Posto tek sad citam, meni, zaostale poruke da krenem i da odgovaram.
Da pocnem od Blakanike koji je produkcijiski ok odradjen album, sa dobrim muzicarima.
Imam original i mogu vam reci da je poslednja pesma odlicna i pomera bubrege. Ostale pesme sam samo 1-2 puta preslusao ali sam zato tu poslednju, mislim da se zove Anathema, cuo na desetine puta.
O tome koliko je Sanja Ilic popularan i koliko ga ljudi slusa nemam pojma niti me zanima.
Sto se tice Sapcanina Maricica meni se licno ne dopada. Imao sam prilku da preslusam Prelo i da slusam i uzivo njegovo izvdjenje i nije mi se dopalo. Covek je tehnicar, nije umetnik.
Mada u to vreme sam tek ulazio u jazz vode tako da bih sad mozda imao drugacije misljenje, u sta sumnjam.
Sto se mene tice ono sto radi Vasil nema veze sa jazz-om.
Secam se da mi je koncert bio vise za divljanje nego za slusanje tj. kao da sam na HC svirci pa ajde skaci /to ne znaci da mi to nije ok, mislim na skakanje, vec samo da sam mislio da idem na jazz koncert/.
Sa ostalim imenima nisam upoznat tj. sa njihovom muzikom pa nemam sta da napisem.
Kad smo vec kod Vlatka, on ima dva fazona.
Jedan je skoro rokerski kad svira elekticnnu gitaru i u sustini u tom izdanju nema puno veze sa jazz-om, a drugo izdanje je akustara sa Tadicem, a to je vec druga prica.
Meni se obe varijante dopadaju, ali je to stvarno kao da slusas dva razlicita muzicara.
Svakako bih svima preporucio da nabave solo Tadica posto cova svira kao da ima 4 ruke!
O Bistik-u sam cuo da je ocajno ali nisam imao prilke da cujem...
Što reče jedan tip nekad, ne tako davno:...
Znate li koja je glavna razlika između džeza i bluza(namerno tako pišem):
Razlika je u tome što onaj i ko voli i ko ne voli bluz kaze bluz. Dok onaj što ne voli džez kaže džez, a onaj što voli džez kaže DŽEEEEEEEEEEEZ!!!!
Recite sami, ko bi to primetio?
A to je to!
znaci zato Gojkovic govori tako dzeeeez!
Slušam ovih dana Oscara Petersona i bogme sam se primio. Live in Paris toplo preporučujem ... ako volite chill out džezić tipa nedelja popodne , sunce piči, na obali reke leškarenje. Umilni zvuci klavira , a i kontrabasista ni malo ne zaostaje.
Ih, preslusaj We Get Request, O.P. Trio sa Ray Brownom. Medju najboljim jazz albumima sto se tice sviranja koje sam ikada imao prilike da cujem!
Posto vidim da mnoge interesira doticni cova kad vam napravim drugu kompilaciju, a pre toga isporucim prvo dobicete spomenuti album.
Inace sam vam skinuo neki live od njega na ovom cd-u koji je vec pre 2-3 nedelje narezan.
Htela sam time da kazzem da razni podaci o muziccarima (a i o drugim ljudima)za mene jesu zanimljivi, ali samo onako povrssno, jer da li je neko zavrssio ovo ili ono ili radi tamo i tamo uopsste ne odredjuje kakva je njihova muzika za mene niti kako je dozzivljavam.
Ma mene skoro da nista ne zanima o njima, jednostavno ubacim cd u player i slusam muziku.
Dok sam slusao neke druge pravce znao sam puno podataka ali sam tada smatrao to bitnim i zanimalo me je, sad me samo muzika zanima, a ako imam prilke nesto da procitam i saznam jos bolje, ali mi to nije vise toliko bitno...
EKV je vrh nase i svetske rock scene po svim osnovama, ono sto su oni radili je umetnost!