Јавно признао како је Јелени Тривић украо гласове

1665000068299.png

Izborni proces u nekim opštinama ličio na ratno stanje

Opizicija iz Republike Srpske danas je Centralnoj izbornoj komisiji BiH podnjela zahtjev za novo prebrojavanje glasova i ponavljanje izbora za predsjednika Republike Srpske.

1665000049669.png

05.10.2022 | 18:57

Jelena Trivić, kandidat opoizicije za predsjednika Republike Srpske tvrdi da je pokradena na izborima i da takve rezultate neće priznati.

Danas je sa kolegama predala zahtjec CIK-u za novo prebrojavanje glasova i novo održavanje izbora.

“Ne znamo da li će biti uvaženo ili neće. Imamo potvrdu da je CIK zaprimio naš zahtjev. Mi želimo dokazati istinu. Uslovi u kojima imate snimak u Doboju gdje batinaši nasrću na posmatrača koji se nije povukao, proces je u pojedinim opštinama ličio na ratno stanje”, kaže Trivić i dodaje:

“Imate veliki broj nevažaćih listića, imate hiljade ljudi koji su naprasno postali slabovidni pa im je trebao neko da im pokaže kako da glasaju, imate ogromnu razliku u broju osvojenih glasova u Prijedoru, Zvorniku i Doboju gdje su učestale izborne prevare.”

Kaže da je ovo sve organizirano od režima i da svakodnevno dobijaju nove dokaze o nepravilnostima u izbornoj noći.

“Mi smo predali zahtjev za ponovno brojanje koje vodi poništenju i ponovnim izborima. Mi možemo dostavljati i dopunjavati dokumentaciju jer ne možemo sve prikupiti u jednom danu.”

Izborni dan do zatvaranja biračkih mjesta je protekao relativno miro, ali izborna noć i saopštenje CIK-a da im nakon ponoći ne pristižu rezultati, je indikativno, kaže Trivić.

“Naši posmatrači su bili napadani, u Doboju je bilo haotično. Javno sam poslala poruku da se u u moj štab donose sve uočene neregularnosti.”

Pogledajte prilog 1233348

Izborni proces u nekim opštinama ličio na ratno stanje

Opizicija iz Republike Srpske danas je Centralnoj izbornoj komisiji BiH podnjela zahtjev za novo prebrojavanje glasova i ponavljanje izbora za predsjednika Republike Srpske.

Pogledajte prilog 1233347

05.10.2022 | 18:57

Jelena Trivić, kandidat opoizicije za predsjednika Republike Srpske tvrdi da je pokradena na izborima i da takve rezultate neće priznati.

Danas je sa kolegama predala zahtjec CIK-u za novo prebrojavanje glasova i novo održavanje izbora.

“Ne znamo da li će biti uvaženo ili neće. Imamo potvrdu da je CIK zaprimio naš zahtjev. Mi želimo dokazati istinu. Uslovi u kojima imate snimak u Doboju gdje batinaši nasrću na posmatrača koji se nije povukao, proces je u pojedinim opštinama ličio na ratno stanje”, kaže Trivić i dodaje:

“Imate veliki broj nevažaćih listića, imate hiljade ljudi koji su naprasno postali slabovidni pa im je trebao neko da im pokaže kako da glasaju, imate ogromnu razliku u broju osvojenih glasova u Prijedoru, Zvorniku i Doboju gdje su učestale izborne prevare.”

Kaže da je ovo sve organizirano od režima i da svakodnevno dobijaju nove dokaze o nepravilnostima u izbornoj noći.

“Mi smo predali zahtjev za ponovno brojanje koje vodi poništenju i ponovnim izborima. Mi možemo dostavljati i dopunjavati dokumentaciju jer ne možemo sve prikupiti u jednom danu.”

Izborni dan do zatvaranja biračkih mjesta je protekao relativno miro, ali izborna noć i saopštenje CIK-a da im nakon ponoći ne pristižu rezultati, je indikativno, kaže Trivić.

