Jazz & Blues kutak :)

@Apach :) :) :) :) :) :)

Jaooooo.... kako je cakana... Ajde okaci jos neku sliku ako smes!? ;) A moj sestric sedi iz mene i pita:"A ko je ta gola teta?". Mali razbojnik... :) ne secam se da li sam slusao tu kompoziciju, posto imam samo jedan album (The Look Of Love), ali moracu da nabavim jos nesto. Usput, verujem da bi ti se svidela Besame Mucho, ne znam zasto to mislim ali nekako me podseca na tebe... ;) Ja sam odusevljen sa Temptation... ko zna koliko puta sam je do sada izvtreo...

nikodim:
Jaooooo.... kako je cakana... Ajde okaci jos neku sliku ako smes!? ;)
:) Izazivass, izazivass ... cccc ... Misliss da ne smem?! Evo:
268_full.jpg

nikodim:
A moj sestric sedi iz mene i pita:"A ko je ta gola teta?". Mali razbojnik... :)
:D :D :D na koga li je? :?
nikodim:
ne secam se da li sam slusao tu kompoziciju, posto imam samo jedan album (The Look Of Love), ali moracu da nabavim jos nesto.
Ja nemam ni jednu jedinu njenu pJesmicu, ali sam onu pomenutuimala prilike da ccujem (i zapamtim)
nikodim:
Usput, verujem da bi ti se svidela Besame Mucho, ne znam zasto to mislim ali nekako me podseca na tebe... ;)
:) "Licci, ..." Tu pesmu popriliccno volim ... odgovara temperamentu ...
nikodim:
Ja sam odusevljen sa Temptation... ko zna koliko puta sam je do sada izvtreo...
Volela bih da poslussam ...

hej haj brigade
veliki pozdrav ekipici i posebno Apach. drago mi je da si ponovo u sedlu. nemoj to vise da nam radis.

ufff. saviše me od posla. ne sećam se kada sam poslušao malo muzike na miru. no skidalo se malo za bend u poslednje vreme (osveženje repertoara) pa vam toplo preporučujem rorija galagera. bluz, of course.

P.S. ako vam treba POS terminal ne tražite ga od mene. unapred zahvalan :)

Apach:
Izazivass, izazivass ... cccc ... Misliss da ne smem?! Evo:

Jaoooo... sto si ti nevaljala... :)

Apach:

"Ne bih znala kasti." Salim se, mnogo vise lici na mamu nego na ujaka... ali radimo na tome da makar u nekom delu svoje male licnosti llici na mene... barem kada je muzika u pitanju. ;)

Apach:
Tu pesmu popriliccno volim ... odgovara temperamentu ...

Vidis kako imam dobru intuiciju.... :)

Apach:
Volela bih da poslussam ...

Pa... kako ti kazes, bice... Ja verujem u dedamraza.... ;)

begešar:
hej haj brigade
veliki pozdrav ekipici i posebno Apach. drago mi je da si ponovo u sedlu. nemoj to vise da nam radis.
Joooooooooooooj, hvala! Necu to visse da vam radim, sad sam mirna "ki bubica" (do prve prilike ;)) Samo cu malo da jezdim ovim net-proplancima to smatram koliko-toliko bezbednim ;)
begešar:
ufff. saviše me od posla.
Nedaj se! I kod mene besse ove nedelje "ludo i nezaboravo", ali bice joss ludje ...
begešar:
ne sećam se kada sam poslušao malo muzike na miru. no skidalo se malo za bend u poslednje vreme (osveženje repertoara) pa vam toplo preporučujem rorija galagera. bluz, of course.
Naravski ................

nikodim:
Jaoooo... sto si ti nevaljala... :)
Ma prava sam bezobraznica! :)
nikodim:
... ali radimo na tome da makar u nekom delu svoje male licnosti llici na mene... barem kada je muzika u pitanju. ;)
Da znass da smo odgovorni za sledeca pokoljenja! Nije uopsste losse ssto ti se sestric nassao iza ledja dok je Dianina slika krasila ekran!
nikodim:
Vidis kako imam dobru intuiciju.... :)
Kako stojiss sa brojevima za LOTO? .;)
nikodim:
Pa... kako ti kazes, bice... Ja verujem u dedamraza.... ;)
I ja, a ssta da odgovorim kad me pita da li sam bila dobra ove godine :? (pokazivacc na poccetak ovog posta :cry: :( )?

