Jazz & Blues kutak :)

e ovako... kleo sam se u taj vox, ali vremenom shvatis neke stvari...upoznas i Budu (vlasnika) i Vochu (konobara)... e pazi sada, ne znam kakve ste vi devojke, ali tamo uglavnom izlaze krs ribe, tako da ako valjate barem malo (a mislim da valjate) vama je sudjeno da se udate za voxovca... zabelezno je da svaka devojka koja je usla u vox, pala u narucje nekog masnog "bluzera"... ima super likova u voxu kao na primer Giba koji svira sa Sirovom Kozom na vecim svirkama, a svira i sa Blues Familijom...
Hmm, cekaj, znam tog Italijana, mali crni... ti si verovatno bili na svirci Pera Joe Blues banda, Goksi svira gitaru, on je super, zna i fingerpicking kako treba. Ali Pera je veliki udav. Na koju god svirku odem on svira... Pa DOKLE!? mozda jeste najbolji, al aj da cujemo i neke druge, ja ne volim da usna harmonika toliko dominira... iako volim taj instrument...
e sada, ok je vox 10 puta, ok je 20 puta, ali covece, uvek isti ljudi, uvek 2-3 najgore ribe, uvek *** ****** (da mu ne govorim ime javno) kome su njegovi diskovi sve i koji celo vece prica kako je nabavio ne znam ni ja sta. Nazalost , ti ljudi nemaju svoj zivot. Imaju te diskove i to slusaju po ceo dan, ne zele da cuju nista drugo, misle da je sve ostalo djubre,,, a opet oni sviraju ispred 30ak ljudi (jer vise i da oce ne moze stati u vox)...
e sada malo se upustite u razgovor sa voxovcima, da vidite kakvi su likovi... malo mi je i tuzno sve to, majke mi... ali volim s vremena na vreme da navratim...
nema na cemu za objasnjenje :)

Apach:
Da, da, imam ja sve to ... i joss pride imam jednog okrutnog administratora na mrezzi ... Nissta zzivo ne mogu da "skidam"

Saznaj mu password pa otvori portove koji ti trebaju, nema ti druge.

Inace ja sam ovih dana ucio i u drugom planu skinuo tri albuma George Bensona, jedno za mene izuzetno vredno izdanje Thelonius Monk Quartet With John Coltrane - At Carnegie Hall, jedan albumcic od Etta James, dva albuma od Billy Cobham-a... i jos ponesto... drugim recima bas sam bio vredan. ;)

klika:
Uvek je on svirao na trinesticama, pa zato je i imao onako mocan zvuk, neponovljiv........ali ovaj unplugged mi je zanimljiv jer svira prilicno zahtevne pesme/solo deonice na 12-ozicanoj gitari, mnogo nezgodnije za sviranje.......

takve gitare imaju odlican zvuk... nikada se nisam live susreo sa njom ali gledao sam neke koncerte i slusao na nekim albumima, neverovatno dobar zvuk.

A sto se tice tog unpluggeda, nisam ga slusao ali znam da postoji... Nekako, nikada nisam uspeo da dodjem do tog CD-a... ako se moze naci na CD-u uopste...

nikodim:
Saznaj mu password pa otvori portove koji ti trebaju, nema ti druge.

Inace ja sam ovih dana ucio i u drugom planu skinuo tri albuma George Bensona, jedno za mene izuzetno vredno izdanje Thelonius Monk Quartet With John Coltrane - At Carnegie Hall, jedan albumcic od Etta James, dva albuma od Billy Cobham-a... i jos ponesto... drugim recima bas sam bio vredan. ;)

Ooo, pronadjena i famozna Etta James sa pocetka price...

Zivot na Marsu?:
e ovako... kleo sam se u taj vox, ali vremenom shvatis neke stvari...upoznas i Budu (vlasnika) i Vochu (konobara)... e pazi sada, ne znam kakve ste vi devojke, ali tamo uglavnom izlaze krs ribe, tako da ako valjate barem malo (a mislim da valjate) vama je sudjeno da se udate za voxovca... zabelezno je da svaka devojka koja je usla u vox, pala u narucje nekog masnog "bluzera"...
Gde je zabelezeno?... Mada, dugokosi Vocha je zvucao odusevljeno kad je video 4 potpuno nove i nepoznate devojke na ulazu. Te krs ribe uopste ne izgledaju lose, kako se da dojmiti iz tvoje price. Zasto mislis da smo mi `valjane ribe`?
ima super likova u voxu kao na primer Giba koji svira sa Sirovom Kozom na vecim svirkama, a svira i sa Blues Familijom...
Hmm, cekaj, znam tog Italijana, mali crni... ti si verovatno bili na svirci Pera Joe Blues banda, Goksi svira gitaru, on je super, zna i fingerpicking kako treba. Ali Pera je veliki udav. Na koju god svirku odem on svira... Pa DOKLE!? mozda jeste najbolji, al aj da cujemo i neke druge, ja ne volim da usna harmonika toliko dominira... iako volim taj instrument...
cini mi se da je bas taj Pera bend! Sta je fingerpicking?
e sada, ok je vox 10 puta, ok je 20 puta, ali covece, uvek isti ljudi, uvek 2-3 najgore ribe, uvek *** ****** (da mu ne govorim ime javno) kome su njegovi diskovi sve i koji celo vece prica kako je nabavio ne znam ni ja sta. Nazalost , ti ljudi nemaju svoj zivot. Imaju te diskove i to slusaju po ceo dan, ne zele da cuju nista drugo, misle da je sve ostalo djubre,,, a opet oni sviraju ispred 30ak ljudi (jer vise i da oce ne moze stati u vox)...
e sada malo se upustite u razgovor sa voxovcima, da vidite kakvi su likovi... malo mi je i tuzno sve to, majke mi... ali volim s vremena na vreme da navratim...
nema na cemu za objasnjenje :)
Svako mesto dosadi posle 10-20 puta uzastopno. Pozdrav...

