Jazz & Blues kutak :)

begešar:
Ostaje neka mogućnost da se u Cvijeti družimo kada stignu topliji dani u bašti što bi svakako obzirom na lokaciju i ono što mi sviramo imalo mnogo više smisla.

Cvijeta je na odlicnom mestu, bas odlicnom, samo imaju losu kafu tamo... a i „konobarce im je poprilicno uspavano (barem onaj koga sam najcesce nalazio tamo). ;)
Drago mi je da je sviraka bila OK, i za vas i za publiku (pogotovo zbo ljudi sa teme;)). Sta reci, stata sto nece biti svirke sledece nedelje... ali videcemo se i cuti negde, nekad, racunam na to

nikodim:
Oooooo... pa... hvala. :) Zabavnik je cudo, pravo pravcato cudo. Mada cini mi se da je ranije bio daleko bolji. :)
popravlja se, popravlja se!!! Bilo je losih faza, ali sad su opet dobri stripovi na tapetu, tematski rasporedjeni po brojevima, rubrike su modernije, ima par novih, a muzicka rubrika je jaka i ima je u skoro svakom broju.

begešar:
Hvala na lepim željama. Šta reći posle svega. Svirkica je bila veoma prijatna i draga ljudima koji su svirali ( odgovorno stojim iza ovih reči ). E sad. Pošto prvi put sviramo tamo nismo bili baš obavešteni da se u Cvijeti u poslednje vreme i ne dešavaju žive svirke tako da je sa te strane organizator svirke ili ti vlasnik napravio veliki propust ne obavestivši širu javnost. No skupilo se tridesetak dragih ljudi i to nam je bilo dosta da se mi zaista osećamo fantastično i da damo sve od sebe u jednoj opuštenoj atmosferi. Veoma mi je drago što sam video međ' ljudima i neke drugare sa ovog foruma koji su me istinski razveselili i uneli živost u svirkicu svojom đuskom ( prepoznaće se one već :) ). Takođe veliki propust istih je što su po najavi i izvedbi poslednje pesme napustili svirku jer se tada dešava zanimljiva stvar. Vrši se razmena instrumenata , bivamo pojačani sa mojim drugarom iz vojske i bratom vlasnika kafane. Svi sviraju sve živo . Menja se bubnjar, basista , gitarista i tako u krug nekih sat vremena . Jam session počevši sa bluzom , pa do Pearl jam-a i nezaobilaznih Pink Floyd-a. A u kafani nas osmoro + konobari. E u nekih tri sata izjutra skontamo da više od pola benda treba u osam ujutro da bude na radnim mestima i polako, iscrpljeni , ali zadovoljni i veoma sretni pravac ravnica. Stigoh kući u pet izjutra, kljakav, ali živ :) . Izguraćemo i šljaku danas, ne zvao se ja Lorimer... E sad. Na žalost propala finansijska konstrukcija po bend ( reći ću samo da smo iznajmljivanje kombija platili više od zarade ) i vlasnika kafane učinila je to da se ne gledamo sledeće nedelje. Ostaje neka mogućnost da se u Cvijeti družimo kada stignu topliji dani u bašti što bi svakako obzirom na lokaciju i ono što mi sviramo imalo mnogo više smisla. No ganjamo i dalje vlasnike raznih kafana u gradu pa će valjda uskoro biti još prilike za druženje. Dakle, Šta sam noćas propustio ? MMMMMMM.... Ništa.... ??? Još jedna bluz zamka :). Nije još kraj...
Sjajno si to rekao! Kao i uvek! Mi, reko` da vas vise ne zadrzavamo, da ne ostajete zbog nas, a sutra sa podocnjacima na posao :-D
Izgleda da nismo popili dovoljno piva da vas pozovu i sledece nedelje! Bedak!

zbog svog kasljanja od celog festivala povodom desetogodisnjice kluba vox video sam samo bootleg blues i point blank... dok me je bb odusevio, pb me je apsolutno i potpuno razocarao,VELIKO RAZOCARENJE... mnogo im je primarna gitara, koja nije toliko dobra...

