JARCEVI

:heart: :heart: :heart:
Jude Law
560abf14e857de7eb1cb0ccda55afe4f.jpg

I on mi je zalicio na Vagu, vidim sad da ima Ve na asc i Mo u Vagi.

Prvi na listi egocentrika, onda sledi tri prazna mesta pa Šk... :mrgreen:
Zarad svojih ličnih interesa preveslaće i prijatelja ali na lep način, tj. na finjaka. Ko ih ne zna skupo bi ih platio.

Moj su 'omiljeni' znak pa ih ne kritikujem baš nešto, ali ih i ne hvalim koliko to sami čine. (Kooookice, navali narode!!! :hahaha:)

Suština Jarca je bila i ostala u suptilnosti i povučenosti. Kada to preraste u nešto vanserijski gde izgube dodir sa realnošću, deluje izuzetno atipično znaku Jarca.
A, opet, ne valja ni kada cepidlače više od Device kao kada gule dno paštete ne bi li izvukli maksimum.

Jarac kao znak može da ode iz krajnosti u krajnost, nestabilni su po pitanju toga, zato im je planeta Saturn Egzaltirana upravo u Vagi jer jedino tu pronalaze ležište za održanje na Zemlji.

Nedavno sam imao prilike da vidim ogromnu datoteku sa BBC Earth. Veoma surovi prizori Majke Prirode.
U prirodi jarac kao životuljka obično bude na meti orlova (Škorpija) ili planinskih zmijica (Škorpija) dok se pentraju po strmim delovima.
Orao uhvati jarca ili divokozu za leđa i pusti da pada niz planinu, lomeći sve kosti o kamenje i drveće, kako bi orao posle mogao da uživa dok ručka. Zakon jačeg u prirodi.
Kada zmije napadnu jarčeve ili divokoze, oni se u strahu ukoče i ne pomeraju. Mnogo puta bude prikazano kako piton pojede celog jarca, sa sve rogovima.
Jadni jarići, al' šta ćeš. Pluton nadjača Saturn najopuštenije. Isto kao što dinamiti buše planine.

Zarad svojih ličnih interesa preveslaće i prijatelja ali na lep način, tj. na finjaka. Ko ih ne zna skupo

Moj su 'omiljeni' znak pa ih ne kritikujem baš nešto, ali ih i ne hvalim koliko to sami čine. (Kooookice, navali narode!!! :hahaha:)

Zarad svojih ličnih interesa preveslaće i prijatelja ali na lep način, tj. na finjaka. Ko ih ne zna skupo bi ih platio.

Haha, pa tacno je da Saturn daje superego, kako i ne bi kada je prirodni vladar 10 polja( autoritet) ali Jarac je suvise lukav i mudar da bi otvorenim hvalospjevima o samom sebi ( dobro jedan je Muhamed Ali , " tuci cu te tako da ces misliti da te tuku desetorica":D) stvarao neprijatelje, pa Sunce u Jarcu i ako sebe stavlja u 1 plan radice to navodeci niz argumenata, jer se radi o realnom zemljanom znaku, nece pisati i govoriti manijaklne bajke i neistine da bi digao sebe ili spustio druge, kao sto to rade neki bolesnici koje znam u zivo a ima ih i na ovom Forumu:hahaha:Hoce mladjahni neiskusni Jarac nasamariti i prijatelja ako je u pitanju neka djevojka koja mu se dopada, ali generalno za Sunce u znaku Jarca se ne veze emotivna, prijateljska itd prevrtljivost.Nego nesto se mora pisati a ko Jarca bolje poznaje od Jarceva :D Nego sta si ti u horoskopu da kazemo koju i o tebi ? :D

Da.Mel gibson je odlican i kao glumac i kao reziser
2:25
Zarko lausevic je isto Jarac Mo u Vagi
Ono sto sam primjetio kod tih JArceva sa Mjesecom u VAgi, je da gotovo svi ( bez obzira jesu li javne licnosti ili ne) imaju svijetle oci, mada je generalno Jarac zimski " skandinavnski" znak( iako se sazvjezdje JArca nalazi na Jugu) pa jedno 70 % JArceva koje poznajem imaju takodjer svijetle oci, bez obzira na natalnu kartu( u mene nisu)

Gibson mi je osim u " smrtnonosnom oruzju" kao glumac " legao" i u ovom filmu , u kojem glumi i ova nenadmasna Strijelica( za mene nmbr 1 za sva vremena)

A kada ne bi imao uvide u natalne karte, samo na osnovu Sunca, ovaj covjek bi za mene bio najtipicniji moguci " JArac" ( iako mu je u JArcu samo Sunce :D)

Ovaj put sa Lavicom u filmu

Ova Strijelica SAnja Peric( velika dama), zena koja se " igra" sa astropsihologijom" ( nekada se onako malo i druzimo) me opisa vise kroz opis MArsa u znaku JArca, nego sto su me opisali mnogi drugi astrolozi koji su mi gledali citavu natalnu kartu :D

…jednom u životu
dat ću da me zarobi
muškarac hladnog stiska
i čeličnog pogleda.’

