Jazz & Blues kutak :)

e, super je ovaj J&B kutak...!

@zakris, moze jedno pitanjce > odakle si skinuo taj cd?
Moj racunar nije neka azdaja, ali imam brz net, pa kad znam gde da trazim... - sve ide za cas!
Volela bih da cujem tu vudialen muziku. Bas sam pre neko vece gledala Annie Hall...super je film.
Preporucujem!

Auu, koliko filmova Vudi Alena! Fino!
Ali ja bih takodje muziku (ovaj woodi alen classics ili slicno)... da cujem kakvi su diskovi, muzika u filmovima je odlicna. A koliko vidim, ovde su sve filmovi...
Da znam odakle to da skinem... gde da trazim...
Hvala svakako! (super je onaj sajt allaboutjazz :))

Ima svega... samo promeni kriterijum pretrage, da ti ne trazi sve, vec samo muziku...

......zakris, moze jedno pitanjce > odakle si skinuo taj cd?....

Ja sam odustao od torrenta. U stvari služim se njima samo u prekoj potrebi. Možda grešim, ali imam loša iskustva sa kvalitetom snimaka.

Najviše koristim soulseek. To je program za razmenu muzike. Neka mi oproste svi koji smatraju da to nije tema ovog našeg foruma, ali verujem da mnogima može koristiti. Program je besplatan. Instalacija i sva objašnjenja dati su na sajtu www.slsknet.org, a za one koji baš nisu vični engleskom jeziku preporučujem i sajt http://www.download.cg.yu/?akcija=download&id=227.
Potrebno je instalirati program, registrovati se i dozvoliti pristup ostalim korisnicima tvojim šerovanim folderima sa muzikom . U početku može izgledati komplikovano, ali kada jednom počneš sa pretraživanjem, iznenadićeš se čega sve ima u ponudi.
Ponekad je gužva, naročiti kada su u pitanju hit-stvari. Ali ono što se retko traži, sa dobrim protokom može da se skine za dvadestek minuta.
Probaj, nije komplikovano a zadovoljstvo može biti veliko.

P.S. Izvinjavam se što je moja zadnja poruka dva puta prikazana. Nešto nije funkcionisalo kako treba sa Krstaricom, pa sam za svaki slučaj ponovio.

Al slabo sta moze da se nadje tu, bas sad sam gledao...

Zavisi kako tražiš, Nikodime!

Ne smeš biti nestrpljiv. To je p2p program i moraš računati da dobar deo korisnika nije u istom trenutku na mreži ili im soulseek nije aktivan.

Jedan način je da uneseš svoje želje u wish list ili u search opciju. I onda čekaš. To ti je kao kad pecaš!

Drugi način je da uđeš na users list, pristupiš nekom od aktivnih korisnika, otvoriš njegov folder i pretražuješ. Neverovatno je kakvo muzičko blago imaju pojedinci u svojim folderima.
Ja sam, na primer, našao jedan basement tape privatne svirke Steve Stillsa i Jimmy Hendrixa, na nekoj žurci.

Budi strpljiv i uporan - isplati se!

Zavisi kako tražiš, Nikodime!

Ne smeš biti nestrpljiv. To je p2p program i moraš računati da dobar deo korisnika nije u istom trenutku na mreži ili im soulseek nije aktivan.

Jedan način je da uneseš svoje želje u wish list ili u search opciju. I onda čekaš. To ti je kao kad pecaš!

Drugi način je da uđeš na users list, pristupiš nekom od aktivnih korisnika, otvoriš njegov folder i pretražuješ. Neverovatno je kakvo muzičko blago imaju pojedinci u svojim folderima.
Ja sam, na primer, našao jedan basement tape privatne svirke Steve Stillsa i Jimmy Hendrixa, na nekoj žurci.

Budi strpljiv i uporan - isplati se!