Zivot na Marsu?:
zbog svog kasljanja od celog festivala povodom desetogodisnjice kluba vox video sam samo bootleg blues i point blank... dok me je bb odusevio, pb me je apsolutno i potpuno razocarao,VELIKO RAZOCARENJE... mnogo im je primarna gitara, koja nije toliko dobra...

Evo samo da ubacim komentar na Point Blank, ja ih nisam slusao uzivo ali ono sto sam cuo preko TV-a, mislim na zive nastupe, momci jako guse, blues bez imalo inventivnosti, zara, apsolutno nista. Samo toliko.

begešar:
Hvala na lepim željama. ... Nije još kraj...

Covece sad mi je bas bedak sto nisam dosao ali mi je drago sto vam je bilo super :-)

Skontao sam da vama nije bitno koliko vas ljudi slusa ako je to malo prisutnih super raspolozeno i stvarno uziva.
Takav stav je super!
Mislim da feeling koji stvarate prevazilazi vase muziricranje i nadam se da ces ovo porotumaciti kao kompliment ;-)

klika:
Ako si nekada slusao Vasilove intervjue, on vise spominje Zavinula od rodjenog oce :-) i uticaj koji je na njega ostavio.
Ne slušam niti čitam ičije intervjue, samo slušam muziku...

Ne gajim neko preterano odusevljenje za te moderne zvuke u bilo kojoj vrsti muzike pa i u jazz-u, naravno ima tu odlicnih stvari za poslusati ali meni taj zvuk ne prija konkretno u jazz-u. Ja sam ipak u ovom smislu tradicionalista, bez velikog upleta tehnike. Ako ista moze da me baci nakolena onda je to klasicni ne elektirficirani trio , bas, bubanj, klavir, bez velike filozofije a tako mocno.
Ma ja to sve vreme pisem ovde na forumu da najvise volim neamplifikovanu svirku i uzivo i na snimku ;-)

sublimacija:
nikodim:
Oooooo... pa... hvala. Zabavnik je cudo, pravo pravcato cudo. Mada cini mi se da je ranije bio daleko bolji. popravlja se, popravlja se!!!
Bilo je losih faza, ali sad su opet dobri stripovi na tapetu, tematski rasporedjeni po brojevima, rubrike su modernije, ima par novih, a muzicka rubrika je jaka i ima je u skoro svakom broju.
Meni ipak nedostaje onaj PajaPatak-stripccic na prvoj stranici ... I muziccka rubrika nije redovana kao ssto je nekada bila u svakom broju ... ali bolji (obimniji) je nego prethodnu deceniju ...
strip.jpg

Apach:
begešar:
Najharizmatičniji srpski muzičar svih vremena. I nije to vrištanje. To je istinski bol, krik koji poziva ljude da budu dobri i ono što jesu bez foliranja. Također ako nađeš lepše tekstove u nekog od domaćih izvođača javi.

Precizno recceno ono ssto misli i oseca vecina nas ...

Iako sam ljubimac EKV-a i Milana evo jednog teksta koji moze da se mjeri

Svako jutro kad se budim ja siguran sam samo
da sam promašio pistu i sleteo na njivu.
Obući cu se brzo i krenuti na posao,
tamo imam sedam sati svog slobodnog vremena.

I secaš li se kada smo se zadnji put poljubili
i milovali nežno da nam drhte usne,
ja ne bih bio ljubomoran da te vidim s drugim,
pusti me da plačem, ja sam uništen i umoran.

Trenje..
to je sve što nam je ostalo od ljubavi.

Mašta mi se srozala duboko ispod nule,
potencija je čudna stvar kad pređe ti u naviku,
drži me jače i pribij me uz sebe,
kraće će da traje i biće manje znoja.

Onanija je divna i kad pomislim na drvo,
i nek me samo misli vode što dalje od tebe,
ja sam bio tako mlad dok sam pravio prvo,
sad ih imamo troje... i volimo k'o svoje...

