Javni dug 32 milijarde

Bojim se da nije baš tako - ne mogu da znam, Jožu Broza nisam zapamtio, ali sam kao dete slušao - od mamine drugarice, kojoj je muž nekada često putovao u Čehoslovačku i Poljsku da su Česi nekad tada bili bogatiji od cele exYU (Slovenije), a da je Poljska i tada bila bogatija od Srbije.,.
to je neistina
ceska i slovacka su bile u teskom stanju.
secam se kad sam isao u prag kao mali mama mi da za trosenje za par dana dala kolko je bila njihova mesecna plata.
toliko je bilo jeftino za nas da kad ti se ne svidi hrana u hotelu odes u restoran da jedes.
secam se kad sam kupovao teniski reket on je bio iza stakla da ga neko ne bi ukrao koliko je kostao za njihove uslove a za nas je bila smesna para.
marker vezove sam tamo uzeo, bili su 10x jeftiniji nego kod nas.
a sto se tice poljske, da li znas da je slovenacka iskra u poljskoj ugradjivala kompjuterske sisteme i mreze?
ovo ti ne pricam od price drugih..pricam ti iz prve ruke, ja video i doziveo.

Javni dug Srbije na kraju juna ove godine iznosio je oko 35,74 milijarde evra, što je 51,7 odsto BDP-a, objavilo je Ministarstvo finansija u Makroekonomskim podacima.

Još jedan dokaz uspešne politike.

Kad dinar kolabira na realnih 220 prema euru dug raste na 100%

Ne brinimo za ministra on će biti na Sejšelima.

20 milki $ u Hohštaplerovo doba je vredelo daleko više nego 32 milke sada.

A tih 20 ''milki'' je uzeto u doba kad je kamata bila i do 16 % i kad se niko normalan nije zaduživao...tako je SFRJ upala u čabar i za deset godina platila 27 milki za kamatu a dug se povećavao jer su državi trebali $ da bi preživljavala pa je dizala nove kredite...sada bi SFRJ da je opstala dugovala preko 600 milki.Kada je bankrotirala 1983-e novim kreditom je vratila stari dug

Stalno se zaboravlja da je SFRJ bila druga NAJZADUŽENIJA država na svetu posle Argentine koja je tada dugovala 100 milijardi.Tih 100 milijardi je tada bilo kao danas 1000 milijardi.

Kada se SFRJ zaduživala gram zlata je vredeo 4 $ a danas vredi skoro 70$

Back