Jazz & Blues kutak :)

Oliji:
Ljudi,

Srecna Vam Nova Godina!!:))

Sve najbolje!Neka se siri jazz,blues,gospel itd,ma sva kvalitetna muzika sto vise i na sve strane!!:))) Uopste neka buja pozitivna energija!!!!!!!!!!!:)))))))

Pozdrav

Oliji:)

Da, da, takodje... zelje su odlicne, ipak, sami se moramo najvise zaloziti da se ostvare (mislim na ove "muzicke"). ;)

Pa... srecna!

mushica:
Da li neko zna kako je skolovati se u muzickoj akademiji u Grazu ,ako zna mnogooooooo bi mi pomogao/la :confused:

Mislim da je onvac jedina stavka sto se tog skolovanja tice (tj. nabitnija). Imao sam prilike da slusam studente iz Graca, i odlicni su (bar ti koje sam cuo), a sto se tice samih uslova studiranja, ubedjen sam da postoji neka prezentacija na netu koja bi ti u tome pomogla.

O cemu razlisljas, mislim na studiranj, pevanje, neki instrument...?

nikodim:
Moram malo i da se pohvalim... posto sam se malo poigrao sa DJ-jevskim „racunalom“, u hrpi diskova nadjoh Anastasiu (Mkedonija), tj. kompletnu diskografiju. Naravno, naoruzan jednim RW-om pristupio sam kopiranju... Tako da sada imam to sto sam jako dugo trazio, i upravo ih slusam... odlicno je i mogu vam preporuciti, naravno, pod uslovom da vam se dopada takav sound. ;)
OOOooo, kakav divan poklon za Novu godinu! Nek nam je raspevana i nasmejana do daske! Meni je novogodisnja noc projurila u dobrom drustvu i ne bas dobroj muzici, ali sta je tu je (bolje da vam ne pominjem detalje) i za cas je bila ponoc, pa jutro i eto nas u 2006. Nadam se da ce malo da uspori da stane sve u nju sto pozelimo...

mushica:
Da li neko zna kako je skolovati se u muzickoj akademiji u Grazu ,ako zna mnogooooooo bi mi pomogao/la :confused:
Koliko sam cula od drugarice koja studira violu, mnogo moze da se nauci u prijatnoj atmosferi ako si dosledan. Naime, ne moraju da se posecuju predavanja, nema kolokvijuma, pa kad te tresne vest da je kraj semestra i da treba da izvedes koncert, malo se zamislis kako je dobro u Beogradu kad te non-stop gnjave sa nekim "ispiticcima". Ako te bas zanima konkretno, mogu da pitam drugaricu za detalje...

sublimacija:
OOOooo, kakav divan poklon za Novu godinu! Nek nam je raspevana i nasmejana do daske! Meni je novogodisnja noc projurila u dobrom drustvu i ne bas dobroj muzici, ali sta je tu je (bolje da vam ne pominjem detalje) i za cas je bila ponoc, pa jutro i eto nas u 2006. Nadam se da ce malo da uspori da stane sve u nju sto pozelimo...

Pa jeste, priznajem... ;)
Trebalo je da se boris za svoje prava, ovo je demokratsko drustvo i svaka samovolja je jako ruzna i nepotrebna, pre svega. Dakle, sledeci docek moras pripremiti malo bolje. Tesko naoruzanje, na to mislim, flash memorija, CD`s, externi HDD, Mp3 Player... sve u sta se moze spakovati neki fini sound. ;)

nikodim:
Mislim da je onvac jedina stavka sto se tog skolovanja tice (tj. nabitnija). Imao sam prilike da slusam studente iz Graca, i odlicni su (bar ti koje sam cuo), a sto se tice samih uslova studiranja, ubedjen sam da postoji neka prezentacija na netu koja bi ti u tome pomogla.

