Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ti lepo gore rekoh da ne mogu, jer je mrtav.
Slusaj prvo lepo sam ti preveo ono sto si trazio , ali ako zeliz dokaze iz biblije, dovoljno je i ovo da su jevreji smatrali da se isusgradi jednak sa bogom ,sto i cini ali normalno nezbog gordosti nego zato sto zaista i jeste, pronaci custihove pa cu ti ih predociti, alinemoj opet da menjas temu jereto vec si je promenio. jer moje pitanje znas kakvo je bilo, dali isus negde naziva svoga oca Jehov ? a evo dokle smo stigli zbog tebe, :)

Boki kad budeš odlučio i rešio da želiš da razumeš Bibliju, razumećeš, do tad čitaj (nisi ni pročitao moje predložene stavke) 2 Korinćanima 4:3-5 i razmišljaj o svom položaju. Ti sam si napravio zid "znanja" oko sebe i ne dozvoljavas mogucnost da neko drugi zna i razume Bibliju jasnije od tebe i tebi slicnih.

Jehova je pravedan i milostiv Bog, Jehova je ljubav, dao je svog jedinorodjenog sina za tebe, mene i sve ljude na zemlji da svako ko ispravno veruje u Isusovu otkupnu žrtvu ima večni zivot u raju na zemlji. Niko neće biti nepravedno okategorisan.

:kpozdrav:

Gle, ja kada sam proučavao Bibliju sa Jehovinim Svjedocima, prvo sam htjeo da ih raskrinkam i dokažem da nisu u pravu, no kako je vrijeme prolazilo, nisam našao niti jednu pogrešku. Postojalo je nekoliko teških učenja koja nisam u početku shvaćao, no osnova je bila JEDNOSTAVNA i LOGIČNA, za razliku od SPC u kojoj sam bio, ili RKC. Kako sam u to vrijeme imao duhovnu potrebu vidio sam da ti ljudi imaju OBILJEŽJE Božjeg naroda, te da karakteristike koje su opisane u Svetom Pismu upravo asociraju na njih. Takvo nešto nisam pronašao niti u Pravoslavnoj, a niti u Katoličkoj zajednici. Ti meni možeš pričati što hoćeš, i filozofski iznositi, međutim, istina nije teška i komplicirana, nego upravo jednostavna. A vaša i učenja, i odbojno ponašanje, i mnogo drugih obilježja kroz povijest, upravo pokazuje suprotno, a to je da vi nikako nemožete biti pravi Božji narod. Žao mi je, ali tako je kako sam sada iznesao. Naše svako učenje se sastoji od jednostavnih objašnjenja koje se temelje na Bibliji, dok je vaše pod velima tajni i dogmi.

:heart: :hvala:

Zao mi je sto tako mislis,jer tesko je nekoga demantovati ako neznas nista o njemu , pogotovo , istoriju, ucenja, itd, a pre svega razlike u ucenjima, tako da sa ljudima koji izucavaju bibliju po10 godina na njihov nacin nemas nikakve sanse, ili su ti sanse svedene na minimum, tako da si naravno bio lak plen, a sada je kasno, jer prvo prihvatio si ucenje, stekao neko mesto, stekao prijatelje , i naravno verujes da je to istina ,

Veruj da kod nas postoji veoma opsirna literatura o svemu, kako za laike tako i za ljude koji su za jacu hranu, ali verujem da nisi imaointeresovanja tako da nisi ni st ni procitao, tvoje se znanje verovatno sastojalo vise na ucenju bakai deka koja su ispunjena sujeverjem , nego nekim drugim znanjem .
Pozdrav

Boki kad budeš odlučio i rešio da želiš da razumeš Bibliju, razumećeš, do tad čitaj (nisi ni pročitao moje predložene stavke) 2 Korinćanima 4:3-5 i razmišljaj o svom položaju. Ti sam si napravio zid "znanja" oko sebe i ne dozvoljavas mogucnost da neko drugi zna i razume Bibliju jasnije od tebe i tebi slicnih.

