JARCEVI

Pa, to mislim za sve planete, svejedno je koja. Za sve planete mi je logičnije da je jača tamo gde je na svom, nego tamo gde je uzbuđena i narasla kao krofna, a u stvari ništa posebno.

Recimo Sunce u Ovnu. Mislim da je samo previše naloženo, nego Sunce u Lavu. Koje je tu zaista svoj na svome. Ili u petoj.
Sunce u Ovnu ili prvoj uopšte nema toliko dobar efekat kao Sunce u petoj. Nekako je preterano.
Kao i svaka planeta u egzaltaciji, meni je ona kao ona naduvana riba, što se samo predstavlja većom nego što jeste.

Kao i Venera u Biku, ili Ribama. Ova prva ima neki mir, spokoj, senzualnost. Ova druga je preterana, preosećajna i sl. Venera u Biku je taman.

Zato što to posmatraš kroz isključivo ljude i Sunčevu prizmu. Kada posmatraš kroz okolinu, uvidećeš da egzaltacije čine naše okruženje bolje nego ležište.

Kažeš Venera u Biku. Okej, pevanje, kuvanje, sve je to lepo videti kada neko kroz Asc ume da pruži drugima.

Ali, uzmi recimo jelo poput Pizza koje je okruglo (Ve) i dobilo svetsku popularnost (globalno, Ribe) i uvidećeš koliko je Egzaltacija u stvari bitna. Razlog zašto je Pizza toliko popularna je upravo zbog egzaltacije Venere u Ribama.

Ili, evo, Venera u sedištu. Novac u novčaniku. Ali šta je Novac pojedincu kada je mnogo bitniji da bude na globalnom nivou? Venera egzaltirana u Ribama je suština globalizacije. Proširenje tržišta je svakome u interesu kada ima produkt koji želi da prodaje. Ti stičeš bogatstvo proširenjem, a ne sužavanjem.

Evo ti i primer egzaltacije naspram Sedišta.

Merkur u Blizancima je Telefon u Ruci.

Da li ti vredi Telefon u Ruci naspram egzaltiranog Merkura u Vodoliji (Mreža telefona koji jedan drugom daju signal)?
Možeš imati telefon u ruci, ali džabe je ako nemaš vezu niti konekciju na koju se povezuješ.

Egzaltacije rade zajedno sa sedištima i to je sve jedna celina.

Pizza je Ve u Ribama samo ako se radi o al Tonno ( sa tunjevinom) :hahaha:

Popularnost je vezana za simboliku Sunca i Lava, nikada Venere, kakve svjetska popularnost ima sa Ribama, hahaha.

• SJEDIŠTE je najjače dostojanstvo. Planeta je u "svojoj kućici", svome znaku. To je mjesto u jednom od znakova Zodijaka gdje se odnosna planeta najviše iskazuje i gde je ona vladar. Ako nam je planeta u sjedištu, to znači da odnosnom energijom mi kontrolišemo okolnosti. Tu se ona najbolje osjeća. Ako nije pod teškim aplikacijama i ako ima dobar odnos sa drugim planetama, obično je ona ta koja će imati najviše uticaja na život čovjeka. Ona je kao domaćin u svojoj kuci, gde može da se ponaša po svojoj volji.
• EGZALTACIJA je drugo po snazi dostojanstvo. Ovdje se planeta pretvara da je bolja nego što jeste. Ona je u tom znaku "gost koji se jako lepo osjeća ali nema slobodu kao u svojoj kući". To je mesto (Znak) gde se planeta prijateljski, najbolje, ugodno i udobno osjeća, pa nema izopačujuće dejstvo. Razlika između egzaltacije i sjedišta je to što egzaltacija donosi bljesak na trenutak, dok sedište donosi koliko toliko konstantni uspjeh. U egzaltaciji planeta pokazuje svoj najbolji potencijal, dok u sjedištu pokazuje svoju pravu prirodu.

Poslednja izmena:
Zato što to posmatraš kroz isključivo ljude i Sunčevu prizmu. Kada posmatraš kroz okolinu, uvidećeš da egzaltacije čine naše okruženje bolje nego ležište.