A jok, ja sam cukao izvodjace, i ako mi odmah nista ne izbaci idem dalje, pa drugog i tako redom i nista nisam nasao... Nisam imao pojma da toliko mora da se ceka, aj sad cu malo d aiscooliram pa da vidim. ;)

20973845xf0.jpg

Al slabo sta moze da se nadje tu, bas sad sam gledao...

Za novogodišnje i božićne praznike sastavilo se dana........ a računari po celom svetu uključeni i danju i noću. Milina jedna. Share radi bez prestanka. Usijao se hard.
I isplatilo se: preko 30 novih albuma. Svu prašinu iz zvučnika sam izduvao. Pršti blues, swing, boogie, jazz...
Ako niste slušali - obavezno preslušajte: Charlie Musselwhite-a ( napr. Delta Hardware )..., Duke Robillard-a (napr. Duk's Blues ili Guitar Growe A Ramma ili Conversation On Swing Guitar) .., Manuel Galban-a ( Mambo Sinuendo, sa Ry Cooder-om).....

Ništa sintisajzeri, ništa karaoke i električni bubnjevi. Hrpe bas bubnjeva, timpana, činela, akustik-basa, tenor saksofona u donjoj oktavi, usnjaka ....... a gitare - kao horovi heruvima..

Prijatno iznenadjenje ( preporučujem usamljenim devojčicama ): Tanita Tikaram - Sentimental ( 2004, valjda ) i Joan Armatrading - Into The Blues, još vruće, izašlo ispod prese za štancovanje diskova ( 2007 ).

Pokušavajući da pomognem TREĆOJ, naiđem na predivan album za-kad-ništa-ne-radiš: Woody Allen - Wilde Man Blues.

Zato ne čekajte, nego log on,search and download.

Ko kaže da tamo nema ništa? Prave stvari treba tek da čujemo!

Eto... malo se druzimo ovde i tako to...

Ulenjili ste se, narode. Da li neko išta sluša ovih dana?
Hajde da vas razmrdam jednim kviz pitanjem:

KO JE OVO?

Rođen je 1944. u Misisipiju, još uvek je živ i zdrav, nastupa u živo i objavljuje diskove.
Poznat je kao izuzetan blues muzičar na usnoj harmonici, ali je i izuzetan blues gitarista.
U svojim ranim danima radio je i družio se sa Big Joe Willliamsom.

Belac je, ali mu je kum na venčanju bio John Lee Hooker.

O svom muziciranju skromno kaže:
''I only know one tune, and I play it faster or slower, or I change the key, but it’s just the one tune I’ve ever played in my life. It’s all I know." ( Znam samo jednu numeru i sviram je brže ili sporije, ili promenim ključ, ali to je samo jedna stvar koju sam ikad svirao u životu. To je sve što znam. )

Na čuvenom albumu Toma Waitsa Mule Variations , u pesmi Chocolate Jesus, učestvuje tako što izgovara "I love it". Waits je izjavio da je to, po njegovom mišljenju, najbolji deo pesme.

Dobitnik je 14 nagrada W. C. Handy i šest Grammy nominacija, nagrade za životno delo Monterey Blues Festivala i San Javier Jazz Festivala, kao i nagrade Vlade Misisipija za izuzetna umetnička dostignuća - Mississippi Governor's Award for Excellence in the Arts.
Nadimak mu je "Memphis Charlie’’ .

Prilozi

• CharleMusselwhite8_08_07.jpg 2.jpg
    CharleMusselwhite8_08_07.jpg 2.jpg
    10,4 KB · Pregleda: 6
Charlie Musselwhite? :)

Bravo Cica-maco!

Ti si moj najbolji učenik. Zadatak i nije bio težak - samo staviš kursor na sličicu i pročitaš. Ali vredi. Kad stignem, organizovaćemo nešto slično kao sa Woody Allenom. Sakupio sam desetak njegovih najboljih albuma. Dotle, ako možeš negde da pronađeš, preslušaj njegov album DARKEST HOUR (Henrietta Records -2003). Charlie je genije.

Bravo Cica-maco!

