Јасеновац - истине и лажи

• Začetnik teme Začetnik teme Wrana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa eto, sam Zuroff kaže da je brojka cca 7 puta manja od "one koja je svima poznata". Iako on po ničemu nije mjerodavan vole ga citirati u Srbiji.
Znamo i za poimenični popis iz 63. koji je pokazao 59.000 žrtava Jasenovca pa je stavljen pod oznaku državne tajne jerbo je oficijelna brojka bila 600 do 700 hiljada.
Zapravo tada su te 63. popisali 597.000 žrtava u što su ulazili svi mrtvi partizani + sve civilne žrtve fašističkog terora i to na teritoriji čitave Juge svih nacionalnosti.
Dakle civili+partizani u čitavoj Jugi a manje ih je popisano nego oficijelnih 700.000 samo za Jasenovac.

Ne znam zašto srpski horor-komedijaši toliko inzistiraju na tim propagandnim uvećavanjima, meni je poprilično morbidno inzistirati na ogromnim nestvarnim brojkama mrtvih vlastitih sunarodnjaka.
Ili se ipak radi o nečemu drugome - o nalaženju opravdanja za genocidne pohode 90ih?

Ne znam odakle ti sve te "informacije". Sa interneta???
Brojka je realna, održiva, i nadasve dokazana.
Brojka postoji od mnogo pre negoli početka sukoba 90-tih.
Jedini genocid u Hrvatskoj su počinili Hrvati.
Čemu potreba za umanjenjem broja žrtava???
Da je ubijen i jedan Srbin, na način na koji su ubijani Srbi u Jasenovcu, i to je dovoljno da se Hrvati okarakterišu kao bolestan narod!

Буди љубазан па прескочи демагогију и лепо одговори где то и када "Симон Визентал" каже да је у Јасеновцу страдало 85 000?
Шта ћемо са немачким извештајима још у току рата који се крећу од 400 000-1943 до 700 000 на крају рата, мора да је србска пропаганда?
Шта ћемо са Мајсторовићем и његовим податком да је мислим до 1943 убијено 500 000 Срба, мора да се хвалио како је ефикасан?
Или Љубо Милошем пар стотина хиљада?
Да не буде забуне под Јасеновцем подразумевам сва четири логора концентрационог логора смрти Јасеновац?

Nema više linka ali evo drugih u kojima se ogleda sva sprdačina ko na pijaci:

Za Jasenovac - "desetine hiljada"
http://www.wiesenthal.com/site/apps...lsKWLbPJLnF&b=4441467&ct=11577565&printmode=1

Za Jasenovac - "at least 90.000"
http://www.wiesenthal.com/site/apps...lsKWLbPJLnF&b=4442245&ct=5851813#.UslWD-XLI1U

Dio Vizental Centra-Muzej tolerancije-600.000:
http://emperors-clothes.com/croatia/wiesjas.htm

A šef Vizental centra Zuroff 2013. kaže sljedeće:
Ako Hrvati kažu da je ubijeno maksimalno 50.000 ljudi, a Srbi kažu 700.000, to nije čak ni blizu. Znam da je bilo najmanje 100.000, ali moglo bi biti i mnogo više.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...470353-Zurof-Evropa-zmuri-i-na-fasizam-Hrvata

:mazi:

Kao što rekoh, vizentalovci kao argument važe samo na ćenifi.

Njemački izvještaji nisu vjerodostojni jer je su neki njemački diplomati u NDH bili izuzetno neskloni Paveliću i ustašama te su slali takve izvještaje sa ciljem da ih se makne s vlasti. Isto važi i za Talijane.
A neki su izvještaji falsifikati poput slavnog "Grisogonovog pisma".

Njemački izvještaji nisu vjerodostojni jer je su neki njemački diplomati u NDH bili izuzetno neskloni Paveliću i ustašama te su slali takve izvještaje sa ciljem da ih se makne s vlasti. Isto važi i za Talijane.

Jbt, pa to je zavera!!!

Шта ћемо са немачким извештајима још у току рата који се крећу од 400 000-1943 до 700 000 на крају рата, мора да је србска пропаганда?
Шта ћемо са Мајсторовићем и његовим податком да је мислим до 1943 убијено 500 000 Срба, мора да се хвалио како је ефикасан?