Mars ulazi u Jarca. Već. Nekako mi je protutnjao Strelcem, kao na motoru željan avanture, kršenja besmislenih pravila u slavu slobode, odneo je pobedu na nekim filozofskim bojištima gde se raspravlja o smislu i besmislu, životu i smrti, početku i kraju, odvrnuo do daske Zeppeline i otvorio novo poglavlje. Kada imamo nov mlad jedar, pun snage duh – lako ćemo izgraditi svet. I taman dok je uživao u svojoj neprilagodjenosti, već se bližio kraj autostrade, a vedar nebeski svod kao da se spuštao sve niže najavljujući tminu i težinu onoga što sledi. Morao je da izadje iz starih leviski, i uzme štit, pancir, možda kožne pantalone (kao Pobesneli Maks), ili oklope starih vitezova. Neprijatelji su bivali jači. Oni najmoćniji, koji mogu sve a do kojih je nemoguće stićiu. Oni koji u bajkama žive uvek preko sedam gora i sedam mora i imaju obličje aždaja i raznih nemani. Oni koji su mnogo jači, veći, opremljeniji, snažniji. Oni zbog kojih je na startu ta borba uvek nekako delovala – nemoguća? Možda je zato shvatio da snaga i spremnost na smrt koju mu je u nasledje ostavio Mars u Škorpionu kao i duh koji mu je predao Mars u Strelcu nisu dovoljni bez dobre strategije, bez dobrog plana i bez beskrajne strpljivosti na tih pet minuta u kojima će taktika, čvrsta ruka, hladno srce uraditi svoje i odneti pobedu. Otuda je razvio izdržljivost u najnehumanijim uslovima, i rešenost da ako treba i poslednji u tom maršu ostane. Poslednji Mohikanac. Poslednji preživeli u logoru. Poslednji solunski ratnik na nogama ili onaj koji je Igman četr’es neke prešao noseći promrzlog na ledjima. Miran u opasnosti, kao kamen “što preteć suncu dere kroz oblak” kako to Djura Jakšić reče, i ovaj junak preti tišinom i ćutanjem, mirom i hladnim pogledom. On je u svome ratu sam. Nije prognan, nije otpadnik. On je sam jer samo sebi veruje. Samo sebe iskušava, nad sobom se iživljava. Sebe progoni nekad do manastirskih dveri, nekad do guste šume, nekad putevima Zaratustre, i možda sve do danas nije znao da je i na taj vrh, vrh svake vlasti na svetu došao ne da bi vladao. Već da bi cilj još davno zadan ostvario, pobedu odneo, sve lažno srušio, pretke osvetio. Pa tek kada na vrh dodje on u stvari pravi Mars postaje. Tek vlast, tek prava opasnost i jedini pravi pravcati izazov u njemu bude hrabrost, a hrabrost snagu. Pa bilo da je Eliot Nes ili Al Kapone, Betmen ili Džoker, bilo da je Zaratustra ili Rastko Nemanjić ili Oskar Šindler i general SSovac Amon, ili Banović Strahinja – što svakako jeste, u ovom čoveku su uvek oba ta lika, kao u onim filmovima u kojima imamo jednog dobrog i jednog lošeg momka, dobar je najčešće neki pandur ili detektiv, ali već posle 20 minuta vama se obojica svidjaju, obojica imaju nešto vredno privrženosti, nešto vredno divljenja – kao u kultnom filmu “Heat” sa Al Pacinom i De Nirom, ili u “Killeru” John Woo-a. Jer, ko danas u ovom cirkuskom vremenu “demokratije” razume Marsa? Marsa i njegovu snagu, njegovu hrabrost, njegovo oduševljenje ratom, borbom zbog stava i principa u koje veruje? Niko! A Mars u Jarcu je od svih Marseva, najjača personifikacija onoga što Mars Jeste. Njegovo otelotvorenje, njegova materijalizacija. To je pobeda svih kupola i krovova sa šiljcima koje upiru i prkose nebesima. To je The Game of Thrones. To je The Lord of the Rings. I svaki junak iz tih knjiga. Svaki predak takav nesalomiv i rešen u genima svakog čoveka koji Marsa ovde položenog ima. Pa bio on pekar ili prodavac, kad tad će zaigrati ulogu svog života u kome čist Mars postaje, kao što se to desilo i glumcu gotovo nežnog lica, Žarku Lauševiću koji Marsa baš ovde ima postavljenog.
To je prezir spram svake lakoće. Lakoća najčešće kod ovih likova vodi u destrukciju i pad, jer je čovek ovde sklon padu ako se sam nije vremenom dizao na noge i postajao sve čvršći. Ako nisu godine uradile to, neg’ mu se “posrećilo” preko noći – pad je siguran. I onda tek nakon pada, nakon zatvora, mraka poroka, bankrota, gubljenja svega – vere, smisla, tek tada se Mars ovde radja. Kada ostane sam i naježi se od slabosti koja u ljudima i svetu živi.
To je muškarac koji živi u arhetipu svake žene na svetu. Onaj koga je svaka sanjala, i kakvog je želela za sebe dok nije odustala prihvatajući neku bledju kopiju, nešto manje jako i hrabro. Ali san o otmici nikad ne umire. To je muškarac koji će svakome od vas oteti ženu samo ako bude hteo. Jer svaka žena ga od svog postanka sanja.