“Naši posmatrači su bili napadani, u Doboju je bilo haotično. Javno sam poslala poruku da se u u moj štab donose sve uočene neregularnosti.”
Da ponovim. Nije mi teško. Ti ćeš se po običaju praviti da ništa nisi pročitao. Ali da narod koji ne zna shvati. U Zvorniku na koji toliko kukaju PDP praktično ne postoji. I to sigurno već 10 godina ( možda i više ). U ovom momentu predsjednik gradskog odbora imje mlad čovjek.Dobar i pošten momak. Ali ne radi, nema para, podrške, harizme. Dobio je čitavih 628 glasova. U izbornoj jednici 7 ( u kojoj je Zvornik ) su po snazi deseta partija. Sa SDS je malo drugačije. Imaju stabilan, solidan odbor. Ali... Isti čovjek je već 30 godina na čelu iste. On sam ima solidnu podršku. Stranka i ne toliko. Njemu je bitno da on prođe. I na tome radi. Za ukupan rezultat stranke ga baš briga. Žena mu radi u gradskoj upravi. On u telekomu. Prije dvije godine neki jaki ljudi su im otišli u Ujedinjenu. Tako da je rezultat opozicije realan.

1665061340133.png

Krađa glasova Jeleni Trivić bila je brutalna (VIDEO)

Čuje se i kako neko izdaje naredbu "cijepaj", "prazan"...

1665061391463.png

06.10.2022 | 11:23

Da je krađa glasova Jelene Trivić bila brutalna dokazuje i najnoviji snimak, koji je dospio u našu redakciju s jednog biračkog mjesta u Doboju.

Na njemu se vidi kako se cijepa glasački listiš, ali i proglašava nevažećim.

10062022113647.jpg

Čuje se i kako neko izdaje naredbu "cijepaj", "prazan"...

Uočene izborne nepravilnosti uglavnom ukazuju na činjenicu da je režim sproveo brutalnu akciju krađe glasova i da su izborni rezultat skrojili po svojoj želji u kasnim noćnim satima.

(BN)

1665096730107.png

Јелена Тривић: Крађу им нећу признати! Бранимо покраден народ и Републику Српску

"Крађу им нећу признати, краду народ све дане у години и дође један дан и они и ту брутално покраду. Ми овдје бранимо уставни поредак, бранимо Републику Српску. Ја се уморити нећу и нећу се повући", поручила је Тривићева са Трга Крајине док је окупљени народ узвикивао“Миле, лопове!”

protest-opozicija-jelena-trivic-2-872x610[1].jpg

20:21 06.10.2022.

Додала је да ће борба трајати и да их има довољно.

„Због вас ову битку нећемо напустити. Очекујте још много окупљања! Из реченице да нема шетње стоји само њихов страх“, истакла је.

1665096846747.png

„Ово ће бити дуга борба, али истрајаћемо. Неће бити стајања док не ослободимо Републику Српску.“, казао је народни посланик Небојша Вукановић.

„Ово је Република Српска за коју смо се борили – мирна, достојанствена“, казао је Дарко Бабаљ, посланик СДС-а у НСРС.

„Бањалука је вечерас домаћин људи који хоће истину. Истрајаћемо на нашем путу“, поручио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

„Хвала што смо доказали да ништа није јаче од народне воље. Ми ћемо са народом истрајати и ову банду послати у политичку прошлост. Ово је борба за сваког човјека у Републици Српској. Нико није надјачао вољу народа, неће ни они“, поручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Милан Радовић, замјеник предсјеника СДС поручио је да се вечерас брани воља народа и гласови.

„Ако будете тјерали инат Бањалука ће бити пуна људи па да покажемо ко је добио изборе“, казао је.

10062022075229[1].jpg

„Тражимо да отворите вреће да пребројите гласове и немојте прекрајати вољу народа. Морамо издржати до краја и показати шта је то боља народа.“, казао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

10062022071739.jpg

„Бањалука је вечерас домаћин људи који хоће истину. Истрајаћемо на нашем путу“, поручио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.
„Хвала што смо доказали да ништа није јаче од народне воље. Ми ћемо са народом истрајати и ову банду послати у политичку прошлост. Ово је борба за сваког човјека у Републици Српској. Нико није надјачао вољу народа, неће ни они“, поручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

63364355_401[1].jpeg

Милан Радовић, замјеник предсјеника СДС поручио је да се вечерас брани воља народа и гласови.

