Jazz & Blues kutak :)

Gotovi smo, Grand Production je preuzeo i ovaj forum o muzici, posle Dragane Mirkovic ko zna sta jos sledi..........a svi se ovde nesto ucutali...........

Apachice, sta je sa tvojim rano jutarnjim komentarima kao zagrevanje za novi radni dan?

Sta se desava sa nikodimom i introitusom?

klika:
Gotovi smo, Grand Production je preuzeo i ovaj forum o muzici, posle Dragane Mirkovic ko zna sta jos sledi..........a svi se ovde nesto ucutali...........
Pa, malo odmora ... to ne znacci da ta <pip> produkcija preuzima kormilo ... Vetrovi su i dalje povoljni ...;)
klika:
Apachice, sta je sa tvojim rano jutarnjim komentarima kao zagrevanje za novi radni dan?
Kao da me je neko prozvao!? Trenutno (najiskrenije) nisam u vodama jazz-a&Blues-a, pa i nije fer da se javljam ... za promenu ...
klika:
Sta se desava sa nikodimom i introitusom?
:? Negde su nestali ... Valjda ce da nam se jave sa novim uzbudljivim J&B temama i vestima !?

Nemam nishta sa tim, Album Panta rei 1988.

Ona je volela blues,
njen kralj zvao se Peter Green.
A ja, sasvim slucajno tu...
Za taj film neko levi, sasvim...

Uvek je gledala sat,
i cim sklope kazaljke krug
k'o mala bi šaputala, tad,
da negde neko misli na nju.

U njenoj sobi, mala riznica greha,
kao duga, preko besmisla most...
Puno knjiga nekog prebeglog Ceha,
i sportska štampa, ako naidje gost...

Uglavnom prodje sve,
ali ostane blues.
Boje se razliju
kad ga cujem na radiju...

Ubija metronom...
Šta taj sat radi tu?
Jedan i nula-pet...
Neko misli na nju.

Negde u meni je kvar,
i mrak što me gricka k'o miš...
I sav sam kao ona staklena stvar
u kojoj veje kada je pomeriš.

U ovoj sobi ravnoteža je prosta:
sto i krevet i prekidac za luc...
Ispod cene mole cenjenog gosta
da pre puta ne zaboravi kljuc.

Uglavnom prodje sve,
ali ostane blues.
Boje se razliju
kad ga cujem na radiju...

Ubija metronom...
Šta taj sat radi tu?
Jedan i nula-pet...
Neko misli na nju.

Ona je volela blues, o-je,
lucidni Peter Green...
A ja, ja sam voleo nju...
A blues... šta blues...?

Nemam ništa sa tim...

Pozdrav jazz i bluz barabe. Dokopah se konačno neke mašine. Što ćeš, reorganizacija u firmi. Elem. Kupio juče novi jazz u epizodi sax. Kompilacija posvećena saksafonu u jazzu. Na žalost ne stigoh da ga preslušam pa komentare štedim. Za dragu Apach informacija da se novi primerak gotovo uvek , pa čak i kada u Novi sad stigne svega nekoliko brojeva Jazz-a, može nabaviti na tezgi preko puta SNP-a i kod jednog čikice čija se tezga sa novinama nalazi tačno između buske i ž stanice ( tačnije iza dolaznih perona za autobuse ). ajd z

begešar:
Kupio juče novi jazz u epizodi sax. Kompilacija posvećena saksafonu u jazzu. Na žalost ne stigoh da ga preslušam pa komentare štedim.
Nassla sam ga i ja jucce ... tezga na uglu M.Gorkog i Bul.
begešar:
Za dragu Apach informacija da se novi primerak gotovo uvek , pa čak i kada u Novi sad stigne svega nekoliko brojeva Jazz-a, može nabaviti na tezgi preko puta SNP-a i kod jednog čikice čija se tezga sa novinama nalazi tačno između buske i ž stanice ( tačnije iza dolaznih perona za autobuse ). ajd z
Dobro je znati i za te lokacije ... Hvala!

E ljudi odmah kupujte jazz musicu. Sax kvarteti su prezentovani u ovom broju. Ja inače nisam neki ljubitelj saxa, naročito ne onog tipa sax&sex. No ovi snimci su čisti bluz da ne kažem jazz. imaju neku sirovost u zvuku, a najinteresantnija je činjenica da se na snimcima ne pojavljuje ni jedan drugi instrument sem saxa. da to može da zvuči jako kompletno i interesantno sada imamo i dokaz. Apach da li si preslušala snimke? Impresije ? Neko drugi ?

begešar:
E ljudi odmah kupujte jazz musicu. Sax kvarteti su prezentovani u ovom broju. Ja inače nisam neki ljubitelj saxa, naročito ne onog tipa sax&sex. No ovi snimci su čisti bluz da ne kažem jazz. imaju neku sirovost u zvuku, a najinteresantnija je činjenica da se na snimcima ne pojavljuje ni jedan drugi instrument sem saxa. da to može da zvuči jako kompletno i interesantno sada imamo i dokaz. Apach da li si preslušala snimke? Impresije ? Neko drugi ?
E ima jos bolji casopis sa boljom produkcijom, jazz magazine, takodje je italijanski ali je redak :-(
Trubaci itekako mogu da zvuce kompletni bez drugih instrumenata i takve pesme su zahtevne za reprodukciju...

Back