Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i stih iz

Isaije 43:10 "10 Vi ste moji svjedoci, govori Jehova, vi i sluga moj, koga izabrah, da znate, da vjerujete i da razumijete da sam to ja. Prije mene nije Boga bilo, niti će ga poslije mene biti."

и расел је одлучио да сте то баш ви:eek:, а множите се и све вас је више, а преведних све мање:think:

E da si tako citalacki bio raspolozen u staroj veri ,imao bi koristi a ovako si u sekti.

Drugo vi sablonski ucite bibliju , i imate unapred spremljene odgovore , ne tumacis je valjda sam? ili?

A to crkveno tumacenje se ne menja dok vistepromenili nekoliko.

Pa to što sam u SEKTI je dobro, jer i Pavao, Petar, Ivan, Jakov i ostali su bili u sekti.

Manja grupa je OBILJEŽJE PRAVOG BOŽJEG NARODA, dok državna religija je obilježje Frizeja i Saduceja. A ti sada vidi, u kakvu paralelu ti spadaš. :heart: :bye:

Nemam unapred spremljene odgovore, vidiš, ponovo pogrešno. Postoje učenja, sa kojima se možeš složiti ili ne, međutim, da sam pronašao nešto nepravilno u tim učenjima, već odavno bi bio u potrazi za novom istinom, onom pravom, ali nema potrebe, pošto sam je našao.

Vidiš, mjenjanje učenja i shvaćanja je isto obilježje pravog Božjeg naroda, dok je NEmjenjanje obilježje dogmatike. Kroz cijelu povijest je Božji narod shvaćao i zaključivao spoznaju na razne načine, no upravo je tako i ispunjavo proročanstvo o postupnom razumjevanju.

Priče Salamunove 4:18,19 - A pravednička je staza kao sjajna svjetlost koja sve jače svijetli, dok ne bude potpuni dan. A put je zlih kao mrak, ne znaju o što se spotiču.

:klap: :hvala: :klap:

Sve su to Duhovna ceda Bozija a ne telesna , tako su se i jevreji zavaravali ali im je isus lepo odgovorio.
A za vas je Duh Bezlicna sila , a tako hulite na njega.

Nece svako ko me zove Gospode uci u carstvo Bozije.

Vas Bog nikada nije tako nazvao, nego ste se sami tako nazvali.:lol:

Pisao sam ti već zašto nemožeš da prihvatiš i shvatiš istinu ( 1. Korinćanima 2:12-14 ).

Nemožete sjediti na dvije stolice i biti pravi Božji narod, jednostavno to tako neide.

Nemožeš biti prijatelj i svijetu i Bogu !!! A vi upravo jeste, veliki prijatelji, šteta. :bye: :heart:

Pa to što sam u SEKTI je dobro, jer i Pavao, Petar, Ivan, Jakov i ostali su bili u sekti.

Manja grupa je OBILJEŽJE PRAVOG BOŽJEG NARODA, dok državna religija je obilježje Frizeja i Saduceja. A ti sada vidi, u kakvu paralelu ti spadaš. :heart: :bye:

Nemam unapred spremljene odgovore, vidiš, ponovo pogrešno. Postoje učenja, sa kojima se možeš složiti ili ne, međutim, da sam pronašao nešto nepravilno u tim učenjima, već odavno bi bio u potrazi za novom istinom, onom pravom, ali nema potrebe, pošto sam je našao.

Vidiš, mjenjanje učenja i shvaćanja je isto obilježje pravog Božjeg naroda, dok je NEmjenjanje obilježje dogmatike. Kroz cijelu povijest je Božji narod shvaćao i zaključivao spoznaju na razne načine, no upravo je tako i ispunjavo proročanstvo o postupnom razumjevanju.

Priče Salamunove 4:18,19 - A pravednička je staza kao sjajna svjetlost koja sve jače svijetli, dok ne bude potpuni dan. A put je zlih kao mrak, ne znaju o što se spotiču.

:klap: :hvala: :klap:

A u poslednje vreme pojavice se mnogi lazni ucitelji , koji ce pokusati da prevare ako je moguce i izabrane?

a ko su ti ucitelji mnogi, pa vi jer idete od kuce do kuce uceci ljude i pripovedajuci jevandjelje iskrivljeno,

ali apostol lepo kaze da jeproklet svako ko va drugacije prepoveda jevandjelje pa makaron bio i andjeo. a vi vidite?