Da li u naučnom utvrđivanju činjenica treba da bez ispitivanja uzimamo izjave i izveštaje nacista i ustaša, bez obzira na to na koji način su oni do toga došli, ili treba konačno da osnujemo neku zvaničnu komisiju za dokumentovano utvrđivanje činjenica dok još nije prošlo 100 godina od Jasenovca i dok ne umre i poslednji očevidac tog vremena?

Evo još jedan dokaz stručnosti Vizentalovaca.

Šta kaže Zuroff:

* Znate li priču o Diani Budisavljević, Austrijanki koja je spasla 12.000 srpske dece iz ustaških logora?

- Nikada ranije nisam čuo za nju. To je fascinantno. To je tipičan primer koji se ponavlja svuda u Istočnoj Evropi. Znaju za takve heroje, koji su ostali humani uprkos užasima, a oni se trude da u heroje pretvore ljude koji su ubijali Jevreje. To nije normalno!

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...470353-Zurof-Evropa-zmuri-i-na-fasizam-Hrvata

Nikad čuo za Dijanu Budisavljević a stručnjak za ustaške zločine.:zblesav:

Nema više linka ali evo drugih u kojima se ogleda sva sprdačina ko na pijaci:
Za Jasenovac - "desetine hiljada"
http://www.wiesenthal.com/site/apps...lsKWLbPJLnF&b=4441467&ct=11577565&printmode=1
Za Jasenovac - "at least 90.000"
http://www.wiesenthal.com/site/apps...lsKWLbPJLnF&b=4442245&ct=5851813#.UslWD-XLI1U
Dio Vizental Centra-Muzej tolerancije-600.000:
http://emperors-clothes.com/croatia/wiesjas.htm
A šef Vizental centra Zuroff 2013. kaže sljedeće:
Ako Hrvati kažu da je ubijeno maksimalno 50.000 ljudi, a Srbi kažu 700.000, to nije čak ni blizu. Znam da je bilo najmanje 100.000, ali moglo bi biti i mnogo više.
Ја овде нигде не видим да центар "Симон Визентал" тврди да је у Јасеновцу побијено око 85 000, тврде да је било најмање 90 000 јер за толико и постоје сви подаци.
А њихове процене су између 600-700 000 убијених.
Него реци ми колико је особа спаљено у Јасеновцу?
Колико је скувано па направљен сапун?
Колико је заклано па бачено у Саву?
Шта мислиш онако "објективно"?
Ма да, немачки извештаји нису веродостојни јер су Немци иначе сарадници усташа били несклони Павелићу, а ваљда су били склони Србима, изговор и то бедан.
А шта је са Милошем и Мајсторовићем јел су и они били "несклони" Павелићу?

Ја овде нигде не видим да центар "Симон Визентал" тврди да је у Јасеновцу побијено око 85 000, тврде да је било најмање 90 000 јер за толико и постоје сви подаци.
А њихове процене су између 600-700 000 убијених.
Него реци ми колико је особа спаљено у Јасеновцу?
Колико је скувано па направљен сапун?
Колико је заклано па бачено у Саву?
Шта мислиш онако "објективно"?

Jao jao...

Zuroff lično piše ovo u Jerusalem Post-u 2012:

O Jasenovcu - desetine hiljada:
Jasenovac, located on the banks of the Sava River, southeast of Zagreb. There, many tens of thousands of innocent civilians were murdered in a variety of brutal ways, which earned the camp the nickname of the “Auschwitz of the Balkans.”

Ukupan broj ustaški zločina - ne manji od nekoliko stotina hiljada:
To this day, there continue to be disputes regarding the total number of civilians murdered by the Ustasha, but the number is certainly no fewer than several hundred thousand, primarily Serbs, along with Jews, Roma and anti-fascist Croats.

http://www.jpost.com/Opinion/Op-Ed-Contributors/Nazi-memorial-in-Croatia-a-disgrace-to-Europe

Dakle ni po njemu kao šefu Vizental Centra nema govora o 600-700 hiljada za Jasenovac.

Očito ne želiš vidjeti šta piše na sajtovima koje sam stavio - od "desetina hiljada" do 600.000, pa onda Zuroff kaže da nije ni 50.000 ni 700.000 ali da on ZNA da je najmanje 100.000 - i dalje u Novostima priznaje da nikada nije čuo za Dijanu Budisavljević što je tragično za nekoga tko tvrdi da je stručan po pitanju ustaških zločina.

To je sprdačina.

Ма да, немачки извештаји нису веродостојни јер су Немци иначе сарадници усташа били несклони Павелићу, а ваљда су били склони Србима, изговор и то бедан.
А шта је са Милошем и Мајсторовићем јел су и они били "несклони" Павелићу?

