Jasenovac vs. Blajburg

:roll::roll::roll:

popio dnevnu dozu?:roll:

да...............ево управо пишем ово.....пијан..........:p
можда Пуповац, чува своју "позицију", али човјек је имао дилему 50%- 50%.......и размислио је,.............. донео одлуку.............за коју мисли да је повољнија за Србе у "Хрватској"......................
опет напомињем:
зна човјек какве су Хрвати ........!!!

Ovo ne mogu da prihvatim, ma kako ja komuniste prezirao.
Partizani da su ubijali decu. Ne lupaj gluposti, molim te!

ako mislis na direktno , neposredno ubijanje onda si u pravu....
ali ubijanje je takoder izgladnjavanje, neomogucavanje ljecnicke pomoci itd.
preporucila bih ti da malo procitas izjave volksdeutescher-a, kao i izvjestaje o logorima smrti po Sloveniji...npr. moja krstena kuma jedina prezivjela od sestero djece, ostali pomrli od gladi i tifusa...komunisticka bagra jos neda dokumente iako su desetljecima imali vremena preuredivati ih...

ako mislis na direktno , neposredno ubijanje onda si u pravu....
ali ubijanje je takoder izgladnjavanje, neomogucavanje ljecnicke pomoci itd.
preporucila bih ti da malo procitas izjave volksdeutescher-a, kao i izvjestaje o logorima smrti po Sloveniji...npr. moja krstena kuma jedina prezivjela od sestero djece, ostali pomrli od gladi i tifusa...komunisticka bagra jos neda dokumente iako su desetljecima imali vremena preuredivati ih...

E to je već nešto drugo. I nemoj misliti da su samo Hrvati stradali od komunističkog terora. Znaš li ti koliko je samo hiljada Beograđana ubijeno za svega 48 sati, nakon što su Sovjeti prepustili grad partizanskim jedinicama Peke Dapčevića?
Znaš li koliko je Subotičana povešano, a koliko je tek skončalo u subotičkim katakombama, koje su nakon perioda ubijanja komunisti dali zabetonirati, a ako bi neko u kasnijim godinama kopajući na svom imanju naišao na prolaz u katakombe, odmah je milicija dolazila da obezbedi mesto dok ne stigne mixer sa betonom.

Ali, mi ovde pričamo o Blajburgu kao lokaciji. Širenje bi otišlo u nedogled.
Znači Blajburg s jedne i Jasenovac s druge strane. To je tema.

E to je već nešto drugo. I nemoj misliti da su samo Hrvati stradali od komunističkog terora. Znaš li ti koliko je samo hiljada Beograđana ubijeno za svega 48 sati, nakon što su Sovjeti prepustili grad partizanskim jedinicama Peke Dapčevića?
Znaš li koliko je Subotičana povešano, a koliko je tek skončalo u subotičkim katakombama, koje su nakon perioda ubijanja komunisti dali zabetonirati, a ako bi neko u kasnijim godinama kopajući na svom imanju naišao na prolaz u katakombe, odmah je milicija dolazila da obezbedi mesto dok ne stigne mixer sa betonom.

Bleiburg je samo simbol, sinonim za sva ostala stradanja neduznih...od komunisticke bagre..i hrv. narod ima pravo , a i moralnu obavezu odati pocast tim zrtvama
kao sto je Jasenovac simbol i sinonim za sve nevino stradale od fasistickih hordi..
i Bleiburg nije nikakva relativizacija Jasenovca ili ustaskih zlocina.,..

Bleiburg je samo simbol, sinonim za sva ostala stradanja neduznih...od komunisticke bagre..i hrv. narod ima pravo , a i moralnu obavezu odati pocast tim zrtvama
kao sto je Jasenovac simbol i sinonim za sve nevino stradale od fasistickih hordi..
i Bleiburg nije nikakva relativizacija Jasenovca ili ustaskih zlocina.,..

Mesić je veoma korektno prokomentarisao celu stvar i otprilike rekao, parafraziram: "Jasenovac i Bleiburg se ne mogu poistovećivati, zato što je u Beliburgu bilo onih koji su odgovorni za Jasenovac". Potpuno se slažem s njim.

Mesić je veoma korektno prokomentarisao celu stvar i otprilike rekao, parafraziram: "Jasenovac i Bleiburg se ne mogu poistovećivati, zato što je u Beliburgu bilo onih koji su odgovorni za Jasenovac". Potpuno se slažem s njim.

pa svi mi normalni se slazemo s njim....
zato i stalno kazem, Bleiburg nije nikako relativizacija ili bilo kakvo umanjenje Jasenovca i ustaskih zlocina..to se nemoze i nesmije relativizirati....mislim da je sve u vezi s tim novcem senzacionalisticko budenje starih ********* koji se jednostavno boje da ce i njihova zlodjela izaci postepeno na vidjelo, pogotovo sto je Sabor istovremeno izglasao, da ce, kad ostali podnesu zahtjev, novac biti objezbeden i za njih, kaso i svake godine dosada...

i da nastavim citat jer je veoma bitno: "...a u Jasenovcu nije bio niti jedan koji bi bio odgovoran za Bleiburg"
eto poEntu izvucite sami

a ponajviše HDZovci Hebrang i Jarnjak i hadezej glasači (slavonija i klikk)....