A u poslednje vreme pojavice se mnogi lazni ucitelji , koji ce pokusati da prevare ako je moguce i izabrane?

a ko su ti ucitelji mnogi, pa vi jer idete od kuce do kuce uceci ljude i pripovedajuci jevandjelje iskrivljeno,

ali apostol lepo kaze da jeproklet svako ko va drugacije prepoveda jevandjelje pa makaron bio i andjeo. a vi vidite?

Točno, no čije je ISKRIVLJENO propovjedanje, otom potom. Nemam volje sa tobom raspravljati, pošto si duhovno sljep, i na ovakav način se VRTIŠ KAO MAČAK OKO SVOGA REPA, a nikako da ga uhvatiš.

Kao što sam ti i rekao na početku, ništa ti nisi prijatelju moj, ni raskrinkao ni odgonetnuo, nego jednostavno si u svojoj i NAMETNUTOJ FILOZOFIJI.

Pozdrav svima i uživajte u DOGMATICI, i pazite, jednu ću vam poslovicu iz borilačkih vještina reći - OČEKUJ NEOČEKIVANO ! :heart: :bye:

BOKY zna se da je iz mnogih prevoda izbaceno Bozje ime i da pise Gospod.. zna se da je to Bog :)

a Bozje ime je Jehova :cao:

a ima i prevoda u kojima je vraceno Bozje ime

kod mene pise Jehova :cao:

YHWH je jedno od Božjih imena u starim biblijskim tekstovima, ali niko, č ak ni Jevreji, ne
zna kako se ono no izgovara. ELOHIM je upotrijebljena 2500 puta u Bibliji i ava
Božanstvo u množini: „U etku stvori ELOHIM nebo i zemlju” (1 Mojsijeva 1:1). Kad se Bog
javio Avramu, On kaže: Ja sam EL-ŠADAJ” što i Bog Silni (1 Mojsijeva 17:1). Jevreji iz
poštovanja (tre a Zapovijest iz Dekaloga) nikad ne izgovaraju YHWH, ve umjesto nje
izgovaraju ADONAI, koja ima potpuno isto enje. Kad se Gospod javio Mojsiju kod
ovaca, da bi ga poslao u Egipat da izvede izraelski narod iz ropstva, Mojsije Ga pita: „Kako Ti je
ime?” Bog ne odgovara: „Ja sam YHWH” ve : „Ja sam onaj što JEST...” (2 Mojsijeva 3:14).
Kad je Isus došao na zemlju da upozna ljude sa Bogom i da ih vrati iz idolopoklonstva
pravoj vjeri, On se nije obra ao Bogu sa YHWH, ve ga je nazivao Ocem, a tako je io i svoje
sledbenike (Matej 6:9). U Novom zavjetu, koji je skoro cio napisan na kom jeziku,
upotrebljavaju se dvije i, TEOS, što se prevodi kao Bog, i KIRIOS, što i Gospod.
Sam Bog svoju djecu na zemlji naziva svojim narodom, a ne po svom imenu (vidi 2
Mojsijeva 3:10; 3 Mojsijeva 26:12, 13; 5 Mojsijeva 14:2; 1 Petrova 2:9, 10), ili Crkvom Božjom
(Kološanima 1:2; Djela 11:26; 1 Korin anima 15:9; 1 Timotiju 3:15; Efescima 5:27; 2
Korin anima 6:16).
Isus je rekao da ć e u vrijeme Njegovog dolaska mnogi re i: „Gospode! Gospode! Nijesmo li
u ime tvoje prorokovali, tvojim imenom đ avole izgonili i tvojim imenom č udesa mnoga tvorili? I
tada ć u im ja kazati: nikad vas nijesam znao, idite od mene koji č inite bezakonje” (Matej 7:21-

Točno, no čije je ISKRIVLJENO propovjedanje, otom potom. Nemam volje sa tobom raspravljati, pošto si duhovno sljep, i na ovakav način se VRTIŠ KAO MAČAK OKO SVOGA REPA, a nikako da ga uhvatiš.

Kao što sam ti i rekao na početku, ništa ti nisi prijatelju moj, ni raskrinkao ni odgonetnuo, nego jednostavno si u svojoj i NAMETNUTOJ FILOZOFIJI.

Pozdrav svima i uživajte u DOGMATICI, i pazite, jednu ću vam poslovicu iz borilačkih vještina reći - OČEKUJ NEOČEKIVANO ! :heart: :bye:

E ovo ste vi jer odgovarate opisu, plevu ce Gospod sazeci ognjem neugasivim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back