Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgovorio sam na to više puta. Matej 16:25,26, Ivan 12:25, Otkrivenje 12:11, Luka 17:33.

Pozdrav svima, malo odmora ! :heart: :bye: :heart:

Lepo papi i moli Boga da zaista tako nesto ne bude potrebno.

Inace mi se trtimo zapovestima dok se ne dohvate nas ili nasih bliznji a onda im okrecemo ledja , to je istina, jer znam da ako bi tako nesto bilo potrebno ti bi dozvolio transfuziju i spasao zivot.

Pozdrav

sta je plavo kartonce :think:
sale opet nesto izmislja :aha:

Sale ništa ne izmišlja.To što ti nemaš pojma o plavom kartončetu i ko kome i šta upisuje u njega to je tvoje pravo da ne znaš odnosno da se praviš da ne zunaš.To plavo kartonče izgleda ovako...
PERMRD.jpg

felix.gif

Odgovorio sam na to više puta. Matej 16:25,26, Ivan 12:25, Otkrivenje 12:11, Luka 17:33.

Pozdrav svima, malo odmora ! :heart: :bye: :heart:
Ponovo isto, postavite stihove i kada ih neko analizira kako se vama ne svidja onda ide malo suptilno vredjanje i onda "ispravna" analiza stihova ili ponavljanje istih fraza do beskonacnosti.

Imam utisak da je lakse uciti zabu logaritamskim funkcijama nego voditi iole kakvu ozbiljnu diskusiju sa vama.

Kako je Kain znao da je pocinio zlocin iako pisani zakon "ne ubij" nije postojao? Kako je Josif znao da je "veliki greh pociniti preljubu" sa Potifarovom zenom iako pisani zakon "ne cini preljubu" nije postojao?

To se zove savest i moralni principi na osnovu savesti koje mi svi imamo usadjene od Jehove, duboko u nama i nasoj svesti.

:kpozdrav:

Био је закон, можда мало другачије дефинисан, али сасвим разумљив, а гласио је "Рађајте се и множите се и населите земљу" супротно том закону је убијање...

Зато ће оставити човек оца свог и матер своју, и прилепиће се к жени својој, и биће двоје једно тело.

добро су те родитељи научили.

Жена на миру да се учи са сваком покорношћу.

1 Kor. 14:34. Žene vaše da ćute u crkvama; jer se njima ne dopusti da govore, nego da slušaju, kao što i zakon govori.
е ту им одговара буквално тумачење, а даље

само што они немају Цркве.

па су ти изоставили следећи стих

1 Kor. 11:5. I svaka žena koje se gologlava moli Bogu ili prorokuje, sramoti glavu svoju; jer je svejedno kao da je obrijana.

само не знам да ли им жене стављају мараму на главу кад се моле Богу?

Ako je prisutan krštani muškarac mora staviti maramu tj.pokriti glavu

To nije ubijanje. Ti kroz poslušnost Bogu nikoga ne ubijaš.
Vasha tumachenja su ljudska , i menjala su se s vremenom , ako postoji bog , mi kao nesavrshena bica ne mozhemo uvek znati tachno znachenje , zato postoje tolika tumachenja , neka razumnija od drugih ( to je malo subjektivno ), neka starija , neka mladja , i ako stvarno postoji bog , videcemo koje je pravo tumachenje kad odmeo na onaj svet :D
A malo pitanje , oni koji su palili veshtice su mislili da sluzhe bogu , doslovnu su pratili delove gde se promovishe ubijanje veshtca , bez razumnih dokaza , da li su oni ubijali , ili ne ?
Nisi dao sinu heroin, a on otišao u krađu gdje je poginuo. Ili, zabraniš sinu da bude u autu bez pojasa, i desi se saobraćajka gdje pogine, te se zaključi kroz istragu da bi preživio da nije imao pojas.
Takvi sluchajevi su interesantni , i veoma komplikovani , ali da li bi bilo u redu da sam mu dao , mozhda bi umro od predoziranja , dao sam mu da vozi bez pojasa , mozda ne pogine , ali bude teshko povredjen , u Ambulanti primi infuziju i bude osudjen na vechne muke.
Mada je sin kriv shto uopshte i trazhi heroin.