Nažalost nisi dovoljno upućen u tematiku što si i dokazao svojim upisima.

Poslednja izmena:
Jao jao...
Zuroff lično piše ovo u Jerusalem Post-u 2012:
O Jasenovcu - desetine hiljada:
Jasenovac, located on the banks of the Sava River, southeast of Zagreb. There, many tens of thousands of innocent civilians were murdered in a variety of brutal ways, which earned the camp the nickname of the “Auschwitz of the Balkans.”
Ukupan broj ustaški zločina - ne manji od nekoliko stotina hiljada:
To this day, there continue to be disputes regarding the total number of civilians murdered by the Ustasha, but the number is certainly no fewer than several hundred thousand, primarily Serbs, along with Jews, Roma and anti-fascist Croats.
http://www.jpost.com/Opinion/Op-Ed-Contributors/Nazi-memorial-in-Croatia-a-disgrace-to-Europe
Dakle ni po njemu kao šefu Vizental Centra nema govora o 600-700 hiljada za Jasenovac.
Očito ne želiš vidjeti šta piše na sajtovima koje sam stavio - od "desetina hiljada" do 600.000, pa onda Zuroff kaže da nije ni 50.000 ni 700.000 ali da on ZNA da je najmanje 100.000 - i dalje u Novostima priznaje da nikada nije čuo za Dijanu Budisavljević što je tragično za nekoga tko tvrdi da je stručan po pitanju ustaških zločina.
To je sprdačina.
Добро дакле нигде не тврде да је број 85 000 убијених, али сматрају да је тај број већи од 100 000.Зато када износиш податке следећи пут, поготово када се тичу броја убијених, јер то нису балвани него људи, води рачуна.
„THE INTERNATIONAL COMMISSION FOR THE TRUTH ON JASENOVAC - STATEMENT: The International Commission for the Truth on Jasenovac System of Croatian Cocentration Camps can conclude that Croats managed to exterminate more than 700 000 Serbs, more than 23 000 Jews and apr.80 000 Roma.“
Један од многобројних чланова комисије је био и господин Зуроф.
Nažalost nisi dovoljno upućen u tematiku što si i dokazao svojim upisima.
Ја нисам довољно упућен али Немци и саме усташе из Јасеновца изгледа да јесу.

Vidiš li ti tu neku dosljednost? Prvo komisija u kojoj je član i taj gospodin ustanovi da je ubijeno 700 000, onda zatim taj isti gospodin kaže da jedino što je sigurno da je ubijeno više od 100 000?

Bilo bi lepo da nije ubijen niko. Ali, Jasenovac ostaje najveći srpski grad pod zemljom.

http://www.genocid.info/index.php/2013-04-28-21-05-37/2013-05-02-09-03-15/jasenovac-sistem-logora

Nešto si pitan: http://forum.krstarica.com/showthre...ine-i-laži?p=27077513&viewfull=1#post27077513

Koji je po tebi realan ili činjenično prihvatljiv ukupan broj Srba ubijenih u NDH (od bilo koga), a koji u logoru Jasenovac u Jasenovcu?
Nisam stručnjak za to pitanje zato se, za razliku od nekih, ne bavim olakim iznosenjem brojeva.
Ono što sam radio na ovoj temi je kritiziranje dogmatske istine i loše argumentacije.

Ako se baš moram opredijeliti za neku brojku (iako ponavljam, ovdje se nisam bavio samim brojkama nego načinom dolaženja do njih!) onda ću uzeti onu do koje je došao Žerjavić (ne znam ju napamet). Njegovu knjigu sam pročitao i argumentacija mi se čini u redu.

Kad smo već kod ispitivanja, hočeš li konačno priznati da je tvoje preslikavanje demografskog rasta Zagreba na širo područje bila pogrešna konstrukcija?

Nisam stručnjak za to pitanje zato se, za razliku od nekih, ne bavim olakim iznosenjem brojeva.
Ono što sam radio na ovoj temi je kritiziranje dogmatske istine i loše argumentacije.

Ako se baš moram opredijeliti za neku brojku (iako ponavljam, ovdje se nisam bavio samim brojkama nego načinom dolaženja do njih!) onda ću uzeti onu do koje je došao Žerjavić (ne znam ju napamet). Njegovu knjigu sam pročitao i argumentacija mi se čini u redu.

