- Poruka
- 77.429
иморталка кад ћемо решавати ово?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Slažem se u potpunosti, i baš zato su Jehovini Svjedoci doprinjeli usavršavanju beskrvne metode lječenja, te su u svakoj zemlji svijeta osnovali liječničke grupacije stručnjaka, koji djeluju u suradnji sa domačim liječnicima. Nama je u potpunom interesu sačuvati svoj život, ili život naših najbližih, no ne i po cjenu kršenja Božjeg zakona. Upravo zato su Jehovini Svjedoci najviše fokusirani na takovu vrstu situacija, te imaju timove medicinskih stručnjaka, i sudjeluju u razvoju beskrvne kirurgije na globalnom planu. Kroz bezbroj situacija, dokazalo se da beskrvni način liječenja, pa i u hitnim djelovanjima ima, ako ne istu, onda sigurno i uspješniju moć liječenja. Problem je u nestručnosti današnjih liječnika, i u prikrivanju potpune istinitosti beskrvne metode, i njene uspješnosti. Ali ponavljam, mi Boga i njegovu riječ u potpunosti ozbiljno shvaćamo, te kao i kod Abrahama, spremni smo na žrvu, jer imamo vjeru da je ovo samo trenutni život, i da postoji onaj koji je puno bitniji.
![]()
![]()
![]()
![]()
Indikacije za transfuziju
Opšte je pravilo da izgubljenu krv i njene elemente treba u potpunosti nadoknaditi i to onom brzinom kojom se pojavio gubitak. Indikacije za transfuziju krvi su različite i obuhvataju sledeća stanja:
* smanjeni volumen cirkulišuće krvi nastao usled kravrenja, povreda, opekotina, akutnog pankreatitisa i dr;
* anemija (malokrvnost) izazvana smanjenom koncentracijom eritrocita, tj. hemoglobina;
* nedostatak faktora koagulacije (u slučaju hemofilije, fibrinogenopenije i sl);
* slabost organizma izazvana malnutricijom,
* trauma i postoperativne bolesti (komplikacije);
* fetalna eritroblastoza;
* toksikoza dojenčadi,
* neke zarazne bolesti (tifus, sepsa);
* bolesti uzrokovane radioaktivnim i jonizujućim zračenjem, i
* druga oboljenja.
Preuzeto sa Vikipedije
мисли ти шта хоћеш, мене интересују чињенице.
да ли је трансфузија исто што и једење крви?
опције одговора: да, не, не знам
једноставно.
па Драгутине, могу ли од тебе добити одговор на ово питање, а да ми не цитираш нови свет
A šta ćemo sa teškim, i po život opasnim BOLESTIMA, Vorki, kao, npr. hemofilijom ili srpastom anemijom kada su potrebne skoro svakodnevne transfuzije krvi?
Dakle, sad ne pričam o hirurgiji.
Matej 16: 25,26 - Jer tko god hoće spasiti svoj život, izgubit će ga, a tko god izgubi svoj život radi mene, naći će ga. Jer što koristi čovjeku ako stekne cijeli svijet, a izgubi život ? Ili što može čovjek dati u zamjenu za život svoj ?
Točno, postoje i kritične situacije, no onda dolazimo pod ispit naše vjere. No, sličan je ispit vjere imao i Abraham, kada mu je Bog rekao da položi svoga sina na žrtvu. Pitanje je jednostavno, Bog nam daje u zamjenu za POSLUŠNOST vječni život, i dali smo spremni prokockati svoj, ili život svoga djeteta, za nekoliko godina dužeg trenutnog života ??? Upravo je taj odgovor i čin, stvar vjere i uvjerenosti u biblijsku spoznaju.
1. Mojsijeva 22:2,10 - Tada mu je Bog rekao: Uzmi, molim te, sina svojega, jedinca svojega Izaka KOJEG TOLIKO LJUBIŠ, i pođi u zemlju Moriju te ga ondje prinesi kao žrtvu paljenicu na jednom od brda za koje ću ti kazati ! Tada je Abraham pružio ruku i uzeo nož da ubije sina svojega.
