Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
могуће и то, али Драгутину највише сметам, а он је ћириличар, тј. наше горе лист.

Shalu na stranu , ima jedna Aparska poslovica " Ne tuguj shto ruzha ima trnje , raduj se shto trnje ima ruzhu "
Dobro je shto pored onih za koje smo nepismeni ima onih koji su spremni da bez predrasuda odgovore na pitanje , svaka im chast ,bar sam neshto nauchio o JS .

P.S: Laku noc , sutra ce vas chekati dosta pitanja

Poslednja izmena:
мали резиме

јеховини сведоци су лако препознатљиви по својим идејама:

1. учење о смртности тј спавању душе (ова идеја потиче
из 16. века са запада, нажалост у новије време продире и код нас),
васкрсење се дешава по сећању.

2. не верују у Свето Тројство, Свеце, иконе итд....

3. с обзиром на веровање у смртност душе пакао је у ствари гроб
где сви идемо.

3. верују да је узимање крви било преко уста било преко
трансфузије кршење Божјег закона.

4. мисле да Христос није умро на крсту ?!

5. наравно, само ће се они и то неки од њих спасити

6. мењају доктрине по потреби, "мали перица" из америке
са краја 19. века је све то осмислио и дао алтернативни
превод Светог Писма како би потврдио своје бизарне доктрине.

7. свештеницима тј старешинама се не обраћају са "оче" него са "брате",

8. из страха и осећаја кривице набацене од главешина
приморани су да деле памфлете и досађују људима.

9. као и све секте дубоко продиру у породицу и приватан
живот

итд .....

Nije mi jasno zašto su otvarali ovu temu ako ih je baš briga da li će ih neko razumeti ili ne?
Pokušavao sam ali ni ja to nisam uspeo da shvatim.
Ne može zamet da prikrije svoju pravu prirodu, pa to ti je...
Čovek može da pobegde u neko uverenje u bilo šta sa čim će se poistoveti ali...ne može da pobegne od sebe oankvim kakvim je.

видим како немаш цијели дан тако што мене питаш оно што си питао Јероха.
смири се удахни дубоко, не жури и одговарај својом главом.

A lepo sam mu objasnio,veoma konkretno...

Hajde da ti pojasnim da te ne bi mučilo.Imam bibliju JS koja je štampana na srpskom jeziku tako što je prevedena sa engleskog jezika biblije koja je objavljena 1984.Prevod je katagoliziran pod ISBN 86.84659-15-5 narodne biblioteke Srbije a štampan je u SAD.
Dobio sam je od JS.A sticajem okolnosti na istu su mi se potpisali neki vidjeniji JS koji su na nekim višim funkcicjama što se tiče JS u Srbiji.Nadam se da te više neće čuditi.
felix.gif

Da li će mu sada biti jasno...
felix.gif

Shalu na stranu , ima jedna Aparska poslovica " Ne tuguj shto ruzha ima trnje , raduj se shto trnje ima ruzhu "
Dobro je shto pored onih za koje smo nepismeni ima onih koji su spremni da bez predrasuda odgovore na pitanje , svaka im chast ,bar sam neshto nauchio o JS .

P.S: Laku noc , sutra ce vas chekati dosta pitanja

Sačekaću ja neki svoj red jer ću i ja imati nešta da pitam.A za laku noć sa ove teme evo jedne dečije pesmice koju sam danas slušao celi dan,zbog neke vrste ''primoranosti''.
Mnogo je zanimljiva.
felix.gif

мали резиме

1.Prop. 9:5: “Živi su svjesni toga da će umrijeti, a mrtvi nisu svjesni ničega.”

2.Razlog zašto Biblija jasno ne uči nauku o Trojstvu jednostavan je: To nije biblijsko učenje. Da je Bog Trojstvo, on bi to sigurno učinio jasnim, kako bi Isus i njegovi učenici o tome mogli poučavati druge. A ta životovažna istina bila bi uključena u Božju nadahnutu Riječ. Nesavršenim ljudima ne bi bilo prepušteno da se s time muče stoljećima kasnije.

где сви идемо.

3.Mjesto vječnog mučenja ili opći grob?

