Jazz & Blues kutak :)

sublimacija:
Bubnjevi i saksofon bez pojacala, ako sam dobro razumela? Zbog malog prostora ili..?
Naravno, a i zato sto i u vecim objektima nema potrebe za amplifikacijom pogotovo ako su akusticki dobro dizajnirani.

Inace i sinoc sam bio na dobrom koncertu, ovaj put u Kolarcu :D
Svirali su Jazz orkestar RTS-a, Beogradski Dixilend Orkestar, Vlada Maricic trio, Bata Bozanic quintet, Jovan Maljokovic Balkan Salsa Bend, Stjepko Gut...

Pre nekog vremena su pominjani programi za konverziju audio u MP3 format. Imam neke dosta stare programe vezane za to a siguran sam da su izasli mnogo bolji programi te vrste u poslednje vreme. Treba mi savet za neki od tih programa koji dobro odradjuje verijabilnu konverziju sa sto manje gubitaka na kvalitetu.

Gledao sam malo po ovim Download poznatim sajtovima, na Softpedia-i pominju kao najbolje :
Easy CD-DA Extractor 8.2.4 (ovaj sam ranije koristio ali nije me nesto posebno odusevio mada je lak za koriscenje)
Easy CD Ripper 2.37
Blaze Media Pro 6.1
....

klika:
Gledao sam malo po ovim Download poznatim sajtovima, na Softpedia-i pominju kao najbolje :
Easy CD-DA Extractor 8.2.4 (ovaj sam ranije koristio ali nije me nesto posebno odusevio mada je lak za koriscenje)
Easy CD Ripper 2.37
Blaze Media Pro 6.1
....

Dobar je Easy CDDA Extractor, ja sam ga koristio kratko, pokusaj sa CD-ex-om on je odlican ja ga koristim a i besplatan je. :)

nikodim:
Dobar je Easy CDDA Extractor, ja sam ga koristio kratko, pokusaj sa CD-ex-om on je odlican ja ga koristim a i besplatan je. :)
CD-ex je odlican, jedino je potrebno skinuti poseldnji Lame Encoder /mislim da je 3.97/.
Staviti min 160kbp/s bez obzira da li je konstantan bitrate ili varijabilan.
U poslednje vreme citam da je AAC kompresija mnogo bolja, nisam jos uradio dobar test da ih uporedim, AAC ima format mp4 i moze Nero da kompresuje u taj format.
Jedino sto mislim da su fajlovi malo veci..l.

introitus:
U poslednje vreme citam da je AAC kompresija mnogo bolja, nisam jos uradio dobar test da ih uporedim, AAC ima format mp4 i moze Nero da kompresuje u taj format.

Za to sam cuo ali nisam imao prilike da se live sretnem sa tim formatom. Nisam imao prilike da ga preslusam niti sam nesto kompresovao u taj format.
Osim Nero-a da li postoji jos neki softvercic koji „opravlja“ takav format?

introitus:
skinuti poseldnji Lame Encoder /mislim da je 3.97/.

Moj lame, tj. onaj kji je kod mene instaliran je 3.91 (malo kasnim). :)

introitus:
CD-ex je odlican, jedino je potrebno skinuti poseldnji Lame Encoder /mislim da je 3.97/.
Staviti min 160kbp/s bez obzira da li je konstantan bitrate ili varijabilan.

Naravno da mi ne pada na pamet da idem ispod 160 bp/s , cak mislim da cu da radim i 192 varijabilno. Znaci CDex radi varijabilnu kompresiju, to mi je bitno.

Back