![]()
![]()
Sale bre ostavi se ćorava posla, već ti je odgovoreno stotinu i jedan put. Čitaj malo, informiši se, ceo napredni svet i moderna medicina obavljaju najkomplikovanije operacije bez krvi. Zamaraš me tvojim pitanjima koja vrtiš u krug i nisi se pomerio s mesta. Pusti bre to više.
Ajd uzdravlje.
Znači, ti bi ostavio vlastito dete da umre?
Odgovori sa DA ili NE!![]()
Mojsije ti odgovara umjesto mene. No, ti bi na mjestu Abrahama odbio Božju zapovjed, ili ???
![]()
Ovakav zakon?
Stvarno je dobar, da me cale i keva nisu ucili da postujem zene odmah bi vam se priljuchio
Da, da se ne sme jesti meso ako ima krvi u njemu.
Ja ne pitam Mojsija, nego tebe...
Da li bi dozvolio da ti dijete umre od srpaste aanemije, a znaš da može primiti transfuziju...
Dakle, odgovor je:
Božji zakon sigurno u nijednoj situaciji ne bi prekršio, pa i pod cijenu svog ili djetetovog života. Već sam objašnjavao i govorio o tome. A sada ti odgovori na moje pitanje koje sam ti postavio.
Ivan 12:25 - Tko ljubi svoj život, uništava ga, a tko mrzi svoj život u ovom svijetu, sačuvat će ga za život vječni.
![]()
![]()
![]()
Hvala Vorki....Mislim da je svima jasno SADA tko ste...
E, vidiš, ja bih ga spasio, a Bog neka mene pošalje u pakao..
A siguran sam da ne bih završio u paklu...
Božji zakon sigurno u nijednoj situaciji ne bi prekršio, pa i pod cijenu svog ili djetetovog života. Već sam objašnjavao i govorio o tome. A sada ti odgovori na moje pitanje koje sam ti postavio.
Ne vredi.
Ovo su teška razmimoilaženja.
300 ml moje krvi je ništa u odnosu na nečiji život, a o mojoj deci ... o tome neću ni da pričam ...![]()
Indikacije za transfuziju
Opšte je pravilo da izgubljenu krv i njene elemente treba u potpunosti nadoknaditi i to onom brzinom kojom se pojavio gubitak. Indikacije za transfuziju krvi su različite i obuhvataju sledeća stanja:
* smanjeni volumen cirkulišuće krvi nastao usled kravrenja, povreda, opekotina, akutnog pankreatitisa i dr;
* anemija (malokrvnost) izazvana smanjenom koncentracijom eritrocita, tj. hemoglobina;
* nedostatak faktora koagulacije (u slučaju hemofilije, fibrinogenopenije i sl);
* slabost organizma izazvana malnutricijom,
* trauma i postoperativne bolesti (komplikacije);
* fetalna eritroblastoza;
* toksikoza dojenčadi,
* neke zarazne bolesti (tifus, sepsa);
* bolesti uzrokovane radioaktivnim i jonizujućim zračenjem, i
* druga oboljenja.
Preuzeto sa Vikipedije
Da li bi prihvatila transfuziju krvi koja je zaražena virusom side ili hepatitisom B?
Da li bi prihvatila transfuziju krvi koja je zaražena virusom side ili hepatitisom B?
Zar je uopšte zakonom dozvoljeno da roditelj odlučujeli će dete umreti ili živeti?!
svašta
pa naravno da ne bih
Da li to znachi da kada se razbolimo npr. dobijemo rak i lechimo se jer hocemo da zhivimo greh i trebamo umreti ?
A shto je onda samoubistvo nemoralno , ako neko tolko mrzi svoj zhivot u ovom svetu , zasht onda ne bi smeo da ubrza proces ?
to je sada Borka nemoguće..![]()