Budući da mrtvi ne nastavljaju živjeti i da nisu pri svijesti, pakao ne može biti mjesto gdje zli ljudi trpe vatrene muke nakon smrti. Što je onda pakao? Ako razmotrimo što se dogodilo s Isusom nakon njegove smrti, to će nam pomoći da odgovorimo na prethodno pitanje. Biblijski pisac Luka izvještava: ”[Isus] nije bio ostavljen u hadu [”paklu“, DK] niti je njegovo tijelo vidjelo raspadanje“ (Djela apostolska 2:31). Gdje se nalazi pakao u koji je čak i Isus otišao? Apostol Pavao je napisao: ’Predao sam vam da je Krist umro za naše grijehe u skladu s Pismima; i da je bio pokopan i da je uskrsnuo treći dan u skladu s Pismima‘ (1. Korinćanima 15:3, 4). Dakle, Isus je bio u paklu, odnosno u grobu, no tamo nije ostavljen, budući da je bio podignut, ili uskrsnut.

Razmotri također primjer pravednog Joba, koji je mnogo propatio. Želeći se izbaviti iz svoje mučne situacije, molio je: ’Ah, kad bi mi dao, da me zaštitiš u paklu [šeolu], i da me ondje sakriješ, dokle mine tvoja srdžba‘ (Job 14:13, Škarić). Kako je samo nelogično misliti da je Job poželio potražiti zaštitu na nekom gorućem mjestu! Za Joba je ’pakao‘ jednostavno bio grob, gdje bi prestale njegove muke. Pakao koji se spominje u nekim prijevodima Biblije opći je grob čovječanstva, u koji odlaze i dobri i zli ljudi.

3. верују да је узимање крви било преко уста било преко

Odnosi li se biblijska zabrana i na ljudsku krv?

Da, i prvi kršćani tako su je razumjeli. U Djelima apostolskim 15:29 stoji da se trebamo “uzdržavati (...) od krvi”. Ne piše da se trebamo uzdržavati samo od životinjske krvi. (Usporedi 3. Mojsijevu 17:10, gdje se zabranjuje jedenje “bilo kakve krvi”.) Tertulijan (koji je u svojim spisima branio vjerovanja prvih kršćana) napisao je: “Zabranu u vezi s ‘krvi’ smatrat ćemo tim više zabranom u vezi s ljudskom krvi” (The Ante-Nicene Fathers, svezak IV, stranica 86).

4. мисле да Христос није умро на крсту ?!

Evo i zašto.
Oblik [križa kao dvije prekrižene grede] potječe iz stare Kaldeje, gdje se koristio kao simbol boga Tamuza (jer nalikuje mističnom slovu Tau, prvom slovu njegovog imena). Osim u toj zemlji upotrebljavao se i u susjednim zemljama, uključujući i Egipat. Sredinom 3. stoljeća naše ere crkve su već ili odstupile od nekih učenja kršćanske vjere ili su ih izopačile. Da bi se povećao utjecaj otpadničkog crkvenog sustava pogani su primani u crkve iako nisu bili preporođeni vjerom i imali su veliku slobodu zadržati svoje poganske znakove i simbole. Tako je Tau odnosno T, u svom najčešćem obliku, s nešto sniženim poprečnim krakom, bio usvojen kao Kristov križ” (William Vine, An Expository Dictionary of New Testament Words, London, 1962, stranica 256).

5. наравно, само ће се они и то неки од њих спасити

JEHOVA je Spasitelj ljudi koji ga ljube (Izaija 43:11). Glasoviti izraelski kralj David znao je to iz osobnog iskustva i svim je srcem pjevao riječi: ”Od Gospodina [”Jehove“, NW ] je spasenje“ (Psalam 3:8). Te iste riječi upotrijebio je prorok Jona dok se usrdno molio u utrobi velike ribe (Jona 2:106. мењају доктрине по потреби, "мали перица" из америке

Reci ti meni tko je osmislio SPC i KC
Isus ili nekakvi ljudi.
U Bibliji se spominju samo "kršćani"Dijela apostolska 11-26
26 Kad ga je našao, odveo ga je u Antiohiju. I tako su se cijelu godinu sastajali s njima u skupštini i poučavali veliko mnoštvo ljudi, te su božanskom providnošću upravo u Antiohiji učenici prvi put nazvani kršćanima.

