Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
тамо где треба.

шта ће вама скупштине, старешине главног одбора, донације, бруклинска централа, пословне зграде...
1138ii9.jpg

Mat. 7:5. Licemere! Izvadi najpre brvno iz oka svog, pa ćeš onda videti izvaditi trun iz oka brata svog.

Hoćeš reći da se Jehovini svijedoci klanjaju zgradama i da služe ljudima, da se mole svecima....:think:

Mislim da si pobrkao lončiće - jer svaka organizacija ima hijerarhiju (Jehova je Bog reda, a ne nereda), ali to nema veze sa idolopoklonstvom, kao kod ostalih kršćanskih religija.
Nigdje još nisam niti vidjela niti pročitala da se starješini ili specijalnom pioniru ljubi ruka, da mu se kupuju darovi, da on daje blagoslove, da se moli svecima da komšiji crkne krava i tome slično.
:dontunderstand:

Hoćeš reći da se Jehovini svijedoci klanjaju zgradama i da služe ljudima, da se mole svecima....:think:

Mislim da si pobrkao lončiće - jer svaka organizacija ima hijerarhiju (Jehova je Bog reda, a ne nereda), ali to nema veze sa idolopoklonstvom, kao kod ostalih kršćanskih religija.
Nigdje još nisam niti vidjela niti pročitala da se starješini ili specijalnom pioniru ljubi ruka, da mu se kupuju darovi, da on daje blagoslove, da se moli svecima da komšiji crkne krava i tome slično.
:dontunderstand:

нисам ја побркао лончиће, него си ти изгледа пионир.

Mislim da ste porazeni u svakoj raspravi do sada, i to od nas vernika obicnih ljudi , de bi vam se kraj nasao da razgovarate sa nekim teologom , podvili bi rep i sakrili se u misju rupu:hahaha:

Nisam znala da je ovo igrica koja se igra na bodove. To se sigurno svako vređanje sugovornika i i omalovažavanje protivnika posebno boduje kada premoćno vodite.

Jadno. Razmjena mišljenja nije rat niti bitka, a od teologa još nismo dobili niti jedan suvisli odgovor temeljen na Bibliji, a vezano za prakticiranje ceremonije u bogosluženju. Kad bi izgubili u bitci argumenata, onda bi primjenili argument sile i, slično ovome, počeli pljuvati po ljudima...jadno :thumbdown:

ни мени није јасно.

Ma jasno je tebi ali je lakše biti bezobrazan i pričekati da se netko na to i priljepi, nego pokazati elementarnu kulturu - zar ne @sale@?

први пут сам сад прочитао такву мисао која нема смисла од тог француског писца.

Što ti nema smisla u tome da se ne slažeš sa nečijim mišljenjem, ali mu daješ njegovo demokratsko pravo, da ga izgovori????

очито да ниси упућена у токове, ко је кога овде вређао прелистај само ову тему од почетка.

Ako si tako kulturan kakvim se želiš prikazati, onda drži nivo razgovora kako se dolikuje.

о звону сам ти рекао да нећу да коментаришем.

Ali jesi i to smajlićem...a ja tome naprosto ne mogu da odolim :mrgreen:

rahela70;9033237]Ne lupaj gluposti, rat koji se vodio na prostorima bivše Jugoslavije nije imao nikakve veze niti sa čašću, niti sa zemljom niti sa bližnjima. :thumbdown:
Bio je to čist rat iz koristoljublja gdje su svi završili gole guzice, puni dugova i prepuni frustracije, jada i nemoći.
To je najplodnije moguće tlo za mržnju.

Jakov je lijepo napisao da je vjera bez djela mrtva, tako je i pričanje (propovjedanje) bez činjenja besmisleno i jalovo.

Ne lupetaj ti , to u stvari stalno radis , sada si presla na politiku, ti znas sta je cast i boba za svoju zemlju i narod kada te neko stalno ugnjetava,..ne pisi mi vise o tome .

i nisi kopetentna da govoris o bilo cijoj veri i delima , jesi li Bog sveznajuci pa si brojala dela, ako si brojala svima pa tako tvrdis onda cu verovati ako nisi onda ne lupetaj i ne pisi o tome.

