Anthea,
tvoja karta jeste izuzetno zanimljiva i pruža puno potencijala ali nosi i brojne probleme.
Koliko sam ja uspela da razaznam pitanje je, pre svega - kada... za oko dve godine se dešava ozbiljnija emotivna priča. Brak će biti iz ljubavi [trigon sa Venerom], i trajaće niz godina. Ipak moram reći da sam iznenađena kvalitetom :-/ ove veze u kojoj si sada. Nije ona toliko loša koliko je ti zapravo razlažeš do najsitnijih detalja, moram reći sasvim nepotrebno.
Opis tvoje VII kuće bi izgledao ovako...
Problem je što si ti ta koja uglavnom reši da "Veza ne funkcioniše" ili da je tebi potrebna promena ili šta god već i to sve zbog Urana na samom Asc i to na kritičnom 29 stepenu koji zapravo teži promenama. Vladar Asc [Device] jeste Merkur na 0 stepeni - pa najčešće ni ti sama ne znaš kojim bi putem krenula, niti šta želiš ili osećaš... a i sam prelaz između Jarca u Vodoliju opisuje oslobađanje stega pa nakon svakog prekida ti osećaš ogromno olakšanje. Suvladar I polja je Venera u III polju u Strelcu koja o ljubavi priča i piše puno ali je u opoziciji sa Mesecom [što jeste slika žene, supruge] pa sama ljubav ne uslovljava i život udvoje jer [ovde je ponovo i Uran na Asc podigao 2 prsta] - Živela sloboda!!! Sunce je u Jarcu u IV polju - ti si u kući pravi gazda, ne dozvoljavaš da ti se motaju tamo neki momci samo da bi ti pomogli da namestiš šuko utikače ili popraviš parket - pre ćeš platiti majstora nego trpeti nečije prisustvo u kući. Iako ne govoriš javno o tome, taj stav jednostavno iz tebe zrači. Kruta, nepristupačna, znaš šta hoćeš.
Opis VII polja opisuje i kakvi smo mi prema braku, podjednako i kakav je naš partner - šta od njega želimo i kakvim ponašanjem nas on daruje. Jedna od najosnovnijih tema u astrologiji su Digniteti [to sigurno znaš] ili snaga planeta u određenim znacima i kućama tako Saturn položen u znak Ovna jeste u padu jer je egzaltiran u Vagi ali je u VII polju gde je polje njegove egzaltacije [analogno znaku Vage]. Što govori o tome da kvalitet tog braka može biti veoma promenjljiv - sa neverovatnim amplitudama, smenjuju se talasi besa i nervoze, strasti i emocija... Ti sama jesi prilično zahtevna i agresivna prema partneru pa samim tim - biraš jake tipove koji će na tvoju strast imati čime da odgovore.
Ovde sam se samo osvrnula na par tačaka u tvojoj karti, a detaljnija analiza bi donela mnogo više...