Jazz & Blues kutak :)

Pozdrav svima ....

Sluchajno sam preko googl-a naleteo na ovaj forum .
Veliki sam jazz zaljubljenik i sviram amaterski takozvani jazz manouche ili gipsy jazz .
Buduci da zivim u Parizu , voleo bih da stupim u kontakt sa ljubiteljima ovog stila iz Srbije i narochito Beograda radi razmene iskustva i znanja vezana za stil .

Chini mi se da sa Nikodinom imam dosta zajednichkih tachaka po pitanju muzichkog ukusa .:D

Nachin na koji funkcionishe ovaj forum nije mi bash najjasniji jer se razlikuje od klasichnih foruma .

Ljubitenji jazz-a , swing-a , gipsy jazz-a JAVITE SE
moja adresa chiviash@yahoo.fr

Pozdrav

Pozdrav i dobrodosao...
ja ne bih bas da ti saljem mail... nekako sam navikao da ovde kumuniciram sa ovim "crncima".
Sto se svirke tice... ja vec odavno nista ne sviram... tako da ti tu i ne mogu pomoci, ako je za utehu mogu da te pitam da ostavis ovde neki link svog snimka.... da cujemo sta se to svira, bilo bi zanimljivo. ;)

Ne trazim nikakvu pomoc, jednostavno mislim da bih imao dosta toga da podelim ... A interesuje me isto da steknem neka poznanstva pa da zasviramo kad se nadjem u Beogradu .
Za snimak cu videti uskoro , shto da ne, nemam nishta pod rukom trenutno .

Pozdrav

Pozdrav i dobrodosao...
ja ne bih bas da ti saljem mail... nekako sam navikao da ovde kumuniciram sa ovim "crncima".
Sto se svirke tice... ja vec odavno nista ne sviram... tako da ti tu i ne mogu pomoci, ako je za utehu mogu da te pitam da ostavis ovde neki link svog snimka.... da cujemo sta se to svira, bilo bi zanimljivo. ;)
I od mene dobrodosslica.
Kao ssto drug nikodim kazze, mi ne komuniciramo mail-ovima, impresije i iskustava uglavnom ovde pissemo, ne bi li joss koga ohrabrili da se opusti uz ovu divnu muziku.
Nisam muzicar, pogotovo ssto sam se u poslednje vreme udaljila od jazz&blues sound-a, tako da pretpostavljam da moje znanje i iskustvo u ovoj branssi ne bi bilo preterano zanimljivo.

Joss jednom, dobro dossao i ako ti nije preterano zamorno sa nama da se baviss, lepo bi bilo da ti sa nama podeliss svoje iskustvo i znanje, a mi te mozzda iznenadimo ;)

Svima puno pozdrava, davno se nismo "ccitali"

Norma, kao ssto si pisala Paco je opet nessto pomerao/otkazivao/zakazivao nastup u Sava centru. Za sada vidim da je na programu 18.oktobra.

A ono ssto je (nekima) novo je da 19. oktobra mozzemo uzzivati uz John Hammond-a u Dimu sindikata. Ne verujem da cu stici da ga poslussam zbog obaveza koje vec imam, ali ga svima (pre)toplo preporuccujem, iako nisam ni neki preterani ljubitelj gitarske muzike.

Norma, kao ssto si pisala Paco je opet nessto pomerao/otkazivao/zakazivao nastup u Sava centru. Za sada vidim da je na programu 18.oktobra.

A ono ssto je (nekima) novo je da 19. oktobra mozzemo uzzivati uz John Hammond-a u Dimu sindikata. Ne verujem da cu stici da ga poslussam zbog obaveza koje vec imam, ali ga svima (pre)toplo preporuccujem, iako nisam ni neki preterani ljubitelj gitarske muzike.

Ја сам, на жалост, спречена 18. тако да Пака нећу ни овај пут слушати (уживо, дакако, иначе, слушам га, наравно, често са плејера :)).

А ићи ћу на Џез фестивал, (Мелдау, Коен, Колтрејн), набавила карте. :-D

Иначе, што се тиче гитариста, џез, свесрдно препоручујем

Гранта Грина, (http://www.playjazzguitar.com/grant_green.html).

Нарочито плочу "Idle Moments".

Moze te li mi preporuciti shta je najbolje od Bluesa.:oops::oops:

Teško je reći šta je najbolje!

Ako pođeš od definicije da je blues- kada se dobar čovek oseća loše, onda sve zavisi od toga koliko se loše osećaš.

