Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
кад би мени неко опалио шамар, не препоручујем му да му падне напамет да ми опали и други.
а ти не одговори нити твоје колеге шта би се десило кад би вам неко развалио шамарчину, јел би се понашали исто као и овде на форуму агресивно изливајући онолико беса према нама вређајући нас у сваком трећем посту.

tuzili be se sudu, kao sto i rade:hahaha:

covek bezakonja koji ce se javiti u poslednje dane, koji ce pokusati obmanuti i izabrane, koji ce doci na vlast i vladace tri ipo godine , koga ce isus ubiti u drugome dolasku , koji ce navesti ljude da prime zig zveri itd, a kada ce to biti neznam.
и још нешто о њиховом богохуљењу
Исус нас је упозорио да ће “лажни Христоси и лажни пророци” доћи и да ће покушати да обману чак и Божије изабране најбоља заштита против лажних доктрина и лажних учитеља је - да знамо истину. да би се препознао фалсификат, треба да се проучи оригинал. сваки верник који пажљиво проучава Библију, може да препозна лажну доктрину. нпр, сваки верник који је читао о активностима Оца, Сина и Светог Духа у Матеју 3:16-17 ће аутоматски ставити под питање сваку доктрину која пориче Тројство.

и још нешто о њиховом богохуљењу
Исус нас је упозорио да ће “лажни Христоси и лажни пророци” доћи и да ће покушати да обману чак и Божије изабране најбоља заштита против лажних доктрина и лажних учитеља је - да знамо истину. да би се препознао фалсификат, треба да се проучи оригинал. сваки верник који пажљиво проучава Библију, може да препозна лажну доктрину. нпр, сваки верник који је читао о активностима Оца, Сина и Светог Духа у Матеју 3:16-17 ће аутоматски ставити под питање сваку доктрину која пориче Тројство.

Upravo tako , ali neko nece namerno da prepozna istinu, nego je lakse da nadje ucitelje koji ce ga ceskati po usima:hahaha:

tuzili be se sudu, kao sto i rade:hahaha:

а то нешто нпр. ти ми лупиш шамар, ја трчим код свештеника да га питам шта да радим он ми каже тужи сотону, а ја га питам како да тужим кад су и судије сотоне, изгубићу спор...:rotf::rotf::rotf: јеси ли на то мислио?

а то нешто нпр. ти ми лупиш шамар, ја трчим код свештеника да га питам шта да радим он ми каже тужи сотону, а ја га питам како да тужим кад су и судије сотоне, изгубићу спор...:rotf::rotf::rotf: јеси ли на то мислио?

i na to :hahaha:, a i na ovo, jer ne priznaju , himnu zastavu , vojsku, zakone, a kada im neko prospe kule strazara po djubristu ili dobiju vojnicki vaspitni samarcic trce i tuze se i pozivaju se na prava i zakone te iste zemlje da ih zastiti.:hahaha:

koje bezumlje i ludilo i apsurd

i na to :hahaha:, a i na ovo, jer ne priznaju , himnu zastavu , vojsku, zakone, a kada im neko prospe kule strazara po djubristu ili dobiju vojnicki vaspitni samarcic trce i tuze se i pozivaju se na prava i zakone te iste zemlje da ih zastiti.:hahaha:

koje bezumlje i ludilo i apsurd

какви су то ликови :rotf::rotf::rotf: они сами себи противурече:hahaha::hahaha::hahaha: не могу више, одо на српски пасуљ, е како је замирисало из кухиње, а и боље ћу вечерас да пуцам:hahaha::hahaha::hahaha:

Исус нас је упозорио да ће “лажни Христоси и лажни пророци” доћи и да ће покушати да обману чак и Божије изабране најбоља заштита против лажних доктрина и лажних учитеља је - да знамо истину.
Sale, problem je u tome što sve hrišćanske denominacije koriste taj isti stih (Marko 14, koliko se sećam?) da se međusobno optužuju za bogohuljenje, a iz moje neutralne perspektive izgleda kao da je Biblija pisana takvim jezikom da se mnoge stvari zaista mogu tumačiti na više od jednog načina. Ta činjenica automatski svaku raspravu čini besmislenom.

659px-ChristianityBranches.svg.png

Pozdrav svima!

Obzirom da smo ovih dana mi Jehovini Svedoci odgovarali na pitanja pripadnika pravoslavne i drugih religija, ja imam nekoliko, samo nekoliko pitanja na koja bih zeleo da mi neko od vas odgovori:

1. Da je trojstvo biblijska doktrina.
2. Da je Isus Svemoguci Bog
3. Da je besmrtnost duse biblijska doktrina
4. Da je Isus rodjen 7. Januara
5. Da su prvi Hriscani krstavali bebe
6. Da je Isus Hrist krsten kao beba od godinu dana

Molio bih da se odgovori iskljucivo na temelju Biblije, znaci odgovor pa onda u zagradi, ili jos bolje citiran biblijski stavak. Bilo koji odgovor bez potvrde Biblije je nevazeci!

