Jazz & Blues kutak :)

Apach:
OK, ako covek nije istinski ljubitelj "Beatles"-a onda je mozda moglo i da mu bude dosadnjikavo :? Bitno da meni nije
Saznala sam da ste "nabavili" u "oblomovu" i zzenski vokal ;)
A mi mislili da si ti glavni izvor informacija u bendu ... :? Da li onda da ti ja kazzem da je tvoj prijatelj predlozzio da se vidimo i ccujemo na jednoj vassoj probici? Ti si veza, da znass :)

Bravo sjajno... jedva čekam...e pa nisam znao.... nabavili (gostuje kada ima vremena i volje). Pošto od nedavno i zvanično funkcionišemo kao četvorka, a navikli smo na gužvu, odlučismo da omogućimo prijateljima da po volji i potrebi iskažu svoje umetničke bravure. Sve dogovoreno probe su uglavnom utorkom i sredom od 18:00 ili 18:30 h

Evo jednog zanimljivog muzicara, tj. gitariste. Vise informacija na http://www.tommyemmanuel.com/

Sada preslusavam album Endless Road koji sam skinuo ovih dana... odlicno nema sta. Svakako tople preporuke svima koji su u mogucnosti da dodju do nekih njegovih izadanja. Pomenuti album je skinut sa Torenta, ima ih jos dosta, pa ko moze i ima zelju neka navali.

Tommy%20Emmanuel%20playing%20Guitar%205.jpg

nikodim:
Evo jednog zanimljivog muzicara, tj. gitariste. Vise informacija na http://www.tommyemmanuel.com/

Sada preslusavam album Endless Road koji sam skinuo ovih dana... odlicno nema sta. Svakako tople preporuke svima koji su u mogucnosti da dodju do nekih njegovih izadanja. Pomenuti album je skinut sa Torenta, ima ih jos dosta, pa ko moze i ima zelju neka navali.
Баш као нека телепатија! Управо и ја ових дана скинула неке, (са оног поменутог сајта, с којег сам ономад давала линк за Бенсона) и баш га слушам.
Углавном, делим утиске, одличан, мада се нађе и понешто мање интересантно, али, божемој, а код кога није тако?
А баш и јуче чујем од једног рођака да је био на концерту Т. Е. овде у БГД, пре неколико месеци, и да је исто био сјајан. Ето, то пропустисмо. :sad:
Али, хвала Богу имамо ове снимке. :D

nikodim:

Sponemuh ga pre izvesnog vremena ali nije bilo reakcije.......covek je genije! Skinuh sve od njega sto se dalo skinuti, cak i par vidoe izdanja, probaj da skines Live at Sheldon Concert Hall, neces se pokajati.........

Chat Atkins je za njega izjavio da je najbolji finger picking gitarista kojeg je ikada video, dalji komentar je suvisan.......

A bas sam juce nasoj dragoj Squaw :-) rekao za njegovu obradu Amazing Grace koja me je prosto onesvestila, moze da se pogleda zivo izvodjenje te pesme i na YouTube ili Google Video, mislim da je ipak Google u pitanju, preporucujem pod obevazno!

Norma Kampl:
Баш као нека телепатија! Управо и ја ових дана скинула неке, (са оног поменутог сајта, с којег сам ономад давала линк за Бенсона) и баш га слушам.
Углавном, делим утиске, одличан, мада се нађе и понешто мање интересантно, али, божемој, а код кога није тако?
А баш и јуче чујем од једног рођака да је био на концерту Т. Е. овде у БГД, пре неколико месеци, и да је исто био сјајан. Ето, то пропустисмо. :sad:
Али, хвала Богу имамо ове снимке. :D

Za mene je ovaj cova apsolutni stranac, pre nego sto sam dobio preporuku da ga poslusam nikada i nisam cuo za njega... ali eto, polao se to ispravlja.

klika:
Sponemuh ga pre izvesnog vremena ali nije bilo reakcije.......covek je genije! Skinuh sve od njega sto se dalo skinuti, cak i par vidoe izdanja, probaj da skines Live at Sheldon Concert Hall, neces se pokajati.........

Chat Atkins je za njega izjavio da je najbolji finger picking gitarista kojeg je ikada video, dalji komentar je suvisan.......

