Jedno pitanje...7. kuca?

• Začetnik teme Začetnik teme neznalica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čekaj nešto sam ja sad krivo shvatila..ako ti 7 kuća počinje u blizancima a njihov vladar je Merkur za koji kažeš da je u 7 polju, u Raku - kako se onda vladalac 7e ( merkur) nalazi u Biku?

:)

Tebi 5 i 6 polje počinju u Biku čini mi se - tako da je vladar 5og Venera koja se smestila u to isto 5 polje ( što je prilično ugodna pozicija ako je lepo aspektovana):)

Definitivno sam sve pomesala :) Da venera mi je u biku evo natalne karte, mozda sam pogresno objasnila...:)

http://www.astrosoft.mojanatalnakarta.com/cgi-bin/graphic/daisy03?index=129736&lang=hr

Poslednja izmena:
Evo karte.
z-1.gif

Milena ja cu probati pa ako mnogo zabrljam docice neko sposobniji da me ispravi.

Pocinje u znaku Riba, nastavlja se na Ovna. Ribe su pod uticajem planete mastarija i mahom povlaci iluzije, stavljanje roze zavesa, pocetno velicanje i davanje osobina koje ljudi objektivno nemaju. Ovan koji sledi mi nekako ukazuje na kasniju dinamiku, svadje i rasprave, zahteve koji se upucuju usled pocetnih pogresnih procena, veze i kontakti ne teku kako su na pocetku delovali. Ilustrovacu primerom, zena se odusevi boemom jer je tako pametan i nacitan a ne vidi da je zapravo lencuga pa kasnije udju u klinc jer bi ona sada zelela njega da promeni. Verovatno privlacis nesto slabije muskarce, mozda sa naglasenim planetama u vodenim znacima ali pazi, Ribe znaju da mute bistru vodu, tajnovite su pa uvek pogledaj duze partnere i objektivnije.

Za vladara licno najpre trazim planetu Neptun mada bi bilo dobro da kombinujes sa Jupiterom i Marsom. Stelijum u Strelcu, Neptun u Strelcu, u trecem polju, polju komunikacije u kontekstu nase kuce. Dalje gledamo (zbog stelijuma) Sunce i Merkur, planete pameti, dakle pazi se ti prica, mogu da te omadjijaju tudje reci, mozda pricaju brzo, pronicljivo, pametno pa pomislis kako je sve u pravu a posle ispadne mucak.

Rekla bih da tezis intelektualnim tipovima (Venera u 5. kuci u Vodoliji, vladar opet u polju komunikacije), padas na mentalnu stimulaciju i tako dalje...kada te razocaraju partneri (Ribe DC) za koje se ispostavi da nisu ono za sta su se izdavali bojim se da se ne miris sa tim vec okrenes na raspravu (Mars je zalepljen za podznak u 1. kuci u Devici, vladar Merkur opet nas vraca na 3. kucu u aspektu sa vladarom 7. kuce).

Za vladara licno najpre trazim planetu Neptun mada bi bilo dobro da kombinujes sa Jupiterom i Marsom.

Ne moze ona kombinovati jer joj slede opasnosti ukoliko se bavi astrologijom. Pluton pravi 90 Veneri (privlaci zlo okoline), Venera je u Vodoliji (astrologija) Pluton vlada trecim (kombinacija). Pojacava Mars o Asc kvadrat vladaru koje pada u prirodno jedanaest.

Na pomracenje Sunca i Meseca i raskorak Merkur Jupitera granucem stepenu. Sunce i Mesec mogu biti okidac jacem aspektu Marsa I Urana.

Uran je na opasnom mestu, dolazi iz polja 11 a to su projekti i planovi koji se zele ostvariti kroz osmo. Povesti racuna i analizirati svaki korak jer Pluton je vezan Mesecom. Dnevni poslovi bolji.

Не бавим се ничим "ноћним".
Какве то везе има са 7, а у вези са партнером?
:think: , а и немам идеју :idea: о "плановима и пројектима". Ако се тиче "наслеђа" то није моја ствар, имам мушко у кући, зна се како то иде на Балкану. :)
Хвала.

Poslednja izmena:
sedmo je i tvoje polje ne samo partnerovo, sva polja su tvoja ukoliko je tvoj natal

dobro nje sto imas musko u kuci, osobe sa venerom u devet tesko stupaju u bracne vode (Tesla) ... kod tebe jos zalepljen neptun

sigurno je bila romansa :)

Naravno da je moje(polje), ali opisuje i moje pretke/babu i dedu(separacije mnogo toga).

Pa hajde da ga "uklonimo", ako nije dobro ;)
jer po tome što si rekao, brat je stariji 11 polje, vladar u 8.
Mislim, ako gledamo po MA.
Mene ipak opisuje Mars u Devici, jel ima boljeg da drži noge na zemlji kad su romanse u pitanju? :) (Ve vlad.7 je i partner, koji ne želi da stupi u bračne vode).
Bilo je dugih veza.

Poslednja izmena:
Ne partner, vec ti, Venera je tvoja.

