Једноставно провокација

Ovo je tema molim pisati o njoj ,tema o nepoštovanju naših žrtava od strane naših sugrađana već postoji ,ja sam je otvorio pre mnogo dana

I sada ti hoćeš da kažeš da su u to vreme tih ratnih čuda u vojnim zatvorima bili nadležni samo vojnici oficiri i da bi to mogao biti jedan od razloga zašto su ljudi koji su bili u tim zatvorima bolje prolazili od onih u logorima ili šta.
U čemu je poanta?

I sada ti hoćeš da kažeš da su u to vreme tih ratnih čuda u vojnim zatvorima bili nadležni samo vojnici oficiri i da bi to mogao biti jedan od razloga zašto su ljudi koji su bili u tim zatvorima bolje prolazili od onih u logorima ili šta.
U čemu je poanta?

poenta je da je velika razlika izmedju vojnog zatvora i logora...u vojnom zatvoru su tacno regulisana pravila igre...pripadnici vojske organizuju obezbedjenje,smestaj i sve ostalo bitno za rad zatvora....istrazni vojni sudija vrsi istrazne radnje prema vojnim zatvorenicima uz saradnju sa organima bezbednosti ,obavestajnom i kontraobavestajnom sluzbom...vojni tuzilac po sprovodjenju istrage podize optuznicu...a ovi ostali navedeni organi dolaze do obavestajnih podataka o neprijatelju...to je ukratko...
a logor mogu da organizuju bilo kakve skupine ljudi...tamo su moguce raznorazne zloupotrebe....najmanje je bitan zakon....
i JNA je sa prostora bivse SFRJ ratne zarobljenike sprovodila u vojne zatvore van ratnih dejstava...

poenta je da je velika razlika izmedju vojnog zatvora i logora...u vojnom zatvoru su tacno regulisana pravila igre...pripadnici vojske organizuju obezbedjenje,smestaj i sve ostalo bitno za rad zatvora....istrazni vojni sudija vrsi istrazne radnje prema vojnim zatvorenicima uz saradnju sa organima bezbednosti ,obavestajnom i kontraobavestajnom sluzbom...vojni tuzilac po sprovodjenju istrage podize optuznicu...a ovi ostali navedeni organi dolaze do obavestajnih podataka o neprijatelju...to je ukratko...
a logor mogu da organizuju bilo kakve skupine ljudi...tamo su moguce raznorazne zloupotrebe....najmanje je bitan zakon....
i JNA je sa prostora bivse SFRJ ratne zarobljenike sprovodila u vojne zatvore van ratnih dejstava...

Sve ja to poštujem, tako je možda danas ali u to vreme opšteg haosa sve su regule padale u vodu tada se nije znalo ko pije a ko plaća

Sve ja to poštujem, tako je možda danas ali u to vreme opšteg haosa sve su regule padale u vodu tada se nije znalo ko pije a ko plaća

Znaš, dovoljno je da neko oseti miris logora pa da nosi traume ceo život, ali to nije bio smisao mog posta, smisao je bilo ono što si ti izbegao da komentarišeš a vezano je za naše žrtve i naše poštovanje prema njima.
:rtfm:
А никако да ми одговориш, колико је људи страдало у тим ЛОГОРИМА?
А ово испод је твој текст. То је поента, коју Хрвати хоће да пласирају у јавност.
Ја никада не кажем да је тада у ЗАТВОРИМА било меда и млека, али сам ти навео пример како су се Хрвати предавали, да би доспели у те затворе из којих су преко ЦРВЕНОГ КРСТА одлазили у иностранство.
А што се траума тиче
МОЈИ СТРИЦ И СТРИНА, НИКАДА НИСУ БИЛИ НИ БЛИЗУ РАТНИХ ДЕЈСТАВА, АЛИ СУ ИМ УБИЈЕНИ СИНОВИ БЛИЗАНЦИ У * ЛОГОРУ* У ХРВАТСКОЈ, НА СВИРЕП НАЧИН. Књига је о томе написана

Vidi ja znam da je lepo živeti u idealizmu ali idealizma u ratu nema, sve što je do tada bilo po PS-u tada postaje po haosu

ja stvarno ne znam o cemu ti pricas,i na osnovu kojih saznanja....ko ti govori o idealizmu ne znam....forsiras tvoju pricu po svaku cenu ...ne znam poznajes li u opste nekog iz tog doba koji je ucestvovao u poslovima vezanih za temu ili samo prepostavljas....
jedino sto je ovde tacno je da je bilo batinanja ratnih zarobljenika u cilju prikupljanja informacija...a zesce prebijanje onih za koje se znalo da su vrsili zlocine...

pa valjda se zna u medjunarodnom pravu sta je logor a sta zatvor...ili vojni zatvor...

