Jazz & Blues kutak :)

nikodim:
Ima sve od toga sto si napisao... ;)
Nemas katalog, hoces da ti posaljem ako ti potreban iz nekih razloga... :)

Ma ima 100%, narucuj dok je jeftino i dok ima, kad nestane bice plakanja, zasto nisam narucio na vreme.

Neka hvala za katalog :), ne znam ni sta cu sa ovih 30 GB sto sam do sada skinuo za ova 2-3 meseca, treba sve to narezati i osloboditi hard disk koji je pun ko oko pa onda u novi krug piraterije.
Evo samo od juce od podne pa do sada, 17 h sam skinuo skoro 1 GB odlicnog bluesa i jedno 100-njak pesama neverovatnog jazz gitariste Bireli Lagrene-a, spominjao sam ga jednom, francuski ciganin poreklom, neopisivo kako je dobar.

Zivot na Marsu?:
http://blog.wfmu.org/freeform/2005/03/charlie_and_his.html

pogledajte ovo ljudi,KRAAAJNJE zanimljivo
u pitanju je orkestar koji je oformio cuveni Joseph Goebbels da bi svirao obrade swing hitova 30 i 40ih sa nazi recima... odusevljen sam...

Voleli ljudi jazz :-)...

Preslusao sam prvu numeru "Nice People" , sve je ok dok ne dodje do propagande , smesno..
Bogami su dobro otprasili "I got Rhythm"....

klika:
Neka hvala za katalog :), ne znam ni sta cu sa ovih 30 GB sto sam do sada skinuo za ova 2-3 meseca, treba sve to narezati i osloboditi hard disk koji je pun ko oko pa onda u novi krug piraterije.
Evo samo od juce od podne pa do sada, 17 h sam skinuo skoro 1 GB odlicnog bluesa i jedno 100-njak pesama neverovatnog jazz gitariste Bireli Lagrene-a, spominjao sam ga jednom, francuski ciganin poreklom, neopisivo kako je dobar.

E to se zovu blagodeti dobre konekcije, kakvu ja na zalost, nemam. :(

nikodim:
Nazalost imam samo jednu "komplikaciju" od njega, ali zaista je dobar deda Oskar... tu se potpuno slazem sa tobom. Nego, sta bi bilo preporucljivo cuti od njega, da pokusam da nabavim nesto? Naravno mislim na naki album, ili neki deo njegove bilstave stvaralacke karijere (od od). ;)

Na žalost nisam u mogućnosti preporučiti ti neki njegov album pošto je čova imao veoma plodnu karijeru , (pogledaj na http://www.oscarpeterson.com/op/recordsframe.html ), a ja se bojim da moram priznati da nisam baš naslušan njegovih albuma. Ipak, ako uzmemo koncert nekog muzičara kao prezentaciju njegovog stvaralačkog opusa , smatram da koncert iz Pariza na dva cd-a mora zadovoljiti i ukuse najprobirljivijih. Toplo ga preporučujem. Ako si odlučio da dođeš na svirku u nedelju 13. mogu da ti natabam taj koncert, pa da ga u zdravlju i veselju zalijemo pivcetom.

begešar:
Ako si odlučio da dođeš na svirku u nedelju 13. mogu da ti natabam taj koncert, pa da ga u zdravlju i veselju zalijemo pivcetom.

Bice da necu doci... posto sam u nedelju u Vrscu na rodjendanu. :( Kakve su sanse da se u skorije vreme desi jos neki koncert u BG-u?
Hvala za ponudu, mislim na diskove i pivo, kombinacije je ubitacno dobra, ali... uvek neko ali.

nikodim:
Bice da necu doci... posto sam u nedelju u Vrscu na rodjendanu. :( Kakve su sanse da se u skorije vreme desi jos neki koncert u BG-u?
Hvala za ponudu, mislim na diskove i pivo, kombinacije je ubitacno dobra, ali... uvek neko ali.