Sa Marsom u Devi uz Neptun Veneru devet podsvesno privlacis takve ili impotentne kako bi svesni ego nasao opravdanje kako nijedan ne valja.

S ovim se ne bih složila. Mislim da drugi aspekti ukazuju na odlaganje ulaska u brak.
Moj ego nije toliko izvrnut, koliko se čini. (Izgled vara - reče jež i sidje sa četke :D ). Za Ma u Devici i kažemo - metiljavci. ja volim suprotnost - krupne likove(da ne kažem debele) jer imaju širok osmeh, z;) )
S obzirom da sam ukolonila kartu(jer vidim da ima znatno više ljudi koji čekaju na komentare ljudi poput tebe), reći ću slažem se s konstatacijom da su bili takvi momci, oni koji ne umeju da zaštite svojim stavom od povredjivanja sa strane, pa sam se ja uklonila iz takvog odnosa. Samo trajnost kroz vreme(SA60VE -separ.) nije bila dovovljna, jer ako se pretvara u ono u šta se gradi(vremenom). Ispravka bi jedina bila - razvod.

7 polja:MO, SO, PL, JU (mogao bi i ME - s obzirom da je na 3' ispred DC).
Prirodni su vladari polja(ASc.Ovan), pa upravo mogu ti reći MO0PL - na udaru sam udovica, tj.rodjaka iz porodice, ponašaju se u skladu sa simbolikom polja ;) SO - može biti i derivatni vladar 11, prijateljima, starijem bratu (budućeg) partnera se ne dopadam(razlika je što su me prijatelji momaka doživljavali bliskom, tj.nismo imali ni posle dugih niza godina loše reči), dok su se momci ponašali neprijateljski(vl.5 SO - predbračne veze, u 7).

MO/vladar 10 od 7) - partnerova profesija može biti "neprijatelj" braku, ili naravno jedan njegov roditelj, a možda je i bio u braku za vreme ulaska u vezu, pa normalno je da time stičem neprijatelje. (vlad. 6 od 11, bratov posao isto može biti direktan neprijatelj i jeste, kao i posao prijatelja, u sukobu smo).

ME - posao mi je definitivno postao najveći neprijatelj, ali s godinama promenila sam pravac, iako je taj ME stacioniran bio dana kada sam se rodila, natalno je aplikativno SA, a separacija sa svim ostalim, ali već nakon nekoliko h.krenuo direkt tog dana(najteži period života upravo od 26god - traje; ne znam da li će se pogoršati sa prelaskom ME progres.u Sagg.). Rodjaci, komšije i poznanici više su karakterno ME u 6, servilno, ali lepo se služe rečima(priliči VaZi) z:mrgreen: i često mi bude neprijatno u društvu njihovom, jer se služe lažnim predstavljanjem. A moj jezik se veže!!! Umesto da ide po defaultu - 2 dana ispred mozga. z:D
Povodom onog ranije izrečenog "ne trebam se baviti ničim što je noću", meni je čak i par izlazaka(2) "noću" sa osobama ME u karti, donelo probleme, jer su se sitnice pretvorile u hronični problem. I to sa ženskim rodom, ženama se ne dopadam posebno(Mo, a tek majkama....wuhuhu...:maramica: kao da sam razvratnik, najžešći - i tu trebam, za efekat izvrnutog ogledala, zahvaliti VE0NE120Asc. Na nesreću Mars i Devica ne vide mi znak Asc. :( ali i dalje me poznaju oni sa kojima sam odrasla, to me teši donekle.

Ju je vladar derivatnog 3(od 7) - pa su to i rodjaci partnerovi, kako je u Vagi onda je u pitanju i neki partner prepreka, javni neprijatlej(što opet može ukazati da se ulaskom u brak sa nekim ko je već bio u braku, ispunjava simobolika VE u 9 - P.S.koliko nas samo ima sa VE u Strelcu, pa nismo sve neudate, a nismo ni sve otišle u manastire - mada sam ja kasno ušla u muško-ženski svet i pomišljala i na to: da me privlači u svakom slučaju čistiji duhovni život, nego što je to danas - ali to je i do MA u Devici kao almuten-a.
JU(stranci) mi često donose probleme javno, pa se osećam kao u "Zoni sumraka". Par onih koje sam doživljavala kao poslovne kontakte, su htele sa da predju sa "novac:VE, vladar 2 u 9" da predju na... :per: Tad postaju simbolično JU 7 polju. Sve u svemu, ekipa DREAM TEAM-a u seriji 7. A o vladaru i da ne pripovedam. (želja ko i svake Sco.je, ovnovski sirovo rečeno "razmnožavanje" - odnosno ljubav prema deci i prema partneru ne može da me spreči da udjem u brak. Ali sam svesna toga da je VE bolje položena od samog MO u 7-mici, i sa čim bih trebala da se "nosim". Ne bojim se ni carkih rezova, niti pokušaja iznova i iznova, niti smrti(uopšteno), već da će partner biti nepošten(prikriveno), u opasnosti od nepravde, da neće imati blizak odnos s decom ili sa mnom...
O PL...ostaviću za drugi put.