„Ако будете тјерали инат Бањалука ће бити пуна људи па да покажемо ко је добио изборе“, казао је.

„Тражимо да отворите вреће да пребројите гласове и немојте прекрајати вољу народа. Морамо издржати до краја и показати шта је то боља народа.“, казао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Poslednja izmena:

Trivić poručila na protestima u Banjoj Luci: Borba je tek počela, ja se neću umoriti

Kradu ovaj narod sve dane u godini, i onda dođe jedan dan u četiri godine i pokradu brutalno, mafijaški i taj dan, poručila je Trivić

• Trivić: Mi smo je tek počeli
Trivić: Mi smo je tek počeli
Foto: Siniša Pašalić / Ringier

U Banjoj Luci održan je protest opozicije. Stotinama prisutnih građana na Trgu Krajine obratila se Jelena Trivić, kandidatkinja za predsjednicu RS.

- Neko mi je rekao u koloni "Jelena zbog tebe smo ovdje", ja sam rekla nisam pokradena ja, pokraden je narod RS. I to im neću priznati. Krađu nikada priznati neću, a pogotovo ne krađu narodne volje. Kradu ovaj narod sve dane u godini, i onda dođe jedan dan u četiri godine i pokradu brutalno, mafijaški i taj dan. I kažu Jelena priznaj poraz. Ne, krađu vam nikada priznati neću.

Da poručim i svima vama kojima se neizmjerno zahvaljujem što ste slobodni ljudi, što ste došli ovdje da podržite ono što se zove ustavni poredak RS, jer mi ovdje branimo ustavni poredak RS. Vi imate pravo na fer i poštene izbore koje vam je neko uskratio. Mi ovdje branimo sebe i RS. I da poručim nešto njima koji ovo gledaju, ja se umoriti neću.

Trajat će ova borba. Mi smo je tek počeli. Ima nas dovoljno. Možda će se neko u nekom momentu...imate djecu kući. Imate bolesnu majku, odete odmorite. Ja nemam pravo da budem umorna. Ja nemam pravo da odustanem, ja nemam pravo da im se povučem i neću im se povući.

Borenović na protestima: Cilj je istina, istina i samo istina, hoćemo da otvorimo te famozne vreće

Znate zašto nemam pravo? Zbog stotina onih i zbog vas koji ste izložili sebe. Ovaj momak je izložio sebe. Na njega su poslali mafijaše, batinaše. Da živimo u normalnoj državi sa tog video snimka ti bi već bili u pritvoru, ali mi očigledno ne živimo u normalnoj državi. Nema pravne države. Zajedno se borimo zbog ovog momka i stotine takvih koje je neko batinao tokom izborne noći i žena koje su tjerali da napuste biračka mjesto. Zbog toga ja ne smijem da odustanem. Hvala ti Njegoše.

Vukanović: Ako budu brojali još dva dana bojim se da će me i Selak i Nešić prestići

Još ću jednom ponoviti. Nisam pokradena ja, pokradena je narodna volja, pokraden je narod RS. Ovo je tek početak naše istrajne borbe da dokažemo istinu i šta se desilo. Podnijeli smo niz prijava, izjava i pravnih stvari. Ali i ovo što radimo večeras, ovo što smo prošetali nam je omogućio Ustav RS. I ovo je vid ustavne borbe koji nam stoji kao civilizacijski čin i hvala vam na tome što ste bili hrabri, slobodni, što ste hrabriji nego mi i mi zbog vas ovu bitku ne smijemo napustiti. Jer ako je napustimo sada nema nazad. Nema nazad. Mi moramo u ovome da istrajemo i ponovit ću ovo je tek početak. Očekujte još mnogo, mnogo okupljanja.

Banjom Lukom odjekuje "Jelena, ne damo te!"

Čeka nas dugotrajna borba. I Vukan je to rekao. Iskoristit ćemo svaku mogućnost da im se suprotstavimo i dokažemo istinu. Da dokažemo da smo pokradeni i mi i narod RS i nećemo odustati. Još da vam kažem nešto za kraj. Iza one rečenice da nema šetnje stoji samo jedna činjenica a to je njihov strah. Ne od nas nego od vas. Imajte to u vidu. To je njihov strah.

