Nema tu nikakvog cinizma, postvio si nerazumljiv post.
Nisam stigao jer sam bio u zurbi da ti posaljem link za Lionel Hamptona ako ti to ista moze pomoci, mozes skinuti par albuma od njega na
http://isohunt.com/torrents.php?ihq=lionel+hampton&ext=&op=and ako imas neku bolju internet vezu od modema, ne znam da li je neka pomoc ali eto da ne mislis da sam zeleo da te nesto provociram ili tome slicno.
E sada da se vratim na ono predjasnje, kao prvo, nagadjas neke stvari a da nisi prethodno proverio koiko znamo o muzici, ti si prvi rekao da previse teoretisemo a ne znas koliko znamo. Ok, ja sam spreman za neke provere, pucaj.......ne kazem da sve znam o jazz/bluesu , svaki dan nesto novo cujem i naucim jer me ta vrsta muzike zanima i verovatno cu o jazzu uciti dok sam ziv.
Kao drugo, ne znam sta bi mi ovde na forumu radili nego pricali/teoretisali, ja bih veoma voleo kada bih mogao da delim sa svima vama i zvuk , ali prosto nije moguce.
Kao trece, imam blizu 1000 sati jazz/blues muzike, e ako je to nedovoljno za neku pricu o jazzu onda cu se ja povuci iz foruma, opet kazem, ne tvrdim da imam najbolju kolekciju jazza, daleko od toga, znam ljude koji imaju mnogo vise od mene, ali mislim da je i ova cifra sasvim zadovoljavajuca da bih imao neko pravo da pricam , ili teoretisem o jazzu kako ti kazes.
Ponavljam, nema nikakvog cinizma, samo mi pomalo smeta kada neko postavi nejasne postove i nagadja stvari pre nego sto ih proveri.
Ja iskreno zelim da se uklucis u ovaj forum i podelis svoja iskustva o jazz/bluesu sa nama.
I jos jedna informacija kada si vec pomenuo Hamptona, mozda ce nekome biti interesantna.....jos jedan od nasih velikana jazza, pored Duska Gojkovica, Stjepko Gut je sa 27 godina usao u orkestar Lionela Hamptona kao jedini belac pa jos uz to je jedno vreme i svirao prvu trubu, podatak koji dovoljno govori kakav je lik bio Stjepko, a samim tim je i zasluzeno dobio profesorsko mesto na akademiji u Gracu gde predaje, nemojte me drzatio za rec, mislim da je u pitanju harmonija i orkestracija ili tako nesto , nisam bas siguran da sam ovo pogodio.