Svira se takođe i sledeća nedelja 20. novembar, također u " Cvijeti ", u 22 h, pa možda tada....

nikodim:
Ako je neko od vas pored radio uredjaja neka uhvati 99,60MHz, tek da cuje kako Mladenovic vristi, skici... neznam ni sam kakvi su to glasovi. Naravno u pitanju je EKV... strasno...
To je i moj brat rekao kad sam mu prvi put pustila neke Milanove snimke, a onda mu je sestra ispriccala priccu ... i sad ga/ih voliiiiiiiiii jer shvata ;)

nikodim:
Sta je znam... imaju on dve tri stvari koje su mi skroz OK, ali... to je to. Ne kapiram ja bas najbolje to sto su oni radili, sto naravno ne znaci da sve to nije dobro. ;)

Nemoj tako brate Nikodime. Joooooooooojjjjjjjjjjjj. Najharizmatičniji srpski muzičar svih vremena. I nije to vrištanje. To je istinski bol, krik koji poziva ljude da budu dobri i ono što jesu bez foliranja. Također ako nađeš lepše tekstove u nekog od domaćih izvođača javi. Ajd lepo sad diskove u uređaj i preslušavanje tekstova i emocija. :)))

begešar:
Nemoj tako brate Nikodime. Joooooooooojjjjjjjjjjjj. Najharizmatičniji srpski muzičar svih vremena. I nije to vrištanje. To je istinski bol, krik koji poziva ljude da budu dobri i ono što jesu bez foliranja. Također ako nađeš lepše tekstove u nekog od domaćih izvođača javi. Ajd lepo sad diskove u uređaj i preslušavanje tekstova i emocija. :)))

Slazem se, imaju oni dobrih textova, ali nadam se da me barem donekle razumes. Jednostavno mi ne prijaju ti krici, bez obzira na povod ili poentu. Naravno, ni muzicki nisu bend za podcenjivanje, ali jednostavno... to nije ono sto meni treba i prija. ;)

Ne znam da li neko od vas kupuje Politikin Zabavnik ali za sve one koji to ne rade, evo jednog zanimljivog prevoda. Mislim da ce se introitusu posebno dopasti, naravno u pitanju su Zeppelini. :)
Da budem iskren ja sam se dobro ismejao ovom prevodu, koji je mora se priznati, zaista odlican. ;)

new24vt.jpg

nikodim:
Ne znam da li neko od vas kupuje Politikin Zabavnik ali za sve one koji to ne rade, evo jednog zanimljivog prevoda. Mislim da ce se introitusu posebno dopasti, naravno u pitanju su Zeppelini. :)

Evo sad sam nasao na temi Led Zeppelin jos jedan prevod :-D
:

Višnja:
A evo i za Mlaadena jedna od verzija prevoda >Whole Lotta Love<(Sagrađena na osnovama bluz standarda Vilija Diksona >You need love<).
Pune ruke ljubavi
Treba da o'ladiš mala,ne zezam se.
Ima da te pošaljem nazad na školovanje.
Duboko u tebi,treba ti to!
Ja ću ti dati moju ljubav...2x
'Oćeš pune ruke ljubavi!
Ti si učila mala i ja sam učio.
Svih tih dobrih vremena,mala,ja sam žudeo!
Duboko u tebi treba ti to!
Ja ću ti dati moju ljubav.
Ti si 'ladila mala.ja sam balavio.
Sva ta dobra vremena,pogrešno sam koristio.
Duboko unutra daću ti svoju ljubav.
Ja ću ti dati svaki pedalj svoje ljubavi
Duboko unutra ženo....tebi treba ljubav!!!

Inace nisu mi stizala obavestenja o novim porukama pa me cekaju 5 stranica za citanje...

Posto tek sad citam, meni, zaostale poruke da krenem i da odgovaram.