Srećna ti :zjelka2:

Meni rekoše, Mesec u Biku, u sedmoj. Vladar sedme u petoj. Ovan na vrhu sedme. Ako nisam ništa pobrkala. :) Valjda sam dobro izdeklamovala. :mrgreen:

u tvom slučaju marsom je predstavljen partner, pogledaj aspekte i aspekte planeta u 7.
mars kao vladar sem ljubomornog partnera donosi brak na brzinu. mesec u sedmoj donosi detinjastog partnera, emotivnog, ali i česte promene u braku.
ako je na par stepeni od vrha 8 kuće, tumači se kao da je u osmoj. i ovde su bitni aspekti.

Poslednja izmena:
Pa šta ti rekoše? :)

Bogme svašta nešto lepo, strah me da u sve poverujem. :) Šalim se, malo. Neka bude samo trećina rečenog, ja ću biti sretna cura. :) :zag:

u tvom slučaju marsom je predstavljen partner, pogledaj aspekte i aspekte planeta u 7.
mars kao vladar sem ljubomornog partnera donosi brak na brzinu. mesec u sedmoj donosi detinjastog partnera, emotivnog, ali i česte promene u braku.
ako je na par stepeni od vrha 8 kuće, tumači se kao da je u osmoj. i ovde su bitni aspekti.

Draga moja Nevestica...:zag:

Ja ne umem da protumačim aspekte, ali nije ni važno. Tebi hvala na tumačenju. To ljubomorno čeljade u nečijem obliku sam već imala "čast" da proživim, takoreći, ko veli ti si moja, moja, mooooooooooooja a ja ću da radim sve šta mi volja, bez obzira što tebe to vređa kao Čoveka, kao Osobu, kao nekoga ko ga je volela silno. Elem, ne mari, taj stadijum i tu etapu sam proživela. Mesec u sedmoj, mi je uvek donosio duševne osobe, osobe koje mi nikada nisu nanele Zlo. Taj moj Mesec je ono šta Oni zauvek ostaju u mojem Životu...Ljudi doveka vredni mojeg poštovanja. Ne pričam o Đubradima, već o zaitsa finim Ljudima, koji su imali privilegiju da me upoznaju, (za) vole i prođu kroz moj Životić. Ti Ljudi i dan danas jesu tu, kao moji dragi Prijatelji i te veze se nikada neće prekinuti.

Što se tiče braka...nikada nisam bila još u njemu, nemam sopstvenu decu. Što se tiče tih promena, drugačije ne bih ni očekivala, ako se desi, kada se bude desio... ništa meni nije išlo glatko, pa ne verujem ni da će to, ali verujem da će to biti jedan Rast, kao nas Dvoje, timski, da budemo još uspešniji, drugačiji i bolji. Kako za sebe same, tako i za jedno drugo.

Što se tiče naglog i tog neočekivanog ulaska u brak, koji mu uglavnom pominju svi astrolozi...Ja sam neko ko je veliki tradicionalista i ko mnogo drži do takvih nekih stvari. Jesam ja malo impulsivne prirode, ali nisma neko, kome se može desiti ono, lupam: "E, ajde u Las Vegas, da se venčamo..." Shvataš? Ne. Kod mene to ide sve nekim redom, studiozno. Ne brzam sa tako važnim i ozbiljnim stvarima. Nikada me to nije niti ponelo, niti će me poneti. U mnogim drugim stvarima, sam malo svojeglava, ali kod ovakvih pitanja sma teža, od crne zemlje. :mrgreen:

To može samo da se ogleda na primer, u neočekivanoj i iznenadnoj prosidbi, ali sam čin kao čin, nikada ne može da me ponese trenutkom ili impulsivnošću, jer i On i ja, želimo jednog dana, ako Bog da sreće i zdravlja, da to sve protekne kao i sestrina svadba...lepo, natanane. Jer to sam ja, to je isto i On, i to u meni bi rodilo Spekoj, a ne Tenziju, koju ne podnosim, a ono prvo bi bilo upravo baš to.

Što se tiče detinjastosti...Takva sma negde i ja. Ali, ne ona Neozbiljnost, nego baš ona detinja neiskvarenost. To prepoznajem i u Njemu . Onu detinju nevinu energiju, koju imamo još kao sasvim mali. Uz spoj karakternosti , sa ovom osobinom, to je spoj, koji očarava. Barem mene jeste time oduševio.

Hvala ti mnogo, na postiću; divna si.

Ljubim te. :zag:

Hvala Kamael sa malim zakasnjenjem! Nadam se da ces mi oprostiti. z:) Pluton u 7 moze da znaci i posesivnog partnera i kljucni su aspekti, ako su dobri onda ta njegova posesivnost moze da se smanji, tj vlasnik horoskopa ce umeti da se izbori sa tim. i velika transformacija kroz brak. Naucila sam i ja nesto :zskace:

Back