Kadionici u Mojsijevom zakonu su bili fiksni/pričvršćeni i nitko nije ničim mahao. Nemoj brkati Mirise koji su bili ugodni Bogu i ovih liturgijskih koje čine svećenici - ovi su nastali iz obreda pročišćenja od zlih duhova, što je spiritizam.
Kada su Isus i njegovi učenici izgonili demone nisu se koristili nikakvim ceremonijalnim obredima i liturgijama, nego bi im jednostavno zapovijedili da odu i to bi bilo to.

citaj sta pise u starom i novom zavetu za kadjenje u svetinji nad svetinjama,
tada nisu imali hramove nego su isli od mesta do mesta , a sada narod ide u crkvu Boziju, i to ti odpada

U "kršćanstvu" kako ga ti zoveš, svećenici su pobili na tisuće ljudi putem inkvizicija, lova na vještice i blagoslovom ljudskih ratova.
Moja braća i sestre po vjeri su mi uvijek braća i sestre po vjeri i nema tog čovjeka koji bi mi mogao narediti da ubijem bilo koga od njih. Naprotiv, Jehova očekuje od ljudi da iznad svega cijene ljudski život i da, ako treba, prije izgubimo svoj, nego uzmemo tuđi.

e ti svestenici su nasa braca rvati katolici , koji klase sve redom , to njima ide na cast , ali i to ne zmnaci da su svi losi, ima Boga koji ce im suditi nisi ti kompetentna da sudis,nego da slusas i budes u pravoj veri a ne da budes sa jereticima i koncetratom svih jeresi

:thumbdown:
Da se drži liturgija to smo apsolvirali, ali mi još nije jasno kakve to veze ima sa Božjim zapovedima?
Pjesme pjeva svećenik ili njegov crkveni zbor, molitve učiš napamet i vjerujem da za malo njih uopće znaš od kuda potiču i zašto ih izgovaraš, a čitanje i tumačenje Biblije izmišljaš.
Čak i na satovima vjeronauka se samo uči iz udžbenika ili liturgijskih priručnika, a Biblije nema niti od korova.
da ti ces da me ucis koja se i ne molis ?
sta mislis sta se cita onda? sta ono pise stower na temi svojoj? ne izmisljaj vise

Mislim da ste porazeni u svakoj raspravi do sada, i to od nas vernika obicnih ljudi , de bi vam se kraj nasao da razgovarate sa nekim teologom , podvili bi rep i sakrili se u misju rupu:hahaha:

E moj Boki, znaci ti si sve vreme mislio da mi hocemo da vas pobedimo u raspravi? Daleko od toga prijatelju.

Ali vidim da je to vas cilj.

Vas cilj bi trebao da bude dokazivanje pravoslavne religije kao ispravne religije na temelju Biblije, sto je kako vidimo, nemoguce jer niste u stanju da odgovorite na svega 6 pitanjca, koja cine osnovu vase religije. Niste cak ni pokusali da odgovorite, ali si zato uskliknuo od radosti jer kazes:

Mislim da ste porazeni u svakoj raspravi do sada

Jadno! :sad2: :thumbdown:

Iako to nema veze sa temom koju si ti započeo - crkve koje imaju Duh sveti - odgovorit ću ti - nemam.
Samo pomazanici imaju svetog duha na sebi, mi ostali se snalazimo s molitvama i božjom milošću, u pojedinim trenucima, kao recimo kad ti netko priljepi šamar, mi dobijemo blagoslov i zbrišemo, a Bog se pobrine da onog tko nas je fizički napao debeeeelo grize savjest (ako je ima) . :super:

eto vidis ,a apostol govori da oni koji nemaju duha Bozijeg nisu njegovi,
ko se ne rodi vodom i duhom nece uci u carstvo Bozije, i mnogi drugi citati govore o tome.
steta ulje u prici koje nedostaje devojkama je blagodat Duha Svetoga , zato se vrata zatvorise i zenik ode sa mudrim devojkama.

Nisam znala da je ovo igrica koja se igra na bodove. To se sigurno svako vređanje sugovornika i i omalovažavanje protivnika posebno boduje kada premoćno vodite.

