VelikiMedur
Ističe se
- Poruka
- 2.298
Pa eto, sam Zuroff kaže da je brojka cca 7 puta manja od "one koja je svima poznata". Iako on po ničemu nije mjerodavan vole ga citirati u Srbiji.
Znamo i za poimenični popis iz 63. koji je pokazao 59.000 žrtava Jasenovca pa je stavljen pod oznaku državne tajne jerbo je oficijelna brojka bila 600 do 700 hiljada.
Zapravo tada su te 63. popisali 597.000 žrtava u što su ulazili svi mrtvi partizani + sve civilne žrtve fašističkog terora i to na teritoriji čitave Juge svih nacionalnosti.
Dakle civili+partizani u čitavoj Jugi a manje ih je popisano nego oficijelnih 700.000 samo za Jasenovac.
Ne znam zašto srpski horor-komedijaši toliko inzistiraju na tim propagandnim uvećavanjima, meni je poprilično morbidno inzistirati na ogromnim nestvarnim brojkama mrtvih vlastitih sunarodnjaka.
Ili se ipak radi o nečemu drugome - o nalaženju opravdanja za genocidne pohode 90ih?
Ne znam odakle ti sve te "informacije". Sa interneta???
Brojka je realna, održiva, i nadasve dokazana.
Brojka postoji od mnogo pre negoli početka sukoba 90-tih.
Jedini genocid u Hrvatskoj su počinili Hrvati.
Čemu potreba za umanjenjem broja žrtava???
Da je ubijen i jedan Srbin, na način na koji su ubijani Srbi u Jasenovcu, i to je dovoljno da se Hrvati okarakterišu kao bolestan narod!