Mislim da bi bilo fer da se odgovori na ova pitanja, samo ih je 6.

Unapred :hvala: i :kpozdrav: od mene!

Poslednja izmena:
neki od njih su bili vojnici, a najvise su stradali zato sto nisu hteli da prinose zrtve idolima i zato sto nisu hteli da se odreknu Hrista, a svako je ziveo u nekoj zemlji , ponavljam bili su vojnici takodje.

Matej 26:52 - Tada mu je Isus rekao: Vrati mač svoj na mjesto njegovo, jer svi koji se mača hvataju od mača će i poginuti !

Luka 6:27-29 - A vama koji sulušate kažem: LJubite neprijatelje svoje, činite dobro onima koji vas mrze, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite se za one koji vas vrijeđaju. Onome tko te udari po jednom obrazu, pruži i drugi, i onome tko ti uzima gornju haljinu ne uskrati ni donju.

2. Korinćanima 10:3-5 - Jer iako živimo po tijelu, ne ratujemo po tijelu. Jer oružje našeg ratovanja nije tjelesno, nego ima veliku snagu od Boga za rušenje onoga što je snažno utvrđeno. Jer rušimo kriva razmišljanja i svaku oholost...

Pažljivo preispitivanje svih dostupnih informacija pokazuje da do vremena Marka Aurelija, rimskog cara od 161. do 180. n.e., nijedan kršćanin nije postao vojnik; i nijedan vojnik, nakon što je postao kršćaninom, nije ostao u vojnoj službi. ( The Rise of Christianity, London, 1947, E.W.Barnes, str. 333 ). Odbijali su aktivno učestvovati u građanskoj upravi ili u vojnoj obrani carstva...bilo je nemoguće da kršćani, a da se ne odreknu svetije dužnosti, prihvate karakter vojnika, sudaca ili kneževa ( History of Cristianity, New York, 1891, Edward Gibbon, str. 162,163 ).

:klap: :hvala: :klap:

Sale, problem je u tome što sve hrišćanske denominacije koriste taj isti stih (Marko 14, koliko se sećam?) da se međusobno optužuju za bogohuljenje, a iz moje neutralne perspektive izgleda kao da je Biblija pisana takvim jezikom da se mnoge stvari zaista mogu tumačiti na više od jednog načina. Ta činjenica automatski svaku raspravu čini besmislenom.

659px-ChristianityBranches.svg.png

не даш ми да једем пасуљ:D
има разних сличних графикона, али 99% хришћанских конфесија прихвата СВЕТУ ТРОЈИЦУ (ТРОЈСТВО) и БОГОЧОВЕКА
п.с. у овом твом графикону нема јеховиних сведока

кад би мени неко опалио шамар, не препоручујем му да му падне напамет да ми опали и други.
а ти не одговори нити твоје колеге шта би се десило кад би вам неко развалио шамарчину, јел би се понашали исто као и овде на форуму агресивно изливајући онолико беса према нама вређајући нас у сваком трећем посту.

Što si se uzbudio i razgnjevio, smiri se da nedobiješ napad kakav ! :sad2:

1. Petrova 4:16-19 - Ali ako trpi zato što je kršćanin, neka se ne stidi, nego neka slavi Boga noseći to ime. Jer vrijeme je da započne sud - i to od doma Božjega. A ako započinje od nas, kakav će tek biti kraj onima koji nisu poslušni Božjoj dobroj vijesti ? I ako se pravednik teško spašava, gdje će se onda naći bezbožnik i grešnik ? Zato oni koji trpe u skladu s Božjom voljom povjeravaju svoje duše vjernom Stvoritelju čineći dobro.

Vidiš, takav trebaš da budeš, a ne ovako agresivan i prost. :sad2:

:bye:

Matej 26:52 - Tada mu je Isus rekao: Vrati mač svoj na mjesto njegovo, jer svi koji se mača hvataju od mača će i poginuti !

Luka 6:27-29 - A vama koji sulušate kažem: LJubite neprijatelje svoje, činite dobro onima koji vas mrze, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite se za one koji vas vrijeđaju. Onome tko te udari po jednom obrazu, pruži i drugi, i onome tko ti uzima gornju haljinu ne uskrati ni donju.

2. Korinćanima 10:3-5 - Jer iako živimo po tijelu, ne ratujemo po tijelu. Jer oružje našeg ratovanja nije tjelesno, nego ima veliku snagu od Boga za rušenje onoga što je snažno utvrđeno. Jer rušimo kriva razmišljanja i svaku oholost...