A bas sam juce nasoj dragoj Squaw :-) rekao za njegovu obradu Amazing Grace koja me je prosto onesvestila, moze da se pogleda zivo izvodjenje te pesme i na YouTube ili Google Video, mislim da je ipak Google u pitanju, preporucujem pod obevazno!

Kao sto rekoh sasvim slucajno sam stigao do ovog albuma... Ali zaista vredi, celog dana ga vrtim u MP-u...

Iskreno, zao mi je sto nisam otisao na taj koncert, mada nisam ni znao... ali da jesam otisao bih definitivno....

nikodim:
Vako... kako bih izasao na kraj sa svojim downloaderskim idejama obezbedio sam jedan fini HDD od 320gb... tako da cu sada moci bolje da se igram...

Nego... Jel neko bio na koncertu?

Već po tradiciji, naš bubnjar koji radi u centru i ima vremena da malko "prošara" gradom, obezbeđuje nam karte za prvi red svakog bitnijeg muzičkog dešavanja u NS. Kao i uvek i za Tomijev koncert je bio na visini zadatka. Prvi red, na pola metra od čoveka. Moram priznati da pre koncerta nisam čuo za njega te bejah skeptičan pomalo. No otkrovenje je palo. Više od dva sata transa. Čova je sjajan muzičar, sa jedinstvenom tehnikom zasigurno, ali još više od toga me dojmila njegova pronicljivost i smisao za humor. Čovek je jednostavno "one man band". Bez obzira što svira kao sumanut svo vreme, kako uhom tako i okom primećuje sve što se dešava u sali, pa čak i u onim najudaljenijim delovima i reaguje u momentu nekom duhovitom opaskom. Sjajna je bila njegova reakcija ne nekog fotografa smarača koji po običaju nije znao stati nakon vremena određenog za slikanje (što inače cenim kao sjajnu tekovinu zapada. Pet minuta za slikanje, pa da ostatak publike može na miru da uživa u ostatku svirke). Elem, čovek se prvo malo pošalio sa fotografom, priredio mu par sjajnih poza za slikanje, bukavalno pozirajući, a pri tome svo vreme sumanuto svira. Kako fotograf nije ni time bio zadovoljan, Tomi na trenutak prekida svirku i kaže: "Čoveče, ja ti dajem srce...." i prećuta..."a ti me i dalje smaraš". Debil naravno nije shvatio. Još jedan momenat sam morao primetiti, pored sjajne svirke koja me ostavila bez daha, a koji ukazuje na puni sjaj Serbije. Konačno, nakon milion godina strani muzičari počinju da dolaze u našu zemlju. Moram priznati da nimalo nisam bio ponosan kada je sa zavese SNP-a otpala velika cirada, reklamni momenat NIS-a, i to umalo čoveku na glavu. Strašno. Pa bar NIS bi si mogao priuštiti bolje sigurnosne mere. Nažalost neke stvari u ovoj zemlji je veoma teško promeniti. No, da nije baš sve bez nade kod nas, pokazali su sugrađani koji su do poslednjeg mesta ispunili SNP i bez rezerve uživali u Tomijevim majstorijama. Na kraju se čovek rukova sa kompletno prvim redom. Priznajem da mi je prijalo...

Nikodime,
Tommy prilicno varira u svom muzickom izrazu kada su studijska izdanja u pitanju, svaki album je drugaciji, od 5-6-7 koliko ih imam, jedno 2 su prilicno dosadna moram priznati.
Ali ono u cemu je covek one and only je upravo njegov zivi nastup.

Begesar, zavidim ti na odgledanom koncertu, vec se neko vreme "drogiram" sa 2-3 live nastupa koja sam uspeo da nabavim u video obliku, i ne bih imao nista da dodam na ovo sto si rekao, covek jeste "one man show", mislim da mu nije potreban band iako sam slusao neke numere u paru sa usnom harmonikom, stari dobri blues je u pitanju, i jos par romanticnih pesmica sa svojom zenom koja inace ima lep i umiljat glasic, mada nije ni prineti nasoj dragoj Sqauw :-) .
Begesar, jel` mozda svirao Bealtes Madley? Amazing Grace? Njegove obrade me prosto odusevljavaju.

Nikodime, zato sam ti i preporucio da skines neki njegov live nastup, totalno ludilo.

klika:
Begesar, jel` mozda svirao Bealtes Madley? Amazing Grace? Njegove obrade me prosto odusevljavaju.

