Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedno pitanjce za jehoviste?
1. Da li je negde u novom zavetu Isus Hristos nazvao svog oca Jahve ili Jehova?:)

Zoves li ti svog oca imenom? Ja svog oca nikad nisam ni pomislio da pozovem imenom. On je moj otac, tata, tako sam se obracao svom ocu oduvek.

Kad razmislis o tom pitanju, procitaj Filipljanima 2:5-11 i dobro razmisli, narocito o sledecem posto znam da neces da se izjasnis-Filipljanima 2:5 i 6 : "Razmišljajte onako kako je razmišljao i Hrist Isus, koji, iako je bio u Božjem obličju, nije pomišljao na otimanje-da bude jednak Bogu."

Daničić-Kradžić prevod:

5 Jer ovo da se misli među vama što je i u Kristu Isusu,
6 Koji, ako je i bio u obličju Božjem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;

Evo ti link pa pročitaj 6 Biblija na našim jezicima:
http://homepage.mac.com/jurek/6biblija/filipljani.html

Vrlo jasno i glasno, jednostavno da jednostavnije ne može biti. Isus nikad nije želeo poziciju svog Oca
Jehove. Ajoš manje je sebe predstavljao Svemogućim Bogom.

:kpozdrav:

Ево још интересантних података о Јеховиним Сведоцима:

ПОБЕДЕ НА СУДУ
У изванредној служби грађанских слобода

У 1930-им и 1940-им, многи Сведоци су ухапшени зато што су обављали то дело, и вођени су судски спорови у интересу очувања слободе говора, штампе, окупљања и обожавања. У Сједињеним Државама Сведоци су улагали жалбе на одлуке нижих судова и тако су добили 43 случаја на Врховном суду Сједињених Држава. Слично томе, и у другим земљама врховни судови су доносили повољне пресуде. С обзиром на те судске победе, професор Ч. С. Брејден је у својој књизи These Also Believe рекао о Сведоцима следеће: „Борбом за очување својих грађанских права они пружају изванредну услугу демократији, јер својим напорима чине много тога да се та права засигурају свакој мањини у Америци.

:super:

ајд схвати ти човече да немам намеру да те провоцирам јер уопште немам никакве користи од тога.

схваташ ли ти колико сте контрадикторни да се питања сама намећу.

искрено ти желим да се дозовеш памети и почнеш размишљати својом главом.

A vi niste kontradiktorni ??? Kada vas čovjek nešto škakljivo pita, odmah izbjegavate odgovor.

Što je onda na kraju Isus Krist za tebe, Svemogući Bog Stovritelj, ili samo Bog, u stvari Sin od Tvorca ???

Ili kada je sveti duh sišao na hrpu Isusovih učenika, dali su oni bili napunjeni Božjom silom, ili se Bog raskomadao pa ušao u ljude ???

Po tome oni su tada trebali biti puni Boga, to jest, svatko od njih je po tome trebao biti Bog, ili ?

:heart: :bye:

Ama covece vi ste ste se od juce nazvali sami Bozijim narodom, a ocekujes spasenje, a pre vas su ljudi ziveli skoro 2. milenijuma

Ne bezi od pitanja , jer vasa vera kaze da ce svi ostali stradati a samo vi cete biti spaseni , sta sada izmisljas?

Sada Bozija volja, a u vasim knjigama smrt ostalima , koga farbas?

Nekaže to naša vjera da će svi ostali biti uništeni, vidiš da neznaš baš puno o našoj vjeri.

Biblija jasno kaže da će preživjeti oni koji će činiti Božju volju, i koji će biti pravedni u Jehovinim očima.

:heart:

воркисане
размисли добро

Otk. 1:8. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

Ovdje Jehova Bog govori da je on početak i kraj za sve ono što je on stvorio, no za samoga sebe nije niti početak niti kraj, pošto je on bez početka i bez kraja. Da je Bog početak, postavlja se pitanje kako je on nastao i tko je njega stvorio, tako da je to nelogična tvrdnja. Otkrvinenje kaže da je on KRALJ VJEČNOSTI, što mu daje titulu da je on INTELIGENTNA VJEČNA SVIJEST, naš Stvoritelj i Tvorac svega. :bye: :heart:

Pozdrav svima! Obzirom da mnogi na forumu ne znaju gotovo nista o Jehovinim Svedocima, ili i ono sto znaju uglavnom su dezinformacije, evo ukratko nekoliko vaznijih stvari o nama iz prve ruke:

Ко су они?

Јеховини сведоци желе да их боље упознате. Можда их знате као своје комшије и колеге на послу или сте их срели на било који други начин у свакодневном животу.
У ствари, Јеховини сведоци су заинтересовани за вас и вашу добробит. Они желе да вам буду пријатељи и да вам кажу нешто више о себи, својим веровањима, својој организацији, и о томе шта они мисле о људима и свету у коме сви ми живимо.

Јеховини сведоци су углавном попут свих других људи. Имају уобичајене проблеме — економске, здравствене, емоционалне. Понекад погреше јер нису савршени, а ни надахнути од Бога или непогрешиви. Али они се труде да уче из својих искустава и марљиво проучавају Библију како би се исправили тамо где је потребно. Предали су се Богу да би вршили његову вољу и својски се труде да живе по том предању. У свим својим активностима траже вођство Божје Речи и његовог духа.