Pretpostavljam da Hendrix-a znaš. Pokušaj da nađeš njegov trag i uticaj kod Stewie Ray Waughn-a. Ako možeš da nađeš, preslušaj i Stewie-jeve snimke sa Albertom Kingom.

Ako hoćeš blues pun gneva- probaj Rorry Gallagher-a.

Ako želiš nešto mekše, probaj Kab' Mo'-a, Robina Trower-a, Tony Joe White-a, J.J.Cale-a...

Meni lično ne odgovaraju, ali probaj Mike Bloomfielda, Sawoy Brown, Alman Brothers
Band, Paul Butterfield Blues Band...

U ( novijem ) Luesianna blues stilu- pokušaj sa John Mooney-em, Charlie Musselwhite-om, Tab Bennoit-om, Jimmy Thackery-jem.

Klasike ne pominjem, ali mi uvek prijaju: Canned Heat, Fleetwood Mac ( sa Piterom Green- om ), braća Winter ( Johny i Edgar ),B.B. King, John Lee Hooker, Muddy Waters, Otis Rush, Otis Span, Dr John,Taj Mahall,Buddy Guy....

Želiš li da kreneš od korena bluesa, predlažem da to bude Robert Johnson-za početak ......linkovi će te odvesti na sve strane..

Ako govoriš engleski, jednostavno je - samo ukucaj u browser neko od ovih imena i prati trag, linkove, srodne adrese, ... nikad ne znaš gde ćeš stići!

Ako ne govoriš engleski, onda probaj na srpskoj verziji Wikipedije. Ponešto se može naći prevedeno.

A onda - pronađi neki dobar program za šerovanje i traži, skidaj, slušaj, briši....

Kad jednom uroniš u blues - kraja nema, ali ni povratka !!!

Pozdrav svima ....

Sluchajno sam preko googl-a naleteo na ovaj forum .
Veliki sam jazz zaljubljenik i sviram amaterski takozvani jazz manouche ili gipsy jazz .
Buduci da zivim u Parizu , voleo bih da stupim u kontakt sa ljubiteljima ovog stila iz Srbije i narochito Beograda radi razmene iskustva i znanja vezana za stil .

Chini mi se da sa Nikodinom imam dosta zajednichkih tachaka po pitanju muzichkog ukusa .:D

Nachin na koji funkcionishe ovaj forum nije mi bash najjasniji jer se razlikuje od klasichnih foruma .

Ljubitenji jazz-a , swing-a , gipsy jazz-a JAVITE SE
moja adresa chiviash@yahoo.fr

Pozdrav

Evo ga jedan ljubitelj gypsy swinga :-) , sta slusas/sviras? Imam dosta dobru kolekciju od Birelija, Rosenberga, Tchavala, Schmitta, itd........sto audio, tako i video materijala.

Je si li nekada bio na legendarnom Samois festivalu? To mi je zelja, jednog dana nadam se........

O gle... vidim neke stare lavove na ovim stranama... pa... pozdrav ljudi...

A da, Pako.... pomislio sam da se tom coveku opasno dopao Beograd jer sam za godinu dana video gomile bilborda o njegovim koncertima, tako da sam pomislio da taj covek bas voli da svira ovde... kad... on se premislja.

Evo ga jedan ljubitelj gypsy swinga :-) , sta slusas/sviras? Imam dosta dobru kolekciju od Birelija, Rosenberga, Tchavala, Schmitta, itd........sto audio, tako i video materijala.

Je si li nekada bio na legendarnom Samois festivalu? To mi je zelja, jednog dana nadam se........

Hej ciao ,
naravno da sam redovan svake godine na Samois festivalu . U sluchaju da te interesuje da dodjesh rachunaj na moju dobrodoshlicu i gostoprimstvo ...U svakom sluchaju to je najbolji festival koji sam video ( a video sam ih dosta) i svakome ga toplo preporuchujem .
Na svakuh pedeset metara imash ovu atmosferu

Hej ciao ,
naravno da sam redovan svake godine na Samois festivalu . U sluchaju da te interesuje da dodjesh rachunaj na moju dobrodoshlicu i gostoprimstvo ...U svakom sluchaju to je najbolji festival koji sam video ( a video sam ih dosta) i svakome ga toplo preporuchujem .
Na svakuh pedeset metara imash ovu atmosferu

Odlicno, cim budem na nekom proputovanju, eto me u Samois, vidim da je dosta blizu Pariza.
Pogledao sam dosta slicnih klipova na Youtube vezano za ovu temu, vidim da je atmosfera onako narodska, opustena.........
Koliko dugo sviras ovu vrstu muzike?