Kad smo već kod ispitivanja, hočeš li konačno priznati da je tvoje preslikavanje demografskog rasta Zagreba na širo područje bila pogrešna konstrukcija?

Ne. Nisi ni svestan da se ne baviš "kritiziranjem dogmatske istine i loše argumentacije" kada je u pitanju umanjivanje žrtava, već samo kada je u pitanju eventualno preuveličavanje srpskih žrtava. Ali, kažem na temi o Oluji, to su sve suptilnosti u koje krivac uleti a da ne primeti.

Zaboga, ne. Pokazalo se pogođenim.

Kako Veliki Medur rece, u pitanju je zavjera.
Sve se to urotilo protiv Hrvata. Velikosrbi, fasisti i nacisti, komunisti, pa cak i njihovi najbolji sinovi, takozvane ustase.
A ustvari NDH je bila jako civilizirana i uljudbena zemlja, dje nikome nije ni dlaka falila sa glave. Pogotovo ne Srbima!
Ali nijesu dali dusmani, da pozivi bar 1000 ljeta.

Cak i Ruzvelt, kad je reka da Hrvate treba staviti u rezervat, kao najvece divljake u sred Evrope, i on je bio velikosrbin, ili bar u najboljem slucaju, skroz neobavesten o tome kakav je to miroljubiv i uljudan svijet.
A bome i u Vatikanu, onaj zli kardinal Tiseran, i on je bio dio protuhrvatske zavjere.

Poslednja izmena:
Добро дакле нигде не тврде да је број 85 000 убијених, али сматрају да је тај број већи од 100 000.Зато када износиш податке следећи пут, поготово када се тичу броја убијених, јер то нису балвани него људи, води рачуна.
„THE INTERNATIONAL COMMISSION FOR THE TRUTH ON JASENOVAC - STATEMENT: The International Commission for the Truth on Jasenovac System of Croatian Cocentration Camps can conclude that Croats managed to exterminate more than 700 000 Serbs, more than 23 000 Jews and apr.80 000 Roma.“
Један од многобројних чланова комисије је био и господин Зуроф.

Dobro ajde barem si priznao, dakle očekujem da se ubuduće nećeš pozivati na Vizentalovce i njihovih 600 hiljada, i ne nisam ja taj koji je pretvorio žrtve u krompire već oni sa svojim koji svako malo lupaju cifre koje se razlikuju do 500%.

Što se tiče te tzv. "međunarodne komisije", to je financirao Milorad Dodik i njezine "konferencije" su održavane u Banja Luci, a "stručnjaci" koji su iznosili materijale su 90% Srbi, nešto Jevreja i pokoji Rus.
Sve plaćeno od vlasti RS. Par stranih laprdala bez autoriteta su stavile pare u džep i ćao.

Nije to nikakva međunarodna već Dodikova komisija, čiji "zaključci" nemaju nikakvog značaja osim naravno u Srbiji i RS.

O kakvoj idiotariji se radi govori činjenica da oni kažu ovo:

The International Commission acknowledges the fact no one will ever be able to calculate the exact number of the people killed at Jasenovac, but the available data says that more than 700,000 Serbs were murdered, along with 23,000 Jews and approximately 80,000 Roma.

Dakle za Jasenovac 800.000 Srba+Jevreja+Roma i kad dodaš još ubijene u Jasenovcu koji nisu bili Srbi, Jevreji i Romi - ispada da je tamo bilo barem 900.000 žrtava, to jest da je odmah nakon Aušvica, a ispred Treblinke, ili više od Belzeca, Sobibora, Mathausena zbrojeno zajedno.

To je idiotizam.

Ne. Nisi ni svestan da se ne baviš "kritiziranjem dogmatske istine i loše argumentacije" kada je u pitanju umanjivanje žrtava, već samo kada je u pitanju eventualno preuveličavanje srpskih žrtava. Ali, kažem na temi o Oluji, to su sve suptilnosti u koje krivac uleti a da ne primeti.

Zaboga, ne. Pokazalo se pogođenim.

Dakle, ja radim isto što i ti? Nisam primjetio da si se kritički osvrnuo na niti jedno preuveličavanje srpskih žrtava, ali zato svako eventualno umanjivanje napadaš (između ostaloga i neargumentirano) Moji postupci su pogrešni, a tvoji ispravni?

A ovo da se pokazalo pogođenim - upravo u tome je i stvar. Pogođeno. Nije argumentirano nego je pogođeno!