Jadno. Razmjena mišljenja nije rat niti bitka, a od teologa još nismo dobili niti jedan suvisli odgovor temeljen na Bibliji, a vezano za prakticiranje ceremonije u bogosluženju. Kad bi izgubili u bitci argumenata, onda bi primjenili argument sile i, slično ovome, počeli pljuvati po ljudima...jadno :thumbdown:

vasi argumenti su toliko jadni da se raspadaju ispred Hristovih vojnika kao kule strazara ops kule od karata.:lol:

Ne lupetaj ti , to u stvari stalno radis , sada si presla na politiku, ti znas sta je cast i boba za svoju zemlju i narod kada te neko stalno ugnjetava,..ne pisi mi vise o tome .

Jedino ugnjetavenje koje doživljavam je osuda okoline jer ne djelim ljude na Srbe i Hrvate i što ne pristajem da je posljednji argument u raspravi metak.

Ubijanje ljudi nije politika nego smrtni grijeh.

i nisi kopetentna da govoris o bilo cijoj veri i delima , jesi li Bog sveznajuci pa si brojala dela, ako si brojala svima pa tako tvrdis onda cu verovati ako nisi onda ne lupetaj i ne pisi o tome.

A ti si kompetentan? Prema čijim mjerilima?
U posljednjih 10 godina upravo bivši pripadnici suprotstavljenih vojski prilaze Jehovinim svijedocima shvaćajući da su služili ljudima umjesto Bogu i da su mrzili umjesto da ljube.

Mržnju susrećem svaki dan i to upravo ovakvu koju ti nosiš u sebi. I nije mi do smijeha nego do plača. :(

citaj sta pise u starom i novom zavetu za kadjenje u svetinji nad svetinjama,
tada nisu imali hramove nego su isli od mesta do mesta , a sada narod ide u crkvu Boziju, i to ti odpada

Na temelju Biblije sam ti i odgovorila, prema tome, tvoja argumentacija ne pije vode.

e ti svestenici su nasa braca rvati katolici , koji klase sve redom , to njima ide na cast , ali i to ne zmnaci da su svi losi, ima Boga koji ce im suditi nisi ti kompetentna da sudis,nego da slusas i budes u pravoj veri a ne da budes sa jereticima i koncetratom svih jeresi

Bez imalo vrijeđanja, piši smislenije. Ovo što si ti napisao nema niti glave niti repa.

da ti ces da me ucis koja se i ne molis ?
sta mislis sta se cita onda? sta ono pise stower na temi svojoj? ne izmisljaj vise

Ja??? Bože sačuvaj!!!
U Bibliji ti lijepo piše u Mateju 6: 7 - 12 kako se moli. Jedino ako smatraš da je Biblija izmišljotina, a katekizam ono na čemu se mora temeljiti vjera. :think:

Poslednja izmena:
E moj Boki, znaci ti si sve vreme mislio da mi hocemo da vas pobedimo u raspravi? Daleko od toga prijatelju.

Ali vidim da je to vas cilj.

Vas cilj bi trebao da bude dokazivanje pravoslavne religije kao ispravne religije na temelju Biblije, sto je kako vidimo, nemoguce jer niste u stanju da odgovorite na svega 6 pitanjca, koja cine osnovu vase religije. Niste cak ni pokusali da odgovorite, ali si zato uskliknuo od radosti jer kazes:

Jadno! :sad2: :thumbdown:

vase bedna tumacenja koja su mesavina svih jeesi se nemogu odrzati pred istinom pravoslavlja, vas rasel pece se u paklu kao prasac kao i ostali jeretici ,

na ona pitanjca odgovoricemo ti na temipravoslavnoj , postavi tamo pa me izvesti:)

Jedino ugnjetavenje koje doživljavam je osuda okoline jer ne djelim ljude na Srbe i Hrvate i što ne pristajem da je posljednji argument u raspravi metak.

Ubijanje ljudi nije politika nego smrtni grijeh.

A ti si kompetentan? Prema čijim mjerilima?
U posljednjih 10 godina upravo bivši pripadnici suprotstavljenih vojski prilaze Jehovinim svijedocima shvaćajući da su služili ljudima umjesto Bogu i da su mrzili umjesto da ljube.

Mržnju susrećem svaki dan i to upravo ovakvu koju ti nosiš u sebi. I nije mi do smijeha nego do plača. :(

Na temelju Biblije sam ti i odgovorila, prema tome, tvoja argumentacija ne pije vode.