Apach:
Da, da, imam ja sve to ... i joss pride imam jednog okrutnog administratora na mrezzi ... Nissta zzivo ne mogu da "skidam"

Jaoj Apachice, pa sad me stvrno iznenadjujes......pa za sta ti sluzi taj Diana Kral sarm .....zabaci kosu, namigni par puta i sva vrata su ti ovtorena (citaj kompletna svetska Internet mreza ti je na dlanu) .......pa jos imaju da pitaju, kad zatreperis okicama, gospdicna, jel` vam treba mozda malo veca brzina, a ne samo 256 Kb/s.........ne mogu ni da zamislim kakvu bi ti vezu obezbedili kada bi malo dekolte pojacala.......ajaojjjjjjj.......

Ajoooooooooooooooj klikice, pa mi blueserke nismo sklone zamlacivanju drugih u tom smislu. Mi "igramo" fer "igre" i ostajemo blueserke za sva vremena ;) Sva sreca da nisi zzensko, iz tebe bi samo ostajao trag slomljenih srdaca! Zar je to poenta;) ? Drugo je ako vi musski zzudite za tim, to mi odmah reci ;)

Ne znam admin-a i nije provereno da je mussko ... :)

klika:
Jaoj Apachice, pa sad me stvrno iznenadjujes......pa za sta ti sluzi taj Diana Kral sarm .....zabaci kosu, namigni par puta i sva vrata su ti ovtorena (citaj kompletna svetska Internet mreza ti je na dlanu) .......pa jos imaju da pitaju, kad zatreperis okicama, gospdicna, jel` vam treba mozda malo veca brzina, a ne samo 256 Kb/s.........ne mogu ni da zamislim kakvu bi ti vezu obezbedili kada bi malo dekolte pojacala.......ajaojjjjjjj.......

Verovarno su joj zavroreni portovi na serveru preko kog izlaze na net (a na kom je podignut NAT (Network Address Translation) servis). Mislim da uTorrent kristi neki port 3000 i koji... Tako da bi trebalo to otvoriti, a brzina... sto brze to bolje. Ja sam sa ovim svojim mrsavim netom skinuo dosta muzike ovih dana i sada upravo skidan John Coltrane - My Favorite Things (jedan od retkih albuma koji nema).

Apach:
Ajoooooooooooooooj klikice, pa mi blueserke nismo sklone zamlacivanju drugih u tom smislu. Mi "igramo" fer "igre" i ostajemo blueserke za sva vremena ;) Sva sreca da nisi zzensko, iz tebe bi samo ostajao trag slomljenih srdaca! Zar je to poenta;) ? Drugo je ako vi musski zzudite za tim, to mi odmah reci ;)

Ne znam admin-a i nije provereno da je mussko ... :)

Ako je to jedini nacin da se stigne do neta... ja bih vec ozbiljno porazmislio o klikinom predlogu. Znas kako kazu:"Cilj opravdava sredstva". ;) Naravno, pod uslovom da je admin "decak". :lol:

Evo jednog zanimljivog objasnjenja sta je jazz. Slucajno sam ga nasao na jednom sajtu trazeci neku muziku, naravno. ;)

What Is Jazz?

Mix the soul of blues, the harmony of classical music, the rhythmic complexity of African music and the melodic improvisational qualities of Indian music, and you'll get somewhere near what has become one of the truest and most original art forms America has created. Jazz grew out of ragtime and blues music at the beginning of the 20th century, and has continued to develop under the guidance of visionaries such as Duke Ellington, Miles Davis, and Herbie Hancock, influencing classical, rock, and hip-hop music as well as contemporary art and literature. While it started as dance music, jazz has developed many offshoots that are meant to be listened to closely, with intensely intricate improvisations and complex rhythms justified by a natural, inherent swing.

Notable Artists: Louis Armstrong, Miles Davis, John Coltrane

Evo upravo slusam ovaj album... odlican je.

e67882e0x9d.jpg

Back