Sta ces, niko nije savrsen :D

Ono sto sam primjetio kod tih JArceva sa Mjesecom u VAgi, je da gotovo svi ( bez obzira jesu li javne licnosti ili ne) imaju svijetle oci, mada je generalno Jarac zimski " skandinavnski" znak( iako se sazvjezdje JArca nalazi na Jugu) pa jedno 70 % JArceva koje poznajem imaju takodjer svijetle oci, bez obzira na natalnu kartu( u mene nisu)

Gibson mi je osim u " smrtnonosnom oruzju" kao glumac " legao" i u ovom filmu , u kojem glumi i ova nenadmasna Strijelica( za mene nmbr 1 za sva vremena)

A kada ne bi imao uvide u natalne karte, samo na osnovu Sunca, ovaj covjek bi za mene bio najtipicniji moguci " JArac" ( iako mu je u JArcu samo Sunce :D)

Ovaj put sa Lavicom u filmu

Slazem se Tina Turner je neponovljiva (Strelac-Lav)
U "Smrtonosnom oruzju" glumi Danny Glover(Rak) pa film drzi paznju zbog hemije Mel (Jarac) i Danny (Rak),plus zvuk saxofona u pozadini i "Im too old for this shit"
0:22
Meni se svidja kako je napravio "Apocalypto" .Pogotovo druga polovina filma kad oni love njega pa se onda okrenu uloge i on lovi njih

Mars u Jarcu su radoholicari, najbolje da se fokusiraju na posao.
Najbrzi covjek na planeti svih vremena,Usain Bolt ima MArs u Jarcu, prije njega najbrzi bio Asafa Powel, takodjer MArs u JArcu.
Kada je Mars u znaku JArca, takva pozicija predstavlja borbu protiv drzavnog aparata, vrlo cesto sam protiv svih ( Seselj ili Ceda Jovanovic), protiv bilo kakve vrste autoriteta, i samo takva opasnost, borba oko vlasti ( ne trivijalnosti zato sto mu je neko svirnuo na semaforu, ili ga je neko krivo pogledao) u njemu budi hrabrost, tj oni najvisi ciljevi.
Inace mrzim da radim.

Poslednja izmena:
Ma....uh!
ZAšto nigde ne napišete da svakoj ženi koja petlja sa muškim jarcem treba spomenik za života podići! :lol:
Oni nisu za osetljive žene, imam osećaj da bi provodili tiraniju samo da mogu.
nije ni čudo kad vidim ko je sve rođen u tom znaku...
Ne shvatite negativno, kroz šalu naglašavam vrlo nezgodnu povremenu njihovu crtu...

Muskarci Jarcevi ako rano u zivotu skapiraju sta hoce su dobri za nesto stabilno. ali sa njima se zena ne pita nesto mnogo, vise koliko se uklapa u tu njihovu zamisljenu viziju zivota ka kome streme.
Edipovci su cesto, iako se to vezuje za Rakove, po meni su oba tu negde.
Mozda zbog dostojanstva Meseca.

Muskarci Jarcevi ako rano u zivotu skapiraju sta hoce su dobri za nesto stabilno. ali sa njima se zena ne pita nesto mnogo, vise koliko se uklapa u tu njihovu zamisljenu viziju zivota ka kome streme.
Edipovci su cesto, iako se to vezuje za Rakove, po meni su oba tu negde.
Mozda zbog dostojanstva Meseca.