Nemožeš tako površno razmišljti, i opravdavati jedan zakon kršeći drugi. :heart: :bye:

Nemoj ni ti , opravdavash njegovo krshenje , a istovremeno se drzhish tog istog zakona.
Moramo pogledati iz vishe perspektiva , makar i van Biblijske.

Да ли је Бог дозволио Авраму да жртвује/убије свог сина?

Normalno da nije, da je dopustio onda bi bio nenormalan Bog. No, ovdje se radi o VJERI i POSLUŠNOSTI. Zato i je Abraham postao Jehovinim prijateljem. Zato taj primjer vrijedi i za nas danas.

Ne možemo mi birat, da kada nama paše onda budemo slušali Božje zakone, a kada nam nebude pasalo, onda ćemo ih kršiti.

:heart: :bye:

Normalno da nije, da je dopustio onda bi bio nenormalan Bog. No, ovdje se radi o VJERI i POSLUŠNOSTI. Zato i je Abraham postao Jehovinim prijateljem. Zato taj primjer vrijedi i za nas danas.

Ne možemo mi birat, da kada nama paše onda budemo slušali Božje zakone, a kada nam nebude pasalo, onda ćemo ih kršiti.

:heart: :bye:

Па не тражи Бог крвне жртве, а ми, ако не помогнемо угроженом из верског убеђења, није ништа друго него наш принос крвне жртве... На жалост, то је последица која проистиче из учења о строгој забрани трансфузије...:(

Па не тражи Бог крвне жртве, а ми, ако не помогнемо угроженом из верског убеђења, није ништа друго него наш принос крвне жртве... На жалост, то је последица која проистиче из учења о строгој забрани трансфузије...:(

Biblijski citati su jasni, a ja sam objasnio koji je glavni razlog Božje zabrane uzimanja krvi.

Ne, zašto postavljaš takvo pitanje ? :klap:

Па зато што често цркву оптужујете због њене сарадње са владом/председником, и говорите да је то сигуран знак да је црква ђаволска установа, јер светом влада ђаво, ...Има овде пар постова о томе које сте поставили, само ко ће то сад тражити..:)

Biblijski citati su jasni, a ja sam objasnio koji je glavni razlog Božje zabrane uzimanja krvi.

Неко је поменуо Ананија који је излио семе на земљу па га Бог због тога казнио смрћу... То је грех, али не верујем да се ЈС-овци овога чувају, јер би сви до једног имали минимум по 15-оро деце.. А када треба крв дати/просути то не дозвољавате ни по цену смрти... Мало нелогично:think:

UPOZORENJE I OBAViJEST : :rtfm: :rtfm: :rtfm:
==================================

Ovo upozorenje i obavjest se odnosi na sve one koji imaju za namjeru da PROVOCIRAJU, OMALOVAŽAVAJU I FALSIFIKUJU učenja Jehovinih Svjedoka, te na pogrdan način komuniciraju sa njihovim zastupnicima.

Mene veoma intreresuje šta ovo upozorenje podrazumeva pod onim FALSIFIKUJU...
Da li je falsifikovanje iznošenje bilo kojeg dokaza koji sam po sebi protivreči zvaničnom učenju JS...

Kroz ZAJEDNIČKI DOGOVOR svih nas koji smo na ovoj temi i koji branimo našega Boga i njegovu riječ, ODLUČENO JE da se IGNORIRA svatko onaj koji će na KONSTANTAN način da krši ova NAŠA PRAVILA.

S kakvim pravom svojatate biblijskog boga oduzimajući ga pravoslavnim vernicioma...I s kakvim pravom vi nemećete vaša pravila na ovom ''pdf''.Krstarica nije vaš forum pa nije suvišno da pravila ostavite onima koji su zaduženi u vezi sa istim.

