Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slažem se u potpunosti, i baš zato su Jehovini Svjedoci doprinjeli usavršavanju beskrvne metode lječenja, te su u svakoj zemlji svijeta osnovali liječničke grupacije stručnjaka, koji djeluju u suradnji sa domačim liječnicima. Nama je u potpunom interesu sačuvati svoj život, ili život naših najbližih, no ne i po cjenu kršenja Božjeg zakona. Upravo zato su Jehovini Svjedoci najviše fokusirani na takovu vrstu situacija, te imaju timove medicinskih stručnjaka, i sudjeluju u razvoju beskrvne kirurgije na globalnom planu. Kroz bezbroj situacija, dokazalo se da beskrvni način liječenja, pa i u hitnim djelovanjima ima, ako ne istu, onda sigurno i uspješniju moć liječenja. Problem je u nestručnosti današnjih liječnika, i u prikrivanju potpune istinitosti beskrvne metode, i njene uspješnosti. Ali ponavljam, mi Boga i njegovu riječ u potpunosti ozbiljno shvaćamo, te kao i kod Abrahama, spremni smo na žrvu, jer imamo vjeru da je ovo samo trenutni život, i da postoji onaj koji je puno bitniji.

:bye: :heart: :bye: :heart:

I mi smo svesni postojanja drugog zivota . Kako si siguran u to da si zasluzio taj drugi zivot?

Indikacije za transfuziju

Opšte je pravilo da izgubljenu krv i njene elemente treba u potpunosti nadoknaditi i to onom brzinom kojom se pojavio gubitak. Indikacije za transfuziju krvi su različite i obuhvataju sledeća stanja:

* smanjeni volumen cirkulišuće krvi nastao usled kravrenja, povreda, opekotina, akutnog pankreatitisa i dr;
* anemija (malokrvnost) izazvana smanjenom koncentracijom eritrocita, tj. hemoglobina;
* nedostatak faktora koagulacije (u slučaju hemofilije, fibrinogenopenije i sl);
* slabost organizma izazvana malnutricijom,
* trauma i postoperativne bolesti (komplikacije);
* fetalna eritroblastoza;
* toksikoza dojenčadi,
* neke zarazne bolesti (tifus, sepsa);
* bolesti uzrokovane radioaktivnim i jonizujućim zračenjem, i
* druga oboljenja.

Preuzeto sa Vikipedije

Ima još Borka, ali i ovo je i više nego dovoljno...:neutral:
I još nešto: ovo NIJE MOGIĆE ZAMIJENITI bilo kojim plazma ekspanderom ili infuzijom rastvora neorganskih soli ili dekstrina!
Ovom spisku nisu obuhvaćeni derivati albumina...:)

мисли ти шта хоћеш, мене интересују чињенице.
да ли је трансфузија исто што и једење крви?
опције одговора: да, не, не знам
једноставно.
па Драгутине, могу ли од тебе добити одговор на ово питање, а да ми не цитираш нови свет

Sale bre ostavi se ćorava posla, već ti je odgovoreno stotinu i jedan put. Čitaj malo, informiši se, ceo napredni svet i moderna medicina obavljaju najkomplikovanije operacije bez krvi. Zamaraš me tvojim pitanjima koja vrtiš u krug i nisi se pomerio s mesta. Pusti bre to više.

Ajd uzdravlje.

A šta ćemo sa teškim, i po život opasnim BOLESTIMA, Vorki, kao, npr. hemofilijom ili srpastom anemijom kada su potrebne skoro svakodnevne transfuzije krvi?
Dakle, sad ne pričam o hirurgiji.

Matej 16: 25,26 - Jer tko god hoće spasiti svoj život, izgubit će ga, a tko god izgubi svoj život radi mene, naći će ga. Jer što koristi čovjeku ako stekne cijeli svijet, a izgubi život ? Ili što može čovjek dati u zamjenu za život svoj ?

Točno, postoje i kritične situacije, no onda dolazimo pod ispit naše vjere. No, sličan je ispit vjere imao i Abraham, kada mu je Bog rekao da položi svoga sina na žrtvu. Pitanje je jednostavno, Bog nam daje u zamjenu za POSLUŠNOST vječni život, i dali smo spremni prokockati svoj, ili život svoga djeteta, za nekoliko godina dužeg trenutnog života ??? Upravo je taj odgovor i čin, stvar vjere i uvjerenosti u biblijsku spoznaju.

1. Mojsijeva 22:2,10 - Tada mu je Bog rekao: Uzmi, molim te, sina svojega, jedinca svojega Izaka KOJEG TOLIKO LJUBIŠ, i pođi u zemlju Moriju te ga ondje prinesi kao žrtvu paljenicu na jednom od brda za koje ću ti kazati ! Tada je Abraham pružio ruku i uzeo nož da ubije sina svojega.

:bye: :heart:

Matej 16: 25,26 - Jer tko god hoće spasiti svoj život, izgubit će ga, a tko god izgubi svoj život radi mene, naći će ga. Jer što koristi čovjeku ako stekne cijeli svijet, a izgubi život ? Ili što može čovjek dati u zamjenu za život svoj ?

Točno, postoje i kritične situacije, no onda dolazimo pod ispit naše vjere. No, sličan je ispit vjere imao i Abraham, kada mu je Bog rekao da položi svoga sina na žrtvu. Pitanje je jednostavno, Bog nam daje u zamjenu za POSLUŠNOST vječni život, i dali smo spremni prokockati svoj, ili život svoga djeteta, za nekoliko godina dužeg trenutnog života ??? Upravo je taj odgovor i čin, stvar vjere i uvjerenosti u biblijsku spoznaju.