Pažljivo preispitivanje svih dostupnih informacija pokazuje da do vremena Marka Aurelija, rimskog cara od 161. do 180. n.e., nijedan kršćanin nije postao vojnik; i nijedan vojnik, nakon što je postao kršćaninom, nije ostao u vojnoj službi. ( The Rise of Christianity, London, 1947, E.W.Barnes, str. 333 ). Odbijali su aktivno učestvovati u građanskoj upravi ili u vojnoj obrani carstva...bilo je nemoguće da kršćani, a da se ne odreknu svetije dužnosti, prihvate karakter vojnika, sudaca ili kneževa ( History of Cristianity, New York, 1891, Edward Gibbon, str. 162,163 ).

:klap: :hvala: :klap:

nisu ostajali zato sto su te vojske , progonile hriscane.

nisu ostajali zato sto su te vojske , progonile hriscane.

ево Боки добих још један у низу шамара да сам прост

Vidiš, takav trebaš da budeš, a ne ovako agresivan i prost.

колико ли им треба да ме ишамарају да би заслужили "небеско краљевство"?

mozda ih tako uce; vredjaj pravoslavca sto vise mozes , izvedi ga iz takta, a onda mu pokazi kako je on zao?:)

занимљиво је то да кад год докажемо да лажу (надам се да није тако, него да су убеђени да је лаж истина) почињу са вређањем, а ниједном нисам кликнуо троуглић, већ напротив, пуштам их да се покажу до коске.
надам се такође да ће се опаметити и почети разумно да дискутују са нама, да не стекнемо тако злу слику о јс-овцима.
ево како се Стајић променио, па ме чак и подучава о васпитању, такве их волим.

Evo i ovo za JS.Kada pročitate ovo ...Kološanima 2:9...

Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.

svakom ko ne hoće već može da shvati,nije teško shvatiti da PUNINA božanstva može živeti SAMO U BOGU.
felix.gif

Evo da upotpunim tvoj citat.

8 Pazite da vas tko ne odmami mudrovanjem i ispraznom prijevarom što se temelji na ljudskoj predaji, na načelima ovoga svijeta, a ne na Kristovim učenjima. 9 Jer u Kristu utjelovljena prebiva sva punina božanske naravi. 10 I tako po njemu, koji je glava svake uprave i vlasti, imate puninu svega.
Ovdije se govori da je Krist punina božija a,ne BOG.

I tu se opominju ljudi da ne nasijedaju onima koji govore i primjenjuju ono što je kontra Isusa Krista.
JS trude se da žive onako kako je Isus naučavao.
I recimo drže se jedne od deset zapovijedi:"ne štujemo idole".
A,dali se i drugi toga drže.

ма ту се слажемо. шта си навалила, јел ишао Христос куцкајући од врата до врата људима да им јавља радосну вест.
то ми одговори јасно, не мораш да тражиш по СП где има или нема, само са да или не.

da li je kucao na vrata, ne znam i to ne mogu niti tvrditi, ali ako je išao od vrata do vrata, valjda je lupio zvekirom ili pozvonio na zvono (odmah pojašnjenje - rimske kuće velikaša su imala ugrađena zvona (kao za batlera) i na njih se moglo pozvoniti da izađe netko od posluge).

Pozdrav svima!

Obzirom da smo ovih dana mi Jehovini Svedoci odgovarali na pitanja pripadnika pravoslavne i drugih religija, ja imam nekoliko, samo nekoliko pitanja na koja bih zeleo da mi neko od vas odgovori:

4. Da je Isus rodjen 7. Januara (ili 25.12)

Molio bih da se odgovori iskljucivo na temelju Biblije, znaci odgovor pa onda u zagradi, ili jos bolje citiran biblijski stavak. Bilo koji odgovor bez potvrde Biblije je nevazeci!

Smatram da ja nemoram odgovarat na ovo pitanje :lol::per::mrgreen:
Morao sam napisati i 25 12.

Pozdrav svima!

4. Da je Isus rodjen 7. Januara

Стајићу пошто си добар

имаш православне теме тамо постављај таква питања или отвори једну.

Pa nemoguce je voditi ovoliki narod bez Duha Svetoga, plus sto se Duh Sveti , od apostola do danas prenosio ruko -polaganjem , sto mozemo videti iz dela apostolskih i poslanica, ako je crkva opstala od tada jasno je kao dan da je tako, jer crkva bez Boga, Hrista i Duha Svetoga nije crkva, nego otpad

Ajmo još jednom - od kuda tebi da pravoslavna crkva ima Duha svetoga ????

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back