Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne vredi.
Ovo su teška razmimoilaženja.

300 ml moje krvi je ništa u odnosu na nečiji život, a o mojoj deci ... o tome neću ni da pričam ... :confused:

Slažem se ali samo u užim krugovima. U Srbiji se polako ali sigurno prelazi na beskrvne operacije i tretman pacijenata. U Velikom broju naprednih država se uveliko vrše beskrvne operacije. Čuveni i renomirani kardiohirurg Majkl Debejki već 25 i više godina vrši najkomplikovanije operacije srca bez transfuzije krvi i to odavno nije nikakva novost, zatim Švajcarska, Švedska, Nemačka, Italija, Francuska i mnoge druge zemlje već više od deceniju i po ne koriste tansfuziju krvi i to ne samo na nama Jehovinim Svedocima već sve više ljudi svih kategorija zahtevaju beskrvne operacije i tretman. Ako ne želiš da pogledaš video blok na našem sajtu, otiđi na Google pa ćeš pronaći brdo informacija o beskrvnom tretiranju pacijenata.

:kpozdrav:

Ako doslovno uzimaš ove riječi iz citata, onda si u pravu. No, značenje citata je sasvim drugačije. Ivan govori, da ako tko voli ovaj bezbožni, svjetovni način života, u kojemu se svakodnevno krše Božja načela, on će izgubiti onaj pravi, vječni, no tko mrzi svoj život u ovome svijet, sačuvat će ga za vječni, zašto ? zato što voljeti svoj život sada, označava i ovu situaciju o kojoj sada govorimo, vezano za krv. Prema tome, bitno je ispravno nešto shvatiti, a ne pogrešno, jer od netočnosti mnoge loše stvari se dešavaju.

Ali ja ne volim moj zhivot samo zbog onog shto Ivan tvrdi da je bezbozhno , u zhivotu ima vishe "greshenja".

Da li ti mrzish svoj zhivot ( telesni ) ? Da li bi ti bilo zhao da umresh sutra ?

Hvala Vorki....Mislim da je svima jasno SADA tko ste...:D
E, vidiš, ja bih ga spasio, a Bog neka mene pošalje u pakao..:manikir:
A siguran sam da ne bih završio u paklu...

по том питању аналитико буди сигуран да нећеш у пакао јер је Христос донео НОВИ ЗАВЕТ где каже љуби ближњег свог као самог себе, нема веће љубави до оне ако ко положи душу своју за пријатеље своје.

Ne mogu da verujem da zakon dozvoljava ubistvo deteta!?

Normalno da Jehovini Svjedoci ne ubijaju svoju djecu, pošto bi to davnih dana bilo spriječeno. No, govorio sam da postoji beskrvno liječenje, koje se zadnjih godina razmatra uvesti kao primarno. Tako da ja neznam situaciju, da je djete umrlo zbog ne dobivanja krvi. Međutim, da se i desi takvo što, imamo vjeru u Boga, te smo mirne savjesti jer činimo ono što on zahtjeva od svojih vjernika.

Slažem se ali samo u užim krugovima. U Srbiji se polako ali sigurno prelazi na beskrvne operacije i tretman pacijenata. U Velikom broju naprednih država se uveliko vrše beskrvne operacije. Čuveni i renomirani kardiohirurg Majkl Debejki već 25 i više godina vrši najkomplikovanije operacije srca bez transfuzije krvi i to odavno nije nikakva novost, zatim Švajcarska, Švedska, Nemačka, Italija, Francuska i mnoge druge zemlje već više od deceniju i po ne koriste tansfuziju krvi i to ne samo na nama Jehovinim Svedocima već sve više ljudi svih kategorija zahtevaju beskrvne operacije i tretman. Ako ne želiš da pogledaš video blok na našem sajtu, otiđi na Google pa ćeš pronaći brdo informacija o beskrvnom tretiranju pacijenata.

Ostavi ti te beskrvne operacije! Postoje jasne terapijske indikacije koje transfuzija krvi može da zamjeni..:(
I sada Vi, koji ni vlastito dijete ne želite spasiti, dođete ovdje, da tobož spasavate moju dušu..:evil:

Da li je Abraham išao žrtvovati ( ubiti ) svoga sina svjesno ili nesvjesno ??? :heart:

Ja sam tebi lepo pitanje postavio, koje je logicno .

Dakle biras Boziju zapovest ili puko tumacenje ?

Avram je isao jer mu je Bog licno zapovedio, znaci ako bi tebi ili meni isto tako Zapovedio mi bismo poslusali , ali ovako mi biramo.

I jos nesto tada nije bilo pisanih zakona , kao sto je recimo ,, ne ubi.

Ja ne pitam Mojsija, nego tebe...:manikir:
Da li bi dozvolio da ti dijete umre od srpaste aanemije, a znaš da može primiti transfuziju...
Dakle, odgovor je:

Prijatelju ti si, kazes, medicinski radnik? Moja majka je prosle godine umrla od leukemije za nepuna 3 meseca. Lekari su rekli mojoj sestri da je transfuzija krvi ubrzala smrt moje majke. Da su je tretirali drugacije, mozda hemoterepijom, zivela bi koju godinu duze.

Drugo, imam jedno pitanje za tebe: kako je moguce da osoba umre od leukemije iako prima transfuziju non-stop? Zar to ne znaci da konstantno dobija novu krv koja je sposobna da vrsi potrebne funkcije u organizmu?