7. свештеницима тј старешинама се не обраћају са "оче" него са "брате",

7.I nigdje u Biliji ne piše da se neko osim Boga treba zvati oče .
Još jedna notorna glupost

8. из страха и осећаја кривице набацене од главешина

8.Kakav strah o čemu ti :dash:

Znači PO TEBI i Isus je se BOJAO pa je zato propovijedao:hahaha::hahaha:

Nemoj izmišljati neistine.

A što je neistina:
Pravedna osoba razvija osobine koje su Bogu ugodne i govori istinu. Ona shvaća da se laganjem krši Jehovin zakon (Priče Salamunove 6:16-19; Kološanima 3:9). U vezi s tim Salamun kaže: ”Na lažnu riječ mrzi pravednik; a bezbožnik se mrazi i sramoti“ (Priče Salamunove 13:5). Pravednik ne samo da izbjegava lagati; on to mrzi. On zna da su laži, ma koliko bezazleno djeluju, štetne za dobre međuljudske odnose. Štoviše, ljudi gube povjerenje u onoga tko pribjegava lažima. Zla osoba postupa sramotno tako što laže ili čini nešto drugo i time navlači sramotu na sebe.

A,šta se govori o laži u Bibliji evo još malo
Nije nikakvo čudo što je Isus rekao da je Ðavo ”lažac i otac laži“! On je prvi izgovorio laž. Kad netko laže, on čini ono što je prvi učinio Ðavo. Trebamo se sjetiti toga kad nam dođe da slažemo (Ivan 8:44).
A,šta se govori o laži u Bibliji evo još malo;

9. као и све секте дубоко продиру у породицу и приватан
живот

U moju obitelj nitko ne prodire to je još jedna od tvojih neistina u nizu.

итд .....

A kakvi su JS.
Jehovini sluge su istinoljubivi

Poput Jehove njegovi vjerni Svjedoci su istinoljubivi. Isus Krist, najistaknutiji Svjedok Jehove, potvrdio je istinu onim što je naučavao te načinom na koji je živio i umro. Podržavao je istinitost Jehovine riječi i njegovih obećanja. Shodno tome, kao što je to sam rekao, on je bio istina (Ivan 14:6; Otkrivenje 3:14; 19:10).

Isus je bio ”pun nezaslužene dobrohotnosti i istine“ i ’nije se našla prijevara u ustima njegovim‘ (Ivan 1:14; Izaija 53:9). Pravi kršćani slijede Isusov primjer tako da drugima govore istinu. Pavao je savjetovao suvjernike: ”Govorite istinu svaki sa svojim bližnjim, jer smo udovi koji pripadaju jedan drugome“ (Efežanima 4:25). Prije toga prorok Zaharija je napisao: ”Govorite istinu jedan drugom“ (Zaharija 8:16). Kršćani govore istinu jer žele ugoditi Bogu. Jehova govori istinu i zna koliko štete uzrokuje laž. Stoga s pravom očekuje od svojih slugu da govore istinu.

Mnogima laganje može izgledati kao zgodan način da nešto postignu. Ljudi lažu da bi izbjegli kaznu, izvukli neku korist ili stekli hvalu. Pa ipak, laganje je porok. Što je još važnije, onaj tko laže ne može dobiti Božje odobravanje (Otkrivenje 21:8, 27; 22:15). Kad smo poznati kao oni koji govore istinu, drugi vjeruju onome što kažemo; imaju povjerenja u nas. Međutim, ako samo jednom slažemo, drugi će možda sumnjati u istinitost svega što ubuduće kažemo. Jedna afrička poslovica glasi: ”Jedna laž pokvari tisuću istina.“ Jedna druga poslovica kaže: ”Lašcu se ni istina ne vjeruje.“

Biti istinoljubiv znači više nego samo govoriti istinu. To uključuje nečiji cjelokupni način života; pokazuje kakvi smo kao osobe. Istinu obznanjujemo drugima ne samo riječima nego i djelima. ”Zar ti koji učiš druge, ne učiš samog sebe?“ upitao je apostol Pavao. ”Zar ti koji propovijedaš: ’Ne ukradi‘, kradeš? Zar ti koji kažeš: ’Ne učini preljub‘, činiš preljub?“ (Rimljanima 2:21, 22). Želimo li drugima prenijeti istinu, moramo odražavati istinu u svemu što činimo. Ako smo poznati kao oni koji su pošteni i govore istinu, to će snažno djelovati na reakciju ljudi prema onome što naučavamo.