Svirao je obe kao i House of the rising sun, Heartbreak hotel, Michelle, Blue moon, Entertainer... No sjajno on to radi. Ipak mene je najviše oduševila njegova kompozicija "Initiation" u kojoj je pokušao da dočara svoje viđenje Australije. Jako čudna svirka. Prejak dilej. Ne znam kako je ta gitara uopšte funkcionisala, ali mogu da se zakunem da sam čuo aboridžine koji sviraju didžilidu i talase okeana koji udaraju o obale Australlije. (ne nisam konzumirao stimulativna sredstva :) ) Čovek je jednostavno odsvirao tu sliku, a to je ono što najbolje radi. Pre pesme napravi kratak uvod i opiše šta je pesmom hteo da kaže, i nekako, polazi mu za rukom da to i odsvira. Magija. U jednom momentu je ta pesma ličila na rave party. Nisam imao pojma da to može da se izvede sa akustarom. Inače i njegove stvari imaju veoma zanimvljiv kolorit i muzički izraz. Čovek je jednostavno pronašao svoj izraz, a na kraju krajeva to i karakteriše velike muzičare.

begešar:
Svirao je obe kao i House of the rising sun, Heartbreak hotel, Michelle, Blue moon, Entertainer... No sjajno on to radi. Ipak mene je najviše oduševila njegova kompozicija "Initiation" u kojoj je pokušao da dočara svoje viđenje Australije. Jako čudna svirka. Prejak dilej. Ne znam kako je ta gitara uopšte funkcionisala, ali mogu da se zakunem da sam čuo aboridžine koji sviraju didžilidu i talase okeana koji udaraju o obale Australlije. (ne nisam konzumirao stimulativna sredstva :) ) Čovek je jednostavno odsvirao tu sliku, a to je ono što najbolje radi. Pre pesme napravi kratak uvod i opiše šta je pesmom hteo da kaže, i nekako, polazi mu za rukom da to i odsvira. Magija. U jednom momentu je ta pesma ličila na rave party. Nisam imao pojma da to može da se izvede sa akustarom. Inače i njegove stvari imaju veoma zanimvljiv kolorit i muzički izraz. Čovek je jednostavno pronašao svoj izraz, a na kraju krajeva to i karakteriše velike muzičare.

Upravo to, ima poseban muzicki izraz, vidi se da je Chat Atkins imao veliki uticaj na njega, sto on i ne krije, imam jedan album gde sviraju zajedno. Ali ono sto mi se svidja jeste ta mesavina raznih muzickih pravaca u njegovoj izvanrednoj finger picking tehnici sviranja, cak je po meni premasio jednog Marcel Dadi-ja i sve ostale velikane iz ove grupe. Nije upao u zamku kopiranja svojih idola, prvenstveno Atkinsa, jedinstven je.

Da , cuo sam Initation, pomalo cudna pesma, ali mene je recimo odusevila Mombasa, gde takodje cujes kroz pesmu neke zvuke Afrike, maestralno je to odradio.
Koliko je odbar kao virtuoz toliko me je odusevio i u nekim sporijim , melanholicnim numerama, izvrstan kompozitor..........

Sto se tice toga kak sve one zvuke proizvodi, pa video si da ima tamo neku spravicu, raznorazne djakonije od efekata, moze sve to lako da se izvede i na akustari. Ne znam da li si primetio, svira iskljucivo na MATON gitarama, to je inace australijska firma, gitare su vrh!

E pa ovako... bicu kratak nemem previse vremena...
Kliko... bio si potpuno u pravu, pa sada i razumem begesarovo odusevljenje... Skinuo sam sa neta Tommy Emmanuel - Live - St. Louis Mo. - 2000... i ne da je dobar nego je odlican... daleko bolje nego ovih par albuma studijskih koje sam odslusao.... Cim dodjem do vremena skinucu jso ponesto sa neta, video naravno... ovo je odlicno.

ja sam bila na 'koncert' ->više svirku Tomija 25-og (januara) u Pg...
fascinirana sam...Mnogo je bolji od Vlatka Stefanovskog (mada s kim ja Tomija poredim..)
sve u svemu on je pravi virtuoz na gitari...slušati snimak je odlično, ali ovo uživo je bilo fenomenalno... :wink:

Back