Jehova je pravedan i milostiv Bog, Jehova je ljubav, dao je svog jedinorodjenog sina za tebe, mene i sve ljude na zemlji da svako ko ispravno veruje u Isusovu otkupnu žrtvu ima večni zivot u raju na zemlji. Niko neće biti nepravedno okategorisan.

Veruj mi to ja isto pomislio za tebe:lol:

Nemam vremena da se vracam, nazad ali recimo da ste fariseji koji , sa jedne strane jedu meso sa dusom njegovoma to mu je krv, a da sa druge strane branite transfuziju krvi vasim najblizim, a time krsite boziju zapovest ne ubij , i uzimate ljudsko tumacenje zapovesti , koju sam gore naveo.

drugo, ne mozete mi naci mesto gdeisus naziva svoga oca Jehova , takoda vasnaziv nigde se ne potvrdjuje u novom zavetu , cak isus nasuci da ga zovemo sa Oce.

Trece o postu , koliko sam vam citata naveo da vi niste ni jedan mogli da navedete protiv,

Cetvrto oispovesti.

Peto o drugom Hristovom vidljivom dolasku,

Sesto o vasem osnivacu masonu itd itd itd.

Sve ovo pa i vise, a plus sto su drugi naveli.
Ali naravno da postoje i objektivniposmatraci koji ce jasno uvideti vase zablude.

Da, ali vidiš, ovo što si nabrojao je samo TVOJ STAV I NIŠTA VIŠE. Sa niti jednim biblijskim argumentom to nisi potvrdio, nego si upravo dobio kontra odgovore i dokaze.

Tvoje NEprihvaćanje istine je tvoja slobodna volja izbora.

1. Nejedemo meso sa dušom ili krvi.
2.Ne konzumiramo krv, pošto je takva zapovjed, za razliku od vas koji konzumirate.
3.Objasnio sam zašto Isus svoga Oca ne zove po imenu, pošto je to logika, jer niti jedan sin svoga oca ne zove po imenu, jedino ako govori nekome drugome.
4.Za održavanje posta ne postoji zapovjed, nego savjet, pošto je ukinut Stari Zavjet.
5.U Bibliji ne postoji citat koji govori o privatnoj ispovjedi Bogu preko čovjeka.
6.Krist nemože da dođe u vidljivom obliku, pošto je tijelo i život u obliku čovjeka dao za ljude.
7.Nepostoji niti jedan dokaz, osim falsifikata, da je Rasell bio Mason.

Eto vidiš, to što si NAVODNO POBIO, je ustvari tvoja jedna frustracija u koju si sam povjerovao.

:bye: :heart:

Zao mi je sto tako mislis,jer tesko je nekoga demantovati ako neznas nista o njemu , pogotovo , istoriju, ucenja, itd, a pre svega razlike u ucenjima, tako da sa ljudima koji izucavaju bibliju po10 godina na njihov nacin nemas nikakve sanse, ili su ti sanse svedene na minimum, tako da si naravno bio lak plen, a sada je kasno, jer prvo prihvatio si ucenje, stekao neko mesto, stekao prijatelje , i naravno verujes da je to istina ,

Veruj da kod nas postoji veoma opsirna literatura o svemu, kako za laike tako i za ljude koji su za jacu hranu, ali verujem da nisi imaointeresovanja tako da nisi ni st ni procitao, tvoje se znanje verovatno sastojalo vise na ucenju bakai deka koja su ispunjena sujeverjem , nego nekim drugim znanjem .
Pozdrav

Samo uživaj u omalovažavanju i ismijavanju.

Ponavljam, istina je jednostavna, i svatko je može spoznati, no kod vas se mora proći hrpu teološko-filozofskih škola da bio je netko kao shvatio. Upravo su obični ljudi rekli za Isusa, da ne uči kao pismoznanci i Farizeji, nego drugačije, na način prihvatljivosti za sve klase ljudi.

Matej 7:28 - A kad je Isus završio svoj govor, narod je bio zadivljen njegovim učenjem, jer ih je učio kao onaj iz čijih riječi stoji Bog, a ne kao njihovi pismoznanci.