Hvala vam, nastavit ćemo ovu borbu i pravnim i ovim putem i svim drugim mehanizmima koji nam stoje na raspolaganju. I još jednom ja nemam pravo da se umorim. Ja nemam pravo, vi svi možete, ja se umoriti neću. I neka čuju oni koji znam da to slušaju: Mislili ste pokrasti dlanom o dlan i hajmo dalje kao uvijek do sad. E neće biti kao do sad. Ja vam to obećavam - zaključila je Trivić.

1665156966475.png

Opozicija: Zbog brutalne krađe novi protest ponovo u nedjelju

Opozicija u Republici Srpskoj najavila je novi protestni skup za nedjelju u 18 časova u Banjaluci.

1665156999453.png

07.10.2022 | 15:38

Jelena Trivić, kandidat za predsjednicu Republike Srpske poručila je da će se okupiti u nedjelju u 18 časova u parku Mladen Stojanović odakle će šetati do Trga Krajina.

"Mi smo trenutno u dva procesa, jedan je pravni, a drugi su protesti. Imamo pravo da organizujemo proteste i obavezu prema narodu.Nećemo stati jer nemamo pravo da stanemo. Istina se ne može sakriti, ona je kao voda, uvijek nađe svoj put. Kao sto će svoj put naći i izborna istina", naglasila je.

Koliko je urušen ugled u institucije Srpske, kako kaže, pokazuju informacije koje su saopštene iz policije o broju ljudi sinoć na Trgu Krajina, odnosno o tome da je bilo 2.500 ljudi.

Trivićeva je istakla da je bitno da je CIK danas priznao da je bilo neregularnosti na oko 1.000 biračkih mjesta.

"Advokati će podnijeti zahtjeve da se ljudima koji su zbog dana izbora “oslijepili”, oduzmu vozačke dozvole.", dodala je.

“Naš kandidat Jelena Trivić je pobijedila, učinićemo sve da zaštitimo izbornu volju građana. Mnogo advokata se javlja, mnogo ljudi se ohrabrilo, spremni da budu dio tima koji će odbraniti Srpsku od krađe i korupcije”, poručio je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

(BN)

1665184527650.png

„Jelena Trivić je pokradena po mafijaškom scenariju, nastavljamo sa protestima u Srpskoj i Sarajevu“: Lider PDP Branislav Borenović za Danas

Jelena Trivić je pokradena po mafijaškom scenariju, nastavljamo sa protestima u Srpskoj i Sarajevu: Lider PDP Branislav Borenović za Danas 1

danas 19:31

Partija demokratskog progresa nastaviće sa protestima u Republici Srpskoj, ali i pred nadležnim institucijama u Sarajevu, pred CIK-om, sve dok se ne ispita sve i jedna nepravilnost i ne utvrdi narodna volja, izborni poraz nećemo priznati, kaže Branislav Borenović, lider PDP, čiji je predsednički kandidat bila Jelena Trivić.

„S pravom tvrdimo da je izborni proces kontaminiran i da se desila brutalna krađa, posebno za nivo predsjednika RS. Na 72 odsto prebrojanih glasova Jelena Trivić je imala prednost nad Dodikom, ali ne samo to, nego su svi trendovi, iz cijele RS, govorili da je ona pobijedila“, navodi Borenović za Danas.
U PDP napominju da nikada neće priznati izborni poraz, niti da je Jelena Trivić izgubila na predsedničkim izborima, zato što je ona stvarni pobednik na izborima 2. oktobra. Napominju da nije pokraden samo njihov predsednički kandidat, već je pokradena i narodna volja i narod Republike Srpske.

Na pitanje na osnovu čega temelje tvrdnje da je bilo krađe glasova u Republici Srpskoj, sagovornik Danasa kaže da se tokom te noći desio lom, na mnogim biračkim mjestima.
„Dodikov SNSD je zabranio da se nastavi sa brojanjem. Na nekim mjestima su se pojavili batinaši koji su pokušali da sklone naše posmatrače, vidjeli smo da su se cijepali glasački listići na kojima je Jelena zaokružena, dopisivali glasovi Dodiku na praznim listićima, na mnogim biračkim mjestima Jeleni je upisivano nula glasova, a njeni glasovi su upisivani gotovo pa anonimnom kandidatu, takvih je preko 10 000“, objašnjava Borenović.

