Javni prevoz ili svoj auto?

Poruka
12.942

Bogati Austrijanci i Česi putuju javnim prijevozom, a siromašni Hrvati automobilom​

Građani srednjoeuropskih zemalja kao prijevozno sredstvo najčešće koriste automobil, pokazuje istraživanje koje je provela njemačka kompanija CEPER. Istraživanje provedeno na tisuću ispitanika iz deset srednjoeuropskih zemalja, a koji su odgovarali na pitanje koji su prijevoz koristili u proteklom tjednu, tako pokazuje da je automobil prvi izbor za čak 91% Slovenaca te 80% Hrvata. Slovenci i Hrvati tako najviše od svih stanovnika Srednje Europe koriste automobil kao prijevozno sredstvo. Najmanje ga pak koriste Srbi i Mađari (53 i 57%).
...
CEPER-automobili-800x500.png

https://www.poslovni.hr/regija/boga...evozom-a-siromasni-hrvati-automobilom-4395655

Poslednja izmena od moderatora:
Nek plate od onih 55% poreza na plate
Ja sam iz Hrvatske i kod nas postoji nešto što se zove prirez (tj. ukida se od nove godine, ali može se povećati porez na dohodak, umjesto prireza). Prirez je gradski porez, prihod grada, kod nas je najveći u Zagrebu i iznosi 18%. U mom gradu je 10%. Misliš da bi se iz tog novca trebao financirati gradski prijevoz? Da se poveća prirez i da gradski prijevoz bude besplatan? Inače autobusu treba gorivo da ide, treba ga održavati, kupiti nove autobuse, dati plaće ljudima koji tamo rade... Otkud?

Ja sam iz Hrvatske i kod nas postoji nešto što se zove prirez (tj. ukida se od nove godine, ali može se povećati porez na dohodak, umjesto prireza). Prirez je gradski porez, prihod grada, kod nas je najveći u Zagrebu i iznosi 18%. U mom gradu je 10%. Misliš da bi se iz tog novca trebao financirati gradski prijevoz? Da se poveća prirez i da gradski prijevoz bude besplatan? Inače autobusu treba gorivo da ide, treba ga održavati, kupiti nove autobuse, dati plaće ljudima koji tamo rade... Otkud?
Baciš pogled koliko je poresko opterećenje generalno

Ispadne da više od pola života ljudi rade da bi finansirali izdrkavanja vlade

Zato je najmanje što im se duguje, besplatan šinobus

Baciš pogled koliko je poresko opterećenje generalno

Ispadne da više od pola života ljudi rade da bi finansirali izdrkavanja vlade

Zato je najmanje što im se duguje, besplatan šinobus
Mene više ljuti npr. cestarina koju plaćam tri puta. U cijeni goriva, pri produženju prometne dozvole prilikom tehničkog pregleda automobila i treći put kad se vozim autocestom! :evil:

Sad kad si se prisjetio gužvi možda.. :D se provozaš
Ma ne. Kod mene u gradu nema gužvi u gradskom prijevozu, jedino ujutro kad se ide vlakom u Zagreb (koji je besplatan do kraja godine), ali ima dovoljno mjesta i mislim da je dupla kompozicija u udarnom terminu. A ne radim u Zagrebu tako da nemam zašto ići. A imam se doma uz koga se stiskati...

Bogati Austrijanci i Česi putuju javnim prijevozom, a siromašni Hrvati automobilom​

Građani srednjoeuropskih zemalja kao prijevozno sredstvo najčešće koriste automobil, pokazuje istraživanje koje je provela njemačka kompanija CEPER. Istraživanje provedeno na tisuću ispitanika iz deset srednjoeuropskih zemalja, a koji su odgovarali na pitanje koji su prijevoz koristili u proteklom tjednu, tako pokazuje da je automobil prvi izbor za čak 91% Slovenaca te 80% Hrvata. Slovenci i Hrvati tako najviše od svih stanovnika Srednje Europe koriste automobil kao prijevozno sredstvo. Najmanje ga pak koriste Srbi i Mađari (53 i 57%).
...
CEPER-automobili-800x500.png

https://www.poslovni.hr/regija/boga...evozom-a-siromasni-hrvati-automobilom-4395655
Нисам знао да званични подаци говоре како у Србији 62% домаћинстава има аутомобил. Нас убеђују како у Србији има превише аутомобила.

Back