Зна се, али ја нисам чуо ни једног нашег му.доњу да је јавно изашао на ТВ и рекао то нису били логори, то су били сабирни центри, војни затвори или шта већ, ал сам зато Стипицу, Санадера и остале 1000 пута чуо како говоре о логорима у Стајићеву, Митровици ......
Наши мисле, ако о нечему ћутиш решиће се само.... аха!

Ма просто је!
Ако су ти логори постојали, нека то докажу.

То бар није тешко, јер се таква места не могу сакрити.

Али као и увек, само причају у празно и воде анти-српску пропаганду.

;) znaju logoraši, zna moja domovina, zna republika srbija, zna europa, zna cijali svijet. samo vi ne znate

Зна се, али ја нисам чуо ни једног нашег му.доњу да је јавно изашао на ТВ и рекао то нису били логори, то су били сабирни центри, војни затвори или шта већ, ал сам зато Стипицу, Санадера и остале 1000 пута чуо како говоре о логорима у Стајићеву, Митровици ......
Наши мисле, ако о нечему ћутиш решиће се само.... аха!

Браво момче.:klap::klap::klap: А то Хрвати непрекидно користе и на перфидан начин покушавају да се увуку у Србију, а то би резултирало уверењем неких грађана,
ЈЕЛ ТАКО ЗЕБРИЦЕ, да су у Србији заиста постојали логори.:dash:

;) znaju logoraši, zna moja domovina, zna republika srbija, zna europa, zna cijali svijet. samo vi ne znate

Не причамо о Вашој истини, него о објективној истини. Не знам да ли си прчитао, али поставио сам питање да ли би можда боље било да је ЈНА ратне заробљенике оставила територијалцима на "старање". У сваком ратном сукобу постоје заробљеници, њихов третман никад није сјајан, али је битно да се не прелазе неке границе. Ја не занм шта се тамо дешавало, али обзиром да их држала ЈНА претпостављам да се ипак водило рачуна о минимуму услова. Ти из Хрватске још мање знаш о стварним дешавањима на тим местима, а то колико је пропаганда далеко од истине свако искрен на овим просторима зна!

Молим , ако не имена а онда број настрадалих у тим логорима,
ХОЧЕШ ЛИ ДА ИЗБАЦИМ ИМЕНА ХРВАТА КОЈИ СУ СЕ ПРЕДАЛИ СРПСКОЈ ВОЈСЦИ, КАКО БИ ТУ ДОСПЕЛИ?

ВИДИШ ЛИ ЗЕБРИЦЕ КАКО СЕ ПОСТИЖУ РЕЗУЛТАТИ У ОДБРАНИ НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА ?:dash:

Не причамо о Вашој истини, него о објективној истини. Не знам да ли си прчитао, али поставио сам питање да ли би можда боље било да је ЈНА ратне заробљенике оставила територијалцима на "старање".
ИЛИ ДОБРОВОЉЦИМА:per:
:hahaha::hahaha::hahaha:

:rtfm:

Не могу да прихватим да је већина старијих већ заборавила, како су се Муслимани из БиХ, масовно пријављивали да иду у те ЛОГОРЕ, оних дана, када су Хрвати кренули да се обрачунавају са њима.
Било их је на стотине, који су Бога молили, пардон, Алаха, само да пређу Дрину.
Онда су одатле одлазили на разне стране а многи су остали у Србији, где су и данас.

Не али стварно, много је било битно коме ћеш пасти у руке. Знам човека који је у Олуји био рањен и прошао екстра јер су га покупили неки невољници загорци или тако већ нешто, али исто тако и гомилу примера са херцеговцима где је било хебено...

Не али стварно, много је било битно коме ћеш пасти у руке. Знам човека који је у Олуји био рањен и прошао екстра јер су га покупили неки невољници загорци или тако већ нешто, али исто тако и гомилу примера са херцеговцима где је било хебено...

Ма све ја то знам....јако добро:per:
Зато ме нервирају ови паметњаковићи, који наседају на приче од преко:dash:

Back