Poslednja izmena od moderatora:
Slazem se da je krv u Bozijim ocima vredna , jer zaista je osnova naseg bioloskog zivota, Zaista i Isus Hristos je svojom krvlju iskupio nas gresne, ali isto tako sto je Hristova krv posluzila za spiranje praroditeljskog greha i grehova svih ljudi, tako i nasa krv moze posluziti nekada za spasavanje nasih bliznjih, Dakle ona se ne zloupotrebljava nego se koristiti za spasavanje zivota nasih bliznjih.

Zloupotrebljava se, pa i kada se radi o spašavanju života. Znaš zašto ? Mislim, pisao sam već o tome, ali vidim da niste shvatili.

Psalmi 36:9 - Jer u tebe je izvor života...:bye:

Kao što vidimo, izvor života je samo kod Boga, što znači da se nemisli na doslovno kada se kaže da je u krvi život.

1. Mojsijeva 4:10 - ...Krv brata tvojega viče sa zemlje k meni. :bye:

Ovo je prvi biblijski citat koji otkriva koliko su život i krv povezani, te za Jehovu krv ustvari predstavlja čovjekov život. Stoka, nasilno prekinut Abelov život, njegova krv, vapila je Bogu za osvetom.

1. Mojsijeva 9:3,4 - Sve što se miče i živi neka vam bude za hranu...Samo ne smijete jesti mesa s dušom njegovom - s krvi njegovom ! :bye:

Nakon potopa Bog je dozvolio ljudima da jedu životinjsko meso, ali ne i krv. Ta zapovjed vrijedi za sve Noine potomke još i danas. Kao što je ranije rekao Bog Kainu, da krv svih stvorenja predstavlja njihovu dušu, ili život. Ta zapovjed pokazuje da će Jehova pozvati sve ljude na odgovornost, ako nebudu poštovali život, koji je predočen sa krvi.

3. Mojsijeva 17:10,11 - Ako bi tko od doma Izraelova ili od došljaka koji živi među vama jeo bilo kakve krvi, okrenut ću se protiv takvog čovjeka koji bi jeo krvi, pa ću ga pogubiti i tako ukloniti iz njegova naroda. Jer je duša tijela u krvi i ja sam vam je odredio za žrtvenik za očišćenje vaših duša; krv je ono što vrši očišćenje jer je duša u njoj. :bye:

Ta temeljna istina o zabrani konzumiranja krvi je uvrštena u Mojsijev zakon. Kao što vidimo, ponovo se potvrđuje da je duša, ili život u krvi. Nadalje se govori da je Bog dao krv za posebnu namjenu, a to je zaprinos očišćenja grijeha i škropljenje saveza, što će mo kasnije vidjeti. Znači, Bog dopušta upotrebu krvi samo za te dvije namjene. Upozorava, da svatko tko bude konzumirao krv treba ga pogubiti. Vidimo jedan strog odnos naspram ovoga zakona.

5. Mojsijeva 12:16 - Samo krvi ne smijete jesti. Prolij je na zemlju kao vodu. :bye:

Ako se krv ubijenih životinja nije upotrebljavala na žrtveniku, trebala se proliti na zemlju, kao što vidimo u 3. Mojsijevoj 17:13. Time se , simbolično govoreći, život vračao onome koji ga je i dao, Ezekijel 18:4. Ako je životinja bila propisano zaklana i ako joj je istekla krv, Izraelac ju je mogao jesti čiste savjesti jer je na propisani način iskazao poštovanje Darovatelju života. Znači, nije morala da iscuri i poslijednja kap.