1. Mojsijeva 22:2,10 - Tada mu je Bog rekao: Uzmi, molim te, sina svojega, jedinca svojega Izaka KOJEG TOLIKO LJUBIŠ, i pođi u zemlju Moriju te ga ondje prinesi kao žrtvu paljenicu na jednom od brda za koje ću ti kazati ! Tada je Abraham pružio ruku i uzeo nož da ubije sina svojega.

:bye: :heart:

Znači, ti bi ostavio vlastito dete da umre? :sad2:
Odgovori sa DA ili NE! :D

Sale bre ostavi se ćorava posla, već ti je odgovoreno stotinu i jedan put. Čitaj malo, informiši se, ceo napredni svet i moderna medicina obavljaju najkomplikovanije operacije bez krvi. Zamaraš me tvojim pitanjima koja vrtiš u krug i nisi se pomerio s mesta. Pusti bre to više.

Ajd uzdravlje.

добро Драгутине како ти кажеш.

Ovakav zakon?

Stvarno je dobar, da me cale i keva nisu ucili da postujem zene odmah bi vam se priljuchio:)

Da, da se ne sme jesti meso ako ima krvi u njemu.

A jesi li ti ikad procitao poslovice 31. poglavlje? Zatim Efežanima 5:28 ili 1 Petrova 3:7 i mnoge druge. Bilo bi poželjno kad bi ih citirao, ako ti je teško ili nemaš Bibliju ja ću ih vrlo rado citirati.

:kpozdrav:

Božji zakon sigurno u nijednoj situaciji ne bi prekršio, pa i pod cijenu svog ili djetetovog života. Već sam objašnjavao i govorio o tome. A sada ti odgovori na moje pitanje koje sam ti postavio.

Hvala Vorki....Mislim da je svima jasno SADA tko ste...:D
E, vidiš, ja bih ga spasio, a Bog neka mene pošalje u pakao..:manikir:
A siguran sam da ne bih završio u paklu...

Ivan 12:25 - Tko ljubi svoj život, uništava ga, a tko mrzi svoj život u ovom svijetu, sačuvat će ga za život vječni. :heart:

:klap: :hvala: :klap:

Da li to znachi da kada se razbolimo npr. dobijemo rak i lechimo se jer hocemo da zhivimo greh i trebamo umreti ?

A shto je onda samoubistvo nemoralno , ako neko tolko mrzi svoj zhivot u ovom svetu , zasht onda ne bi smeo da ubrza proces ?

Hvala Vorki....Mislim da je svima jasno SADA tko ste...:D
E, vidiš, ja bih ga spasio, a Bog neka mene pošalje u pakao..:manikir:
A siguran sam da ne bih završio u paklu...

Previše si ti siguran u mnoštvo toga. Nego, nisi mi odgovorio na pitanje:

Da li bi ti, da si bio na mjestu Abrahama odbio Božju zapovjed ???

Govorio sam već o toj situaciji. Ako je osoba na manjem duhovnom stupnju, tada će prekršiti Božji zakon, pa i za uzimanje krvi, no ako je osoba na većem duhovnom stupnju, tada nema kompromisa.

:hvala:

Božji zakon sigurno u nijednoj situaciji ne bi prekršio, pa i pod cijenu svog ili djetetovog života. Već sam objašnjavao i govorio o tome. A sada ti odgovori na moje pitanje koje sam ti postavio.

To znaci da bi ga ubio svesno, a to je krsenje zapovesti Bozije.

Prekrsiti zapovest Boziju ,ne ubi, ti bi poslusao obicno tumacenje ljudi koja tvrdi da se zabranjuje transfuzija krvi.

koga vise treba slusati Boga ili ljude?

Indikacije za transfuziju

Opšte je pravilo da izgubljenu krv i njene elemente treba u potpunosti nadoknaditi i to onom brzinom kojom se pojavio gubitak. Indikacije za transfuziju krvi su različite i obuhvataju sledeća stanja:

* smanjeni volumen cirkulišuće krvi nastao usled kravrenja, povreda, opekotina, akutnog pankreatitisa i dr;
* anemija (malokrvnost) izazvana smanjenom koncentracijom eritrocita, tj. hemoglobina;
* nedostatak faktora koagulacije (u slučaju hemofilije, fibrinogenopenije i sl);
* slabost organizma izazvana malnutricijom,
* trauma i postoperativne bolesti (komplikacije);
* fetalna eritroblastoza;
* toksikoza dojenčadi,
* neke zarazne bolesti (tifus, sepsa);
* bolesti uzrokovane radioaktivnim i jonizujućim zračenjem, i
* druga oboljenja.

Preuzeto sa Vikipedije

Da li bi prihvatila transfuziju krvi koja je zaražena virusom side ili hepatitisom B?

Da li to znachi da kada se razbolimo npr. dobijemo rak i lechimo se jer hocemo da zhivimo greh i trebamo umreti ?

A shto je onda samoubistvo nemoralno , ako neko tolko mrzi svoj zhivot u ovom svetu , zasht onda ne bi smeo da ubrza proces ?

Ako doslovno uzimaš ove riječi iz citata, onda si u pravu. No, značenje citata je sasvim drugačije. Ivan govori, da ako tko voli ovaj bezbožni, svjetovni način života, u kojemu se svakodnevno krše Božja načela, on će izgubiti onaj pravi, vječni, no tko mrzi svoj život u ovome svijet, sačuvat će ga za vječni, zašto ? zato što voljeti svoj život sada, označava i ovu situaciju o kojoj sada govorimo, vezano za krv. Prema tome, bitno je ispravno nešto shvatiti, a ne pogrešno, jer od netočnosti mnoge loše stvari se dešavaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back