Ovih dana slussam nessto pomalo blues-iccno. Paul Weller je u pitanju, album Studio150
527984.jpg
, komercijalizovani blues, pop-blues ... Nije losse, ali je daleko od onoga ssto bass, bass volim ... TheJam je ipak TheJam. Zanimljivo uradjeni hitSOVI "Wishing On A Star", "All Along The Watchtower" nose album, ma, ima tu podosta zanimljivih stvari ...

Apach:
Da znass da smo odgovorni za sledeca pokoljenja! Nije uopsste losse ssto ti se sestric nassao iza ledja dok je Dianina slika krasila ekran!

Letos mi je bio jako smesan... sedimo u jednom lokali on i ja (sami) a on peva, onako za sebe, tiho:"Crno vino, crne oci, sve je crno oko mene..." I tu sam se ismejao opasno, zamisli dete od 5g. oko koga je sve crno... Zato sam i odlucio da ga malo "treniram". I potpuno si upravu kada kazes da smo odgovorni za nove generacije... Trebalo bi maximalno uticati na njih da jednog dana ne postanu neke Mire Skorici, Mile Kitici, Semse itd.... To bi bio veliki propust. :)

Apach:
Kako stojiss sa brojevima za LOTO?

Uglavnom nikako, nikada nisam ni igrao loto... ili se makar ne mogu setiti da jesam...

Apach:
I ja, a ssta da odgovorim kad me pita da li sam bila dobra ove godine (pokazivacc na poccetak ovog posta )?

A zasto si ti tako jako blesava? ;) :)

Ma... reci mu da si bila dobra, i sve ce bit OK. Znas da su dedamrazovi prilicno naivni i dobrocudni, tako da nema sanse da te ne shvati ozbiljno. ;)

Apach:
:D ... maaaaaaaa ne morass sad tu da se pravdass ;) ... razumemo ...

467_full.jpg

Ssalu na stranu, i meni se svidja njena boja glasa, podseca malo na mussku teRorsku boju, joss visse mi se svidja naccin na koji peva i svira. "LoveMeLikeAMan" me je oborila sa nogu, mogu misliti kakve su ostale ...
TeRorsku, je li?! Boja je nekad mnogo vaznija, ah...A ova zelena dama razara! je li to Dajana Kral? Nikad ne bih povezala plavu kosu i mladolikost uz onaj glas?! No, ni ja je nisam pomno slusala, ali mislim da bi mi se dopala u nekom paralelnom svetu u kome bih bila sjajno organizovana i okruzena muzikom

Apach:
Ovih dana slussam nessto pomalo blues-iccno. Paul Weller je u pitanju, album Studio150
527984.jpg
, komercijalizovani blues, pop-blues ... Nije losse, ali je daleko od onoga ssto bass, bass volim ... TheJam je ipak TheJam. Zanimljivo uradjeni hitSOVI "Wishing On A Star", "All Along The Watchtower" nose album, ma, ima tu podosta zanimljivih stvari ...
Jos jedna lepa slicka! Ali sad je tu "cika"...Mozda je komercijalizovan, ali ima dobrog stilistu (albuma...i odela). Pozdrav Apasice...Juce sam malo plovila Andima pomocu bima i njihove narodne muzike...opustajuce i bez njihovog caja od koke ;-)

Dragi moji jazz-eri & blues-eri... ovaj Coltrane je tako neverovatan covek... ako kazem da volim da ga slusam i uzivam u njegovim kompozicijam... to ce biti laz. Tacnije receno... obozavam ga. Trenutno je u CD playeru Coltrane Play The Blues... Ne umem, bolje receno nisam sposoban, da izdvojim bilo koju kompoziciju sa ovog albuma. Upravo se vrti Blues To Elvin... odlican je... koliko on moze da ulepsa dan... to je prosto neopisivo. ;)

sublimacija:
TeRorsku, je li?! Boja je nekad mnogo vaznija, ah...A ova zelena dama razara! je li to Dajana Kral? Nikad ne bih povezala plavu kosu i mladolikost uz onaj glas?! No, ni ja je nisam pomno slusala, ali mislim da bi mi se dopala u nekom paralelnom svetu u kome bih bila sjajno organizovana i okruzena muzikom