Samo trenje, trenje..

Ti slušaš divnu muziku, ja povraćam po stanu,
"šiješ" predivne goblene i kačih ih po zidu,
ja odlazim na pecanje, na fudbal, u kafanu,
i uvek sam se pitao šta trpaš mi u hranu.

Odavno sam izlizao svoj daljinski upravljač,
pročit'o sve novine i zaspao pod njima,
ja sam mrtav već odavno, al' niko ne primećuje,
ja nikom nisam potreban i sve, baš sve što imam to je
trenje.

Trenje..

a mogu da ih navedem jos i to ne samo od Block Out-a

introitus:
Covece sad mi je bas bedak sto nisam dosao ali mi je drago sto vam je bilo super :-)

Skontao sam da vama nije bitno koliko vas ljudi slusa ako je to malo prisutnih super raspolozeno i stvarno uziva.
Takav stav je super!
Mislim da feeling koji stvarate prevazilazi vase muziricranje i nadam se da ces ovo porotumaciti kao kompliment ;-)

Uvek je bilo tako ...tako će i biti... Živa svirka je ono što nas pokreće. Gađaš ljude lepom emocijom i kada se to vrati do tebe... sreća, sreća , radost....sreća neopisiva :)

diretore:
Iako sam ljubimac EKV-a i Milana evo jednog teksta koji moze da se mjeri

Trenje..

...a mogu da ih navedem jos i to ne samo od Block Out-a

Veoma poštujem Nikolu kao tekstopisca , kompozitora i producenta... ipak kada pominjem EKV mislim na malo kompleksniju priču. Milan je stvarao u ipak malo sretnijim vremenima, pa je tako ( subjektivna kategorija ) njihova muzika mnogo kompleksnija u smislu tematike kojom se bavi. Ima tu urbanih gradskih tema, ljubavi, socijale... svega po malo. Lično za mene Milan nikada nije napravio lošu pesmu počevši od Šarla pa do Angels breath-a. Na žalost to ne mogu da kažem za mnogo domaćih bendova. Uzmeš recimo Štulića. Prejak autor. Nikada niko nije pisao jače socijalne tekstove od njega ( i opet subjektivna kategorija ), ali napisao čovek i mnogo smešnih i dečijih pesmica, po meni plod hiperprodukcije (... ispeci pa reci deci... ). E sad. Idemo na devedesete koje nam donose Block out i Bjesove čiji rad veoma poštujem. Iako, opet kažem, veoma poštujem Block out njihova muzika mi je malko prepuna političko socijalnih tema i negativne emocije. U svakom slučaju veoma snažno, ali fali mi neka pozitivna emocija, jer koliko god da su govnjiva vremena ne možeš da ubiješ dobro u ljudima. Rezime. Ozbiljni svestrani tekstovi bez bespotrebnih izleta u glupost + kvalitetni aranžmani i tehnika sviranja + harizma ljudi... Po meni, EKV je najbolje zaokružio ovu priču. Mnogi imaju opasne pesme i tekstove ali mi EKV zrači najkompletniju sliku

begešar:
Veoma poštujem Nikolu kao tekstopisca , kompozitora i producenta... ipak kada pominjem EKV mislim na malo kompleksniju priču. Milan je stvarao u ipak malo sretnijim vremenima, pa je tako ( subjektivna kategorija ) njihova muzika mnogo kompleksnija u smislu tematike kojom se bavi. Ima tu urbanih gradskih tema, ljubavi, socijale... svega po malo. Lično za mene Milan nikada nije napravio lošu pesmu počevši od Šarla pa do Angels breath-a. Na žalost to ne mogu da kažem za mnogo domaćih bendova. Uzmeš recimo Štulića. Prejak autor. Nikada niko nije pisao jače socijalne tekstove od njega ( i opet subjektivna kategorija ), ali napisao čovek i mnogo smešnih i dečijih pesmica, po meni plod hiperprodukcije (... ispeci pa reci deci... ). E sad. Idemo na devedesete koje nam donose Block out i Bjesove čiji rad veoma poštujem. Iako, opet kažem, veoma poštujem Block out njihova muzika mi je malko prepuna političko socijalnih tema i negativne emocije. U svakom slučaju veoma snažno, ali fali mi neka pozitivna emocija, jer koliko god da su govnjiva vremena ne možeš da ubiješ dobro u ljudima. Rezime. Ozbiljni svestrani tekstovi bez bespotrebnih izleta u glupost + kvalitetni aranžmani i tehnika sviranja + harizma ljudi... Po meni, EKV je najbolje zaokružio ovu priču. Mnogi imaju opasne pesme i tekstove ali mi EKV zrači najkompletniju sliku