Djela apostolska 15: 28,29 - Jer sveti duh i mi odlučili smo ne stavljati nikakvo dodatno breme na vas, osim ovoga što je potrebno: uzdržavati se od onoga što je žrtvovano idolima, od krvi, od udavljenoga i od bluda. Budete li se čuvali toga, bit će vam dobro...:bye:

Oko 2 400 godina nakon što je Noi dao zapovjed o krvi i oko 1 500 godina nakon što je sklopljen savez Zakona, Jehova je nadahnuo vodeće tijelo prve kršćanske skupštine da napiše riječi iz Djela apostolskih 15:20,28,29. Stupovi kršćanske skupštine, Petar, Ivan i Jakov, te ostali, očito su razumjeli da je krv sveta i da bi njena zloupotreba u moralnom pogledu bila jednako neispravna kao idolopoklonstvo ili blud. A dobro znamo kakvo mišljenje je Bog imao za idolopoklonstvo i blud, jer ih je nazvao odvratnim postupcima.

Hebrejima 9:11,12 - Ali kad je došao Krist kao veliki svećenik koji je omogućio blagoslove koji su došli, prošao je kroz veći i savršeniji šator, koji nije načinjen rukama, to jest nije od ovoga stvorenja, i jednom zauvjek ušao u sveto mjesto, ali ne s krvlju jaraca i junaca, nego sa svojom krvlju, i tako nam je pribavio vječno izbavljenje. :bye:

1. Petrova 1:18,19 - Jer znate da niste nečim raspadljivim, srebrom ili zlatom, izbavljeni...nego dragocjenom krvlju Kristovom, koja je poput krvi janjeta neokaljanog i bez mane. :bye:

U starom Izraelu onaj tko je učinio grijeh i prekršio Jehovine zapovijedi mogao je izbjeći osudu ako se pokajao i prinio životinjsku žrtvu. Svećenik je tada postavio žrtvu na oltar, te je prinesao i njenu krv. Ta žrtva je pokrila njegove grijehe, ali samo privremeno, tako da bi morao to činiti svaki put kada bi učinio bilo kakav grijeh, 3. Mojsijeva 4:27-31. No, kada je Isus Krist podario svoju krv, život, on je to učinio jednom za uvijek. Tako da osoba, koja je dio Božjeg naroda, više nemora da prinosi životinjsku žrtvu za svaki grijeh, na način privremenog oprosta, nego se je dovoljno u molitvi iskreno pokajati, te na taj način Jehova oprašta i zaboravlja grijeh.

2. Mojsijeva 24:7,8 - Zatim je uzeo knjigu saveza i pročitao je pred narodom. A narod je rekao: Činit ćemo i poslušat ćemo sve što je Jehova rekao. Potom je Mojsije uzeo krv i poškropio narod, govoreći: Ovo je krv saveza koji je Jehova sklopio s vama na temelju ovih riječi. :bye:

Luka 22:17-20 - I uzeo je čašu, zahvalo Bogu i rekao: Uzmite je i dodajte jedan drugome !..I uzeo je kruh, zahvalio Bogu, razlomio ga i dao im te rekao: Ovo predstavlja tijelo moje koje će se dati za vas...Tako je uzeo i čašu nakon što su većerali te rekao: Ova čaša prdstavlja novi savez na temelju moje krvi, koja će se proliti za vas. :bye:

Hebrejima 12:24 - Isusu, posredniku novoga saveza, i krvi škropljenja, koja govori bolje od krvi Abelove. :bye:

Kao što sam naveo na samome početku, Jehova Bog DOZVOLJAVA KORIŠTENJE KRVI samo za ČIŠĆENJE GRIJEHA i ŠKROPLJENJE SAVEZA. Znači, za bilo kakvu upotrebu izvan ova dva navoda, Bog strogo zabranjuje, i po cijenu oštre kazne. Prema tome, kada KRV IZAĐE IZVAN TIJELA, ako nije za ove dvije radnje, MORA SE PROLITI NA ZEMLJU. I po cijenu spašavanja života, putem krvi, mi namjerno kršimo Božju zapovjed. Mora se shvatiti jedna bitna stvar, a to je da postoje dva života, jedan je TRENUTNI, a drugi je VJEČNI. Ako spašavamo trenutni život nepoštivanjem Božje volje, mi ustvari gubimo vječni, a ako izgubimo trenutni zbog poslušnosti Bogu, mi tada dobivamo vječni, Matej 16:25.