O cemu razlisljas, mislim na studiranj, pevanje, neki instrument...?
Razmisljam o tome da tamo idem na studije saksofona,pa me zanima kakva je zastupljenost sax-a(tamo) u studentskim brass orkestrima i big bendovima posto kod nas i nije bas. :confused:

sublimacija:
Koliko sam cula od drugarice koja studira violu, mnogo moze da se nauci u prijatnoj atmosferi ako si dosledan. Naime, ne moraju da se posecuju predavanja, nema kolokvijuma, pa kad te tresne vest da je kraj semestra i da treba da izvedes koncert, malo se zamislis kako je dobro u Beogradu kad te non-stop gnjave sa nekim "ispiticcima". Ako te bas zanima konkretno, mogu da pitam drugaricu za detalje...
Ako moze,unapred hvala. ;)

mushica:
Razmisljam o tome da tamo idem na studije saksofona,pa me zanima kakva je zastupljenost sax-a(tamo) u studentskim brass orkestrima i big bendovima posto kod nas i nije bas. :confused:

Bravo... saksofon je fantastican instrument, jedan od mojih omiljenih. Eto, bicu slobodan da ti preporucim John Coltrane, kao jednog od najboljih saksofonista na svetu, celom. ;)

Bilo je saksofonista na tim festivalima koje sam imao prilike da gledam, mislim na studente iz Graca. Ali nikada se nije pojavio ni jedan Big Band, uglavnom su to bili quinteti i quarteti...
Ipak, Big Band, ma o kom da je rec, ne moze se zamisliti bez saksofona i to ne samo jednog... ;)
Pa, sta slusa taj saksofonista?

Lepa mjuza na docceku, nije ssala! :D
Zzao mi je zbog tebe, omiljeni nam sublimirajuci elementu ;) - bice za next doccek bolje kad mi sa teme "zaprzzimo ccorbu" zajedno

Predprazniccno raspolozzenje se ponekad oseti u vazduhu ponekad i ne. Kod mene su stvari prossle sedmice tekle recimo ovako: Nedelja je vec u ponedeljak ukazivala na svoj i prosslogodissnji “happy-end”, u Apsolut-u tihi ritam swinga, kompletnog Ferry-evog ovde-spominjanog albuma “AsTimeGoesBy”. I da, doccek je bio odliccan. Naravno mislim i govorim o muzici i mogu vam reci da je u filmu kojim je otpoccelo slavlje, “HavanaBlues”, ima popriliccno i odliccna je. Preporuccujem da pogledate filmic, mozze se ccuti naravno reggae i latino, ccisti ili messan sa hard-rock-om, metalom, hardcore-om ... A tek ssta se mozze videti!!! Nastavak je usledio uz odliccno raspolozzen “Oldtimer’sBand”. Muzika: rock, blues, r’n’r. I ne da su odradili - svirku!!! Svaka im ccas'.

mushica:
Ako budem u prilici raspitacu se.
Inacce, dobro nam doss(la/ao)! Nadam se da nas necess "napustiti", sve u cilju produhovljenja (ostalog)naroda na ovim prostorima ;) -kak'a skromnost!!!

nikodim:
Ne salim se... pa ja sam poneo jedan mp3 CD sa sobom, muzika za koju sam mislio da nece remetiti ljude na zurci a koja ce nekom (tj. meni) prijati. Nema sale, bejah izuzetno ozbiljan i vise nego praktican (skromnost... sta to bese?). :)
U sluccaju da li si me mozzda pogressno razumeo ... Znala sam da se ne ssaliss. Htela sam samo da kazzem da je i meni za doccek u uhu bila odliccna mjuza, toli9ko dobra da nije ssala ...;)

Apach:
U sluccaju da li si me mozzda pogressno razumeo ... Znala sam da se ne ssaliss. Htela sam samo da kazzem da je i meni za doccek u uhu bila odliccna mjuza, toli9ko dobra da nije ssala ...;)

Narvno... zamisli novu godinu bez muzike (zna se na sta mislim pod tim terminom). To bi bilo nesto strasno...
Nego slusao sam Luisa Live, i mogu ti reci da je covek neverovatno dobar... (u novogodisnjoj noci). ;)

Da, da, javlja se sublimirajuci element negde iz snezne magle...
Zaboravih da vam kazem: posle Nove godine, radio 202 i prenos JAZZ koncerta uzivo u celoj Evropi. Slusala sam kraj, voditelj je bio, cini mi se, iz Hrvatske, jer je svaki bend najavljivao na cistom engleskom, no, prijalo je neopisivo tih par pesmica u usporeno, neradno, postnovogodisnje vece!!! Bilo je bendova iz mnogih evropskih zemalja...Da li neko zna o cemu pricam?

Back