Kažeš Venera u Biku. Okej, pevanje, kuvanje, sve je to lepo videti kada neko kroz Asc ume da pruži drugima.

Ali, uzmi recimo jelo poput Pizza koje je okruglo (Ve) i dobilo svetsku popularnost (globalno, Ribe) i uvidećeš koliko je Egzaltacija u stvari bitna. Razlog zašto je Pizza toliko popularna je upravo zbog egzaltacije Venere u Ribama.

Ili, evo, Venera u sedištu. Novac u novčaniku. Ali šta je Novac pojedincu kada je mnogo bitniji da bude na globalnom nivou? Venera egzaltirana u Ribama je suština globalizacije. Proširenje tržišta je svakome u interesu kada ima produkt koji želi da prodaje. Ti stičeš bogatstvo proširenjem, a ne sužavanjem.

Evo ti i primer egzaltacije naspram Sedišta.

Merkur u Blizancima je Telefon u Ruci.

Da li ti vredi Telefon u Ruci naspram egzaltiranog Merkura u Vodoliji (Mreža telefona koji jedan drugom daju signal)?
Možeš imati telefon u ruci, ali džabe je ako nemaš vezu niti konekciju na koju se povezuješ.

Egzaltacije rade zajedno sa sedištima i to je sve jedna celina.

Jeste i ja sam pre koju godinu opisivala kako je Merkur u Vodoliji mreža satelita i koliko je to bolje od Merkura u Blizancima (ulice) i Devici... Ali uz taj preveliki skok, dolaze i prevelike mane. Kapiram da su kod planeta u egzaltaciji negativni efekti isto tako uvećani, kao i pozitivni. Vremenom sam usvojila shvatanje da je ipak bolje vrabac u ruci nego golub na grani... Iako mi oba pristupa imaju nekakve logike. Isto tako i Saturn u Vagi, pravedna vlada, primena zakona običnog čoveka... Ne znam...

Pizza je Ve u Ribama samo ako se radi o al Tonno ( sa tunjevinom) :hahaha:

Popularnost je vezana za simboliku Sunca i Lava, nikada Venere, kakve svjetska popularnost ima sa Ribama, hahaha.

• SJEDIŠTE je najjače dostojanstvo. Planeta je u "svojoj kućici", svome znaku. To je mjesto u jednom od znakova Zodijaka gdje se odnosna planeta najviše iskazuje i gde je ona vladar. Ako nam je planeta u sjedištu, to znači da odnosnom energijom mi kontrolišemo okolnosti. Tu se ona najbolje osjeća. Ako nije pod teškim aplikacijama i ako ima dobar odnos sa drugim planetama, obično je ona ta koja će imati najviše uticaja na život čovjeka. Ona je kao domaćin u svojoj kuci, gde može da se ponaša po svojoj volji.
• EGZALTACIJA je drugo po snazi dostojanstvo. Ovdje se planeta pretvara da je bolja nego što jeste. Ona je u tom znaku "gost koji se jako lepo osjeća ali nema slobodu kao u svojoj kući". To je mesto (Znak) gde se planeta prijateljski, najbolje, ugodno i udobno oseća, pa nema izopačujuće dejstvo. Razlika između egzaltacije i sedišta je to što egzaltacija donosi bljesak na trenutak, dok sedište donosi koliko toliko konstantni uspeh. U egzaltaciji planeta pokazuje svoj najbolji potencijal, dok u sedištu pokazuje svoju pravu prirodu.

Ribe su znak onoga što je svet, svetsko, svačije. Ribe su ono što je javno, što je popularno, usađeno u kolektivnu podsvest.

Kao recimo glumac koji tumači nekog heroja, on postaje simbol toga u kolektivnoj podsvesti, i ljudi počinju da ga vide kao taj simbol.

Sve to su Ribe.

Javno, javnost, javne ličnosti su u simbolici Riba.

