Jazz & Blues kutak :)

Bas veceras na 3K (Tijanicevog) RTS-a, bio je snimak Trkuljinog koncert iz Ateljea 212, ako se dobro secam u pitanju je 2002.g.
Odlican koncert... naravno za bubnjevima bejase niko drugi do... Igor Malesevic. kakav opasan "bubnjetar". Meni se najvise dopalo kako su odsvirali Pesmu za moju Jelenu, iako sam ja cekao da cujem Pitagorino oro (koja je najjaca kompozicija sa tog albuma-Prizivanje kise). Sve u svemu odlican koncert...

Gledali? :)

nikodim:
Bas veceras na 3K (Tijanicevog) RTS-a, bio je snimak Trkuljinog koncert iz Ateljea 212, ako se dobro secam u pitanju je 2002.g.
Odlican koncert... naravno za bubnjevima bejase niko drugi do... Igor Malesevic. kakav opasan "bubnjetar". Meni se najvise dopalo kako su odsvirali Pesmu za moju Jelenu, iako sam ja cekao da cujem Pitagorino oro (koja je najjaca kompozicija sa tog albuma-Prizivanje kise). Sve u svemu odlican koncert...

Gledali? :)
Noup, ali me podseti na divan Trkuljin koncert u Sava Centru prosle godine...

sublimacija:
Zasto??? Krije se jedino sreca druzenja i dopisivanja sa vama. Lepo je kad ima ko da te cuje, razume i oraspolozi muzikom, pisanim redovima i izmedju redova. Volim citanje izmedju redova, ali maske ne volem, pa, makar bile i osmeh.

Pa to je ondaK fino... ;) Hvala u svoje ime, a ostatak uspavane bande ce to uraditi ovih dana. ;)
Sto se mene tice... pa situacija je skoro identicna, bas volim da visim ovde. ;)

Kakvo izvodjenje stare pesmice Svilen konac... to jos nisam cuo! Svilen konac jazz verzija na 104MHz, neverovatno, fenomenalno. Ne znam koje napisao aranzman i ne znam ko je izvodjac, tj. izvodjaci ali ostao sam bez daha... ;)
Da li je neko slusao tako nesto, tj. zna li neko ko bi to mogao biti?

nikodim:
Kako je bilo? Verujem da je bilo odlicno... veceras... utesna nagrada za ostale (neverne Tome).
Vise nego odlicno! Mislim da sam pisala o tome. Holandska ambasada je organizovala besplatan ceo koncert, a Trkulja je sam toliko ispunio scenu svojim raspolozenjem i muzikom da su ovacije njemu i multinacionalnom bendu trajale jako dugo.
Sta??? Bilo je ponovo i ja nisam cula?

nikodim:
Kakvo izvodjenje stare pesmice Svilen konac... to jos nisam cuo! Svilen konac jazz verzija na 104MHz, neverovatno, fenomenalno. Ne znam koje napisao aranzman i ne znam ko je izvodjac, tj. izvodjaci ali ostao sam bez daha... ;)
Da li je neko slusao tako nesto, tj. zna li neko ko bi to mogao biti?
Svilen konac-lepa pesmica, ali samo sam cula izvodjenje pevacice koja je poznata i po pesmi Moje je srce violina. Ne mogu da se setim imena...
Nego, cuh danas Kemala/koncert sa gostima. Koliko sjajnih starih pesama je covek izvukao, ali njegov glas i izvodjenje ne volem, pa to ti je! Par dobrih sevdalinki imam u izvodjenju Sabana Bajramovica, i to je uglavnom sve. A, bas prijaju ponekad!

sublimacija:
Vise nego odlicno! Mislim da sam pisala o tome. Holandska ambasada je organizovala besplatan ceo koncert, a Trkulja je sam toliko ispunio scenu svojim raspolozenjem i muzikom da su ovacije njemu i multinacionalnom bendu trajale jako dugo.
Sta??? Bilo je ponovo i ja nisam cula?

Nikada ga nisam gledao live, ali veceras sam odgledao snimak koncerta iz Ateljae 212, mada bio je jako kratak, mozda su pustili 5-6 kompozicija. Ali je bilo odlicno, vredelo je videti... ipak, ti si bolje prosla, odgledala si koncert... ovo je bila utesna nagrada za ovakve kao ja. ;)

sublimacija:
Svilen konac-lepa pesmica, ali samo sam cula izvodjenje pevacice koja je poznata i po pesmi Moje je srce violina. Ne mogu da se setim imena...
Nego, cuh danas Kemala/koncert sa gostima. Koliko sjajnih starih pesama je covek izvukao, ali njegov glas i izvodjenje ne volem, pa to ti je! Par dobrih sevdalinki imam u izvodjenju Sabana Bajramovica, i to je uglavnom sve. A, bas prijaju ponekad!