Okruzena muzikom? Pa to sasvim fino funkcionise i u ovom svetu... realnom. Da nije iste... pa sta bi se desilo sa nama. Ovako sve izgleda daleko bolje i lepse. ;)

nikodim:
Okruzena muzikom? Pa to sasvim fino funkcionise i u ovom svetu... realnom. Da nije iste... pa sta bi se desilo sa nama. Ovako sve izgleda daleko bolje i lepse. ;)
Da, funkcionise, ali htela sam da kazem da meni, u silnoj zurbi i slaboj organizaciji, promakne cesto dobar ton, retko kupujem CD-ove, iako bih zelela i sl. Svejedno, ovo si sjajno napisao!

nikodim:
Dragi moji jazz-eri & blues-eri... ovaj Coltrane je tako neverovatan covek... ako kazem da volim da ga slusam i uzivam u njegovim kompozicijam... to ce biti laz. Tacnije receno... obozavam ga. Trenutno je u CD playeru Coltrane Play The Blues... Ne umem, bolje receno nisam sposoban, da izdvojim bilo koju kompoziciju sa ovog albuma. Upravo se vrti Blues To Elvin... odlican je... koliko on moze da ulepsa dan... to je prosto neopisivo. ;)
...a tek noc sto moze da ulepsa...;-)

sublimacija:
Da, funkcionise, ali htela sam da kazem da meni, u silnoj zurbi i slaboj organizaciji, promakne cesto dobar ton, retko kupujem CD-ove, iako bih zelela i sl. Svejedno, ovo si sjajno napisao!

Ima vremena... polako...

Hvala na pohvali... sta reci... Tog sam misljenja, oduvek, kada je muzikau pitanju naravno. mada, ponekad i preteram, ali sta da se radi... ;)

Spomenuh jednom prilikom pre par dana tipa kojeg sam gledao i slusao u metrou, ineca se zove Jason Crowford i nije poznat siroj publici, na zalost , a zasluzuje to. Bio sam danas u jednom cafe-u gde on svira svake nedelje i covek me je prosto oborio sa nogu. Koliko razlicitih stilova i tehnika, ponajvise me je ocaralo sviranje na osmozicanoj gitari gde su gornje tri zice od bas gitare, dok su ostalih pet klasicne.
I to je ona tehnika koju sam jednom pominjao kod Joe Pass-a, sviranje bas linija i akorada u isto vreme, one man show sto bi rekli. Neverovatno!

Sa druge strane me je takodje iznenadio sa sviranjem slide tehnike u jazz-u, veoma zanimljivo, do sada to nisam ni video ni cuo.
Veoma interesantan lik koji jako dobro svira.

Da li neko zna neke ljude iz jazz biznisa u Srbiji, da stupimo u kontakt, ne bi bilo lose dovesti ga na neki jazz festival u Srbiji, mozda cak i na beogradski, ovo vredi videti i cuti!

Ovo je skroz zanimljivo... nikada nisam imao prilike da vidim cak ni slicnu gitaru. Secam se da si pisao o njemu i njegovim kvalitetaima, ali ovo je neverovatno. Kakva gitara, covece.
na zalost je ne poznajem nikoga iz tog sveta koji bi njemu omogucio da se pojavi na nekom od domacih jazz festivala, ali mozda bi se moglo nesto izguglati, ili preko neta stupiti u kontakt sa ljudima zaduzenim za organizaciju istih... ideja je zaista odlicna.
Da, vrlo mi je cudna ta kombinacija stilova u razlicitim muzickim pravcima.... to bi zaista trebalo cuti.... iskreno nisam imao prilike do sada da cujem tako nesto a jako bih voleo.

Daj snimi ga i okaci neki klip na netu, da cujemo i vidimo to, makad na par sekundi, to bi zaista bilo dobro. ;)

kave:
Sta se misli o Adamu Klemu i Marimangi sa ovogodisnjeg jazz festa?
Nass dragi saksofonista!!! Mislim o njemu sve najbolje, izuzetno vaspitan i fin mladic, koji voli svoju zzenu :) A ako si mislio na njegovu (i njihovu) muziku, recicu da uopsste (ali bass, bass) nije losse. Uvek mi je zanimljivo da slussam "jaaaazz sa ovih prostora", nekako je drugacciji, prepoznatljiv ... Saksofon je posle bubnja moj favorite instrument, a Adam ga svira bass onako nezzno kako odgovara mom uhu i kako bih ga, uostalaom, i sama svirala da umem ...

sublimacija:
Da, to je ona. Tessko je uklopiti sliku o njoj koju kod nas stvara zvuk i nju samu. To podseca na ono kad na scenu izadje neka sitna osoba, visoka "metar i zzilet", a kad zapeva srussi zidove ...

Back