Da pocnem od Blakanike koji je produkcijiski ok odradjen album, sa dobrim muzicarima.
Imam original i mogu vam reci da je poslednja pesma odlicna i pomera bubrege. Ostale pesme sam samo 1-2 puta preslusao ali sam zato tu poslednju, mislim da se zove Anathema, cuo na desetine puta.
O tome koliko je Sanja Ilic popularan i koliko ga ljudi slusa nemam pojma niti me zanima.

Sto se tice Sapcanina Maricica meni se licno ne dopada. Imao sam prilku da preslusam Prelo i da slusam i uzivo njegovo izvdjenje i nije mi se dopalo. Covek je tehnicar, nije umetnik.
Mada u to vreme sam tek ulazio u jazz vode tako da bih sad mozda imao drugacije misljenje, u sta sumnjam.

Sto se mene tice ono sto radi Vasil nema veze sa jazz-om.
Secam se da mi je koncert bio vise za divljanje nego za slusanje tj. kao da sam na HC svirci pa ajde skaci /to ne znaci da mi to nije ok, mislim na skakanje, vec samo da sam mislio da idem na jazz koncert/.

Sa ostalim imenima nisam upoznat tj. sa njihovom muzikom pa nemam sta da napisem.

Kad smo vec kod Vlatka, on ima dva fazona.
Jedan je skoro rokerski kad svira elekticnnu gitaru i u sustini u tom izdanju nema puno veze sa jazz-om, a drugo izdanje je akustara sa Tadicem, a to je vec druga prica.
Meni se obe varijante dopadaju, ali je to stvarno kao da slusas dva razlicita muzicara.
Svakako bih svima preporucio da nabave solo Tadica posto cova svira kao da ima 4 ruke!

O Bistik-u sam cuo da je ocajno ali nisam imao prilke da cujem...

Što reče jedan tip nekad, ne tako davno:...
Znate li koja je glavna razlika između džeza i bluza(namerno tako pišem):
Razlika je u tome što onaj i ko voli i ko ne voli bluz kaze bluz. Dok onaj što ne voli džez kaže džez, a onaj što voli džez kaže DŽEEEEEEEEEEEZ!!!!
Recite sami, ko bi to primetio?

A to je to!
znaci zato Gojkovic govori tako dzeeeez!

Slušam ovih dana Oscara Petersona i bogme sam se primio. Live in Paris toplo preporučujem ... ako volite chill out džezić tipa nedelja popodne , sunce piči, na obali reke leškarenje. Umilni zvuci klavira , a i kontrabasista ni malo ne zaostaje.
Ih, preslusaj We Get Request, O.P. Trio sa Ray Brownom. Medju najboljim jazz albumima sto se tice sviranja koje sam ikada imao prilike da cujem!
Posto vidim da mnoge interesira doticni cova kad vam napravim drugu kompilaciju, a pre toga isporucim prvo dobicete spomenuti album.
Inace sam vam skinuo neki live od njega na ovom cd-u koji je vec pre 2-3 nedelje narezan.

Htela sam time da kazzem da razni podaci o muziccarima (a i o drugim ljudima)za mene jesu zanimljivi, ali samo onako povrssno, jer da li je neko zavrssio ovo ili ono ili radi tamo i tamo uopsste ne odredjuje kakva je njihova muzika za mene niti kako je dozzivljavam.

Ma mene skoro da nista ne zanima o njima, jednostavno ubacim cd u player i slusam muziku.
Dok sam slusao neke druge pravce znao sam puno podataka ali sam tada smatrao to bitnim i zanimalo me je, sad me samo muzika zanima, a ako imam prilke nesto da procitam i saznam jos bolje, ali mi to nije vise toliko bitno...

