:
normalno da pripovedamo mir a kada je rat neminovan onda se borimo za svoju zemlju veru i cast porodice i bliznjih.
Ne lupaj gluposti, rat koji se vodio na prostorima bivše Jugoslavije nije imao nikakve veze niti sa čašću, niti sa zemljom niti sa bližnjima.

Bio je to čist rat iz koristoljublja gdje su svi završili gole guzice, puni dugova i prepuni frustracije, jada i nemoći.
To je najplodnije moguće tlo za mržnju.
Jakov je lijepo napisao da je vjera bez djela mrtva, tako je i pričanje (propovjedanje) bez činjenja besmisleno i jalovo.
:
a sta su radili svestenici u svetinji nad svetinjama ?
Kađenje je simvol molitve, klanjanja i žrtve Bogu. Kađenjem vernih primaju se njihove molitve, podeljuje im se osvećenje, koje nevidljivo dolazi kao i miris tamjana. Kađenju uvek prethodi molitva. Prvobitne kadionice su one sa drškom, a docnije su dobile današnji oblik.
Kadionici u Mojsijevom zakonu su bili fiksni/pričvršćeni i nitko nije ničim mahao. Nemoj brkati Mirise koji su bili ugodni Bogu i ovih liturgijskih koje čine svećenici - ovi su nastali iz obreda pročišćenja od zlih duhova, što je spiritizam.
Kada su Isus i njegovi učenici izgonili demone nisu se koristili nikakvim ceremonijalnim obredima i liturgijama, nego bi im jednostavno zapovijedili da odu i to bi bilo to.
:
ta braca po isusu su kroz celu istoriju podrivali nasu veru i teritorije, procitaj malo istoriju, a mi vecito prastaj i sjedinjuj se sa njima.
U "kršćanstvu" kako ga ti zoveš, svećenici su pobili na tisuće ljudi putem inkvizicija, lova na vještice i blagoslovom ljudskih ratova.
Moja braća i sestre po vjeri su mi uvijek braća i sestre po vjeri i nema tog čovjeka koji bi mi mogao narediti da ubijem bilo koga od njih. Naprotiv, Jehova očekuje od ljudi da iznad svega cijene ljudski život i da, ako treba, prije izgubimo svoj, nego uzmemo tuđi.
:
u crkvi se sluzi liturgija,uzdizu se molitve, pevaju pesme bogu , tumaci jevandjelje citaju poslanice, i drze prepovedi ponekad.
Da se drži liturgija to smo apsolvirali, ali mi još nije jasno kakve to veze ima sa Božjim zapovedima?
Pjesme pjeva svećenik ili njegov crkveni zbor, molitve učiš napamet i vjerujem da za malo njih uopće znaš od kuda potiču i zašto ih izgovaraš, a čitanje i tumačenje Biblije izmišljaš.
Čak i na satovima vjeronauka se samo uči iz udžbenika ili liturgijskih priručnika, a Biblije nema niti od korova.