------------------
ps šuška se ovih dana da bi Hebrang mogao biti HDZov kandidat za Predsjednika RH:shock::shock::shock:

pa svi mi normalni se slazemo s njim....
zato i stalno kazem, Bleiburg nije nikako relativizacija ili bilo kakvo umanjenje Jasenovca i ustaskih zlocina..to se nemoze i nesmije relativizirati....mislim da je sve u vezi s tim novcem senzacionalisticko budenje starih ********* koji se jednostavno boje da ce i njihova zlodjela izaci postepeno na vidjelo, pogotovo sto je Sabor istovremeno izglasao, da ce, kad ostali podnesu zahtjev, novac biti objezbeden i za njih, kaso i svake godine dosada...

:confused: Kako pomiriti sve te opcije. Ovako: ako sam dobro razumela, novac će dobiti žrtve Bleiburga, komunisti i logoraši iz Jasenovca za obeležavanje godišnjica?? Ili sam nešto pobrkala?

i da nastavim citat jer je veoma bitno: "...a u Jasenovcu nije bio niti jedan koji bi bio odgovoran za Bleiburg"
eto poEntu izvucite sami

a ponajviše HDZovci Hebrang i Jarnjak i hadezej glasači (slavonija i klikk)....

------------------
ps šuška se ovih dana da bi Hebrang mogao biti HDZov kandidat za Predsjednika RH:shock::shock::shock:

A sporan je zbog...?

A sporan je zbog...?

bolje da ne kažem ono što znam...jer fakat nemam dokaze za to...

prošle godine sam imao čast upoznat dvoje zagrepčana on nki doktor a ona neka znanstvenica (međusobno smo se nas troje upoznali u vlaku za BG) što su mi njih dvoje ispričali za dotičnog...toćnije za njegove pretke...bolje da ostane zasad u mojoj glavi...to su mi rekli u poverenju pa ću ionako zadržati u sebi...
a ionako svako malo pa malo...pa Hebrang ima koju "bisernu" i malo pomalo se otkriva kao "osoba"...

iskopat će sve mediji ukoliko se okuraži pa stane kao kandidat HDZa za Predsjednika RH

e a onda su izgorjeli i na svim drugim razinama ako to Sanader dopusti

------------
vjeruj mi rađe bi da mi Glavaš bude predsjednik RH nego Hebrang
toliko...koliko je "divan"

У националном смислу, а не етничком.

Nije jedini u to doba koji se izjašnjavao kao Hrvat.......

Poslije Berlinskoga kongresa i priznanja nezavisne Srbije pod utjecajem pravoslavne crkve stanje se mijenja.U američkim useljeničkim dokumentima do početka WW1 mnogi današnji Srbi iz RH su se izjašnjavali kao Hrvati.To je činjenica.

Ta lokacija ne znači ništa jer su egzekucije počinjene na teritoriji SFRJ.
Izgleda naviše u Sloveniji. Bleiburg je samo zborno mjesto sa kojega je poražena vojska NDH,civili,i pripadnici drugih vojnih formacija predati Titu na milost i nemilost.

Smatram da je trebalo svim koji su okrvavili ruke pravedno suditi. Ovako ,smanjili su trošak i vjerojatno pobili dosta nevinih.Činjenica je da su se glavonje izvukle.

Ta lokacija ne znači ništa jer su egzekucije počinjene na teritoriji SFRJ.
Izgleda naviše u Sloveniji. Bleiburg je samo zborno mjesto sa kojega je poražena vojska NDH,civili,i pripadnici drugih vojnih formacija predati Titu na milost i nemilost.

Smatram da je trebalo svim koji su okrvavili ruke pravedno suditi. Ovako ,smanjili su trošak i vjerojatno pobili dosta nevinih.Činjenica je da su se glavonje izvukle.

Ne boj se, nisu:grin:. Dobili su i oni :cross:. Lično sam poznavao čoveka koji je ubio Pavelića. Naravno, bio je agent udbe, hrvat. Mogao bi se snimiti dobar film o njegovoj misiji. Kako se infiltrirao i na kraju uspeo da ukoka đubre i zbriše.