Pitaj običnog čovjeka, dali je razumio svećenika kada je govorio o nekom učenju ??? :bye:

Poslednja izmena:
vorki;9120254]Da, ali vidiš, ovo što si nabrojao je samo TVOJ STAV I NIŠTA VIŠE. Sa niti jednim biblijskim argumentom to nisi potvrdio, nego si upravo dobio kontra odgovore i dokaze.

Tvoje NEprihvaćanje istine je tvoja slobodna volja izbora.

1. Nejedemo meso sa dušom ili krvi.
2.Ne konzumiramo krv, pošto je takva zapovjed, za razliku od vas koji konzumirate.
Konzumirate i te kako, jer u svakom mesu ima krvi:) to je cinjenica , onda trebate postati vegetarijanci , i tek tada bi ispunili tu zpovest.
3.Objasnio sam zašto Isus svoga Oca ne zove po imenu, pošto je to logika, jer niti jedan sin svoga oca ne zove po imenu, jedino ako govori nekome drugome.
Ovim si jasno rekao da je Sin Boziji Isus a ne Arhandjel mihail, a znamo da andjeli ne nazivaju Boga sa Oce.
4.Za održavanje posta ne postoji zapovjed, nego savjet, pošto je ukinut Stari Zavjet.
a onoliki citati za koga li su , za koga onda isus gpovori da ce postiti nakon njegovog odlaska, bezposta se ne odganjaju demoni, itd citajcitate i uci malo.
5.U Bibliji ne postoji citat koji govori o privatnoj ispovjedi Bogu preko čovjeka.
vecsam ti naveo citat o tome.
6.Krist nemože da dođe u vidljivom obliku, pošto je tijelo i život u obliku čovjeka dao za ljude.
Isus je voskresao u istom relu u kome je i stradao , citaj kada Toma stavlja svoje prste u rane Hristove, citajkada kaze da ce , evo ide i ugledace ga svako oko , ioni kojiga probodose, nema trecegdolaska veruj mi.

7.Nepostoji niti jedan dokaz, osim falsifikata, da je Rasell bio Mason.
sve su ono cinjenice, cak ima i knjiga masona ukojoj je zapisan kao mason
Eto vidiš, to što si NAVODNO POBIO, je ustvari tvoja jedna frustracija u koju si sam povjerovao.

:bye: :heart

eto vidis da nista nisi pobio , a mozes se vratiti unazad pa videti sta si pobio:hahaha:

Samo uživaj u omalovažavanju i ismijavanju.

Ponavljam, istina je jednostavna, i svatko je može spoznati, no kod vas se mora proći hrpu teološko-filozofskih škola da bio je netko kao shvatio. Upravo su obični ljudi rekli za Isusa, da ne uči kao pismoznanci i Farizeji, nego drugačije, na način prihvatljivosti za sve klase ljudi.

Matej 7:28 - A kad je Isus završio svoj govor, narod je bio zadivljen njegovim učenjem, jer ih je učio kao onaj iz čijih riječi stoji Bog, a ne kao njihovi pismoznanci.

Pitaj običnog čovjeka, dali je razumio svećenika kada je govorio o nekom učenju ??? :bye:

Ne lupetaj , zar t nisi morao da izucis bibliju 2. godine i vise i jois je ucis , a ovde mi prodajes neke citate, sta ti radis ajde reci,zar ne idesnapredavanja , zar ne ucis ? ha ?

a ovamo mipricas da kod nas mora da se zavrsi skola , pa naravno da mora , jok moja baba ce da predaje teologiju:hahaha:

Velika je velika, ogromna razlika izmedju pripadnika moje religije i mene, i pripadnika tvoje religije i tebe. Dela su nam vidljiva i razotkrivaju nas u potpunosti.

P.S. Opet nisi procitao 2 Korincanima 4:3-5!

