Jazz & Blues kutak :)

nikodim:
Ni oni sami ne znaju kako se zovu. Ponekad sam imao prilike da procitam Big Band RTB-a, negde RTS-a... ko ce ga vise znati. Cak sam mislio da se radi o dva razlicita banda... U ostalom, zar je bitno... najvaznije je da cike dobro sviraju, sve ostalo je manje vazno. ;)
Ma, da, u pravu si! Sjajno zvuce. Znam da se vec pominjao mnogo puta i 202 radio i Big Band, ali ponavljanje povremeno ne skodi, zar ne?...

nikodim:
Ja sam FM trazio pre nekih 5-6g. po radnjama. Medjutim, nasao sam tada neki FM, novijeg datuma, gde su se cule neke „gluposti“ koje namaju nikakve veze sa njima, skoro da nisam ni poverovao da su to oni dok mi nisu dali omot CD u ruke. Ne cecam se tacno svih detalja ali znam da su tu bili i jedan ili dva zenska vokala. Uglavnom nije bilo nikakve slicnosti sa onim starim svima dobro poznatim FM. Da, ako se dobro secam to je bilo neko izdanje iz devedesetih... sto je bilo prilicno cudno obzirom na moja ocekivanja.
Inace ta stara „dela“ pomenutog banda, su vise nego odlicna. Imao sam ranije dupli album njihov, tj. jedan ceo koncert na dva CD-a, ali mi je neko uzeo taj kompletic i vise ga nikada nije vratio a ja nikada nisam nasisao na taj liv ponovo. I bas mi je zao jer je bio odlican koncert... :(
Jos si i trazio ponovo snimak! Ko je uzeo CD neka o'ma vrati co'eku, nemo' da smo tak'i.

klika:
Na zalost, razlog je jednostavan, zadesio vecinu muzicara tog vremena, DROGA.

Ista stvar se desila sa Johnny Winter-om, pa i Clapton se jedva izvukao iz toga, SRV takodje zagazio u tu posast, itd.........neki se nisu izvukli...........
Da, svi su oni zabrazdili duboko bili.
Ali mediji nisu ostavili bass da tako stvari ostanu jednostavno objassnjene.
Konkretno za P.Green-a su svalili malo krivicu i na zzene u bendu (KAO DA JE NEKAD SAMO JEDNA STRANA BILA KRIVA :( ). Nisam sigurna kojom je od one dve on bio ozzenjen, ali tu je bilo komessanja kao kod ABBA ... i pobegao ccovek ... :)

Apach:
Da, svi su oni zabrazdili duboko bili.
Ali mediji nisu ostavili bass da tako stvari ostanu jednostavno objassnjene.
Konkretno za P.Green-a su svalili malo krivicu i na zzene u bendu (KAO DA JE NEKAD SAMO JEDNA STRANA BILA KRIVA :( ). Nisam sigurna kojom je od one dve on bio ozzenjen, ali tu je bilo komessanja kao kod ABBA ... i pobegao ccovek ... :)

Ma nikada se ne treba zeniti :-), zene samo prave probleme, skrate ti zivot bar za 20%......

Cakaj malo, ja se ne secam da je u originalnoj postavi bilo zena, mislim na sami pocetak FM. Te alapace su kasnije dosle. Koliko sam ja upucen Green je dosao u neku vrstu sukoba/razmimoilazenja u odnosu na ceo bend, koristio je LSD i bio u nekakvo cudnom stanju u to vreme, baci se na religiju i slicne budalastine.......ko zna sta se tu sve izdesavalo, kad droga uhvati odmah postanu svi nesto spiritualni..........

klika:
Ma nikada se ne treba zeniti :-), zene samo prave probleme, skrate ti zivot bar za 20%......
Jes da skrate ali je barem vreme provedeno sa njima lepse :-D

Cakaj malo, ja se ne secam da je u originalnoj postavi bilo zena, mislim na sami pocetak FM. Te alapace su kasnije dosle.
Iz novijeg peridoa ima jedna odlican live album "The Dance".
baci se na religiju i slicne budalastine.......ko zna sta se tu sve izdesavalo, kad droga uhvati odmah postanu svi nesto spiritualni..........
E na to sam mislio!

E a sada cu malo da se hvalim... upravo sam skinio mail u kom pise da mi je jedan neustrasivi prijatelj sa neta skinuo 16 stvarcica od drage mi debele tete, u narodu poznate kao Mahalia Jacson.
Ko je sada srecniji od mene, nema takvog... ;)

p225667607k.jpg

Back