Otud i Venera u Ribama, nešto što je nadaleko poznato u javnosti.

Jeste i ja sam pre koju godinu opisivala kako je Merkur u Vodoliji mreža satelita i koliko je to bolje od Merkura u Blizancima (ulice) i Devici... Ali uz taj preveliki skok, dolaze i prevelike mane. Kapiram da su kod planeta u egzaltaciji negativni efekti isto tako uvećani, kao i pozitivni. Vremenom sam usvojila shvatanje da je ipak bolje vrabac u ruci nego golub na grani... Iako mi oba pristupa imaju nekakve logike. Isto tako i Saturn u Vagi, pravedna vlada, primena zakona običnog čoveka... Ne znam...

Upravo je tako, to su zakonitosti koje nisu nužno povoljne po čoveka ili ono šta čovek oseća, ali isto tako su to upravo te vrste zakonitosti koje de facto kroje naš svet.
Tebi sa perspektive Device je očigledno bitnije ono sitnije, no ono što je globalno dokle god je sa tehničkog aspekta. Konflikt nastaje kada se tu umeša Mesec koji je ono što dolazi iz znaka Riba, koji vlada globalnim stvarima i proširenjem, gde je bitnije da Ljudi zajedno prožive fino i na globalnom razumevanju. Uvidećeš da je to moguće kada shvatiš egzaltaciju Venere u Ribama, umetnosti na globalnom nivou, gde sva čar boja i tonova pronalaze put do ljudskih osećanja (egzaltacija Meseca u Biku) u ponovnom krugu uticaja, afekcije i osećaja prilikom slušanja neke pesme ili gledanja neke slike, fotografije ili generlano druženja sa relativno ljudima koji su posvećeni umetnosti.

Sve što se dešava globalno na kolektivnom nivou je povezano sa Ribama. Svaka reklama proizvoda (Venere) put do domova pronalazi upravo preko Riba i Neptuna (Televizije).

Mada, što bi ti to znao kada nisi astrolog? :think:

Ribe su znak onoga što je svet, svetsko, svačije. Ribe su ono što je javno, što je popularno, usađeno u kolektivnu podsvest.

Kao recimo glumac koji tumači nekog heroja, on postaje simbol toga u kolektivnoj podsvesti, i ljudi počinju da ga vide kao taj simbol.

Sve to su Ribe.

To je Mesec.
Zaviri u karte cele Holivud postave, svi imaju nesto u Raku.
U Raku svi vide nesto sto im je blisko, pa se tako povezu sa glumcima na platnu.
Ribe su nesto daleko i neshvatljivo a ne blisko.

Sve to su Ribe.

Javno, javnost, javne ličnosti su u simbolici Riba.

Otud i Venera u Ribama, nešto što je nadaleko poznato u javnosti.
Mislim da se svjetska globalna poularnost najvise odnosi na Mjesec( narod) i na vezu Mjeseca sa Venerom, kao prirodnim vladarem 7 polja ( javne scene). Najpopularniji ljudi su sa planetima u znacima jakog Mjeseca, takve najvise narod prihvata.

Ne znam kako arhetip 12, izolovanost, bolnica, zatvor, ima veze sa globalnom popularnoscu.

Evo gledam kartu Džeka Nikolsona, i iskreno ne vidim da mu je Rak dominantan. Mislim prema tvom načinu analize, ne vidim, Mesec mu je čak sheban, u Devici, u opoziciji sa Saturnom. U Raku ima Pluton. A naglašena mu je deseta kuća. Nasumično sam ga se setila, razmišljajući o nekom mega popularnom.

To je Mesec.
Zaviri u karte cele Holivud postave, svi imaju nesto u Raku.
U Raku svi vide nesto sto im je blisko, pa se tako povezu sa glumcima na platnu.
Ribe su nesto daleko i neshvatljivo a ne blisko.

NIje reč o glumcima niti horoskopi glumaca bilo šta dokazuju.
Apsolutno je netačno da Mesec vlada globalizacijom. Upravo je Neptun zadužen za globalizaciju. Mesec jeste ono što nam je blisko, ali ovde ne govorimo o glumcima već o egzaltaciji.