Nikakva vi dela nemate ,osim sto idete od kuce do kuce prodavati finocu i lazno ucenje ,

Mozda imate smirenoumlje, post, molitvu, liturgiju , prices, ispovest, mozda pomazete uboge, mozda , branite bliznje odneprijatelja, ili ima uvama pokajanja?
nista tu nema p[razna je to dusa i agresivna, srdita, nepokajana ,

Ajd zdravo:)

Nikakva vi dela nemate ,osim sto idete od kuce do kuce prodavati finocu i lazno ucenje ,

Mozda imate smirenoumlje, post, molitvu, liturgiju , prices, ispovest, mozda pomazete uboge, mozda , branite bliznje odneprijatelja, ili ima uvama pokajanja?
nista tu nema p[razna je to dusa i agresivna, srdita, nepokajana ,

Ajd zdravo:)

Boki, to je tvoje misljenje! Jehova ima drugacije misljenje o svom narodu i nama je to misljenje i odobravanje najvaznije. Jehova to i pokazuje, blagoslovio je svoj narod i to se vidi jasno jer jedino Jehovin narod belezi porast broja clanova svake godine dok druge religije beleze pad. To je veoma jednostavno i vidljivo i ti mozes da se koprcas koliko god hoces. To je samo jedan vidljiv dokaz koji ne moze niko da demantuje a ima ih koliko hoces.

Nisam dobila nikakve instrukcije, a moja ženska ćud mi ne da mira, pa moram pitati i naoko vrlo samodestruktivna pitanja, kako ti reče...

I dalje me zanima kako Isus i Bog mogu biti jedno te isto, ako je Isus u više navrata izričito naglasio da je Otac veći od njega i da on govori samo ono što njegov otac od njega traži???

Zar je to toliko komplicirano.

:hvala:
да ли си ти мајка већа него ћерка?

Boki, to je tvoje misljenje! Jehova ima drugacije misljenje o svom narodu i nama je to misljenje i odobravanje najvaznije. Jehova to i pokazuje, blagoslovio je svoj narod i to se vidi jasno jer jedino Jehovin narod belezi porast broja clanova svake godine dok druge religije beleze pad. To je veoma jednostavno i vidljivo i ti mozes da se koprcas koliko god hoces. To je samo jedan vidljiv dokaz koji ne moze niko da demantuje a ima ih koliko hoces.

Nigde biblija ne kaze da ce u poslednje vreme nastati Boziji narod , koji ce se zvati jehovini svedoci:)
Nego naprotiv da ce se umnoziti bezakonje, da ce izaci lazni ucitelji kako bi prevarili i izabrane , i da ce se pocecati otpadija od prave vere, a veru Hoce li naci Hristos na zemlji? to sto rastete samoje dokaz da se ispunjavaju ova prorocanstva.

Konzumirate i te kako, jer u svakom mesu ima krvi:) to je cinjenica , onda trebate postati vegetarijanci , i tek tada bi ispunili tu zpovest.

Ovim si jasno rekao da je Sin Boziji Isus a ne Arhandjel mihail, a znamo da andjeli ne nazivaju Boga sa Oce.

a onoliki citati za koga li su , za koga onda isus gpovori da ce postiti nakon njegovog odlaska, bezposta se ne odganjaju demoni, itd citajcitate i uci malo.

vecsam ti naveo citat o tome.

Isus je voskresao u istom relu u kome je i stradao , citaj kada Toma stavlja svoje prste u rane Hristove, citajkada kaze da ce , evo ide i ugledace ga svako oko , ioni kojiga probodose, nema trecegdolaska veruj mi.

sve su ono cinjenice, cak ima i knjiga masona ukojoj je zapisan kao mason

eto vidis da nista nisi pobio , a mozes se vratiti unazad pa videti sta si pobio:hahaha:

Ponovo pogrešno, no ako ti je milo, samo nastavi, lol. :heart:

Vidiš, da ti je um otvoren onda bi shvatio da ne uzimanje krvi se odnosi na ČIN ili STAV, što znači, da je životinja trebala biti PROPISANO zaklana da joj krv iscuri. Da je po tvome, onda bi svi Izraelci bili KRIVI, jer nisu imali aparaturu za stopostotno uklanjanje krvi. Stvarno gluposti izjavljuješ, al neka ti. Što, ti isisavaš krv ko vampir, ili ??? 3. Mojsijeva 4:27-34.