:super:

Ја могу захвалити Јеховим свједоцима што сам најзад упознао Библију, јер је један примјерак стајао у мојој кући још од 1848 кад је стигао из Лондона, а да ју ја никад нисам успио прочитати далје од треће странице. Зато сам им захвалан. Но, видио сам код нјих многе смијешне ствари. Видио сам у нјиховој Кули стражари чланак о хуманитарној помоћи коју Јеховини свједоци шаљу на Балкан у вријеме рата. Поредало се пет шест људи испред неког зида и испод тога легенда:Браћа која су одвезла помоћ у Босну не хајући много о томе да ли су натрпали у камионе више од превиђеног. Затим су срели у Сарајеву једног генерала, Бошњака, који их је упитао: Знате ли ви да у Сарајеву има много Јеховиних свједока? Затим, прича један од браће: Кад су војници нападали цивилне зграде убацивали су бомбе у подруме гдје су се крили становници тих зграда. Кад је један војник хтио убацити бомбу у један подрум заповједник му је рекао: Не бацај тамо, ондје су Јеховини свједоци.
Код њих нема опозиције свето-профано. Постоји опозиција истинито-лажно. Лажно је у католичанству и православљу, а истинито у Јеховиних свједока. И Библија има је пала на нјиву пред рало њиховог оснивача. Знаковито. Нема мистерије, чисти рационализам. Али оно што им треба признати јест то да су они заиста у потрази за лјудима, не чекају да лјуди њјих траже. Истрајно се одупиру узимањју крви и по цијену живота, не клањају се свјетовним симболима, не иду на изборе него у затвор. Литургија би им била дискусиони клуб кад би могли износити своје мишљење. Но, они радије у Кули стражари одштампају чланак с предвиђеном тематико и исписаним питанјима и даним одговорима, па онда на литургији одрже час провјере знања. Један чита питања, а они који су научили напамет одговоре дижу руке и наглас изговоре оно што су запамтили. Ни милиметра изван тих граница. Много путују, шефови им имају виле на обалама Средоземног мора, преко њих се лакше дође до посла и папира и имају најболју евиденцију о становништву своје комуне. Знају гдје могу а гдје немају потребе доћи. Не траже милодаре, али на крају састанка, литургије поднесу извјештај о станју у благајни. Шкрабица је дубока па се добро чује звонки звук пада монете на дно шкрабице. Раније су преовлађивали Полјаци као аниматори а сад су то Африканци и Балканци. Хвала им за бесплатне библијске студије и наук француског језика и повратак вјери у Бога. Имају само један нерјешив проблем. Они ће бити оних 140 000 који ће с Богом владати након Апокалипсе, анјих већ има неколико десетина милијуна. Поприлично јака конкуренција за положаје у рају.:manikir:

uglavnom tvoji postovi nisu vrijedni komentara, ali volim kada ovako pucaš siguran u gol, a ne vidiš da si zabio autogol :worth:

Vidim ja dobro,

Za doslovni vid te mogu držati jedino za riječ, ali da si duhovni slijepac, jesi sigurno.Takve Biblija navodi više puta.

nego reci mi da li spasenje dolazi samo ako postanes Jehovin svedok?

Isus je istina, put i život i nitko ne dolazi Ocu njegovu nego preko njega. Da li su to Jehovini svijedoci? Oni samo mogu vjerovati da jesu - tvrditi tako nešto bi bilo identično tvrdnji onog nesretnog Rusella kojeg stalno podmećete Jehovinim svijedocima, kao kukavičje jaje. Samo Jehova zna tko će se spasiti i dobiti vječni život.

Ja vjerujem da DA.

Ako nisi siguran cemu onda pripadnost toj veri , ajde budi hrabar i reci glasno i jasno.

Ona je jedina religija na svijetu koja se drži Božjih načela, propisa i smjernica, čiji članovi žive u duhu vjere. Čije je "svećenstvo" neiskvareno, u duhu pastirstva koje od njih zahtjeva Jehova i Isus Krist.

A kasnije cu rezimirati gde ste sve pali i porazeni u diskusiji,

još nisam pročitala niti jedan kvalitetan odgovor na naše upite, niti ste i jednu svoju tvrdnju potkrijepili biblijom.
O kakvom rezimeu onda možeš pisati?

Pocevsi od posta , ispovesti, crkvi, pricescu,jedenju mesa , i imenom Boga,

Na sve i jedan upit vezan za gore navedene teme dobio si odgovor, mada ga po mom osobnom mišljenju ne zaslužuješ jer si obični provokator, ali zato na jednostavno pitanje o trojstvu - odgovor je da za to treba 3 - 4 knjige.
Nama su trebala tri citata iz biblije da je pobijemo.

a tek ima jos da se disutuje, dakle ovo nije forum u hrvatskoj , nego Srbija , gde ima jos ljudi koji brane pravosklavlje i znaju sve o sektama i njihovim laznim ucenjima

Ako je pravoslavlje osuđeno na tebe da ga branip, ostat će vam svećenici bez posla. Razbucat ćete se...:rotf:

No na stranu i katoličanstvo i pravoslavlje - tu je biblija jasna - 2. Solunjanima 2:11

:hvala:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back