Mesec ne vlada Televizijom, već Neptun.

Mesec GLEDA televiziju, kao što se masa ljudi okupi da gleda nešto u kafiću dok pije kafu, ili u krugu porodice. Ali, Televizija sama po sebi nije Mesec već Neptun.

Meril Strip- vladar Asc Sunce u Raku, Mesec u Biku na Mc.
Andjelina Dzoli- Asc Rak sa Venerom na Asc
Robert de Niro- Asc Rak, Mesec na Mc

Niko nije napisao da Mesec vlada globalizacijom ni televizijom.

Mislim da se svjetska globalna poularnost najvise odnosi na Mjesec( narod) i na vezu Mjeseca sa Venerom, kao prirodnim vladarem 7 polja ( javne scene). Najpopularniji ljudi su sa planetima u znacima jakog Mjeseca, takve najvise narod prihvata.

Ne znam kako arhetip 12, izolovanost, bolnica, zatvor, ima veze sa globalnom popularnoscu.

Ribe su znak ljudi koji glume da su nešto što nisu. Koji se skrivaju iza uloga.

Ljudi koji vole da se osame, i smetaju im svetla pozornice. A život ih stavlja baš pod reflektore. Oni izgube privatnost jer je njihov život večita meta tabloida. To je patnja i cena.

Ribe su znak ljudi koji u stvarii sve reme pokušavaju da pobegnu od očiju javnosti, ali su sami javno dobro, njihov život više nije njihov, već svačiji. Svako zna njihovu intimu.

Ribe vladaju svim javnim preduzećima i poslovima. Smećar, policajac (u kombinaciji sa Marsom ili Škorpijom)... Recimo osoba sa Marsom u 12. može biti policajac, ali i serijski/masovni ubica, jer se ribe odnose na nešto masovno. Zavisno od aspekata, ta osoba će biti sa jedne ili druge strane zakona.

Da bi se pobeglo od svega toga pribegava se opijatima. Kako bi se moglo nositi sa svim time.

Ima tu još dosta toga...

Ribe nisu izolacija u negativnom smislu, već potreba za osamom, i sakrivanjem od javnosti. Pa zbog toga život napravi upravo takvu priču, gde si izložen javnosti.

Ljudi sa naglašenom 12 serijom prosto žude za begom od javnosti, iako ih vode Neptuna stalno nose na površinu, oni bi da zarone i da se sakriju. Ribe su jako osetljive na socijalizaciju, to ih umara. (To i sama osećam jer imam to naglašeno.)

Niko nije napisao da Mesec vlada globalizacijom.
Dovoljno da spomenes Raka fudbalera Messija, vjerovatno najpopularniji fudbaler u istoriji. De Niro je Lav, kao i moj omiljeni domaci glumac DAnilo Bata Stojkovic, njima gluma prirodno lezi.

Meril Strip, Venera u dvanaestoj, Sunce (vladar asc) konjukcija Uran na vrhu 12. Vladar 12. Mesec, egzaltiran u desetoj.

Anđelina Neptun egzaktni trigon Mars/Mesec i Jupiter (njegov diposzitor) (u ovnu), neptun u petoj konjukcija JMČ. Venera u 12. na Asc. Neptun opozicija Sunce, i Merkur (vladar Asc). Saturn vladar sedme u 12.

Robert Deniro, mesec, vladar Asc u Ribama, opozicija Merkur vladar 12., MC u Ribama, Neptun kv Saturn (vladar sedme) koji je u 12, Uran na vrhu 12. Merkur vladar 12. konjukcija Venera.

Ovo sto si opisala je Mesec u Jarcu.
Oni vole osamu ali uvek zavrse na nekom polozaju i pod okom javnosti. To je paradoks.

Ne, opisivala sam svoj Mesec, i generalno Ribe. Jer i sama imam to, i znam taj osećaj.
Mesec u Jarcu je drugačiji, nije toliko osetljiv na upijanje energije okoline, i ne umara ga to toliko kao Mesec u Ribama.

jer se ribe odnose na nešto masovno.