Da, Isus je Sin Božji, a riječ ANĐEO se odnosi na sva duhovna stvorenja, od kojih su neka: Serafimi, Kerubimi i Anđeli. Prema tome riječ ARHANĐEO, označava titulu koju Krist ima, kao VRHOVNI ZAPOVJEDNIK NEBESKE BOŽJE VOJSKE.

Da, kada su Krista pitali zašto njegovi učenici ne poste, on je jasno dao na znanje da se ukida Starozavjetna OBAVEZA POSTA, te je dao na znanje kad će biti pravi trenutak za post. Isus je taj trenutak povezao sa TUGOVANJEM svojih učenika za njim. Kao što znamo, taj post koji je Isus najavio, desio se 14. nisana. Međutim, direktna zapovjed, u smislu OBAVEZE, ili još manje rituala koji se prakticira danas u kućama petkom, ili za neke druge dane, je PREUVELIČANA zapovjed kršćanskog otpada u kasnijim vremenskim razdobljima. No, Pavao SAVJETUJE da se posti, jer je tada jača koncentracija na duhovne stvari i odupiranje iskušenjima.

O Isusovom drugom dolasku je bilo već riječi. Isus, kada ga je Toma dodirivao, nije imao više svoje tijelo, nego novo materijalno obličje. Isus je dao svoje savršeno tijelo, predočeno kruhom, i svoj savršeni život, predočen vinom, JEDANPUT ZAUVJEK. Prema tome, Krist je OTKUPIO grijeh koji je prouzročio Adam, tako što se odrekao LJUDSKOGA OBLIČJA. Ovo ti potvrđuju pisma. Upravo zato, Isus nemože doći u ljudskome materjalnom tijelu, pošto bi tada njegova smrt bila nelogična.

Ovo što pišeš da je Rasell Mason, samo je tvoja zabluda. Koja je to knjiga gdje se potvrđuje Rasellovo masovstvo ??? Već sam ti postavio pitanje u vezi toga, pa nisam dobio odgovor. Pošto Masoni MRZE KRIŽ, a na navodnom Rasellovom grobu je upravo križ, kakva je onda logika da je on Mason ??? Samo isprazne fantazije u gnjevu namjere.

Ti se smiješ, a ja neznam zašto se smiješ, hmm !? :heart: :bye:

Ne lupetaj , zar t nisi morao da izucis bibliju 2. godine i vise i jois je ucis , a ovde mi prodajes neke citate, sta ti radis ajde reci,zar ne idesnapredavanja , zar ne ucis ? ha ?

a ovamo mipricas da kod nas mora da se zavrsi skola , pa naravno da mora , jok moja baba ce da predaje teologiju:hahaha:

Ne, kod nas se nemora završavati nikakva škola. Ja proučavam Bibliju malo više nego što ti misliš, nekih 15 godina. Međutim, razlika je u PROUČAVANJU SVETOG PISMA, od ovog vašeg ŠABLONSKOG crkvenog učenja u kojem sudjeluje FILOZOFIJA. :heart:

I zato, ne filozofiraj više ! :bye:

Nigde biblija ne kaze da ce u poslednje vreme nastati Boziji narod , koji ce se zvati jehovini svedoci:)
Nego naprotiv da ce se umnoziti bezakonje, da ce izaci lazni ucitelji kako bi prevarili i izabrane , i da ce se pocecati otpadija od prave vere, a veru Hoce li naci Hristos na zemlji? to sto rastete samoje dokaz da se ispunjavaju ova prorocanstva.

Otk. 20:10. I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gde je zver i lažni prorok; i biće mučeni dan i noć va vek veka.

овакав стих би одговарао њиховом учењу, јер је раски сматрао за себе да је пророк који их је основао, зато је и идеја да се што више људи обмане, а сигуран је знак овог пророчанства да ће бити све мање и мање праведнијих.
тако да док год они расту значи да су у великој габули, али пошто је Бог мислосрдан имају још времена да се врате на прави пут спасења.
те с тога добронамеран савет јс-овцима, бежите одатле док имате још времена

Mat. 28:19. Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha

Mat. 12:31. Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima

Ne, kod nas se nemora završavati nikakva škola. Ja proučavam Bibliju malo više nego što ti misliš, nekih 15 godina. Međutim, razlika je u PROUČAVANJU SVETOG PISMA, od ovog vašeg ŠABLONSKOG crkvenog učenja u kojem sudjeluje FILOZOFIJA. :heart:

I zato, ne filozofiraj više ! :bye:

E da si tako citalacki bio raspolozen u staroj veri ,imao bi koristi a ovako si u sekti.

