Jazz & Blues kutak :)

sublimacija:
Jos jedna lepa slicka! Ali sad je tu "cika"...Mozda je komercijalizovan, ali ima dobrog stilistu (albuma...i odela). Pozdrav Apasice...
Pozdrav veliki i tebi sublimacija-o!!! "Cciku" je bass zanimljivo slussati, onako radeci nessto, ne zahteva posvecenje ...
sublimacija:
Juce sam malo plovila Andima pomocu bima i njihove narodne muzike...opustajuce i bez njihovog caja od koke ;-)
Mmmmmmmmmm ccaj, ... mmmmmmm Andi ... zleni obronci ... moja postojbina ;)

introitus:
Mozda mogu da nabavim borjeve par ljudi iz Sapca i mozda iz S.Mitrovice...

Ajde pokusaj, koliko sam shvatio u njegovoj prici on nije toliko zahtevan po pitanju novca.
Mozda bi se dalo nesto uraditi za sledece leto.......

Ostvario sam sa njim nekakav kontakt u smislu da treba da odem kod njega posle Nove godine na neke casove jazz gitare, a videcu da uzmem njegova CD izadanja, mislim da mu za koji mesec izlazi novi album koji je radio na resonantnoj gitari, a takodje uskoro ocekuje i da mu stigne osmozicana resonantna gitara, to ce tek da bude interesantno.

Nikodime, videcu ako nabavim nakakav CD od njega, pa cu poslati koju pesmicu.

VOLIM DA PEVAM VOKALA POPUT MAJE ODZAKLIJEVSKE TANJE BANJANIN,I JOSH MNOGO CEGA DOMACEG I STRANOG...NEGATIVE...JOE COCKER....NEVERNR BEBE....ANASTASIA...NEMAM POJMA DOSTA KVALITETNIH VOKALA.ZANIMA ME GDE MOGU DA IDEM NA JAZZ PEVANJE...I GDE MOGU DA NABAVIM TE JEBENE DISKOVE MAJE I TANJE..TO NIGDE NEMA I NIKO NEMA,POZZ

Hvala, to bi bilo vrlo zanimljivo, zbog mnogo cega... Nikada nisam imao prilike da cujem takvu "napravu", a i kao sto sam kazes nije lose cuti takvog majstora sa svim tim tehnickim i idejnim resenjima.

Ako nesto nabavis svakako ga baci negde pa da skinemo to... hvala jos jednom. ;)

Citat:
Original postavio gladiator
Narode,

jel zna neko gde mogu da se nadju novi albumi Ane Popovic ?
imam njen prvi cd, ima jos dva studijska i novi zivi album.

Zavisi sta hoces da nabavis, original ili neku kppiju istog. Sto se kopija tice tu ti, nazalost, ne mogu pomoci. A sto se tie originala, znas i sam gde se i po kojoj ceni mogu naci.

RE jedva sam nabavio prvi cd, nema ga nigde u prodaji, objavio ga je PGP , a da li neko zna u bgdu gde moze da se nabavi?

Bas danas sam u emisiji Kvadratura kruga, gledao jednog zanimljivog covu, koji je inace egipcanin a ucestvuje u mirovnim snagam na Kosovu. Ono sto je meni bilo posebno zanimljivo jeste njegova izjava vezana za tradicionalnu muziku sa prostora Kosova i Metohije. Za koju je rekao da je neverovatno lepa i dubokoumna, da se u tim pesmama oseca velika dubina i dobrota samog naroda. Pored toga naucio je srpski kako bi mogao bolje da se upozna sa svim tim, za njega, zanimljivoim stvarima, pa tako i sa nasim knjizevnicima od kojih je izdvoio Ivu Andrica.
Kako mi je bilo zanimljivo i drago da cujem tako nesto, sto zbog cinjenice da mu se dopadaju nase pesme, sto zbog toga sto mu se dopao Andric.
Na kraju, poslednja scena tog dela emisije, on peva sa jednim harmonikasem neku staru pesmu na cistom i odlicnom srpskom jeziku. Neverovatno zar ne... ;)

Apach:
Nadam se da necess zameriti da se i mi nakalemimo i "zapatimo" jednog dana od te iste, dobre muzike ...

Pa naravno draga moja Apachice, nisam ja tebe zaboravio :-) ........nesto si mi bila utihnula u poslednje vreme, ja reko` naljutila mi se Apachica posle onih "nadpevavanja" oko Madam Piano i Bebi Dol :-)........

A ako jednog dana, daj boze, i uspemo preko introitusaa ili kave da dovedemo, ovog veoma interesantnog covu kojeg spominjem, u Srbiju , eto lepe prilike da se to i vidi i cuje.

nikodim:
Bas danas sam u emisiji Kvadratura kruga, gledao jednog zanimljivog covu, koji je inace egipcanin a ucestvuje u mirovnim snagam na Kosovu. Ono sto je meni bilo posebno zanimljivo jeste njegova izjava vezana za tradicionalnu muziku sa prostora Kosova i Metohije. Za koju je rekao da je neverovatno lepa i dubokoumna, da se u tim pesmama oseca velika dubina i dobrota samog naroda. Pored toga naucio je srpski kako bi mogao bolje da se upozna sa svim tim, za njega, zanimljivoim stvarima, pa tako i sa nasim knjizevnicima od kojih je izdvoio Ivu Andrica.
Kako mi je bilo zanimljivo i drago da cujem tako nesto, sto zbog cinjenice da mu se dopadaju nase pesme, sto zbog toga sto mu se dopao Andric.
Na kraju, poslednja scena tog dela emisije, on peva sa jednim harmonikasem neku staru pesmu na cistom i odlicnom srpskom jeziku. Neverovatno zar ne... ;)

Nasa stara, tradicionalna muzika je neverovatna i nije cudo da se svidja nekim ljudima sa strane. Pricali smo o tome i ranije spominjicu one festivale world/folk/tradicionalne muzike gde nasi ljudi privlaze jako veliku paznju.

gladiator:
Citat:
Original postavio gladiator
Narode,

jel zna neko gde mogu da se nadju novi albumi Ane Popovic ?
imam njen prvi cd, ima jos dva studijska i novi zivi album.

Zavisi sta hoces da nabavis, original ili neku kppiju istog. Sto se kopija tice tu ti, nazalost, ne mogu pomoci. A sto se tie originala, znas i sam gde se i po kojoj ceni mogu naci.

RE jedva sam nabavio prvi cd, nema ga nigde u prodaji, objavio ga je PGP , a da li neko zna u bgdu gde moze da se nabavi?

Prijatelju, evo ja sad ukucah u LimeWire P2P program njeni ime, reko` cisto da probam , moz` nesto i bude, kad ono na moje iznenajdenje, nadjoh dosta toga, nesto preko 40-tak pesama, ima nesto iz iz perioda faze Hush.

Zato ako ti je Ana toliko prirasla srcu, brze bolje nabavi ovaj P2P program i skidaj do mile volje, pa jos za DZ. Ako ne mozes da iskopas taj program , javi mi se privatno , posalji email pa cu ti ga poslati.

Back