:confused: Kako pomiriti sve te opcije. Ovako: ako sam dobro razumela, novac će dobiti žrtve Bleiburga, komunisti i logoraši iz Jasenovca za obeležavanje godišnjica?? Ili sam nešto pobrkala?

nisi pogresno razumjela...
u proracunu budzeta RH je predviden novac za komemoraciju zrtavama drugog svjetskog rata......dosada su ti novci dodijeljivani udrugama zrtava fasisticko-ustaskog rezima.( s pravom),ali masovno zloupotrebljeno, i svako selo i svako naselje je bilo obiljezeno nebuloznim spomenicima)..prvi put su i organizatori (koji su dosada dijelovali u ilegali) zatrazili sumu za komemoraciju zrtvama komunizma....a zrtava komunizma ima masovno, i na hrvatskoj i na srpskoj strani...i sto, niti postavljac teme, niti komentatori, nisu rekli, NITKO OD TIH CUVALACA JASENOVCA NEDA RACUN GDJE SU NESTALI NOVCI KOJI GODISNJE IZDVAJA BUDZET RH
@registra..
meni je osobno tesko o tome pricati i (a to se doista trudim) biti objektivna koliko mi je to kao "jugoslavenu" uopce moguce; mislim nije sve crno-bijelo, postoji i sivo...
i ja osobno, za sebe, poklanjam se zrtvama Jasenovca, ali i zrtvama Bleiburga, i isto tako nevinim zrtvama Srba (informbiro itd.)
moj narod nije genocidan narod...i svatko tko nas takvima proziva dobit ce moj odgovor...
pozz

A sporan je zbog...?

ostrasceni iliti neobrazovani imaju pravo na svoje misljenje...
demokracija je uvijek i samo tolerancija drugacijeg...
oni koji to nerazumju, ili neznaju pripadaju u krug osoba (ili dijela drustva) kojega zovemo subkultura
i svako demokratsko drustvo mora se o njima brinuti...
sloboda recenoga je uvijek (u demokratiji) odgovornost za receno...
ali, mi smo na forumu...

nisi pogresno razumjela...
u proracunu budzeta RH je predviden novac za komemoraciju zrtavama drugog svjetskog rata......dosada su ti novci dodijeljivani udrugama zrtava fasisticko-ustaskog rezima.( s pravom),ali masovno zloupotrebljeno, i svako selo i svako naselje je bilo obiljezeno nebuloznim spomenicima)..prvi put su i organizatori (koji su dosada dijelovali u ilegali) zatrazili sumu za komemoraciju zrtvama komunizma....a zrtava komunizma ima masovno, i na hrvatskoj i na srpskoj strani...i sto, niti postavljac teme, niti komentatori, nisu rekli, NITKO OD TIH CUVALACA JASENOVCA NEDA RACUN GDJE SU NESTALI NOVCI KOJI GODISNJE IZDVAJA BUDZET RH
@registra..
meni je osobno tesko o tome pricati i (a to se doista trudim) biti objektivna koliko mi je to kao "jugoslavenu" uopce moguce; mislim nije sve crno-bijelo, postoji i sivo...
i ja osobno, za sebe, poklanjam se zrtvama Jasenovca, ali i zrtvama Bleiburga, i isto tako nevinim zrtvama Srba (informbiro itd.)
moj narod nije genocidan narod...i svatko tko nas takvima proziva dobit ce moj odgovor...
pozz

Iskreno, ne volim ni da se upuštam u istorijske rasprave, naročito ne kad je u pitanju period od 41. do danas. Toliko je zbunjujuće i ima toliko "istina" da prosto nismo u stanju da realno sagledamo činjenice. A ovo kažem i iz razloga što u mojoj porodici ima onih koji su bili na partizanskoj, drugi na četničkoj strani, pa je to oduvek bila "teška tema" i uglavnom se izbegavala. I to je najpametnije. Ništa se ne može ispraviti, zločine treba pamtiti, ali pojedinačne zločine, ne generalizovati stvari, kao što to priprost svet najčešće radi. O "genocidnim narodima" nikada ne govorim, to je pojam koji ne postoji. To je najveća glupost koju bilo ko može da izgovori i svojstveno je primitivnim ljudima. A oni su, ko god bili, svet za sebe.

oni koji to nerazumju, ili neznaju pripadaju u krug osoba (ili dijela drustva) kojega zovemo subkultura
ali, mi smo na forumu...

Demokratija, iliti demokracija, uopšte nije tolerancija drugačijeg, već povinovanje volji većine.

ali, mi smo na forumu...

jel ti to mene svrstavaš u ostrašćene?:mrgreen::rotf::rotf:

nemoj da te podsjetim kako si na onoj mojoj temi o izborima u Hrvatskoj bila upravo ti "ostrašćena" HDZom:lol:

Back