Bez imalo vrijeđanja, piši smislenije. Ovo što si ti napisao nema niti glave niti repa.

Ja??? Bože sačuvaj!!!
U Bibliji ti lijepo piše u Mateju 6: 7 - 12 kako se moli. Jedino ako smatraš da je Biblija izmišljotina, a katekizam ono na čemu se mora temeljiti vjera. :think:

kako si se uznemirila da nisi u stanju ni da odvojis sta pises , nemogu ni komentarisati cao pisi nesto na temu mani politiku

vasi argumenti su toliko jadni da se raspadaju ispred Hristovih vojnika kao kule strazara ops kule od karata.:lol:

Da bi bio Hristov vojnik trebas prvo dobro da ga upoznas! Ti niti tvoji suvernici niste u stanju da prepoznate ulogu Isusa Hrista a jos manje poznajete Jehovu Jedinog i Istinitog Boga i Stvoritelja. Sto je prvo i osnovno.

Zasto?

Zato sto je za vas bog troglava spodoba koja u isto vreme moze da bude individua a takodje i trojedna osoba istovremeno i sve te osobe su iste po moci, zvanju i tituli, sva tri boga su svemoguci tvorci i istovremeno individue. Isus bog se sam stvorio, sam sebe prebacio u utrobu Marije, sam sebe zrtvovao sebi i sam sebe uskrsnuo i sam svoju zrtvu predstavio samom sebi. Dobro je da ti i tvoji suvernici razumete ovu relaciju. U vrzinom ste kolu i ne znate izlaz.

:sad2: :thumbdown:

Eto vidim što???

a apostol govori da oni koji nemaju duha Bozijeg nisu njegovi,

Apostoli kažu da oni koji nemaju Svetog duha nisu dio 144.000 koji će kraljevati sa Isusom na nebu. Ostatak iliti "veliko mnoštvo" će biti vođeno Svetim duhom, ali ga nemaju na sebi...

ko se ne rodi vodom i duhom nece uci u carstvo Bozije, i mnogi drugi citati govore o tome.

Tako je. A to znači da prvo moraš napraviti duhovno predanje Bogu, a zatim to i obećati Bogu tako da se krstiš.

steta ulje u prici koje nedostaje devojkama je blagodat Duha Svetoga , zato se vrata zatvorise i zenik ode sa mudrim devojkama.

Lude djevojke su one koje su se "krstile i mislile da su time završile priču pa su zabrljale"...

kakve to veze ima sa cjeloživotnim predanjem Bogu u kojem se svakodnevno dokazujemo da smo Bogu ugodni i marljivo radimo na plodovima duha :think:

Kadionici u Mojsijevom zakonu su bili fiksni/pričvršćeni i nitko nije ničim mahao. Nemoj brkati Mirise koji su bili ugodni Bogu i ovih liturgijskih koje čine svećenici - ovi su nastali iz obreda pročišćenja od zlih duhova, što je spiritizam.
Kada su Isus i njegovi učenici izgonili demone nisu se koristili nikakvim ceremonijalnim obredima i liturgijama, nego bi im jednostavno zapovijedili da odu i to bi bilo to.

Da se drži liturgija to smo apsolvirali, ali mi još nije jasno kakve to veze ima sa Božjim zapovedima?
Pjesme pjeva svećenik ili njegov crkveni zbor, molitve učiš napamet i vjerujem da za malo njih uopće znaš od kuda potiču i zašto ih izgovaraš, a čitanje i tumačenje Biblije izmišljaš.
Čak i na satovima vjeronauka se samo uči iz udžbenika ili liturgijskih priručnika, a Biblije nema niti od korova.