Ponavlja da se desila ne samo brutalna krađa, nego pravi mafijaški scenario.

„Poznato je koja mjesta su neuralgične tačke svakog izbornog procesa, to su prije svega Doboj i Zvornik, zatim Prijedor, a to su gradovi u kojima su, dok su nam pristizali glasovi, Jelena i Dodik bili skoro izjednačeni, a ujutro je razlika bila oko 20 hiljada glasova. Nevažećih listića je uvijek bilo, ovaj put 35 000, ali imamo dokaze da su takvi listići namjerno pravljeni na našu štetu“, ističe Borenović.

Upitan da li PDP ima podatke za koliko glasova je Trivić oštećena, sagovornik Danasa kaže da kada se sve sabere, PDP veruje da je oštećen za više od 65 hiljada glasova.
„Krađu je vršio SNSD uz pomoć određenih Gradskih izbornih komisija i pojedinih biračkih odbora, te ćemo podnijeti i krivične prijave protiv svakoga na koga sumnjamo da je u tome učestvovao, a naše sumnje su dokazive“, objašnjava Borenović.

Na pitanje kako komentariše optužbe pojedinih bliskih ljudi Milorada Dodika da se vlast Srbije stavila na stranu opozicije i Jelene Trivić, Borenović odgovara da su se vlasti Srbije pokazale kao odgovorne i da se nije mešala.

„To je državnička i odgovorna politika predsjednika Vučića, koji je jasno rekao da se ne miješa u izborni proces. Da u Republici Srpskoj poštuje vlast, ali da poštuje i opoziciju, i da podržava srpski narod u Republici Srpskoj“, napominje lider PDP.

Borenović smatra i da su napadi Dodikovog okruženja na Srbiju i njeno rukovodstvo samo ogolili istinu, a to je da Dodik odavno radi protiv srpskih, a isključivo za hrvatske interese.

„Dodik je na svoje imanje primio Zorana Milanovića, sa kojim je bančio isti dan kada je on obilježavao zločinačku akciju „Maestral“ u kojoj su ubijani i protjerivani Srbi. Dodik ga zove svojim saveznikom, a on Srbe naziva šakom jada, a predsjedniku Vučiću zabranjuje posjetu Jasenovcu. On je bio i ostao agent hrvatskih interesa i dok god oni vladaju ostaće njima potčinjeni“, zaključuje Borenović u razgovoru za Danas.

1665185835016.png

Jelena Trivić za Buku: Jučerašnje proteste smatramo vrlo uspješnim, ljudi ne vjeruju u ovo što CIK objavljuje

Jelena Trivić, kandidatkinja PDP-a za predsjednika RS gostovala je danas u BUKA podcastu.

main image

07. oktobar 2022

Nakon jučerašnjih protesta opozicije u Banjaluci, na kojima se okupilo više hiljada građana, opozicija je najavila novi protest u nedjelju.

"Želimo da iskažemo svoje protivljenje. Neću da priznam izbornu krađu", kazala je Trivić, pojašnjavajući da opozicija trenutno vodi dva paralelna procesa - pravni prema CIK-u i tužilaštvima, i drugi - proteste i iskazivanje nezadovoljstva naroda.

"Proteste koji su juče održani smatramo vrlo uspješnim. Postoji pritisak javnosti, ljud ne vjeruju u ovo što CIK objavljuje. Vidjeli ste koliko ljudi ne vjeruje. Poražavajuće je da nadležne institucije naočigled javnosti kažu da je bilo 2500 ljudi. To je ogromno nipodaštavanje, gaženje svih normalnih principa i vrijednosti. Pozdravljam sve časne i poštene policajce koji su obezbjeđivali skup, ali kako da vjerujete u bilo šta kada procjenu broja ljudi sa skupa ne žele da plasiraju barem približno onome koliko je bilo", kazala je Trivić.

"Meni je najbitnija jučerašnja energija, da ljudi vjeruju u ono što tvrdimo", kazala je Trivić u BUKA podcastu.