Ali ja ne volim moj zhivot samo zbog onog shto Ivan tvrdi da je bezbozhno , u zhivotu ima vishe "greshenja".

Da li ti mrzish svoj zhivot ( telesni ) ? Da li bi ti bilo zhao da umresh sutra ?

Voljeti ovaj život, znači, povoditi se za njegovim stilom, a to pak znači, kršiti Božju volju.

Općenito, svatko voli svoj život, no Biblija nas uči da je ovaj život prolazan, i da njime vlada Sotona. Znači, ako ćemo mrzit ovakav bezbožni život, tada ćemo voljet Božje zapovjedi, jer život kakav Bog pokazuje u svojoj riječi, sve je samo ne ovaj.

Normalno da Jehovini Svjedoci ne ubijaju svoju djecu, pošto bi to davnih dana bilo spriječeno. No, govorio sam da postoji beskrvno liječenje, koje se zadnjih godina razmatra uvesti kao primarno. Tako da ja neznam situaciju, da je djete umrlo zbog ne dobivanja krvi. Međutim, da se i desi takvo što, imamo vjeru u Boga, te smo mirne savjesti jer činimo ono što on zahtjeva od svojih vjernika.

Pa, evo, Borka je navela slučajeve kada je neophodno primiti krv, što znači ako ne dozvoliš da mu daju krv, ti ga time ubijaš.
A, tebi je to "takvo što"!? Sitnica. Ma, dajte, bre, verujte u šte hoćete i odlučujte o svom životu, ali dopustite da spasu život vašem detetu, ako već dotle dođe. Nije mi jasno kako to nije zakonski regulisano.!?

Ostavi ti te beskrvne operacije! Postoje jasne terapijske indikacije koje transfuzija krvi može da zamjeni..:(
I sada Vi, koji ni vlastito dijete ne želite spasiti, dođete ovdje, da tobož spasavate moju dušu..:evil:

Nisi mi odgovorio na pitanje: Dali bi na mjestu Abrahama poslušao Boga ???

Razmislite malo kako odgovarate ! Abraham je bio spreman ubiti svoga ljubljenoga sina, zato što mu je to Bog naredio.

Prijatelju ti si, kazes, medicinski radnik? Moja majka je prosle godine umrla od leukemije za nepuna 3 meseca. Lekari su rekli mojoj sestri da je transfuzija krvi ubrzala smrt moje majke. Da su je tretirali drugacije, mozda hemoterepijom, zivela bi koju godinu duze.

Drugo, imam jedno pitanje za tebe: kako je moguce da osoba umre od leukemije iako prima transfuziju non-stop? Zar to ne znaci da konstantno dobija novu krv koja je sposobna da vrsi potrebne funkcije u organizmu?

Tvoja majka je, pokoj duši verovatno liječena kombinovanom kemoterapijom i transfuzijom...E, sada, zavisno od stupnja i vrste leukemije, prognoza bolesti je različita, ali transfuzija nije ta koja ju je ubila, već mnogobrojne metastaze koje nastaju srazmerno lako..

Ja sam tebi lepo pitanje postavio, koje je logicno .

Dakle biras Boziju zapovest ili puko tumacenje ?

Avram je isao jer mu je Bog licno zapovedio, znaci ako bi tebi ili meni isto tako Zapovedio mi bismo poslusali , ali ovako mi biramo.

I jos nesto tada nije bilo pisanih zakona , kao sto je recimo ,, ne ubi.

Kako je Kain znao da je pocinio zlocin iako pisani zakon "ne ubij" nije postojao? Kako je Josif znao da je "veliki greh pociniti preljubu" sa Potifarovom zenom iako pisani zakon "ne cini preljubu" nije postojao?

To se zove savest i moralni principi na osnovu savesti koje mi svi imamo usadjene od Jehove, duboko u nama i nasoj svesti.

Poslednja izmena:
Voljeti ovaj život, znači, povoditi se za njegovim stilom, a to pak znači, kršiti Božju volju.

Općenito, svatko voli svoj život, no Biblija nas uči da je ovaj život prolazan, i da njime vlada Sotona. Znači, ako ćemo mrzit ovakav bezbožni život, tada ćemo voljet Božje zapovjedi, jer život kakav Bog pokazuje u svojoj riječi, sve je samo ne ovaj.

Ako zemaljskim vlada Sotona , kako ne vlada onima koji su pisali Bibliju , da li to znachi da je Isusovim zhivotom na zemlji vladao Sotona ?

Kako je Kain znao da je pocinio zlocin iako pisani zakon "ne ubij" nije postojao? Kako je Josf znao da je "veliki greh pociniti preljubu" sa Potifarovom zenom iako pisani zakon "ne cini preljubu" nije postojao?

To se zove savest i moralni principi na osnovu savesti koje mi svi imamo usadjene od Jehove, duboko u nama i nasoj svesti.

Slusaj pre nego sto si postavio ovo pitanje pisao sam o tome i pomenuo vec jednom , Dakle i ja to znam , ali rekoh da ne bese pisanog zakona ,

Odgovori ti meni , koji zakon sada biras Boziji koji kaze ;ne ubij, ili ne jedi meso sa dusom, njegovom , a to mu je krv , koji su ljudi tumacili kako hoce ?

Ajte molim vas nema svrhe odgadjati odgovor kontra pitanjima , eto ja sam vama odgovporio, sada da cujem konacno vas odgovor?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back