, uzdigao do visine Bozije i uvedeno u slavu i silu Boziju.Posledica tog smirenja Sina Bozijeg treba da bude i to sto se pred njim pokloni svako koleno sto je na nebesima i na zemlji i pod zemljom, tj sva tvar-nebeska ili andjeli Boziji, zemaljska-ljudi koji sada zive, i podzemna, pod kojom se razumeju umrli.
Da svaki jezik prizna da je Isus Hristos Gospod na slavu Boga Oca stih 11.
To jest da ga svi proslave kao Gospoda i Boga , jednakog po slavi Boga Oca.
Nema ovde nigde da je Isus Hristos nazivao svog oca Jehova ili Jahve, samo potvrdjuje ono sto mi govorimo za Sina Bozijeg .
Pozdrav.

A tvoj način komunikacije je pun gnjeva prema nama. Zanimljivi su ti vaši plodovi duha koje imate.
Da, ti sigurno znaš bolje od mene, da je službena izjava bila da će samo biti spašeni Jehovini Svjedoci. To što kažeš je potpuno krivo i netočno. Normalno da će spašen biti pravi Božji narod, koji se prepoznaje po obilježjima koja su opisana, no dali će netko još biti spašen, mi nemožemo da sudimo, jer je to na Jehovi Bogu. Međutim, uskrsnuti će biti, i pravednici i nepavednici, ali spašeni, nije na nama da odlučimo, nego na našem Stvoritelju.
![]()
![]()
A o čemu ovdje Pavao govori ??? O filozofiji koju si iznesao ili ???
Ništa ti stari moj nisi dokazao sa ovim svojim navodnim objašnjenjem. Nego si ga zakomplicirao da se ni sam nemožeš snaći.
Smirenje Sina Božjeg, što je to ?
Valopodjenom Sinu, što je to ?
Zbog njegovog smirenja, cijelo čovječanstvo je uzdigao do visine Božje i uveo je u slavu i silu Božju, što to znači lol ???
Hrpa filozofskog tumačenja i ništa više.![]()
STAJIC;9104810]
I da hocu vise ne mogu,
Pa samo kada je neko hteo saznati kako se zove.
Prvo moras znati o cemu govori ovde Apostol Pavle?
Pre svega ova poslanica napisana je za vreme njegovog prvog suzanjstva, i to negde krajem 63. ili pocetkom 64. godine .
U drugoj glavi Apostol savetuje Fiipljanima da u potpunoj jednodusnosti i uzajamnoj ljubavi, pridodaju i drugo vazno svojstvo Smirenoumlje.
Hriscanima je najuzviseniji obrazac smirenje i primer za ugledanje sam Hristos, koji je smirio sebe do smrti krsne.
Neka je u vama ista misao , koja je u Hristu Isusu, koji buduci u obliciju Bozijem,nije smatrao za otimanje to sto je jednaj sa Bogom, nego je sebe ponizio uzevsi oblicije sluge, postao istovetan ljudima i izgledom se nadje kao covek, unizio je sebe i bio poslusan do smrti, i to do smrti na krstu,Ovde je pokazana slika Bozanskog samoumanjivanja , samounizenja,Bozansko unizenje radi spasenja ljudi kao nadahnjujuci primer za ugledanje, kad se Sin Boziji Jedinorodni, tako smirio, kako onda da sei mi , sazaljenja dostojni gresnici ne smirimo?
Smirenje Sina Bozijeg sluzilo je njegovom visokom uzdizanju, Njega Bog visoko uzdize i darova mu ime koje je iznad od svih imena, naravnoovde se govori o vaplodjenom Sinu Bozijem , po njegovom covestvu, to jest o tome da je zbog Njegovog smirenja i samo covecanstvo, koje je primio na sebe, uzdigao do visine Bozije i uvedeno u slavu i silu Boziju.Posledica tog smirenja Sina Bozijeg treba da bude i to sto se pred njim pokloni svako koleno sto je na nebesima i na zemlji i pod zemljom, tj sva tvar-nebeska ili andjeli Boziji, zemaljska-ljudi koji sada zive, i podzemna, pod kojom se razumeju umrli.
Da svaki jezik prizna da je Isus Hristos Gospod na slavu Boga Oca stih 11.
To jest da ga svi proslave kao Gospoda i Boga , jednakog po slavi Boga Oca.
Nema ovde nigde da je Isus Hristos nazivao svog oca Jehova ili Jahve, samo potvrdjuje ono sto mi govorimo za Sina Bozijeg .
Pozdrav.

Tvoj stav i ništa više. Ajde molim te reci, što si ti to izobličio i otkrio, da dokažeš naše nekršćanstvo, a s čime potvrđuješ vaše kršćanstvo ???![]()
![]()
Ja ti lepo gore rekoh da ne mogu, jer je mrtav.Boki na 1. pitanje nisi odgovorio jasno, nisi nikako odgovorio.
2. Pitanje ne moze biti jasnije jer sam stavak u Filipljanima jasno govori da se Hrist nikad nije poredio s Jehovom.
Tvoj ponos ti ne dozvoljava da prihvatis jednostavnu istinu iz Pisma iako je jasna i vidljiva iz bilo koje Biblije. Zasto? Stavak u 2 Korincanima 4:3-5 je odgovor koji objasnjava poziciju u kojoj se nalazis ne samo ti vec mnogi.
![]()

ako nisi siguran , i ne znas,zasto si menjao veru, Jos nesto moj gnev nije protiv naroda negoprotiv greha ikrivotvorenja svega sto biblijakaze,
Mesavina svih jeresi odbacenih na svim vaseljenskim skupovima od strane legitimnih predstavnika crkve.

Sve ti je lepo objasnjeno , ako si neuk nisam ti ja kriv onda uci marljivo pa ce ti biti jasno sta znaci sta .