Jazz & Blues kutak :)

klika:
Apachice, evo prilike da napravis karijeru! Ajde pa jednog dana i tebe da pustamo na CD playerima ili da te gledamo negde na nekim festivalima.

A ako se to desi ja cu se svojski portuditi da se pojavis i u nekom klubu u sred Toronta, evo javno obecavam!

Ha... ja sam vec imao tu cas da je cujem... i mogu ti reci da je zaista treba cuti... Na zalost bila je to sam jedna kompozicija, ali meni se jako dopala (nadam se da tamo neko ne crveni sada). ;)

klika:
Nasa stara, tradicionalna muzika je neverovatna i nije cudo da se svidja nekim ljudima sa strane. Pricali smo o tome i ranije spominjicu one festivale world/folk/tradicionalne muzike gde nasi ljudi privlaze jako veliku paznju.

Da zaista je tako... mozemo reci da smo bas bogati, kada je muzika u pitanju. Misljenja sam da se zaista time mozemo hvaliti do mile volje... imam bas dosta kojekakvih izvodjaca i vrlo rado slusam te diskove. A posebno i je drago kada cujem ovako nesto. ;)

klika:
Pa naravno draga moja Apachice, nisam ja tebe zaboravio :-) ........nesto si mi bila utihnula u poslednje vreme, ja reko` naljutila mi se Apachica posle onih "nadpevavanja" oko Madam Piano i Bebi Dol :-)........
:) ... Zar da se naljutim zbog toga :?... Treba li? ;) ... Naravno da nisam, u "nadpevavanju" uvek pobedjujem ;) Ssalu na stranu, razmene razliccitih missljenja ne sluzze svadjama :)
klika:
A ako jednog dana, daj boze, i uspemo preko introitusaa ili kave da dovedemo, ovog veoma interesantnog covu kojeg spominjem, u Srbiju , eto lepe prilike da se to i vidi i cuje.
Zassto da ne!

Hvala Imam neki pro-radio-aparat koji samo skenira, nema skalu niti displej na kom bi videla na kojim sam (opasnim) frekvencijama ... Uhvatim tako ponekad neki novosadski koji pussta (bar od 10h, pa jedno par sati) iskljuccivo bluziccni-hard-rock i blues ... Ccula sam stvari i stvari za koje ne umem ni da p.p. ko ih izvodi ... zanemela sam ...

Apach:
Hvala Imam neki pro-radio-aparat koji samo skenira, nema skalu niti displej na kom bi videla na kojim sam (opasnim) frekvencijama ... Uhvatim tako ponekad neki novosadski koji pussta (bar od 10h, pa jedno par sati) iskljuccivo bluziccni-hard-rock i blues ... Ccula sam stvari i stvari za koje ne umem ni da p.p. ko ih izvodi ... zanemela sam ...

Radio je pravo-pravcato cudo... Recimo, mnogo vise vremena provodim uz radio nego uz TV, i uvek se moze cuti nesto zanimljivo, narocito oko ponoci (moj omiljeni deo dana, ili noci, svejedno). :lol:
Ne znam tacno na kom radiju postoji jedna emisija koja se zove Dzezva, narvno o jazzu, cesto sam je slusao ali se ne mogu setiti na kojoj frekvenciji... mislim da je u pitanju radio Novi Sad... ali isam siguran (takodje u kasnim vecernjim satima). 8-)

Kad smo vec kod medija ... TV u poslednjih godinu dana "gledam"(taccnije recceno bi bilo SLUSSAM) mnogo visse nego ssto slussam radio. E postoji jedan nemaccki kanalccic DELUXEmusic, koji ovi nassi provajderi diluju(ili ko je resiver okrenuo satelitu ASTRA 1H), nije loss ... iskljuccivo je muziccki i mnogo sati svog programa rezervissu za JAAAAAAAAAAAZZ i BLUES ...
Bass sam se npr. naslussala SteelyDan-a, ccesto puste njihovu "BabylonSisters" i "JackOfSpeed" ... Nisu losse, ali su crnaccki-bek vokali zanimljivi za prouccavanje. Pevaju skoro ssapatom, ccime samo boje kompoziciju i predstavljaju instrument.
Za Bozzic najavljuju jazz koncert ...

klika:
Apachice, evo prilike da napravis karijeru! Ajde pa jednog dana i tebe da pustamo na CD playerima ili da te gledamo negde na nekim festivalima.

A ako se to desi ja cu se svojski portuditi da se pojavis i u nekom klubu u sred Toronta, evo javno obecavam!
:D :D :D Hvala na podrssci! Videcemo ssta ce "ispasti" ... Na Priccaonicu ne mogu da se nakaccim :( ...

nikodim:
Ha... ja sam vec imao tu cas da je cujem... i mogu ti reci da je zaista treba cuti... Na zalost bila je to sam jedna kompozicija, ali meni se jako dopala (nadam se da tamo neko ne crveni sada). ;)
:crvenim-rozim: to ja tako u poccetku, posle ... :twisted: ;)
Hvala, hvala za komplimente, ... nadam se da ce 'kave' ovo proccitati ;) :p
Ta kompozicija delimiccno doccarava moju boju glasa, dok su mogucnosti samo u nagovesstaju :lol:(da li sam sad dovoljno neskromna?) Stil je malo dalji od jazz-erskog, koji mi ustvari najvisse odgovara ...

Hehehehe... nema nista bez crnih vokala... najbolji su. Kada crna teta zapeva... to je glas... mada ima i "ovih belih" kojima to ide poprilicno dobro. ;)
Moram biti crnac jednog dana, tek da vidim kakav je osecaj imati tako dobar glas. :)

nikodim:
Hehehehe... nema nista bez crnih vokala... najbolji su. Kada crna teta zapeva... to je glas... mada ima i "ovih belih" kojima to ide poprilicno dobro. ;)
Moram biti crnac jednog dana, tek da vidim kakav je osecaj imati tako dobar glas. :)

Obojicemo Apachicu u crno i eto nam "prave" jazz pevacice! E sad, sto se tice one kilaze sto sam ranije spominjao, uhhh......skakljiva tem aza sve zene........

Apach:
Kad smo vec kod medija ... TV u poslednjih godinu dana "gledam"(taccnije recceno bi bilo SLUSSAM) mnogo visse nego ssto slussam radio. E postoji jedan nemaccki kanalccic DELUXEmusic, koji ovi nassi provajderi diluju(ili ko je resiver okrenuo satelitu ASTRA 1H), nije loss ... iskljuccivo je muziccki i mnogo sati svog programa rezervissu za JAAAAAAAAAAAZZ i BLUES ...
Bass sam se npr. naslussala SteelyDan-a, ccesto puste njihovu "BabylonSisters" i "JackOfSpeed" ... Nisu losse, ali su crnaccki-bek vokali zanimljivi za prouccavanje. Pevaju skoro ssapatom, ccime samo boje kompoziciju i predstavljaju instrument.
Za Bozzic najavljuju jazz koncert ...

Imate li vi u NS-u preko kablovske neki radio program?

Back