Upravo tako, Ribe vlada PROŠIRAVANJEM, slično kao i Jupiter. S tim što to rade na jedan način koji će donositi novac ili koji je uvek povezan s novcem.

Sve ono što Veneru krasi se mora Globalno ispoljiti, a upravo je globalnost ta koja se povezuje sa stvarima koje su bitne za kolektivnost.

Umesto Izolovanosti (Izolacija, Saturn, Zid) bolje je reći nedostižna daljina ali najbolje je reći PREKOOKEANSKO rasprostranjenje.

Pojavom planeta Urana, Neptuna i Plutona, dobijamo i mogućnost tehničkih kapaciteta i poboljšanja u svetskom razmenjivanju informacija, a pogotovo filma, muzike i sl tome.

Ribe su znak koji vlada Kamerom, a svetski najbolji i najuspešniji filmski direktor je James Cameron, sa Mesecom u Ribama.
Svi znamo koliko je uspešan bio film Titanik koji je upravo bio u svom simbolu Riba, sa motivima klasifikacije ljudi u slojeve Bogataša i Siromaha (Venera u Ribama), te putovanjem u najudaljenijim delovima sveta (Ribe). Isto tako i film Avatar čija se radnja dešava u sazvežđu Kentaura.

Ako gledamo Prohujalo sa Vihorom, imamo direktora Viktora Fleminga, rođenog 23. februara 1889. godine.

Ako pogledamo Marvelovce, tu je Disney koji de facto drži sigurno oko 20% celoukupne filmske industrije, a shodno imenu jednog Strelca nije ni čudo.

Dakle, imamo znak Riba i Strelca oko svega što se tiče proširavanja ili globalnog smisla. S tim što oko umetničke note prevlast dajem Ribama zbog egzaltacije Venere.

Iako Lavovi vladaju Glumom na Sceni, ne vladaju celoukupnim Filmom.

Za ljude sa jakim postavkama Lava može biti veoma bitno ko glumi, gde glumi, ko je režiser, kako glumi i slično tome. Iz tog razloga će sve filmske atribute da pripišu znaku Lava, recimo. Ali to nije istina. Za ljude koji na film gledaju kao na jednu celinu, odnosno filmofilima gluma je najmanje bitan koncept. Bitna je muzika, kostimografija, scenario, tema i još mnogo toga što predstavlja jedan film.

Mesec je omiljenost među svojima, među sličnima. Mesec i Rak su uvek ljudi koji se ulaguju drugima i podilaze, kako bi dobili zaleđinu i vojsku ako im zatreba, nisu individualci, već se bore za svoj tim, za svoju porodicu. Vole da se bratime jer im to obezbeđuje jačinu, bez toga su slabi (Mars loš u Raku, treba im snaga, vojska, Mars u Raku)...

Mesec jeste narod, ali Ribe prevazilaze to, Ribe daju to da je neko poznat, javan, bez obzira da li je omiljen u društvu. Može da bude poznat po bilo čemu. A često se tu dešavaju i skandali, i isplivaju nekakve tajne o njima, intima ne ostaje intima.

Takođe Ribe mogu značiti javnu žrtvu, javne mučenike, neke koji su javno pogubljeni ili masovno, jer Ribe predstavljaju masu raznih.

Ribe nisu narod sačinjen od istih, nego bukvalno sve i svašta, od insekta, do predmeta. Ribe obuhvataju najrazličitije stvari. Pa tako Ribe daju to da si javan, a ne mora biti omiljen, čak u najvećem broju slučajeva si žrtva javnosti na neki način, jer Ribe predstavljaju žrtvu, i žrtvovanje.

A te javne ličnosti znaju da moraju da žrtvuju svoju intimu, ako žele da uđu u svet poznatih.

Takođe žrtvuju svoj mir, i psihičku stabilnost, i dosta ih ima problema u glavi, zbog transcedencije u likove koje glume... I sl.

Back