Jeste, jako lepa pesmicica...
Sevdalinke slabo volem ali... imamo jako lepih izvornih, pa i onih starijih pesama. Pisali smo o tome... ja ih bas volim, prEznajem. ;) A izvodjenje ove pomenute me je veoma iznenadilo... neverovatno dobro. :lol:

nikodim:
Kako vas volim tako ljute i zastitnicki raspolozene. Ovde se, pored vas, osecam kao neki mali deca. ;)
Pa ko ce ako necemo medjusobno da se sstitimo!? Mi indijanci smo u susstini veoma miroljubivi, ali kada nas neko occepi ... :evil: ... sigurna sam da znate kako je to kad jedan apache nabaci ratniccke boje na lice ... sva sreca da je bio Bozzic - zamalo da neko izgubi skalp ;)

klika:
Ma nikada se ne treba zeniti :-), zene samo prave probleme, skrate ti zivot bar za 20%......
:D :D :lol: gde cess boljeg blues-a od toga????? :lol:
klika:
Cakaj malo, ja se ne secam da je u originalnoj postavi bilo zena, mislim na sami pocetak FM. Te alapace su kasnije dosle. Koliko sam ja upucen Green je dosao u neku vrstu sukoba/razmimoilazenja u odnosu na ceo bend, koristio je LSD i bio u nekakvo cudnom stanju u to vreme, baci se na religiju i slicne budalastine.......ko zna sta se tu sve izdesavalo, kad droga uhvati odmah postanu svi nesto spiritualni..........
Prva postava i nije imala zzena u svom sastavu, ali kasnije, uocci FMac-ovog perioda stagnacije i da kazzem raspada (ne bukvalnog) ... ali da, bilo je tu svega ...

sublimacija:
Zasto??? Krije se jedino sreca druzenja i dopisivanja sa vama. Lepo je kad ima ko da te cuje, razume i oraspolozi muzikom, pisanim redovima i izmedju redova. Volim citanje izmedju redova, ali maske ne volem, pa, makar bile i osmeh.
Osmeh je najgora maska, a i nazzalost najccessca ...

Ovde toga nema :) ili :D

Hvala i s' moje strane!

nikodim:
Dobro se secass.
nikodim:
Odlican koncert... naravno za bubnjevima bejase niko drugi do... Igor Malesevic. kakav opasan "bubnjetar". Meni se najvise dopalo kako su odsvirali Pesmu za moju Jelenu, ...
Ja sam tu posebno uzzivala! Skoro da sam zaspala koliko me je opustio zvuk nezzno odsvirnih klavijatura. Ustvari, uvek je tako kad slussam kako svira Alexsandar -Sassa- Banjac! Ne znam da li ste ccoveka ikada primetili. Njega pratim od 1992.g. joss dok je svirao u Revirima (jedna novosadska grupica)kao srednjosskolac. Ccovek je svirao ssto-ssta, drzzao se nenarodnjacckih tokova. Uglavnom je sada u klapici je sa saksofonistom Gabor Bunfordom, bili su u bendu Tanje Joviccevic i joss mnogo mnogo stvari su radili. Sassu sam jako ccesto slussala kada svira jazz i to radi WOW - onako kako mom uhu najvisse prija - osecajno, sa dovoljnom dozom lakoce, virtuozno - maaaaaaa odsvira taccno onaj ton koji sam u svojoj glavi prethodno "ccula"
nikodim:
iako sam ja cekao da cujem Pitagorino oro (koja je najjaca kompozicija sa tog albuma-Prizivanje kise). Sve u svemu odlican koncert... :)
Odliccan, nema ssta!

Apach:
Pa ko ce ako necemo medjusobno da se sstitimo!? Mi indijanci smo u susstini veoma miroljubivi, ali kada nas neko occepi ...... sigurna sam da znate kako je to kad jedan apache nabaci ratniccke boje na lice ... sva sreca da je bio Bozzic - zamalo da neko izgubi skalp

Uh, uh... uh, uh... dakle, vi ste vrlo opaki, sta je veliko iznenadjenje za mene, kako pozitivno, jer sada se osecam vrlo sigurno i bezbedno, tako i pomalo negativno jer sam mogao da stradam od neke neslane sale, a da to nisam ni znao. ;)

Back