Jazz & Blues kutak :)

Apach:
Ssta ko slussa ovih dana? Trenutno preslussavam nessto od GEORGE THOROGOODa, taccnije tek se upoznajem sa njegovom gitarom ...
050917-3.jpg

(to je ovaj ccika sa desne strane, a sleve je Steve Miller)

Ako izuzmemo neke druge pravce, u zadnje vreme je kod mene na sistemu Chet Baker (barem ono malo pesama što imam) i John Coltrane.
Da li je neko bio onaj vikend kada su gostovali iz Peruđe (umbria jazz), Paolo Fresu, Doctor 3?Pitam vas jer bio sam i nije mi se svidelo, možda malo previše etna u jazz?Mislim da je takva tendencija u novom jazz, barem od onoga što sam imao prilike da slušam i nabavim...

marlon:
Sinoc dobio novi Chesky disc.
Paquito D' Rivera "The Jazz Chamber Trio". Sa njim su pianista Alon Yavnai and celista Mark Summer. Svirka prvoklasna, snimak perfektan kao i svi iz Chesky produkcije.

Nisam znao da Cesi rade odlicne diskove, jel` to piraterija ili regularno izdanje? Naletao sam vise puta na ruske pirateks jazz diskove ali za Cehe sujem prvi put.

Paquito je odlican, imam doduse samo jedan njegov album "90 miles to Cuba" . Cica je prvoklasan.
Evo sam par informacija za nasu dragu Apachicu :-) posto ona voli teko neke podatke (ovo je naravno gratis, nista pivo i tome slicno), a i sve ostale naravno, Paquito je inace zavrsio konzervatorijum klasicne muzike u Havani i prvenstveno je bio klasicar i svirao u Nacionalnom simfonijskom orkestru da bi ubrzo presao na Afro-Cuban jazz, i zajedno sa Arturo Sandovalom osnovao poznati bend Irakere......i posle je sve legenda........inace latino jazz obozavam.

Gregor Samsa:
Ako izuzmemo neke druge pravce, u zadnje vreme je kod mene na sistemu Chet Baker (barem ono malo pesama što imam) i John Coltrane.
Da li je neko bio onaj vikend kada su gostovali iz Peruđe (umbria jazz), Paolo Fresu, Doctor 3?Pitam vas jer bio sam i nije mi se svidelo, možda malo previše etna u jazz?Mislim da je takva tendencija u novom jazz, barem od onoga što sam imao prilike da slušam i nabavim...

Sta ja znam , nemam nista protiv ubacivanja etno motiva u jazz, cak mi je to i interesantno i razbija monotoniju koje mozda ima u nekom modernom jazz-u , mada vise slusam stare izvodjace. Od nekih mladih izvodjaca koje obozavam bih izdvojio izvanrednog B-3 hammond oraganistu Joey DeFrancesco-a kojeg bas slusam, covek ima nekih 35 godina a svira k`o mator, ranije sam spominjao organiste ali nisam dobijao povratne informacije pa mi se cini da ih niko i ne slusa ovde na forumu, na zalost.

Da se vratim na temu etna...
Ne znam da li si slusao Bojana Zulfikarpasica, on je nekako mnogo vise spojio nas etno zvuk sa jezz-om od Hadzimanova, mada nemam nista protiv potonjeg, slusam ga.

A kada vec pominjemo etno, ovih dana sam bas, posle duzeg vremena, preslusavao Cesaria Evora-u , spominjem je bas zbog tog specificnog motiva u njenim pesmama, ona je inace sa Zelenortskih ostrva. Pretpostavljam da ste je slusali i znate o cemu govorim. A koliko znam ona je cak dva puta gostovala u BG-u.

klika:
Nisam znao da Cesi rade odlicne diskove, jel` to piraterija ili regularno izdanje? Naletao sam vise puta na ruske pirateks jazz diskove ali za Cehe sujem prvi put.

Paquito je odlican, imam doduse samo jedan njegov album "90 miles to Cuba" . Cica je prvoklasan.
Evo sam par informacija za nasu dragu Apachicu :-) posto ona voli teko neke podatke (ovo je naravno gratis, nista pivo i tome slicno), a i sve ostale naravno, Paquito je inace zavrsio konzervatorijum klasicne muzike u Havani i prvenstveno je bio klasicar i svirao u Nacionalnom simfonijskom orkestru da bi ubrzo presao na Afro-Cuban jazz, i zajedno sa Arturo Sandovalom osnovao poznati bend Irakere......i posle je sve legenda........inace latino jazz obozavam.

CHESKY produkcija bajo, Ameri a ne Cesi. :roll:

marlon:
Narocito Melodija sa izdanjima klasicne muzike radjenih 80tih godina sa celom filozofijom snimanja sa jednim cevnim Neuman mikrofonom. Zvuci perfektno, izvodjaci prva liga, sem barokne muzike-tu su katastrofa. Ali odo ja u druge vode.... 8)
nazalost ja sam imoa prilike da cujme samo dva originala novije produkcije...
Nadam se da cu uspeti i da dodjem u posed par komada...

BTW da li ste primetili da je nasa tema najposecenija tj. odmah iza mp3 download, a cak nam nije ni lepljiva :D

Gregor Samsa:
Posle tog vikenda u BGu i novosadjani su bili posluzzeni istom muzikom i to (naglasicu) na otvorenom. Bili smo mi neki. Iako sam u susstini prvenstveno ljubitelj one klasike u jazz-u, meni je bilo te dve vecceri bilo fantasticcno ... i nisam osetila bass toliko etna ... ili je etno bar bio jako dobro "spakovan" u ostale talase ...

introitus:
BTW da li ste primetili da je nasa tema najposecenija tj. odmah iza mp3 download,...
i "Stara forum igra u poznavanju pesama"
introitus:
... a cak nam nije ni lepljiva :D
Nisam primetila! Super! A da li to znacci da smo drugima (ma koliko oni govorili da smo dosadni) simpaticcni? I joss, da li znacci, kada se pogleda razlika izmedju broja Odgovora i Pregleda, da nas ljudi ccitaju i mozzda ipak nessto tim putem ucce? Bass bi bilo lepo da nam se i jave (ako je tako nekako)!!!

Gde si tvorce ove najpopularnije teme-odgajane u teskom okruzenju, u danima muzicke globalizacije, cedu koje sve njegove tetke i tece (a, cini mi se da je njhov broj vise nego dvocifren, sa svih meridijana) vole i hrane danima, mesecima, a vec ce i godina! A, sta kazete? Je l' bih mogla u naratore....ili politicare??????

Back