Jedno pitanje...7. kuca?

• Začetnik teme Začetnik teme neznalica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zasto niko nece da mi odgovori?Zar je toliko strasno?:(
Pa ukoliko ti prvi brak ne uspe, sledeci sigurno da hoce! Asc.na Raku govori da osoba obicno strahuje za svoju materijalnu stabilnost i da tu stabilnost zeli kroz brak.Vrh 7-mog polja u Jarcu opet govori o tome da ne ispoljavas osecanja lako, da trazis zrelog partnera, moze ukazivati na kasniji brak, ili opet da ces imati mladjeg od sebe koga ces ti na neki nacin stititi!

Jaoj....
U svakom slucaju,hvala puno na odgovoru!Tacno je da ne ispoljavam osecanja lako,iako sam dosta osecajna tj.emotivna.Malo cudno,ali tako je.A ovo za 2 braka pise i negde na nekom sajtu gde sam gledala,ali opet pise kao 'mozda vise brakova'....Ovo za materijalno,ja bih iskreno najvise zelela da mogu da sama imam svoje pare ,a ne bas da zavisim od partnera....

Ja nekako stičem utisak da kada je neka planeta jako aspektovana onda se govori o profesiji osobe, tipa jako aspektovan mars govori o sportisti, jako aspektovan merkur o piscu ili naučniku...nekako mi se to čini tako, ne mora da bude nisam profi astrolog pa nemam iskustva..ali tako mi nešto palo na pamet

Nego da vas priupitam:

jupiter (konjukcija sa hirionom) u ovnu/ 7 kuća
u opoziciji sa uranom u vagi (29 stepen)/1kuća
i obe ove planete su u kvadratu sa saturnom u raku/10 kuća
znači T kvadrat

moje tumačenje: opozicija uran -jupiter daje da baš ne gotivim previše ljude a pogotovu ne one koji se ušlihtavaju te se taj aspekt ispoljava saturnom u 10 toj odnosno problemima na poslu, ne toliko problemima nego sporijim napredovanjem (što je inače tačno)...

ono što me interesuje a što nikako ne mogu da složim, skontam je:
tumačenje partnera
kako tumačiti partnera kroz ove aspekte?

šta vi mislite?

Takodje bih bio vrlo rad saznati odgovor na slicno pitanje kao "purplechick" o partnerstvu, braku i buducnosti na tom planu. Narocito sa natalnim saturnom u sedmoj kuci. Trenutno mi traje i Saturnov povratak, tako da to pretpostavljam samo dodatno komplikuje stvari

astro_chart_boban-1.gif

postavi celi natal, tako ce tumacenje partnera da bude preciznije. Ima uticaja taj T kvadrat, ali nije samo on presudan, kod tebe je vazno i gde je MA otisao i odakle je dosao JU, tj na vrhu koje kuce je strelac.
I naravno reci nam, da li si u braku, verena, razvedena itd...

zanimljivo za planetu sa najvise aspekata! U astrologiji se koristi termin planeta u naglasenom fokusu, mozda ne bi bilo lose da se otvori nova tema, osim ako vec ne postoji...
Kod mene su to PL u vagi u 7. i MO u raku u 3. u konjukciji sa 4.

postavi celi natal, tako ce tumacenje partnera da bude preciznije. Ima uticaja taj T kvadrat, ali nije samo on presudan, kod tebe je vazno i gde je MA otisao i odakle je dosao JU, tj na vrhu koje kuce je strelac.
I naravno reci nam, da li si u braku, verena, razvedena itd...

zanimljivo za planetu sa najvise aspekata! U astrologiji se koristi termin planeta u naglasenom fokusu, mozda ne bi bilo lose da se otvori nova tema, osim ako vec ne postoji...
Kod mene su to PL u vagi u 7. i MO u raku u 3. u konjukciji sa 4.

jaastro.jpg

nisam se udavala a u vezi sam, i to je duga veza i čini mi se da je druga po redu koja je duga...i još nisam sigurna da je taj pravi...e sad ako tu me malo zbunjuju: kazu da je sedma kuca braka ili dugih veza...da li se ova veza računa kao brak ili šta? i ako raskinem da li treba da gledam devetu kuću ili šta?

mada sam onako ...malo problematicna imam problema sa poverenjem...valjda se taj kvadrat sa neptunom toliko manifestovao da i kad se pojavi jupiter ... ja imam tendenciju da bezim i da sumnjam i slicno...

Ti imas Pluton u sedmoj, to valjda zanci da te privlace i sa kojima i budes muškarci koji imaju moć...što nije lose e :per: ...moć je jak afrodizijak, tako bar kazu

Kod mene
Jupiter dolazi iz trece kuce, šta je to? komunikacija sa partnerom?
a vrh sedme je u osmoj u biku: dobar seks i babine pare? hmmm
mada sam naletela negde da to moze da znaci i razvod -pošto je osma kuča smrti....mada ne znam

Poslednja izmena:

Superiška učim!

To mi je palo na pamet kad sam čitala na krsti pdfo inteligenciji i merkurima i uranima i neptunima...pa mi pade na pamet da znam jako puno inteligentnih ljudi koji nemaju aspektovanu ključnu planetu ili ti merkur ... i eto

nisam se udavala a u vezi sam, i to je duga veza i čini mi se da je druga po redu koja je duga...i još nisam sigurna da je taj pravi...e sad ako tu me malo zbunjuju: kazu da je sedma kuca braka ili dugih veza...da li se ova veza računa kao brak ili šta? i ako raskinem da li treba da gledam devetu kuću ili šta?
7. kuća opisuje sve naše partnere i veze generalno, kao i brak i vanbračne zajednice. Ako je vaš odnos partnerski u pravom smislu te reči (znači, da nije samo zabava) naročito ako je zajednički život u pitanju, onda je svakako opisan 7. kućom.
Inače, kao što rekoh, su svi odnosi (i brakovi) predstavljeni 7. kućom, pa u slučaju više brakova one naredne kuće (9.,11., itd) gledamo sekundarno, odnosno da bismo utvrdili šta je ono po čemu se ti partneri i odnos razlikuju, ali nikad bez analize 7. kuće prvenstveno.