Ne želim da zapodevam svađu sa tobom, imam samo jedno pitanje. Da li ti stvarno misliš da će neko izgubiti spasenje zato što prisustvuje liturgiji?
Nisam puno puta prisustvovao liturgiji, ali kad sam bio, vernici su pevali zajedno sa sveštenikom, a bilo je i molitvi koje su me stvarno dirnule.
Što se tiče učenja iz udžbenika, i Js isto to rade - uče iz Kule stražare.

kako si se uznemirila da nisi u stanju ni da odvojis sta pises , nemogu ni komentarisati cao pisi nesto na temu mani politiku

1. Svoje komentare sam lijepo odijelila od tvojih, prema tome nije istina.

2. na temu vjerovanja Jehovinih svijedoka i pišem, to što je to tebi političko, a ne vjersko pitanje je tvoj problem, a ne moj

3. kulturno sam te zamolila da dio svog komentara napišeš ponovo uključujući i interpunkcijske znakove na za to predviđenim mjestima, te korištenjem velikog i malog slova.

4. svoju uznemirenost podjeli s Bogom, možda te čuje pa ti i pomogne

:hvala:

Ma jasno je tebi ali je lakše biti bezobrazan i pričekati da se netko na to i priljepi, nego pokazati elementarnu kulturu - zar ne @sale@?

Što ti nema smisla u tome da se ne slažeš sa nečijim mišljenjem, ali mu daješ njegovo demokratsko pravo, da ga izgovori????

Ako si tako kulturan kakvim se želiš prikazati, onda drži nivo razgovora kako se dolikuje.

Ali jesi i to smajlićem...a ja tome naprosto ne mogu da odolim :mrgreen:

сад сам и безобразан:sad2:

ајд да цитирамо твог песника
Ne moram se slagati s onim što tvrdiš, ali ću braniti tvoje pravo da to kažeš".

од кога ћеш ме ти то бранити?

какве везе има култура са вашим изопаченим учењем?

одоли то је и поента, суздржавај се буди као јагње а не као вук.

vase bedna tumacenja koja su mesavina svih jeesi se nemogu odrzati pred istinom pravoslavlja, vas rasel pece se u paklu kao prasac kao i ostali jeretici ,

na ona pitanjca odgovoricemo ti na temipravoslavnoj , postavi tamo pa me izvesti:)

Ja nemam sta od vas pravoslavaca da naucim. Nekad sam bio pravoslavac. Protracio sam godine i godine u mraku i neznanju, postujuci tradiciju i placajuci popovima za svetu vodicu, krstenja, vencanja, svece, perece i silne gluposti koje ne mogu da nabrojim. Nikad mi niko nije ponudio Bibliju, niti bilo kakvo objasnjenje stanja u kome se covek nalazi, zasto umiremo, sta se desava s nama posle smrti i drugo. Jedino za sta su svestenici bili zainteresovani jesu pare, pare i samo pare.

Vidi se u kakvom ste vi mraku, ne znate osnovne stvari o vasoj veri a o Bibliji da ne govorimo.

Zato sto je za vas bog troglava spodoba koja u isto vreme moze da bude individua a takodje i trojedna osoba istovremeno i sve te osobe su iste po moci, zvanju i tituli, sva tri boga su svemoguci tvorci i istovremeno individue. Isus bog se sam stvorio, sam sebe prebacio u utrobu Marije, sam sebe zrtvovao sebi i sam sebe uskrsnuo i sam svoju zrtvu predstavio samom sebi. Dobro je da ti i tvoji suvernici razumete ovu relaciju. U vrzinom ste kolu i ne znate izlaz.

Ovim što si rekao, pokazao si da si jako bezobrazan, nevaspitan, zadrt i netolerantan!
Neprestano pokazujete kakvog ste duha. Sram te bilo!

Da bi bio Hristov vojnik trebas prvo dobro da ga upoznas! Ti niti tvoji suvernici niste u stanju da prepoznate ulogu Isusa Hrista a jos manje poznajete Jehovu Jedinog i Istinitog Boga i Stvoritelja. Sto je prvo i osnovno.

Zasto?

:sad2: :thumbdown:

djaba tivredjanje Boga , jer svetioci svojim zivotom spoznase Boga i ostavise nam u amanet, a vas rasel je spodoba masonska koji unakazi narod i odvede toliki narodu ad,
vredjas Boga , njegovog sina nazivate arhangel mihail, a Duha svetoga bezlicna sila, imali vece hule naDuha svetoga, ali znaj svaka hula oprostice se ljudima a hula na Duha SVETOGA NECE SE OPROSTITI LJUDIMA NI NA OVOM NI NA ONOM SVETU.
vasa organizacija su vuci u ovcijem runu, oni su lazni proroi i ucitelji , jer znamo koliko prorocanstva ste promasili, oni su lazni ucitelji kojizavaravaju izabrane, sve sto se pominje u bibliji su vasa organizavcija i ostalesekte, a vi ste prevarena masa koja sluzi iluminatima i sotoni licnoi neznajuci.