Dakle za Jasenovac 800.000 Srba+Jevreja+Roma i kad dodaš još ubijene u Jasenovcu koji nisu bili Srbi, Jevreji i Romi - ispada da je tamo bilo barem 900.000 žrtava, to jest da je odmah nakon Aušvica, a ispred Treblinke, ili više od Belzeca, Sobibora, Mathausena zbrojeno zajedno.

To je idiotizam.

Idiot je onaj koji ovo gore ne shvata jer se odnosi na sistem logora u NDH (ponekad i na procenu ukupnog broja žrtava u NDH).

Dakle, ja radim isto što i ti? Nisam primjetio da si se kritički osvrnuo na niti jedno preuveličavanje srpskih žrtava, ali zato svako eventualno umanjivanje napadaš (između ostaloga i neargumentirano) Moji postupci su pogrešni, a tvoji ispravni?

Brljaviš. U dva navrata sam rekao sam da se broj od 700.000 odnosi na sistem logora u NDH a ne na logor Jasenovac. Ali ti se nisi ni jednom rečju kritike osvrnuo na "argumentaciju" kolega veselog dabra, mupija i onog trećeg, a tvrdiš da ti je to uloga na ovoj temi.

PS. Pa čak kada bi ti radio "isto što i ja" to te ne bi opravdavalo, zar ne? To bi bilo pitanje moje neobjektivnosti, a ne tvoje objektivnosti, zar ne?

Poslednja izmena:
Brljaviš. U dva navrata sam rekao sam da se broj od 700.000 odnosi na sistem logora u NDH a ne na logor Jasenovac. Ali ti se nisi ni jednom rečju kritike osvrnuo na "argumentaciju" kolega veselog dabra, mupija i onog trećeg, a tvrdiš da ti je to uloga na ovoj temi.

PS. Pa čak kada bi ti radio "isto što i ja" to te ne bi opravdavalo, zar ne? To bi bilo pitanje moje neobjektivnosti, a ne tvoje objektivnosti, zar ne?
Prvo. Nisam rekao da mi je to uloga, nego da sam to radio. Postoji razlika.
Drugo. Koje su to pogreške u argumentaciji nabrojenih korisnika?
Treće. Opravdavanja? Ja sam samo pitao jel me kritiziraš zbog istih stvari koje ti radiš.

..bolesna mržnja..

Bolesna mrznja je bilo ubijanje ljudi samo zato sto su Srbi, i to ljudi koji su jedva imali pojma o politici, nijesu nikome smetali i gledali su svoja posla. Bolesno je kad su za jedan dan u mome kraju pokupili i pobili 500 ljudi...E, to je bolesno.
I to je mogla raditi samo sizofrena i tesko bolesna masa.
To nijesi radili pojedinci, ekstremisti, to su radili nabolji i najpismeniji medju Hrvatima, cvijet hrvatskog naroda.

Bolesna mrznja je bilo ubijanje ljudi samo zato sto su Srbi, i to ljudi koji su jedva imali pojma o politici, nijesu nikome smetali i gledali su svoja posla. Bolesno je kad su za jedan dan u mome kraju pokupili i pobili 500 ljudi...E, to je bolesno.
To nijesi radili pojedinci, ekstremisti, to su radili nabolji i najpismeniji medju Hrvatima, cvijet hrvatskog naroda.

Pa evo baš nedavno su kod Prijedora u Tomašici našli masovnu grobnicu Bošnjaka koje su pobili sredinom 1992. u derneku srpskih antifašista, poznatijem kao Masakr u Prijedoru - dosada iskopanih 430 leševa, i to su ih antifašisti nabili na 10 metara dubine pa zakopali da se eto ne sazna za njihovo antifašističko djelo. Ali saznalo se.
To nijesi radili pojedinci, ekstremisti, to su radili nabolji i najpismeniji medju Srbima, cvijet srpskog naroda.

Ne zaboravimo da su tezu o ugroženosti srpskog naroda u SFRJ pred skoro 30 godina iznijeli u javnost srpski intelektualci, creme de la creme, akademici, najvrsniji i najumniji među Srbima.
Tomašica je njihovo intelektualno djelo, kao uostalom i Višegrad, Vukovar, 90-dnevni kosovski pogrom Albanaca sa hiljadama mrtvih itd.

Međutim ne bi mi na pamet palo da sada ispalim kako su Srbi 90tih poklali 200.000 ljudi. To je jednostavno laž.

Poslednja izmena:

Back