Jedina rasa kod koje homofobija postoji

SZO je 1990.godine skinuo homoseksualnost sa liste psihičkih poremećaja. Do tada je klasifikovan kao devijantno ponašanje.

U široj porodici imam rođaka koji je gej. Poznajem još neke koji su gejevi i znam jednu ženu lezbejku. I niko od njih ne učestvuje na Paradi ponosa.

Ne mrzim LGBT osobe, ali mi smeta ta Parada. Tom Paradom ponosa sami sebe stigmatizuju.

Mislim da društvo ne bi pokazivalo netrepeljivost ukoliko bi se ukinula Parada ponosa.

Ne smeta mi šta ljudi rade između svoja 4 zida.

SZO je 1990.godine skinuo homoseksualnost sa liste psihičkih poremećaja. Do tada je klasifikovan kao devijantno ponašanje.
Pre uvrštenja u listu bolesti nije bila u njoj. A zatim je uvrštena pa opet izbačena. Izbačena je jer nema dodirnih tačaka sa definicijom bolesti. Osoba nije zaražena niti zarazna,. Nije disfunkcionalna kako fizički tako i mentalno.
U široj porodici imam rođaka koji je gej. Poznajem još neke koji su gejevi i znam jednu ženu lezbejku. I niko od njih ne učestvuje na Paradi ponosa.
I ja imam nekoliko prijatelja. Neki učestvuju, neki ne. Imam i hetero prijatelje koji učestvuju.
Ne mrzim LGBT osobe, ali mi smeta ta Parada. Tom Paradom ponosa sami sebe stigmatizuju.
Zašto ti smeta? Meni npr. više smetaju skupovi određenih političkih partija koje me realno ugrožavaju i za čije članove sam siguran da su realno poremećeni. Pa ne idem da im branim. Ustavom im je zagarantovano pravo na okupljanje. Kao i LGBT.
Mislim da društvo ne bi pokazivalo netrepeljivost ukoliko bi se ukinula Parada ponosa.
Baš iz ovog razloga se i održava PP. Ako je potrebno 10 hiljada policajaca da od linča zaštite nekoliko hiljada naših sugrađana da bi jednom godišnje prošetali nekoliko km Beogradom i pritom nikoga ne ugrožavaju, koje im je onda Ustavom zagarantovano pravo uskraćeno? 🤔
Ne smeta mi šta ljudi rade između svoja 4 zida.
Da li ti smeta kada se momak i devojka drže za ruke u javnosti ili ne daj bože poljube?

Pre uvrštenja u listu bolesti nije bila u njoj. A zatim je uvrštena pa opet izbačena. Izbačena je jer nema dodirnih tačaka sa definicijom bolesti. Osoba nije zaražena niti zarazna,. Nije disfunkcionalna kako fizički tako i mentalno.

Bila je na listi F dijagnoza.

Zašto ti smeta

Smeta mi jer samo organizatori imaju korist od tih Parada. Materijalnu. LGBT populacija, tačnije osobe koje poznajem, nemaju ništa od te parade.

Na prvom mestu LGBT osobe moraju da se izbore da i njihove veze, tačnije vanbračne zajednice budu deo zakona o nasleđivanju i ne samo tog zakona.

Paradiranjem i performansima koji ismevaju crkvu, gube poštovanje i iritiraju većinu.

Performansi ne dovode do rešavanja problema sa kojim se susreće LGBT populacija,

Da li ti smeta kada se momak i devojka drže za ruke u javnosti ili ne daj bože poljube?

Nikada nisam razmišljala o tome.

Bila je na listi F dijagnoza.
Pre nego što je bila, nije bila. A zašto je po tvom laičkom ili stručnom mišljenju za listu F dijagnoza?
Smeta mi jer samo organizatori imaju korist od tih Parada. Materijalnu.
Ako je ovo tačno onda treba zakonski ispitati stvar.
LGBT populacija, tačnije osobe koje poznajem, nemaju ništa od te parade.
I da imaju i da nemaju zašto je to tvoja stvar? 🤔 Ako žele, zašto bi da im braniš?
Paradiranjem i performansima koji ismevaju crkvu, gube poštovanje i iritiraju većinu.
Ni žene nisu dobile ravnopravnost tako što su se umiljavale ženomrziteljima. Niti su crnci dobili svoja prava tako što su lizali du*e belcima i robovlasnicima. A čim se ti ili crkva uopšte pitate da li im dozvoliti skup ili ne samo zato što vas, jelte, iritiraju, to znači da ti želiš da im uskratis im prava zagarantovana Ustavom.i eto razloga za protest, tj. paradu.

Imaš u dokumentarcu "What is a woman" razgovor (intervju) sa psihijatrom koji to otvoreno naziva perverzijom i kaže da se tako nekada vodilo. To sada nekome ne odgovara i promenili su. Obavezno pogledaj dokumentarac i videćeš mentalitet tih ljudi koji su pro LGBTQ+ .
Ne odgovori. Zašto je F dijagnoza? Jer, se jel'te, tebi tako čini? Evo, moja prijateljica je psiholog i kaže da je to BS. i šta ćemo ssd?

Imaš u dokumentarcu "What is a woman" razgovor (intervju) sa psihijatrom koji to otvoreno naziva perverzijom i kaže da se tako nekada vodilo. To sada nekome ne odgovara i promenili su. Obavezno pogledaj dokumentarac i videćeš mentalitet tih ljudi koji su pro LGBTQ+ .
Pa tom logikom je nekada nekome to odgovaralo (ili i sada odgovara) da se to vodi kao poremećaj.

Kakav je to mentalitet tih ljudi, na šta aludiraš?

Back