Ti si moj najbolji učenik. Zadatak i nije bio težak - samo staviš kursor na sličicu i pročitaš. Ali vredi. Kad stignem, organizovaćemo nešto slično kao sa Woody Allenom. Sakupio sam desetak njegovih najboljih albuma. Dotle, ako možeš negde da pronađeš, preslušaj njegov album DARKEST HOUR (Henrietta Records -2003). Charlie je genije.

Pa da. :p

Da li neko sluša Joe Hendersona? Pre nekog vremena sam kupila nekakav časopis i tu je bio CD. Nekako još uvek ne mogu da ga prihvatim. Ali čuvam. Desilo mi se sa jednim diskom, koji sam nasumice kupila, da ga najpre nisam mogla slušati, a nakon nekog vremena nisam želela ništa drugo da slušam. Samo taj disk. I tako Joe čeka svoje vreme. :)

Da li neko sluša Joe Hendersona? Pre nekog vremena sam kupila nekakav časopis i tu je bio CD. Nekako još uvek ne mogu da ga prihvatim. Ali čuvam. Desilo mi se sa jednim diskom, koji sam nasumice kupila, da ga najpre nisam mogla slušati, a nakon nekog vremena nisam želela ništa drugo da slušam. Samo taj disk. I tako Joe čeka svoje vreme. :)

Мени је он међу омиљенијим.

Можда, доиста, није "на прво ухо", али, потом, "хвата". 8-)

Ево, нешто опширније о њему:

http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=11:66zsa9lgb23k

А часопис је, претпостављам, "Musica Jazz"? :)

U svom e-mailu pomenula si izvođača po imenu KLEZMER , čiji disk imaš.
Mislim da se tu ne radi o izvođaču, već o kompilaciji muzike odrđenog stila.

Pošto je, po mom mišljenju, tema interesantna i za druge korisnike Foruma, a ima dodira i sa jazz muzikom, skrenuo bih Ti pažnju na par stvari:

Pojam KLEZMER ( ili KLECMER ),skraćenica od ’’klei zemer’’( vrsta muzičkog instrumenta ), izvorno označava konglomerat grčke i centralno-istočno-evropske muzike, koja se svirala na jevrejskim svetkovinama. Čisti klezmer orkestri nemaju vokalne izvođače, niti bubnjeve ( udarljke ), po pravilu. Izuzetak od ovoga su moderni "Bar Mitzvah" bendovi, a mnogi današnji klezmer bendovi imaju bubnjare u svom sastavu.

Zabluda je misliti da svi jevrejski muzičari sviraju klezmer. Isto tako – nije sva jevrejska muzika klezmer, niti su svi klezmer muzičari Jevreji. Nije potrebno da neko bude Jevrejin da bi voleo klezmer.

Kao i sve drugo i klezmer je imao upliva u muziku drugih stilova i vrsta, naročito u Americi. Njegovog uticaja ima i u jazz-u, što se najbolje može videti kod Benny Goodman-a, ili kod Klezmer Jazz Band i Jerusalem Jazz Band, kod kojih je jevrejska melodija izražena na jazz način ili se jazz izvodi na jevrejski način.

Toliko o tome, da ne zamaram druge. Čuvaj taj disk. Mislim da je dobra osnova za početak muzičke kolekcije koju ćeš ( ubeđen sam ) vrlo brzo obogatiti.

Na sajtu www.allmusic.com našao sa veoma zanimljivo razvrstavanje blues-stilova. Ne znam da li bi se svi muzički stručnjaci sa ovom podelom složili, ali za one koji imaju nameru da se upuste u blues vode, može da posluži kao orijentacija.:confused:

Chicago Blues
Chicago Blues
Modern Electric Chicago Blues

Country Blues
Acoustic Blues
Modern Acoustic Blues
Classic Female Blues
Acoustic Memphis Blues
Acoustic Chicago Blues
Acoustic New Orleans Blues
Acoustic Texas Blues
Blues Gospel