:heart: :klap: :hvala: :klap: :heart:

Poslednja izmena:
Tertulijan ( 160 - 230 n.e. ): Neka se vaši neprirodni načini posrame pred kršćanima. Naša jela čak ne sadrže krv životinja, nego se sastoje od običnih jela...Kušajući kršćane vi rimski pogani im nudite kobasice napunjene krvlju. Ubjeđeni ste, naravno, da je upravo ta stvar s kojom ih pokušavate navesti da skrenu s pravog puta za njih nezakonita. Kako dakle, kad ste uvjereni da će se oni zgroziti na krv životinja, vjerujete da će oni pohlepno žudjeti za ljudskom krvlju ? ( Tertullian, Apologetical Works, and Minucius Felix, Octavius - Tertulija, Apologetski radovi, i Minucije Feliks, Oktavije - New York, 1950, prevela na engl. Emily Daly, str. 33 ).

Minucije Feliks ( 3. stoljeće n.e. ): Toliko se susprežemo od ljudske krvi da čak za hranu ne upotrebljavamo krv jestivih životinja ( The Ante-Nicene Fathers - Post-nicenski oci - Grand Rapids, Mich., 1956, uredili A. Roberts i J. Donaldson, knj. IV, str. 192 ).

Jehovini Svjedoci zapravo uživaju bolji medicinski tretman zato što ne prihvaćaju krv. Jedan liječnik koji je pisao časopisu American Journal of Obstetrics and Gynecology - Američki časopis za opstetriku i ginekologiju od juna 1968, str. 395, priznaje: Nema sumnje da kirurgu situacija u kojoj operiraš bez mogučnosti transfuzije omogučava da poboljšaš svoju umješnost. Malo se više trudiš da podvežeš svaku žilu koja krvari. Sve vrste operacija mogu se uspješno obaviti i bez transfuzije krvi.

:klap: :hvala: :klap:

Jedino što ja mogu da shvatim je to da ne treba ubijati decu.:confused:

Pročitaj zadnju rečenicu onog velikog glavnog posta, tamo ti je formula za shvaćanje.

No, za prihvaćanje toga moraš imati vjeru.

Jehovini Svjedoci sigurno ne ubijaju svoju djecu, ja neznam za slučaj da je nečije djete umrlo radi ne uzimanja krvi, no zakon od Boga je jasan.

Tu zaključujem ovu temu s tobom, jer ima dosta dokaza i objašnjenja u glavnom postu, za što krv služi.

Tako su i Adam i Eva, radi toga da postanu kao Bog, prekršili zapovjed o suzdržavanju od ploda.

Tertulijan ( 160 - 230 n.e. ): Neka se vaši neprirodni načini posrame pred kršćanima. Naša jela čak ne sadrže krv životinja, nego se sastoje od običnih jela...Kušajući kršćane vi rimski pogani im nudite kobasice napunjene krvlju. Ubjeđeni ste, naravno, da je upravo ta stvar s kojom ih pokušavate navesti da skrenu s pravog puta za njih nezakonita. Kako dakle, kad ste uvjereni da će se oni zgroziti na krv životinja, vjerujete da će oni pohlepno žudjeti za ljudskom krvlju ? ( Tertullian, Apologetical Works, and Minucius Felix, Octavius - Tertulija, Apologetski radovi, i Minucije Feliks, Oktavije - New York, 1950, prevela na engl. Emily Daly, str. 33 ).

Minucije Feliks ( 3. stoljeće n.e. ): Toliko se susprežemo od ljudske krvi da čak za hranu ne upotrebljavamo krv jestivih životinja ( The Ante-Nicene Fathers - Post-nicenski oci - Grand Rapids, Mich., 1956, uredili A. Roberts i J. Donaldson, knj. IV, str. 192 ).

Jehovini Svjedoci zapravo uživaju bolji medicinski tretman zato što ne prihvaćaju krv. Jedan liječnik koji je pisao časopisu American Journal of Obstetrics and Gynecology - Američki časopis za opstetriku i ginekologiju od juna 1968, str. 395, priznaje: Nema sumnje da kirurgu situacija u kojoj operiraš bez mogučnosti transfuzije omogučava da poboljšaš svoju umješnost. Malo se više trudiš da podvežeš svaku žilu koja krvari. Sve vrste operacija mogu se uspješno obaviti i bez transfuzije krvi.

