Jazz & Blues kutak :)

nikodim:
"... i CD romova..."

Jao, jao... da li je neko mozda nabavio Misika Jazz za... ja sam ovog i proslog meseca ostao bez svog primerka, zakasnio sam...
Jel sam propustio nesto dobro ili i nisam?
Тематски, број посвећен изд. кући CAM
http://www.camoriginalsoundtracks.com/site/index.php?site=ost

Тачније њеном „огранку“
CAMJAZZ
http://www.camoriginalsoundtracks.com/site/index.php?site=&path=catalog&browse=all

(основана 1959. пре свега за објављивање филмске музике. а последњих 5 година објављује џез издања)

На диску су сјајни музичари:
Enrico Rava (италијански Душко Гојковић),
Dave Douglas, Jim Hall, Joe Lovano Phil Woods, Martial Solal, Farao De Vito,
DHolland…
(И ту има нешто џез музике из филмова).

Донекле се диск поклапа са овим:
http://www.camoriginalsoundtracks.com/site/index.php?site=&path=cd&idcd=419

У сваком случају - одлично.

А претходна је била Joe Cables, такође одличан џез.
(Чини ми се да сам о томе раније већ писала на Форуму? )

Управо слушам:

VEC-6149.jpg

Шта рећи, него: - сјајно! За сваку препоруку.

Live from Buena Vista "The Havana Lounge"

Zvezde dokumentarnog filma "Buena Vista Social Club" proslavljenog nemačkog režisera i prijatelja Srbije, Vima Vendersa, nastupiće 5. februara u Centru "Sava" . Kubanske legende, čije su pesme danas obavezno muzičko štivo širom sveta, mnogo duguju legendarnom umetniku Reju Kuderu, koji ih je krajem prošlog veka za potrebe filma okupio u rodnoj Havani.
Naša publika i danas pamti nastup jednog od članova "Buena viste", Ibrahima Ferera, koji, nažalost, baš kao i Kompaj Sekundo, Ruben Gonzales i Pio Lejva, više nije među živima. Ostali članovi će, predvođeni harizmatičnom Omarom Portuondo, sa zadovoljstvom još jednom posetiti Srbiju i preneti joj sve čari neodoljive kubanske muzike.

Izvođači: Julio Alberto Fernandez, Teresa Garcia Caturla, Julienne Oviedo Sanchez, Daniel Ramos Alayo, Yanko Pizaco, Rodolfo Peruchin Argudin.

Apach:

Zvezde dokumentarnog filma "Buena Vista Social Club" proslavljenog nemačkog režisera i prijatelja Srbije, Vima Vendersa, nastupiće 5. februara u Centru "Sava" . Kubanske legende, čije su pesme danas obavezno muzičko štivo širom sveta, mnogo duguju legendarnom umetniku Reju Kuderu, koji ih je krajem prošlog veka za potrebe filma okupio u rodnoj Havani.
Naša publika i danas pamti nastup jednog od članova "Buena viste", Ibrahima Ferera, koji, nažalost, baš kao i Kompaj Sekundo, Ruben Gonzales i Pio Lejva, više nije među živima. Ostali članovi će, predvođeni harizmatičnom Omarom Portuondo, sa zadovoljstvom još jednom posetiti Srbiju i preneti joj sve čari neodoljive kubanske muzike.

Izvođači: Julio Alberto Fernandez, Teresa Garcia Caturla, Julienne Oviedo Sanchez, Daniel Ramos Alayo, Yanko Pizaco, Rodolfo Peruchin Argudin.

Steta je sto je ovo rezervna postava, nema ni velikog Eliades Ocho-e na gitari, koji je jos medju zivima, ali u svakom slucaju bi trebalo to pogledati..
Apachice, nemoj da mi samo kazes da nemas sa kime da ides, dobices minus koji neces mozi da ispravis u nerednih 5 godina :-)...........jedino ti je oprosteno ako nisi ljubitelj latino zvuka.....

Apach:

Eto ponovo korisnih informacija, jednog od vrednijih "sakupljaca" informacija...
Samo sto je 5. februar ponedeljak, ako me kalendar ne laze... to malo otezava stvar.

nikodim:
E pa ni ovo nije sasvim tacno, imam proverene informacije i dokaze koje su oprecne sa ovom izjavom. :D
Morass priznati da ti dokazi ne dolaze u kontradikciju sa mojom izjavom, nego je samo dopunjuju govoreci da Apach ide i u drusstvu na koncerte :P

klika:
Takodje imam informacije iz prve ruke koje ruse onu tezu..........nece nam se Squaw tako lako izvuci :-).........
E ti si mi neki dzzentlmen, umesto da me braniss - ti potpomazzess dezinformacije ...

Back