PROTESTI U BANJALUCI

Trivić: Imamo dva zahtjeva, nećemo odustati od njih

Kako da igdje bude dobro ako se začne korupcijom, rekla je Trivić

873x400[1].jpg

Jelena Trivić tokom obraćanja u Banjoj Luci

Kandidatkinja za predsjednicu RS Jelena Trivić na večerašnjim protestima koji se održavaju u Banjoj Luci, zatražila je prebrojavanje glasova od strane CIK-a BiH, analizu i ekspertizu bijelih listića i svih ostalih listića, zahtjev prema pravosuđu.

- Hvala svim majkama, mladićima, vidim i djece ima, borcima, penzionerima, radnicima, taksistima, studentima, konobarima, ... Hvala svima vama što branite narodnu volju. A oni se samo i naroda boje. Hvala vam što ste istrajni i što s nama nećete odustati, a reći ću vam gdje je kraj – rekla je ona.

zastava[1].jpg

Dodala je da nije pokradena ona, već je pokraden narod.

- Ja pozivam njih da odstupe. Vi ste im večeras poručili šta da rade. Odlazite, narod vas neće – rekla je Trivić između ostalog, dok građani skandiraju "Mile odlazi".

Trivić je rekla brojte koliko hoćete. Rekla je da ih ima dovoljno na protestima u Banjoj Luci.

- Kako da igdje bude dobro ako se začne korupcijom? Zato sad kad sasječemo ovo u korijenu, da nam izborni dan bude demokratija, zato nećemo odustati – poručila je na protestima Trivić.

protesti11[1].jpg

Građani su skandirali "Jelena, Jelena".

- Narod ima pravo na fer i poštene izbore, a ne na pokradene i kupljene. Povući se nećemo. Stati nećemo. Ovo što ste vi pokazali večeras ovdje, snagu, odvažnost. To i nama daje snagu – kaže Jelena.

Mile, lopove, Mile odlazi... odzvanjalo Banjalukom! (VIDEO)

Naglasila je da su krivi svi oni koji su izbacivali posmatrače nasilno, oni koji su cijepali papire.

- Istrajat ćemo jer moramo. Hvala vam na vašoj energiji, hvala na vašoj istrajnosti - poručila je Trivić.

Poslednja izmena:
1665369225356.png

"Odlazite, narod vas neće" Jelena Trivić iznela 2 zahteva opozicije

1665369311290.png

09.10.2022. 20:56

Kandidat za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić zahvalila se svima koji su večeras došli na proteste u Banjaluci na podršci i što brane volju naroda.

Poručila je da se sadašnja vlast samo naroda boji i rekla da će se ići do kraja, piše Srpskainfo.

– Nisam pokradena ja, pokraden je narod – ponovila je svoju poruku Trivićeva.

Kaže da umesto što traže od nje da prizna krađu izbora, ona im je poručila da odlaze jer ih narod neće.

– Ima nas dovoljno da vam poručimo da znamo šta ste radili. Ako pustimo krađu za izbore, kako će išta biti dobro ako se začne kriminalom za izbore. Zato nećemo odustati – kaže ona.

Dodaje da su raselili trećinu stanovništva, a mnogi su, kaže, došli da glasaju za promjene.

Sve ćemo ih vratiti. Prvi korak je da imamo poštene izbore, a ne kupljene i ukradene. Nećemo se povući i stati. Vi nam dajete snagu da radimo ispravnu stvar – istakla je Trivićeva.

Upitala je šta treba tužilaštvu da utvrdi od koga su pojedinci dobili instrukcije da kradu i rekla je da će doći do onog glavnog.

protesti opozicija banjaluka

– Da krivi su oni što su krali, tukli, al je najvažnije ko im je dao nalog. Ta mafija je imala jedan cilj, a to je da se pokradu izbori – kaže Trivićeva.

Poručila je da ne smeju ni milimetra odstupiti, jer ako se sada povuku dalje nemaju šta tražiti.

Njen govor prekidan je skandiranjem “Mile, odlazi”.

protesti opozicija trg banjaluka

Kandidat za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić rekla je da imaju dva zahteva, ali da će se oni popunjavati.

Kaže da od CIK traže ponovno brojanje na svim mestima. Zatim analizu i ekspertizu svih belih i navažećih listića.