Nisam "francuz" :-), sa drugog kraja Kanade, Vankuver trenutno, a ko zna gde cu zavrsiti :-) jednog dana.......

Odlicno, cim budem na nekom proputovanju, eto me u Samois, vidim da je dosta blizu Pariza.

Ne zaboravi da je deshavanje zadnje nedelje juna meseca .

Inache postoji interesantna verzija u kojoj se moze chuti nash narodni melos u stilu jazz manouche . Kompozicija je delo muzichara koji je i interpretira , sjajnog Sebastijana ....
Poslushajte na njegovom sajtu , zove se "suite yougoslave" . http://www.sebastienginiaux.fr/accueil.htm
Kliknuti dole desno na "ecouter" i zatim odabrati pesmu ;)

Pozdrav

Ево, управо прочитах на једном сајту:

Novosadski jazz festival 2007

Srpsko narodno pozorište od 14. do 17. novembra 2007.

Sreda, 14. novembar
MAGNUS MEHL QUINTET
ZVONIMIR TOT TRIO
ROY HAYNES QUARTET

četvrtak, 15. novembar
BOI AKIH TRIO
RONNIE CUBER BAND
TOOTS THIELEMANS QUARTET

petak, 16. novembar
KARLHEINZ MIKLIN TRIO
ADAM KLEMM BANDA
DUŠKO GOJKOVIĆ QUINTET

subota, 17. novembar
MANUEL DUNKEL QUARTET
DEBORAH BROWN & MATOŠIĆ TRIO
MACEO PARKER

U L A Z N I C E

Ulaznice su u pretprodaji od 1. novembra 2007. godine na blagajni Kulturnog centra Novog Sada, Katolička porta br. 5
Cena pojedinačne ulaznice je 700 dinara / Cena kompleta ulaznica je 2.200 dinara
Radno vreme blagajne : od 11 do 16 časova i od 19 do 22 časa
U vreme Novosadskog jazz festivala, od 14. do 17. novembra 2007. ulaznice će se prodavati na blagajni Srpskog narodnog pozorišta

od cetvrtka do sinoc je u Sapcu bio Blues & Jazz festival, sedmi po redu, i ja sam josh pod utiskom pa sam u lutanju po netu (trazio info o ucesnicima i njihove snimke) svratio i na ovaj podforum na kom sam saznao dostao o jazz-u...

videcu ako budem imao vremena u toku sutrashnjeg dana da vam opishem SHA fest, bar iz mog ugla i nadam se da ce nekome biti zanimljivo...

Pozzz svim Jazzerima ;)

Da li kojim slucajem neko zna
gde trenutno svira Fredi Stanisavljevic

000110.gif

Ko je Fredi Stanisavljevic?

Jesam blueser, pre svega, ali pomalo pratim i jazz. Najkraće o Frediju, jedan citat iz naših novina.

''Džez trubač Dragoslav Fredi Stanisavljević posle svetske turneje
Dobra muzika svira se i u teškim vremenima''

''.......Krajnje je vreme da počnemo da razbijamo ovaj kulturni incest u sredini u kojoj smo upućeni samo jedni na druge. Radost džeza upravo jeste upoznavanje drugih i saradnja sa njima...

Oni koji slušaju i vole džez u Beogradu znaju ko je Fredi. Njegovo pravo ime je Dragoslav Stanisavljević. U svojim prstima nosi znanje sa Džez akademije u Gracu i još mnogo "trikova" koje je sa radošću "ukrao" od prekaljenih lavova Duška Gojkovića, Stjepka Guta ili Fredija Habarda, čije je ploče kao klinac slušao do iznemoglosti i po kome je dobio nadimak. Za trubu, svoju veliku ljubav, kaže da je jedini instrument ženskog roda i kako ima istu takvu ćud. Dakle, koliko joj se posvećuješ - toliko ti vraća. Svoje umeće nedavno je "proverio" na velikoj turneji "Evropa koja svinguje" sa Evropskim omladinskim džez orkestrom. Kući se vratio sa nekoliko odličnih poslovnih ponuda.........''

B. Lijeskić

http://www.glas-javnosti.co.yu

Copyright © 1999-2004 NIP „Glas javnosti” d.o.o.
Vlajkovićeva br. 8, 11000 Beograd, Jugoslavija

Back