:klap: :hvala: :klap:

Ovi citati koje si naveo nemaju ama baš nikakve veze sa spasavanjem dečijeg života.

A, što se tiče ovog boldovanog - ZAMOLIO BIH DA MU NEKI MEDICINSKI RADNIK MEĐU FORUMAŠIMA OBJASNI DA NIJE U PRAVU.

Ovi citati koje si naveo nemaju ama baš nikakve veze sa spasavanjem dečijeg života.

A, što se tiče ovog boldovanog - ZAMOLIO BIH DA MU NEKI MEDICINSKI RADNIK MEĐU FORUMAŠIMA OBJASNI DA NIJE U PRAVU.

Ti se spašavanja dječijeg života držiš kao pijan plota, pa zato i nemožeš vidjeti i shvatiti ostale stvari koje ti se objašnjavaju.

Međutim, razumijem vas, zato što niste učeni da vječni život trebate zaraditi, nego da ga sami po sebi imate u obliku duše, kršili ili ne Božji zakon.

LJudi nemaju strah od kazne, kako vas uče, nego od gubljenja života, a sa vašom iskrivljenom slikom istine, vi ste vječni makar imali kaznu, posvjesno znajući da je Bog ljubav, pa da ipak ona neće biti vječna.

:bye:

мој пост бр 2809 гласи овако
мали резиме

где сви идемо.

4. верују да је узимање крви било преко уста било преко

5. мисле да Христос није умро на крсту ?!

6. наравно, само ће се они и то неки од њих спасити

7. мењају доктрине по потреби, "мали перица" из америке

8. свештеницима тј старешинама се не обраћају са "оче" него са "брате",

9. из страха и осећаја кривице набацене од главешина

10. као и све секте дубоко продиру у породицу и приватан
живот

итд .....

Ti se spašavanja dječijeg života držiš kao pijan plota, pa zato i nemožeš vidjeti i shvatiti ostale stvari koje ti se objašnjavaju.

Međutim, razumijem vas, zato što niste učeni da vječni život trebate zaraditi, nego da ga sami po sebi imate u obliku duše, kršili ili ne Božji zakon.

LJudi nemaju strah od kazne, kako vas uče, nego od gubljenja života, a sa vašom iskrivljenom slikom istine, vi ste vječni makar imali kaznu, posvjesno znajući da je Bog ljubav, pa da ipak ona neće biti vječna.

:bye:
Za mene je zivot svetinja.
I nemoj biti licemeran, koris nas jer mi vredjamo a sad nam kazes da nismo uceni i da ce nas bog kazniti.

Ponovno iskrivljeno tvrdiš. Nitko nije spreman da ubije svoju djecu. Život se može spasiti i bez davanja krvi, i u zadnjih nekoliko godina se upravo i radi na globalnome planu, da to postane standard. Međutim, zbog ljudske pohlepe i sebičnosti, još uvijek beskrvno liječenje nije prihvatljivo za široke mase, pošto je doniranje krvi puno jeftinije. Ne postoji situacija koja uzrokuje smrt radi nedavanja krvi. Kada se krv razdjeli na najsitnije elemente, tada određene čestice mogu nadomjestiti potrebu za uzimanjem kompletne krvi.

Ako nemožeš da prihvatiš Božji zakon, onda više nemamo što da razgovaramo, pošto je to kao kada sipaš iz šupljeg u šuplje. :bye:

Rekao si svoje. Ti bi pre dopustio da ti dete umre nego da uradiš nešto što nije u skladu sa kulom stražarom. I, sad još pričaš koješta. Po tebi, znači, nije greh , na primer, primiti krvnu plazmu, a primiti krv je smrtni greh, zbog kog bi još nesvesno dete izgubilo večni život. Strašno.

Rekao si svoje. Ti bi pre dopustio da ti dete umre nego da uradiš nešto što nije u skladu sa kulom stražarom. I, sad još pričaš koješta. Po tebi, znači, nije greh , na primer, primiti krvnu plazmu, a primiti krv je smrtni greh, zbog kog bi još nesvesno dete izgubilo večni život. Strašno.

Netočno govoriš više stvari, neznam dali namjerno zbog provokacije, ili zato što neznaš.

Ti vjeruj u što ti hoćeš, a ja ću u što ja hoću. :heart::bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back