- Od pravosudnih institucija tražim da utvrde odgovornost svih lica koja su učestvovala u izbornim krađama. Tužilaštva moraju da procesuriraju sve koje su krali, ali i njihove nalogadavce – navela je Jelena drugi zahtev.

Rekla je da je traže da se utvrdi konačna istina.

– Institucije rade samo kada se pritisnu. Moramo ih pritisnuti zbog Republike Srpske – poručila je Trivićeva.

Uz Jelenu Trivić, građanima su se obratili još predsednik PDP Branislav Borenović, zamenik predsednika SDS Milan Radović, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, lider "Pokreta za pravdu i red" Nebojša Vukanović i drugi opozicionari.

1665413220562.png

NAKON ZAHTJEVA OPOZICIJE

CIK odlučio, ponovo će se brojati glasovi za predsjednika RS-a

1665413244499.png

Centralna izborna komisija (CIK) je na današnjoj sjednici odlučila da se ponovo broje glasački listići za predsjednika Republike Srpske. Prema dosadašnjim rezultatima Milorad Dodik ima skoro 30.000 glasova više u odnosu na Jelenu Trivić.

Ova odluka je donesena nakon što je opozicija, tj. njihova kandidatkinja Jelena Trivić (PDP) tražila od CIK-a da se glasovi ponovo izbroje. Nije priznala pobjedu kandidata SNSD-a Milorada Dodika.

Nakon što je predat zahtjev za ponovno brojanje, u Banjoj Luci su prošle sedmice održana dva protesta opozicije na kojima se tražilo da nadležni reaguju na navodne neregularnosti. Prema navodima opozcionara, nepravilnosti su se počele dešavati nedugo nakon što su se glasovi počeli brojati. Tvrdi se da su članovi biračkih komisija na pojedinim biračkim mjestima bili pod pritiskom vlasti i da su bili zastrašivani, a sve kako bi se Dodiku osigurala pobjeda. Prema navodima opozicionih stranaka, vlast je slala batinaše da se obračunaju s pojedinim članovima biračkih odbora.

Detalj sa današnje sjednice CIK-a
Detalj sa današnje sjednice CIK-a

Nakon što su dva protesta održana u Banjoj Luci, najavljivano je da će se protesti održati i u Sarajevu. Opozicija je prozvala i visokog predstavnika Christiana Schmidta zbog toga što je konstatovao da nije bilo značajnijih nepravilnosti u izbornom procesu. Tako da su namjeravali da proteste održe i ispred Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu.

Vladajućima u Republici Srpskoj nije bilo prihvatljivo ponovno brojanje glasova, jer su smatrali da je izborni proces bio zakonski regularan. Dodik je i na današnjoj konferenciji za medije izjavio da njegova pobjeda nije sporna.

Podsjećamo, Trivić je proglasila pobjedu nedugo nakon zatvaranja biračkih mjesta za Opće izbore održane 2. oktobra. Međutim, kako je vrijeme odmicalo Dodik je prešao u izborno vodstvo.

Poslednja izmena:
1665414626228.png

Trivić: Tek kada se presude svi koji su učestvovali u izbornoj pljački pravda će biti zadovoljena

To će biti jedini garant da ćemo u budućnosti dočekati ono što je naše ustavno pravo, a to su fer i pošteni izbori, kazala je

1665414672641.png

Jelena Trivić: Odluka CIK-a potvrda je onog što se znalo

Jelena Trivić, kandidatkinja opozicije za predsjednika RS-a, prokomentarisala je na društvenim mrežama odluku CIK-a o ponavljanju brojanja glasova za taj nivo vlasti.

- Današnja odluka CIK potvrda je onog što se znalo i vidjelo još u izbornoj noći, a to je da je režim Milorada Dodika organizovano prekrajao izbornu volju i to ne samo za nivo predsjednika RS-a, nego na svim nivoima. Toliko neregularnosti, materijalnih dokaza i prijava, dovelo je do ovakve odluke CIK - napisala je Trivić.

Ističe i da su svi oni koji su učestvovali u organizovanoj izbornoj pljački i krađi volje naroda činili krivično djelo, kako izvršioci tako i njihovi nalogodavci, i da će pravda biti zadovoljena tek kada se svi oni presude i kada im se odrede drakonske kazne.
- To će biti jedini garant da ćemo u budućnosti dočekati ono što je naše ustavno pravo, a to su fer i pošteni izbori. Očekujem i brz rad pravosuđa, dokazi već postoje - kazala je.

