Jazz & Blues kutak :)

begešar:
Nemoj tako brate Nikodime. Joooooooooojjjjjjjjjjjj. Najharizmatičniji srpski muzičar svih vremena. I nije to vrištanje. To je istinski bol, krik koji poziva ljude da budu dobri i ono što jesu bez foliranja. Također ako nađeš lepše tekstove u nekog od domaćih izvođača javi. Ajd lepo sad diskove u uređaj i preslušavanje tekstova i emocija. :)))

Exactly. Apsolutno se slažem s ovim. ;)

nikodim:
Ne znam da li neko od vas kupuje Politikin Zabavnik ali za sve one koji to ne rade, evo jednog zanimljivog prevoda. Mislim da ce se introitusu posebno dopasti, naravno u pitanju su Zeppelini. :)
Da budem iskren ja sam se dobro ismejao ovom prevodu, koji je mora se priznati, zaista odlican. ;)

new24vt.jpg

hehe Čuveni Cukićevi prevodi. :lol: Redovno čitaš tu njegovu rubriku ili ? Ima tu i dobrih stvari... Dobro je da postoji takav nekakav ventil za svu onu dečicu koji su samoprepušteni uticajima pink-grand-city lobija. Samo nek se piše. ;)

introitus:
Letos uzivo i to mi je zvucalo kao da je dosao da pokaze ljudima kako se svira heavy metal i hard rock. Daleko od onoga sto on ume da svira. Mislim, to je bila strava rock svirka ali nije imalo veze sa jazz-om, etnom niti blues-om...
Ovo nije samo moje misljenje.

Ovo me je navelo da pomislim da si odslusao sam stvar pod tim nazivom, ali ne i ceo album. Jer da jesi video bi da tu nema ni H od hevi-metala... :)

introitus:
SMAK je stvarno odlican bend i njih volim da slusam, ali mislim da sveukupno nisu bolji od EKV-a.
Ako vec gledas rezultate i uspeh onda je Brega tata-mata za sve njih...

Ne bih bas Bregu da „mecem“ u taj lonac, mnogo mi je gadan taj tip... nadam se da me razumes. ;)
A sto se ovog drugog tice... sta ja znam, ono sto sam citao vezano za Smak, zaista me navodi na pomisao da ni jedan domaci bend nije napravio to sto su oni, ne na lokalnom vec na mnogo sirem nivou. Prvenstveno mislim na one albume snimljene u Londonu, ili jos bolje The Pages OF Oure Time (1978.g.), koji je objavljen u 40-ak zemalja...

iluzionista:
hehe Čuveni Cukićevi prevodi. Redovno čitaš tu njegovu rubriku ili ? Ima tu i dobrih stvari... Dobro je da postoji takav nekakav ventil za svu onu dečicu koji su samoprepušteni uticajima pink-grand-city lobija. Samo nek se piše.

Ne uvek, sta vise jako retko. Mada se ne bih slozio sa tobom oko tvrdnje da je to decija novina, odnodno nedeljnik. ;)

iluzionista:
Nisam to ni rekao. ;) Samo bih rekao da je bar 60-75% kupaca P.Z. mlađe ili jednako 17 :lol:

Verovatno da je tako... Sada se na poklon dobijaju knjige, po istoj ceni, odnosno enciklopedije, tako da zaista vredi uzeti Zabavnik. Da budem iskren, kao klinac, sam se trovao sa tim, ali sada jako retko. Ipak, moram priznati, izuzetno zanimljiv nedeljnik, sa odlicnim sadrzajem. ;)

nikodim:
Verovatno da je tako... Sada se na poklon dobijaju knjige, po istoj ceni, odnosno enciklopedije, tako da zaista vredi uzeti Zabavnik. Da budem iskren, kao klinac, sam se trovao sa tim, ali sada jako retko. Ipak, moram priznati, izuzetno zanimljiv nedeljnik, sa odlicnim sadrzajem. ;)

Eh, da... Kad sam bio klinac... :lol: Najrađe sam čitao stripove u sredine... Imali su odličan izbor... :D Eh... To je bilo vreme... Mada, koliko sam uspeo da vidim, ni sad nije loše stanje... Skoro je bio Tintin. Ili ti na francuskom: Tantan. :lol:

nikodim:
Ovo me je navelo da pomislim da si odslusao sam stvar pod tim nazivom, ali ne i ceo album. Jer da jesi video bi da tu nema ni H od hevi-metala... :)
Bas tu pesmu, to je verovatno i jedina sa tog albuma koju sam cuo...

Ne bih bas Bregu da „mecem“ u taj lonac, mnogo mi je gadan taj tip... nadam se da me razumes. ;)
Naravno :-)
A sto se ovog drugog tice... sta ja znam, ono sto sam citao vezano za Smak, zaista me navodi na pomisao da ni jedan domaci bend nije napravio to sto su oni, ne na lokalnom vec na mnogo sirem nivou. Prvenstveno mislim na one albume snimljene u Londonu, ili jos bolje The Pages OF Oure Time (1978.g.), koji je objavljen u 40-ak zemalja...
Nisam toliko upoznat sa time...

introitus:
Bas tu pesmu, to je verovatno i jedina sa tog albuma koju sam cuo...