Slazem se sa tobom, cak sam se mislio da ti postujem jednu od pjesama Bijesova;)
Mislim da ipak zanemarujes vremena u kojima su stvarali jedni i drugi.
"Okruzenje" utice dosta na tekstove,
"govnjiva vremena" ne uticu na dobro u ljudima(ako dobro postoji u njima),
ali uticu na njihova razmisljanja.

Pominjali smo ovde ETNO, jeste da nije u smislu u kom smo mi ovde "priccali", ali cu ipak da okaccim ovde ako nekog zanima ... Zvucci zanimljivo, ... ssteta ssto to vecce imam nessto drugo u planu ...

KONCERT - QADREMA (Beograd) {sreda, 16. novembar 2005.} GALERIJA MATICE SRPSKE Novi Sad, u 19 časova;
Ana Cvetković - glas, student 3 godine na FMU u Beogradu, u klasi profesora Gordane Jeftić-Minov
Jelena Španović - flauta, student 3 godine na FMU u Beogradu, u klasi profesora Ljubiše Jovanovića
Martina Dimić - violina, student 3 godine na FMU u Beogradu, u klasi profesora Maje Jokanović
Ružica Gojković - klavir, student 2 godine na FMU u Beogradu, u klasi profesora Maje Jokanović;

Evo i nessto iz muziccke-istorije: Simboličan naziv QADREMA potiče od starih brodova na kome su 4 grupe veslača, svojom snagom i sinhronizovano, pokretali plovilo. Težnja umetnika, slicčih ili istih afiniteta, da se udruže, dala je u umetnosti značajna dostignuća. Atipičan instrumentalni sastav - vokal, flauta, violina i klavir, za koji ne postoji literatura, ima privilegiju i lepu ulogu da se za njega specijalno stvara nova muzika, pa samim tim, obogaćuje muzička literatura. Kamerni sastav QADREMA čine mlade, darovite i energične snage, već poznate muzičkoj sceni kao solistički izvođači.
Posebnu pažnju ansambl QADREMA koji svoju afiramaciju traži u etno zvuku, privukao je na svečanom završnom koncertu 40-ih Mokranjčevih dana, primivši zlatnu plaketu za premijerno izvođenje dela domaćih kompozitora.

Program koncerta:
1 ) Stevan Divjaković: Kosovska elegija
2 ) Zoran Hristić: Homolje
3 ) Zoran Hristić: Prošeta Najdžel Balkanom
4 ) Svetislav Božić: Proleće
5 ) Jacques Ibert: Dva interludija
6 ) Milica Đorćević: Vila gradi grad
7 ) Zoran Hristić: Pašona
8 ) Kosta Babić: Tango boogie bell

introitus:
sublimacija:
Inace, i nas dve jutros poranile! Neko je ustao cak u 6h !!!!!!!! Ja u 8h, taman na posao, kad me ispalise, pa sad imam pauzu, a popodne ponovo radim...Pozdrav raspevanom narodu na svim meridijanima!
Ej ljudi ja sam izgleda van svih tokova, pa kad si ti pocela da radis? :shock:
Da, da gukni golube ... nisam ni ja u toku! A joss i pokussavam da proccitam sve ssto se pisalo za vikend, ali nikako ... sve nessto "kaskam" ...
Pozdrav i od mene!!!!!!!

Back