• Facebook objava Jelene Trivić
    Facebook objava Jelene Trivić

1665418187630.png

TRIVIĆKA ZADOVOLJNA: "Odluka CIK-a BiH..."

(...) potvrda onog što smo vidjeli u izbornoj noći.

1665418203768.png

Prije 26 min

Jelena Trivić, kandidatkinja PDP-a za predsjednicu RS, reagovala je na današnju odluku CIK BiH.

"Današnja odluka CIK potvrda je onog što se znalo i vidjelo još u izbornoj noći, a to je da je režim Milorada Dodika organizovano prekrajao izbornu volju i to ne samo za nivo predsjednika Republike, nego na svim nivoima. Toliko neregularnosti, materijalnih dokaza i prijava, dovelo je do ovakve odluke CIK-a", navela je Trivićka.

Kako je dodala "treba istaći da su svi oni koji su učestvovali u organizovanoj izbornoj pljački i krađi Narodne volje činili krivično djelo, kako izvršioci tako i njihovi nalogodavci, i da će pravda biti zadovoljena tek kada se svi oni presude i kada im se odrede drakonske kazne".

"To će biti jedini garant da ćemo u budućnosti dočekati ono što je naše ustavno pravo, a to su fer i pošteni izbori. Očekujem i brz rad pravosuđa, dokazi već postoje", zaključila je Trivićka.

Prijava tužilaštvu zbog psovki i poziva na ubistvo

Advokat Vanja Pavlović iz Banjaluke, punomoćnik Branislava Borenovića, podnijela je krivičnu prijavu protiv Ilije Grahovca zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Republika Srpska 17.10.2022 | 12:18
res_1666008098_prijava-tuzilastvu-zbog-psovki-i-poziva-na-ubistvo[1].jpg

Ilija Grahovac alijas “Zmaj od Šipova” prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka nakon šokantnih prijetnji koje je objavio na društvenim mrežama na račun Jelene Trivić kandidata opozicije za predsjednika Republike Srpske i Branislava Borenovića, predsjednika PDP.

Advokat Vanja Pavlović iz Banjaluke, punomoćnik Branislava Borenovića, podnijela je krivičnu prijavu protiv Ilije Grahovca zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Nakon formiranja predmeta on će biti dodijeljen područnoj kancelariji tužilaštva u Mrkonjić Gradu, potvrđeno je portalu “Srpskainfo” iz OJT Banjaluka.

Podsjetimo, lider PDP Branislav Borenović objavio je na svojim društvenim mrežama video na kojem Ilija Grahovac, poznatiji kao “Zmaj od Šipova”, poziva na ubistvo njega i kandidatkinje za predsjednika Srpske Jelene Trivić, te ih brutalno vrijeđa i psuje.

U video snimku koji traje oko četiri i po minute, a koji već danima kruži društvenim mrežama, vidi se Grahovac kako sjedi u jednoj lokalnoj kafani i sa nekolicinom mještana gleda prenos na televiziji sa jednog od protesta opozicije u Banjaluci.

Na videu se čuje kako neko od prisutnih u kafani pita Grahovca zašto nije otišao u Banjaluku na proteste da kaže “narodu istinu“.

U nastavku Grahovac psuje majku i djecu Borenoviću, navodeći da ga treba ubiti jer je „gori od Izetbegovića“. Osim što Borenoviću ne izgovara pravilno prezime pa svo vrijeme izgovara Burenoviću, Grahovac ga naziva stranim plaćenikom, a okomio se i na Trivićevu za koju je rekao da je gora od Bisere Turković i da je treba ubiti.

“Mi imamo Dodika Milorada, iskrenog patriotu i Srbina. Burenoviću gledam te u Taxi baru. J…em ti mater”, rekao je, između ostalog, Grahovac, dok osoba koja ga snima „potpiruje vatru“ i govori mu zašto nije otišao u Banjaluku.

Na video snimku se čuje kako Grahovac govori: „snimaj i šalji u etar“, vjerovatno misleći da se snimak postavi na društvene mreže.

(BN/Banjaluka.com)

Back