EKV je vrh nase i svetske rock scene po svim osnovama, ono sto su oni radili je umetnost!

introitus:
Kad smo vec kod Vlatka, on ima dva fazona.
Jedan je skoro rokerski kad svira elekticnnu gitaru i u sustini u tom izdanju nema puno veze sa jazz-om, a drugo izdanje je akustara sa

Kada se prica o Vlatku, pa ne bih rekao da ima „dva fazona“, obzirom da je svirao gotovo sve i da se upustao u mnogo razlicitih muzickih zanrova. Naravno tu uzimamo Leb i Sol, koji bi se kao i Smak mogli svrstati u progresivni rock sa jazz elementima, zatim njegova izdanja posle raspada pomenutog sastava na kojima se moze cuti mnogo razlicitih, ali pomesanih i objedinjenih pravaca. Pa cak i blues... ne znam da li si slusao Kowboys & Indians. Kako i sam naziv kaze, tu mozes cuti od kantrija, preko roka, pa sve do bluesa i jazza, naravno ima toga na svakom albumu. Ne znam sta ima od njega i sta si slusao. Sto se mene tice, imam oko 95% svega sto je uradio do sada, pa ti mogu pomoci ako je potrebno. ;)

introitus:
EKV je vrh nase i svetske rock scene po svim osnovama, ono sto su oni radili je umetnost!

EKV, vrh muzicke scene kako nase tako i svetske... preterujes. Jeste da ja Mladenovica nikako ne volim, ali ako pokusas da budes malo objektivniji, videces da ovo sto si napisao nema nikakve logike. OK, to jeste dobar bend, objektivno, ali ja tu ne nalazim nista zanimljivo.

Za mene ce Smak uvek biti vrh domace muzicke scene, bez pogovora, po svim kriterijumima, muzickim, textualnim, produkcijskim... a i po rezultatima i uspehu koji je taj bend postigao sirom sveta. Sto su za neme nedostupne ili nepostojece cinjenice kada je EKV u pitanju. Ipak, da ne bude sa se ovo polako pretvara u rat fanova jednih i drugih, bio bi to vrlo naporan posao, to je samo moje vidjenje situacije. :)

nikodim:
... ne znam da li si slusao Kowboys & Indians.
Letos uzivo i to mi je zvucalo kao da je dosao da pokaze ljudima kako se svira heavy metal i hard rock. Daleko od onoga sto on ume da svira. Mislim, to je bila strava rock svirka ali nije imalo veze sa jazz-om, etnom niti blues-om...
Ovo nije samo moje misljenje.

Ne znam sta ima od njega i sta si slusao. Sto se mene tice, imam oko 95% svega sto je uradio do sada, pa ti mogu pomoci ako je potrebno. ;)
Dovoljno, imam par solo albuma i nravno leb i sol ;-)

EKV, vrh muzicke scene kako nase tako i svetske... preterujes. Jeste da ja Mladenovica nikako ne volim, ali ako pokusas da budes malo objektivniji, videces da ovo sto si napisao nema nikakve logike. OK, to jeste dobar bend, objektivno, ali ja tu ne nalazim nista zanimljivo.
To sto ti ne nalazis nista zanimljivo ne znaci da sam ja subjektivan.
Mozda sam preterao kad sam mislio na svetku scenu /ja ih licno svrstavam medju najbolje svetske bendove/ ali kad je nasa scena u pitanju ne postoji ni jedan bend koji je sveukupno bolji.

Za mene ce Smak uvek biti vrh domace muzicke scene, bez pogovora, po svim kriterijumima, muzickim, textualnim, produkcijskim... a i po rezultatima i uspehu koji je taj bend postigao sirom sveta.
SMAK je stvarno odlican bend i njih volim da slusam, ali mislim da sveukupno nisu bolji od EKV-a.
Ako vec gledas rezultate i uspeh onda je Brega tata-mata za sve njih...
Ipak, da ne bude sa se ovo polako pretvara u rat fanova jednih i drugih, bio bi to vrlo naporan posao, to je samo moje vidjenje situacije. :)
Mislim da ovde nema klasicnih fanova jer ipak imamo malo dublji pristup muzici /barem ja tako mislim/, a u rat se nece pretvoriti jer savko ima pravo na svoje misljenje.

Back