Jedan Bog ili?

Wise Owl

Ističe se
Banovan
Poruka
2.632
Meni nije bas najjasnija poruka novog zaveta jer neko kaze da je Isus otelotvorenje Boga, odnosno sam Bog. Dok drugi kazu da je Isus sin Boziji i kao takav odvojen od samog Boga. Da li to znaci da Hriscanstvo ima dva Boga ili? Nije mi bas najjasnije.

Meni nije bas najjasnija poruka novog zaveta jer neko kaze da je Isus otelotvorenje Boga, odnosno sam Bog. Dok drugi kazu da je Isus sin Boziji i kao takav odvojen od samog Boga. Da li to znaci da Hriscanstvo ima dva Boga ili? Nije mi bas najjasnije.
Ne pise tako u Bibliji.
Prema Bibliji Isus je Bozji Sin kojeg Bog salje na Zemlju.
Bog je jedan jedini JHVH Jehova Bog.

problem je sto je crkva usvojila lazno ucenje o trojstvu kojeg nema u Bibliji
oni imaju tri Boga
a zna se da je hriscanstvo monoteisticko
Samo je Bozja rec Biblija istina o Bogu
prema kojoj je Bog jedan

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

Bog je jedan.

2. Mojsijeva 3:15

Bog zatim reče Mojsiju: „Ja sam Jehova.
Ja sam se pojavio Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Bog Svemoćni,
ali svojim imenom Jehova nisam im se objavio.

2 Mojsijeva 20

2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

• Jer si Ti velik i tvoriš čudesa; Ti si jedan Bog. (Psalmi 86:10)

• Nije li nam svima jedan Otac? Nije li nas jedan Bog stvorio? Zašto neveru činimo jedan drugom skvrneći zavet otaca svojih? (Malahija 2:10)

• I reče Mu književnik: Dobro, učitelju! Pravo si kazao da je jedan Bog, i nema drugog osim Njega; (Marko 12:32)

• Jer je Jedan Bog koji će opravdati obrezanje iz vere i neobrezanje verom. (Rimljanima 3:30)

• I različne su sile, ali je jedan Bog koji čini sve u svemu. (1. Korinćanima 12:6)

• Ali posrednik nije jednog; a Bog je jedan. (Galatima 3:20)

• Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama. (Efescima 4:6)

• Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus, (1. Timotiju 2:5)

nije ni cilj da to ikome bude jasno......što je ljudima nešto nejasnije to lakše poveruju da je istina :p

Најпростије је Три Лица Једног Бога, Отац, Син и Свети Дух, а једна суштина.

Ne pise tako u Bibliji.
Prema Bibliji Isus je Bozji Sin kojeg Bog salje na Zemlju.
Bog je jedan jedini JHVH Jehova Bog.

problem je sto je crkva usvojila lazno ucenje o trojstvu kojeg nema u Bibliji
oni imaju tri Boga
a zna se da je hriscanstvo monoteisticko
Samo je Bozja rec Biblija istina o Bogu
prema kojoj je Bog jedan

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)
Не знаш Библију, ја сам је научаво и знам. ;)

Најпростије је Три Лица Једног Бога, Отац, Син и Свети Дух, а једна суштина.
to ne pise u Bibliji to je crkva izmislila
sta sirite lazi

ne postoje niti trojstvo niti trojedan bog niti tri lica boga
evo kada pretrazimo bilo koju online Bibliju nema tih pojmova
evo http://siont.net/biblija/konkor/rdk/search.php?query=trojstvo&stpos=0&stype=AND
http://siont.net/biblija/konkor/rdk/search.php?query=trojedan&stpos=0&stype=AND
http://siont.net/biblija/konkor/rdk/search.php?query=tri+lica&stpos=0&stype=AND

Razumem je celu jer sam je izucavala a ti nisi mozes samo da pises te lazi

slobodno vidi se ko zna ko ne

hriscanin koji laze svaka cast
Шта лажем, да је Расел мјерио пирамиде, па по томе је најпознатији и то сви знају, не само да не знаш Библију, него ни историјат своје деноминације. ;)

besomucno lazes i to namerno to ti je tezak greh pred Bogom
svi ovde znaju da sam proucavala Bibliju i da je objasnjavam preko 15 godina
a ti lazes
dela govore ko je ko
Ништа ја не лажем, нити те вријеђам на личном нивоу, ти већ више пута понављаш да ја лажем, а то је већ клевета, ако не обратиш пажњу на ријечник, по први пут ћу некога пријавити модерацији. ;)

Ваљда ћеш бити пристојна да се води цивилизован разговор.
Дакле, шта по теби значи:
Свјат, Свјат, Свјат Господ Саваот?

Poslednja izmena od moderatora:
Ваљда ћеш бити пристојна да се води цивилизован разговор.
Дакле, шта по теби значи:
Свјат, Свјат, Свјат Господ Саваот?
Svet je Bog to ti je na srpskom

Lujo Bakotić (LB):

29 I kao što ranije reče Isaija: "Da nam nije Gospod nad vojskama potomstva ostavio, postali bismo kao Sodom, jednaki Gomoru bismo bili".

Bible in Basic English (BBE):

29 And, as Isaiah had said before, If the Lord of armies had not given us a seed, we would have been like Sodom and Gomorrah.

ISV
It is just as Isaiah predicted: “If the Lord of the Heavenly Armies had not left us some descendants, we would have become like Sodom and would have been compared to Gomorrah.”

to su titule Gospod Bog Gospod nad vojskama

Poslednja izmena:

Back