Ne želim da zapodevam svađu sa tobom,

Iskrena srca se trudim ne uhvatiti u mrežu "svađa" i prepucavanja "ad hominem" :D

imam samo jedno pitanje. Da li ti stvarno misliš da će neko izgubiti spasenje zato što prisustvuje liturgiji?

Nije mi jasno zašto većina misli da je vjerovanje nešto jednostavno što stane u dvije-tri rečenice.
Samo prisustvovanje liturgiji te neće ubiti, ali će ti otežati otvaranje srca prema Bogu, jer Bog traži od nas da mu vjerujemo srcem, dušom, tijelom i umom, a ne kako se nama sviđa.
Najbolji "argument" mi je kada u razgovoru netko kaže da u liturgijskim obredima nema ničeg lošeg, da su tak lijepi. Uopće ne razmišljaju o onom bitnom, a to je da li Bog to odobrava ili ne.
Porijeklo liturgije je pagansko i samim tim Bogu nije ugodno.

Nisam puno puta prisustvovao liturgiji, ali kad sam bio, vernici su pevali zajedno sa sveštenikom, a bilo je i molitvi koje su me stvarno dirnule.

U pravoslavnoj crkvi možda, mada nisam baš sigurna u to. Za katoličku crkvu znam da se "pjevaju" djelovi molitvi i vjerujem da je tako i u pravoslavnoj crkvi.

Što se tiče učenja iz udžbenika, i Js isto to rade - uče iz Kule stražare.

Ne.
Jehovini svjedoci ne uče iz Kula niti Probudi se, brošura, traktata i knjiga. Isključivo se proučava Biblija. Pomoćna literatura je upravo i jedino to - pomoćna literatura.
Vjeruj mi, svi oni koji svoje "znanje" baziraju na časopisima brzo otpadnu i teško se vraćaju jer nisu svoju vjeru bazirali na Biblijji, nego na ljudskom časopisu.

Ono što učenje iz katekizma radi je da uči dogme, a ne Biblijske istine i to je ono što je užasno (teška riječ, ali i primjerena).
Mene to asocira na srednji vijek kada su svećenici onog doba držali do osobne higijene, ali ta znanja stečena u Bibliji nisu prenosili narodu, nego su ga pustili da umire od svakakvih boleština uzrokovanih upravo neimanjem osobne higijene.
Tako i danas katekizam, uopće ne poučava duhovnu higijenu, nego je izvrće i širi dogme koje ne donose Božji blagoslov. :sad2:

Ja nemam sta od vas pravoslavaca da naucim. Nekad sam bio pravoslavac. Protracio sam godine i godine u mraku i neznanju, postujuci tradiciju i placajuci popovima za svetu vodicu, krstenja, vencanja, svece, perece i silne gluposti koje ne mogu da nabrojim. Nikad mi niko nije ponudio Bibliju, niti bilo kakvo objasnjenje stanja u kome se covek nalazi, zasto umiremo, sta se desava s nama posle smrti i drugo. Jedino za sta su svestenici bili zainteresovani jesu pare, pare i samo pare.

Vidi se u kakvom ste vi mraku, ne znate osnovne stvari o vasoj veri a o Bibliji da ne govorimo.

da si bio pravoslavac znao bi pismo i ne bi morao da se ucis kod neznalica i jeretika, imao bi Duha svetoga i ne bi slusao jeretike, nigo bi prato veru predaka koja je stara 2000,i nesto godina, i ne bi ucioarijeve jeresi koje su odbacene i anatemisane.

odgovore za sve imas samo si se trebao potruditi , a vidis kako te jeretici teraju da ucis bibliju i ti slusas kao sumanut , a da te je pop terao ti bi ga isterao iz kuce ,a lazove si primio sa radoscu,ali ide Gospod i plata njegova sa njim da da svakom po delima njegovim.

па да зашто би давао српским поповима паре кад можеш бруклинским

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back