Ima tu odlicnih numerica, poslusaj neces se pokajati. Mada ni ja bas dugo nisam slusao taj album, ali stvarno je dobar. To je jedina „brza“ ili „metalskija“ stvar na albumu.

introitus:
Nisam toliko upoznat sa time...

Ja bas jako volim Smak, naravno ne sve sto su objavili, ali mnogo toga. Mozda sam malo i dosadan, ali to je bend bas po mom ukusu. Inace... sve ostalo je samo stvar interesovanja. ;)

introitus:
Sto se mene tice ono sto radi Vasil nema veze sa jazz-om.
Secam se da mi je koncert bio vise za divljanje nego za slusanje tj. kao da sam na HC svirci pa ajde skaci /to ne znaci da mi to nije ok, mislim na skakanje, vec samo da sam mislio da idem na jazz koncert/.

Pa to je ustvari fusion, modera vrsta jazz-a, kao sto rekoh pod velikim uticajem Zavinula. Ja nisam ljuditelj tih modernih tonova takodje ali sam spomenuo Vasila zbog one price o etno elementima i da zbog toga mogu da slusam sve ono sto je radio.

klika:
Pa to je ustvari fusion, modera vrsta jazz-a, kao sto rekoh pod velikim uticajem Zavinula. Ja nisam ljuditelj tih modernih tonova takodje ali sam spomenuo Vasila zbog one price o etno elementima i da zbog toga mogu da slusam sve ono sto je radio.
Zavinula solo nisam slusao, ranije sam preslusao jedan album ili best of Weather Reporta i tad mi je to zvucalo ok, ali ne bih rekao da Vasil lici na W.R., ali mislim da je vec neko spominjao da W.R. je drugacije od Zavinula solo...

introitus:
Zavinula solo nisam slusao, ranije sam preslusao jedan album ili best of Weather Reporta i tad mi je to zvucalo ok, ali ne bih rekao da Vasil lici na W.R., ali mislim da je vec neko spominjao da W.R. je drugacije od Zavinula solo...

Ako si nekada slusao Vasilove intervjue, on vise spominje Zavinula od rodjenog oce :-) i uticaj koji je na njega ostavio.
Da, ti spominjes neke druge stvari od Zavinula ali uopsteno on je klasicni predstavnik fusion jazz-a, onaj moedar elektronski zvuk klavijatura i kombinacija sa jazz elementima. Vasil sve to slicno radi ali dodaje taj etno momenat.

Ne gajim neko preterano odusevljenje za te moderne zvuke u bilo kojoj vrsti muzike pa i u jazz-u, naravno ima tu odlicnih stvari za poslusati ali meni taj zvuk ne prija konkretno u jazz-u. Ja sam ipak u ovom smislu tradicionalista, bez velikog upleta tehnike. Ako ista moze da me baci nakolena onda je to klasicni ne elektirficirani trio , bas, bubanj, klavir, bez velike filozofije a tako mocno.

nikodim:
Sinobusi... zelim vam dobru svirku veceras i jos bolju publiku, a svima onima koji ce posetiti ovaj muzicki spektakl, zelim nezaboravan provod i dosta piva (po izboru). ;)

Hvala na lepim željama. Šta reći posle svega. Svirkica je bila veoma prijatna i draga ljudima koji su svirali ( odgovorno stojim iza ovih reči ). E sad. Pošto prvi put sviramo tamo nismo bili baš obavešteni da se u Cvijeti u poslednje vreme i ne dešavaju žive svirke tako da je sa te strane organizator svirke ili ti vlasnik napravio veliki propust ne obavestivši širu javnost. No skupilo se tridesetak dragih ljudi i to nam je bilo dosta da se mi zaista osećamo fantastično i da damo sve od sebe u jednoj opuštenoj atmosferi. Veoma mi je drago što sam video međ' ljudima i neke drugare sa ovog foruma koji su me istinski razveselili i uneli živost u svirkicu svojom đuskom ( prepoznaće se one već :) ). Takođe veliki propust istih je što su po najavi i izvedbi poslednje pesme napustili svirku jer se tada dešava zanimljiva stvar. Vrši se razmena instrumenata , bivamo pojačani sa mojim drugarom iz vojske i bratom vlasnika kafane. Svi sviraju sve živo . Menja se bubnjar, basista , gitarista i tako u krug nekih sat vremena . Jam session počevši sa bluzom , pa do Pearl jam-a i nezaobilaznih Pink Floyd-a. A u kafani nas osmoro + konobari. E u nekih tri sata izjutra skontamo da više od pola benda treba u osam ujutro da bude na radnim mestima i polako, iscrpljeni , ali zadovoljni i veoma sretni pravac ravnica. Stigoh kući u pet izjutra, kljakav, ali živ :) . Izguraćemo i šljaku danas, ne zvao se ja Lorimer... E sad. Na žalost propala finansijska konstrukcija po bend ( reći ću samo da smo iznajmljivanje kombija platili više od zarade ) i vlasnika kafane učinila je to da se ne gledamo sledeće nedelje. Ostaje neka mogućnost da se u Cvijeti družimo kada stignu topliji dani u bašti što bi svakako obzirom na lokaciju i ono što mi sviramo imalo mnogo više smisla. No ganjamo i dalje vlasnike raznih kafana u gradu pa će valjda uskoro biti još prilike za druženje. Dakle, Šta sam noćas propustio ? MMMMMMM.... Ništa.... ??? Još jedna bluz zamka :). Nije još kraj...

Back