Јасеновац - истине и лажи

• Začetnik teme Začetnik teme Wrana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Strasno je kakve su zlocine i genocid pocinili Hrvati nad Srbima...

I za to na zemlji nikada nisu kaznjeni

Na strasnom sudu jesu i svi ovi Hrvati danas gore u paklu u najtezim mukama a 800.000 Srba koje su zaklali se nalaze u carstvu Bozjem...

Grajf je jedan od najvecih svetskih strucnjaka za pitanje zlocina iz drugog svetskog rata...

I eto vam sada apologete koje ste tvrdile da su tvrdnje da je u JAsenovcu ubijeno 700.000 Srba preterane...

Ne da nisu preterane vec su umanjene....

Od kuda su bili tih 800 000 samo u Jasenovcu jer su na prijeratnim i poslijeratnim popisima nevidljivi.

Svaka ta priča o 700 000 do 1 500 000 samo Srba ubijenih u Jasenovcu staje kad se pita od kuda su ti Srbi, gdje ih toliko fali. Zašto nitko ne zna za njih tj. ima neki dokaz njihova postojanja na popisima, administraciji, u crkvi?

Колико их је по теби убијено?

Баш ме занимају тренутне цифре хрватских стручњака.

један Хебреј који је био логораш у јасеновцу описао је логор са свим детаљима, између осталог рекао је да су хрвати веће звери од немаца, јер док су немци жртве прво тровали а потом спаљивали, хрвати су живе људе бацали у ватру. човек се зове Егон Бергер.

Zbog popularnosti politički motivisanog revizionizma i, u izvesnom smislu, ekspanzije neoustaštva u modernoj Hrvatskoj.

Па и због чињенице да је сваки четврти Хрват био усташа или домобран (СС или Вермахт).
Дакле, у свакој породици је био бар један усташа или домобран.

Колико их је по теби убијено?

Баш ме занимају тренутне цифре хрватских стручњака.

Nema tu hrvatskih procjena, na tome rade ozbiljni ljudi koji surađuju sa istim takvim iz drugih drzava. Ne treba davati paznju svakoj susi koja radi materijalne koristi podilazi nekoj drustvenoj skupini iznoseci brojke uz istodobno reklamiranje svoje knjige.
Danas se uglavnom brojka vrti oko 100 000 od kojih je 50-60 000 Srba, s tim da se za nesto vise od 80 000 znaju podaci.
Kome to nisu dovoljno velike i strašne brojke tome nema pomoći.
To su brojke koje su dokazive demografskim istraživanjima, popisima žrtava i raznom dokumentacijom njihova postojanja odnosno pogibije.

Па и због чињенице да је сваки четврти Хрват био усташа или домобран (СС или Вермахт).

зато се и каже да су сви хрвати фашисти усташе

Hrvati nisu ljudi. Videla sam i svojim ocima “njihove okupatore” koje su oterali ‘95.g. Nikada necu zaboraviti to. Jasenovac nisam dozivela jer nisam bila rodjena, ali ovo sam svojim ocima videla. Bila sam u Londonu, a oko aerodroma u Beogradu cekali su ti izgubljeni ljudi bez doma. Kakav šok, kakav nokaut...

Zbog svog nesrpskog imena jednom sam bila u prilici da me jedan Hrvat par sati tovari pricama sa ratista gde ja u strahu nisam smela nista da kazem, ali nisam mogla ni da razumem sta mi govori, sve sam blokirala. Monstrum se smejao.

Odrasla sam gledajuci kako mrze Srbe na svojoj drzavnoj televiziji... Srbi ne treba da zive u Hrvatskoj.

Poslednja izmena od moderatora:

И касније се јави један штовани сусјед и тврди како људи у ХР не воле ћирилицу јер их подсећа на српске злочине у фамозном домовинском рату.

Рекао бих да тај ''рефлекс'' има много дубље корене z:D

- - - - - - - - - -

Nema tu hrvatskih procjena, na tome rade ozbiljni ljudi koji surađuju sa istim takvim iz drugih drzava. Ne treba davati paznju svakoj susi koja radi materijalne koristi podilazi nekoj drustvenoj skupini iznoseci brojke uz istodobno reklamiranje svoje knjige.
Danas se uglavnom brojka vrti oko 100 000 od kojih je 50-60 000 Srba, s tim da se za nesto vise od 80 000 znaju podaci.
Kome to nisu dovoljno velike i strašne brojke tome nema pomoći.
To su brojke koje su dokazive demografskim istraživanjima, popisima žrtava i raznom dokumentacijom njihova postojanja odnosno pogibije.

Јесу страшне бројке, слажем се, али су представљене као страшно мале.

Ако већ осуђујете холокауст над Србима у НДХ, будите искрени и са цифрама.

Биће свима лакше, и мртвима и живима.

Je li to odokativna procena ili si odnekud izvukla? Vezano za četvrtinu stanovništva mobilizovanog.

Pitam zato što takve procene često uključuju celokupno stanovništvo, a taj odnos bi onda bio proporcionalno veći ukoliko se isključe Srbi.

- - - - - - - - - -

Jedno plus od mene,ali koje godine?