U krajnjem slučaju će mo reagirati u zajedničkom nastupu i prema moderatorima, te tražiti ZABRANU za sve one koji će se na AGRESIVAN i NEGATIVAN način ophoditi prema nama, Jehovi Bogu i učenjima Jehovinih Svjedoka.

Ovaj ''pdf'' nije dvorana kraljevstva u kojoj će baš svi u stavu mirno da pevaju one zahvalnice Jehovi.Ja nisam vernik ali moram da ti kažem da je žalosno da vi ovde iznosite tvrdnju da je SPC satanistička sekta a pri tom pričaš o nekom negativnom stavu nekih ostalih prema vama.A zbog pretnje moderatoriama u smislu zabrane pristupa svima onima koji po vašem mišljenju nisu poželjni na vašoj temi, prosto ne znam šta bih ti rekao.Kako ste nedavno sastavili spisak nepoželjnih na ovoj vašoj temi,očito je da su nepoželjni baš svi koji nisu JS.I šta bi vi ...da na ovoj temi budete samo vi...Teško da će to moći tako.A u tom smislu bi vam bilo najbolje rešenje da otvorite vaš forum i da jedni drugima propovedate vaše učenje kao u vašim dvoranama kraljevstva bez prisustva nepoželjnih.

te da zajednički sudjelujemo na međusobnom izgrađivanju i spoznaji Božje riječi.

I shodno tome da svi budemo JS i da kada nismo na ovoj temi,misionarimo od vrata do vrata i da to uredno evidentiramo...
PIOREP.jpg

a što je malo u domenu hipotetičkog,složićemo se,zar ne...
felix.gif

Hvala na odgovoru.

A pitao sam zato
a nisam dobio odgovor.

1. Ivanova 4:4 - Vi potjećete od Boga dječice, i pobjedili ste te ljude, jer onaj koji je uz vas veći je od onoga koji je uz svijet.

Po Bibliji postoje samo dvije grupacije ljudi, jedna koja je dio ovoga svijeta ( materjalističko.bezbožnićkog ), i druga koja nije dio ovoga svijeta ( koja želi vršiti Božju volju ). Ivan govori svojim sukršćanima da potjeću od Boga, te da su pobjedili ljude iz svijeta, na način što su se oduprjeli njihovom stilu života, a onda naglašava da postoji Bog, koji je uz njih, i onaj drugi, Sotona, koji je uz svijet.

Jakov 4:4 - Preljubnici, ne znate li da je prijateljstvo sa svijetom neprijateljstvo s Bogom ? Tko god, dakle, želi biti prijatelj svijetu postaje neprijatelj Bogu.

Jakov se obraća onim sukršćanima koji sjede na dvije stolice, i kazuje im da moraju izabrat stranu.

:klap:

1. Ivanova 4:4 - Vi potjećete od Boga dječice, i pobjedili ste te ljude, jer onaj koji je uz vas veći je od onoga koji je uz svijet.

Po Bibliji postoje samo dvije grupacije ljudi, jedna koja je dio ovoga svijeta ( materjalističko.bezbožnićkog ), i druga koja nije dio ovoga svijeta ( koja želi vršiti Božju volju ). Ivan govori svojim sukršćanima da potjeću od Boga, te da su pobjedili ljude iz svijeta, na način što su se oduprjeli njihovom stilu života, a onda naglašava da postoji Bog, koji je uz njih, i onaj drugi, Sotona, koji je uz svijet.

Jakov 4:4 - Preljubnici, ne znate li da je prijateljstvo sa svijetom neprijateljstvo s Bogom ? Tko god, dakle, želi biti prijatelj svijetu postaje neprijatelj Bogu.

Jakov se obraća onim sukršćanima koji sjede na dvije stolice, i kazuje im da moraju izabrat stranu.

:klap:

Ok , hvala na odgovoru , naravno mogao bih da protivurechim , ali sve se svodi na verovanje .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back