Jupiter dolazi iz trece kuce, šta je to? komunikacija sa partnerom?
a vrh sedme je u osmoj u biku: dobar seks i babine pare? hmmm
mada sam naletela negde da to moze da znaci i razvod -pošto je osma kuča smrti....mada ne znam
Vladar 3. kuće u 7. može da označi pored toga što si rekla i recimo vezu sa nekim ko je iz komšiluka, koga smo upoznali u svojoj bližoj okolini ili preko brata/sestre, u osnovnoj školi i slično. U ovom tvom slučaju komunikacija može biti loša pošto je Jupiter u egzaktnom kvadratu sa Saturnom, a pored toga vlada 4. i 5. kućom pa možda postoji problem sa bliskošću i pokazivanjem ljubavi, pre svega verbalno mada možda i na druge načine.

Povodom vladara 7. kuće u 8. - da, generalno nije baš najpovoljnija pozicija jer govori o mnogo strasti a previše strasti lako vodi u svađe i probleme, raskide itd.
Sumnjičavost vrlo verovatno potiče od Venere u Devici, pogotovo što je Venera ovde i dispozitor vladara 7. kuće (pošto je Mars u Biku). Devica uopšte uzevši nije naročito dobar znak za poziciju Venere (Venera je tu u padu) pošto previše intelektualizuje stvari, sumnja, meri, procenjuje i naravno u skladu s tim teško se opušta i prepušta. Ovde je i na vrhu 12. kuće - sklonost ka tajnim vezama i/ili skrivanju naklonosti i emocija.

Jupiter mi je u 7 kuci,14 stepeni u Ribama.Ako je 7 kuca-kuca braka,sta znaci ovaj Jupiter tu.Ja sam nesto gledala po astro sajtovima i to je kao bracni partner sa "sredjenim" finansijskim stanjem.Ali posto ja uglavnom nemam pojma,sta vi mislite?

:)pozdrav........
dobAR ti je JU u 7.
ALI pitanje je kada ce biti sredjen..taj partner.U svakom slucaju dobra pozicija! i upravo si mogla da ga upoznas tokom 2010.,ali treba sve pogledati....ostatak horoskopa
poz!! plejadjanin!!

Da li je vaznije 7 polje iako je recimo postojao brak/vanbracna zajednica...ili se ide preskakanjem 9, 11, itd.

Pitam jer se meni sve vrti oko Merkura..a imala sam jedan brak i jednu vanbracnu zajednicu...

Ja se iskreno pogubim u tumacenju jer mi se sve vrti oko Merkura- trgovci, vozaci (lazljivci jer je Me na ekvidistancu Ne/Su), nizeg obrazovanja ugl. od mene, rodjeni na selu, (jedan samo u Bgd-u kao gradu),

a opet u TA se gleda samo vladar 7p. odnosno ako postoje planete u 7p - sto bi dalo 3 veze, ako tumacim i aplikacije Su jos 4 ahahahaah, ali ako izuzmeno Ur/Pl kao nepostojece u tadasnje vreme onda moram da saberem cek, cek -

Merkur vladar 7p., Mo/Ju u 7p, Su apl 180 Mo/Ju, sep 90 Sat, znaci ako izuzmemo Su apl 180 Mo/Ju jer su iste planete dobijemo samo 4 veze, u protivnom 6, 8...ma majko moja...hoce li se nesto zadrzati u mom zivotu...

21bq7ah.jpg

a sta ako se uradi uporedni a nema ni jedne planete u 7 kuci??? jel to znaci da nece biti braka za ovo dvoje jer nema planeta?

Gledaju se vladari sedme gde su i sta rade,kako su polozeni i kakve aspekte prave,narocito sa vladaocem,suvladaocem ili planetom koja nosi horoskop.

ja imam samo pluton u skorpiji u sedmoj. Pluton mi je vladar osme i pravi opoziciju sa marsom, koji je vladar ac. uzas

Strasti usmerene na ispoljenost i prodor u javnost.Cesto borba na tom frontu umesto sklada i harmonije,zbog neuskladjenosti zahteva koje drustvo ocekuje i licnih afiniteta i sopstvenog vidjenja istog.

To polje je dosta siroko i ne treba u njemu traziti samo "partnera",to je ceo ispoljeni svet nasuprot naseg unutrasnjeg,prvog polja.Sedmo je socijalna inteligencija i govori o tome kako se snalazimo sa drugima.

To je polje javnih neprijatelja,dvanaesto tajni napadi.

Moja 7. kuca pocinje u blizancima (dva ili vise braka ako se ne varam ) :D a imam i 3 planete u 7. kuci - mesec, merkur i mars i te planete su u raku. Vladalac 7. je u biku...Neznam kako da protumacim koja planeta pokazuje mog buduceg bracnog partnera ili buduce partnere :D

Poslednja izmena:
Čekaj nešto sam ja sad krivo shvatila..ako ti 7 kuća počinje u blizancima a njihov vladar je Merkur za koji kažeš da je u 7 polju, u Raku - kako se onda vladalac 7e ( merkur) nalazi u Biku?

:)

Tebi 5 i 6 polje počinju u Biku čini mi se - tako da je vladar 5og Venera koja se smestila u to isto 5 polje ( što je prilično ugodna pozicija ako je lepo aspektovana):)

Poslednja izmena:

Back