Rekoh da ću odgovoriti na jedan deo (što je po mom mišljenju i previše, jer ne pričam nikada o privatnim stvarima na forumu) ali zašto je bitno kojih godina tačno?

U Banovini Hrvatskoj je prema popisu iz Kraljevine Jugoslavije zivelo 2 miliona Srba

1948. u Hrvatskoj popisano ispod 600.000 Srba

Znaci za 10 godina broj Srba se smanjio za 1.4 miliona...

ako ima popis onda ima imena i prezimena... za sad ima oko 50 000...znaci treba napraviti spisak po imenu i prezimenu.demografski pad je oko 800 000 ali sami srbi nisu nikada dali spiskove ljudi za koje znaju da su ih ustase poklale.

jevreja je ubijeno 5 miliona. jevreji imaju spisak gde im fali 40 000 imena i prezimena. a mi imamo 1,4 miliona i 50 000 popisanih zrtava. pri cemu i za tih 40 000 jevreja i dalje kopaju da im nadju podatke, gde i kako su zavrsili.

Svaka ta priča o 700 000 do 1 500 000 samo Srba ubijenih u Jasenovcu staje kad se pita od kuda su ti Srbi, gdje ih toliko fali. Zašto nitko ne zna za njih tj. ima neki dokaz njihova postojanja na popisima, administraciji, u crkvi?

fali ih na celom prostoru bivse Kraljevine Jugoslavije

Vi Hrvati ste ubijali Srbe sirom Slovenije, Hrvatske, Dalmacije, Slavonije, Srema, Bosne, Hercegovine - tj gde god ste mogli i stigli.

Hrvati nisu ljudi. Videla sam i svojim ocima “njihove okupatore” koje su oterali ‘95.g. Nikada necu zaboraviti to. Jasenovac nisam dozivela jer nisam bila rodjena, ali ovo sam svojim ocima videla. Bila sam u Londonu, a oko aerodroma u Beogradu cekali su ti izgubljeni ljudi bez doma. Kakav šok, kakav nokaut...

Zbog svog nesrpskog imena jednom sam bila u prilici da me jedan Hrvat par sati tovari pricama sa ratista gde ja u strahu nisam smela nista da kazem, ali nisam mogla ni da razumem sta mi govori, sve sam blokirala. Monstrum se smejao.

Odrasla sam gledajuci kako mrze Srbe na svojoj drzavnoj televiziji... Srbi ne treba da zive u Hrvatskoj.

Јесу људи итекако. Људи су итекако спремни да учине гора зла него животиње. То се доказало милион пута кроз историју, која је измењђу осталог и сведочанство људске склоности ка злу и злочину.

Што је још горе, Хрвати су нама Србима најближи. Ко брат од исте мајке. Усташки крвник, онај који је организовао Јасеновац, Вјекослав Лубурић, у иностранству никад није крио своје српско порекло, чак је имао потребу да нагласи то.
Хрвати, колико год то парадоксално звучало, не могу без Срба. Када би успели у свом науму да поубијају Србе, онда би и они изгубили смисао постојања. Ето, колико већ нема Срба у Хрватској, па су Хрвати и даље опседнути Србима.

Ово је тема која може имати јако психолошко разматрање. Слично томе јесте и оно пиитање о Немцима и Јеврејима. И како то да се створи таква мржња, које је то увереење да човек почне тако да убија другог човека на такав начин.
То је психолошка тема, но ово је други пдф.

Je li to odokativna procena ili si odnekud izvukla? Vezano za četvrtinu stanovništva mobilizovanog.

Pitam zato što takve procene često uključuju celokupno stanovništvo, a taj odnos bi onda bio proporcionalno veći ukoliko se isključe Srbi.

- - - - - - - - - -

Rekoh da ću odgovoriti na jedan deo (što je po mom mišljenju i previše, jer ne pričam nikada o privatnim stvarima na forumu) ali zašto je bitno kojih godina tačno?
Бројка је извучена у односу на број Хрвата пописаних 1931. године.
Имам документ негде у кући.
Водили су они веома прецизну евиденцију. Било је мобилисано око 300 000 домобрана плус усташе.
Чак су и у системима логира прецизно заводили људе: име, презиме, место одакле је, старосна доб+ фотографија. То се може видети и у то нешто сачуваних књига из логора које нису уништили. Сачували су пописаних око 80.000 људи који су страдали у систему логора.
Ко зна колико их је још побијено , плус убиства на кућним праговима.
Ја могу да ти кажем да је, рецимо, село из ког је пореклом мој отац (Лика) , десетковано. Убијали су их у кућама. То није ушло ни у један попис.

Иначе, покојни Дане Ластавица који је радио за удб-у Хр је причао да су те књиге спаљене наводоно 1964. год на налог Савке Дапчевић. Причао је да је лично и познавао људе који су то урадили. Такође је успео око 400 необјављених фотографија да украде (сликали су мучења, клања, иживљавања). И они (Хрвати) су то знали. Морао је да побегне из Госпића већ у мају 1991. год. Добио је дојаву да му се спрема ликвидација. Тај човек је описао прилично прецизно систем логора.
Е сад, то је његово сведочење.

Back