Drugo vi sablonski ucite bibliju , i imate unapred spremljene odgovore , ne tumacis je valjda sam? ili?

A to crkveno tumacenje se ne menja dok vistepromenili nekoliko.

Kako nekaže ?

Izaija 43:5-7

5 Ne boj se, jer sam s tobom, od istoka rod ću tvoj dovesti, sabrat ću te od zapada.
6 Kazat ću sjeveru: ‘Daj!’ A jugu: ‘Ne brani!’ Izdaleka dovedi mi sinove, kćeri moje iz krajeva zemlje,
7 sve koji se mojim imenom zovu, koje stvorih ja sebi na slavu, koje sazdah i načinih.”( prijevod Lujo Bakotić ).

Ne boj se jer ja sam s tobom. S istoka ću ti dovest' potomstvo i sabrat ću te sa zapada. 6Reći ću sjeveru: 'Daj mi ga!' a jugu 'Ne zadržavaj ga!' Sinove mi dovedi izdaleka i kćeri moje s kraja zemlje, 7sve koji se mojim zovu imenom i koje sam na svoju slavu stvorio, koje sam sazdao i načinio.( prijevod Stvarnost ).

5 Ne boj se, jer sam ja s tobom; od istoka ću dovesti seme tvoje, i od zapada sabraću te.*
Isa. 41:10, Isa. 41:14, Isa. 44:2, Isa. 49:12

6 Kazaću severu: Daj, i jugu: Ne brani; dovedi sinove moje iz daleka i kćeri moje s krajeva zemaljskih,*
Isa. 49:12, Isa. 66:20, Zah. 6:6

7 Sve, koji se zovu mojim imenom i koje stvorih na slavu sebi, sazdah i načinih.*( prijevod Daničić-Karađić ).

:heart: :bye:

Kako nekaže ?

Izaija 43:5-7

5 Ne boj se, jer sam s tobom, od istoka rod ću tvoj dovesti, sabrat ću te od zapada.
6 Kazat ću sjeveru: ‘Daj!’ A jugu: ‘Ne brani!’ Izdaleka dovedi mi sinove, kćeri moje iz krajeva zemlje,
7 sve koji se mojim imenom zovu, koje stvorih ja sebi na slavu, koje sazdah i načinih.”( prijevod Lujo Bakotić ).

Ne boj se jer ja sam s tobom. S istoka ću ti dovest' potomstvo i sabrat ću te sa zapada. 6Reći ću sjeveru: 'Daj mi ga!' a jugu 'Ne zadržavaj ga!' Sinove mi dovedi izdaleka i kćeri moje s kraja zemlje, 7sve koji se mojim zovu imenom i koje sam na svoju slavu stvorio, koje sam sazdao i načinio.( prijevod Stvarnost ).

5 Ne boj se, jer sam ja s tobom; od istoka ću dovesti seme tvoje, i od zapada sabraću te.*
Isa. 41:10, Isa. 41:14, Isa. 44:2, Isa. 49:12

6 Kazaću severu: Daj, i jugu: Ne brani; dovedi sinove moje iz daleka i kćeri moje s krajeva zemaljskih,*
Isa. 49:12, Isa. 66:20, Zah. 6:6

7 Sve, koji se zovu mojim imenom i koje stvorih na slavu sebi, sazdah i načinih.*( prijevod Daničić-Karađić ).

:heart: :bye:

Sve su to Duhovna ceda Bozija a ne telesna , tako su se i jevreji zavaravali ali im je isus lepo odgovorio.
A za vas je Duh Bezlicna sila , a tako hulite na njega.

Nece svako ko me zove Gospode uci u carstvo Bozije.

Vas Bog nikada nije tako nazvao, nego ste se sami tako nazvali.:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back