Ma ne znam zbog čega, ali su nekad teški kao crna zemlja. Muški. Pa ti to da pustiš...kupio bi se posle po podu.
Ali mene nervira i to što npr ujutro smak sveta...popodne kao da ništa nije bilo.
Ma nemoj...? E neće da može-
nego neću da budem zločesta ali nekad bih ga namerno pustila da vidim dokle je u stanju da ide u tom...uh...ma uh!
Davno je sestra mog jarca nama rekla "Udarila kosa na brus".
neću više, kvarim lepo raspoloženje :sad2:

Adastra i Baudrillard su pravi pripadnici svog znaka Jarca. Oni su mi najdraži Jarčevi na PDF-u.
Bez obzira na tranzite Saturna kroz znak Jarca, neki Jarčevi nikako ne pokazuju pojačanu Saturnovsku aktivnost. A tranzit nije nimalo naivan za znak Jarca.
A od svih ljudi sa MArsom u JArcu koje sam ovde video, jedino je Truman najdosledniji toj poziciji i usko povezan sa tradicionalnijim, klasičnijim vrednostima i nekoj generalnoj idili kulturiška sveta.

Mars u Jarcu koristi druge ljude kao svoj štit. To je princip borbe Marsa u Jarcu.

Ali da se vratimo na ono što je dosta interesantnije, tranzit Saturna kroz znak Jarca. To je ono ''neka sila me drmusa'' efekat. :mrgreen:
Mada, možda generalno Jarčevi mogu da najbolje definišu kako deluje ovaj tranzit Saturna kroz znak Jarca.

Prvi težak period počinje već 19. decembra 2017. godine, a trajaće sve do 21. marta 2020. godine.
Drugi i mnogo teži period će biti tokom 1. jula 2020. godine pa sve do sredine decembra 2020. godine.

Možda bi Jarčevi mogli da prokomentarišu sam ulazak Saturna u znak Jarca kao i koje su se bitne promene dogodile u njihovim životima baš tokom perioda decembra 2017. naspram januara 2018. godine.

Aaaa, da, čika zuuuuuubaaaaaa :mrgreen::mrgreen: :hahaha:

Mojim Jarčevima su to najgore fobije. Pogotovo MArs u JArcu kada čuje mašinicu. :mrgreen:

Nije Mars u Škorpiji blizu VI kod mene. Saturn je definitivno zadužen za moju VI. Ne bih voleo da imam Mars u VI pa da se nerviram oko posla. :mrgreen: Da mi se digne pritisak i šlog na poslu, no ty.

Ma ne znam zbog čega, ali su nekad teški kao crna zemlja. Muški. Pa ti to da pustiš...kupio bi se posle po podu.
Ali mene nervira i to što npr ujutro smak sveta...popodne kao da ništa nije bilo.
Ma nemoj...? E neće da može-
nego neću da budem zločesta ali nekad bih ga namerno pustila da vidim dokle je u stanju da ide u tom...uh...ma uh!
Davno je sestra mog jarca nama rekla "Udarila kosa na brus".
neću više, kvarim lepo raspoloženje :sad2:
A ti si predpostavljam neka emotivna RAcica ? :D I na osnovu poznanstva sa kolikom brojem JArceva si dosla do takvog zakljucka? :D
Sunce u Jarcu( zavisno od kuce,aspekata koje pravi, naravno) najcesce nije sklono pravljenju bilo kakvog kompromisa u bilo kojjem smislu, ako bi taj kompromis znacio da ce na taj nacin taj neki Jarac izgubiti " sebe", tj neke svoje ustaljene obrazce ponasanja, svoje od ranije stecene stavove i principe u koje vjeruje, bilo da se radi o poslovnom , emotivnom itd zivotu.
Ali samo Sunce pri odnosu bilo kojeg muskarca, bilo kojeg znaka prema zenama moze ali i ne mora da igra bitniju ulogu.Npr neki tip JArca kojem je u karti istaknut taj " stravstveni" segment pri odabiru partnerke, neka konjukcija MA0Ve, trigon ili sextil MA i Ve( ja slucajno imam egzaktni sextil egzaltiranog Marsa u 1 polju i egzaltitrane Venere u Ribama u 2 polju) nece odustati od ukorijenjenog ( od malih nogu) trazenja iskljucivo onih djevojaka,a kasnije zena, prema kojima osjeca ogroman stepen zaljubljenosti, kasnije strasti, pa kod takvih ajrceva, ako nema obostranog ogromnog fizickog privlacenja, uzalud sve ostalo, radije ce 3 zivota provesti u samoci nego da odustane od samoga sebe.
Znaci nije od onih osoba koji ista rade " reda radi", koji u veze ulaze tek toliko da bi ispunili drustvene norme, da bi komsije rekle kako su " kompletne licnosti" i da bi se pikalo da eto i oni imaju bilo koga.Meni se npr takvi ljudi koji zive za misljenje drugih ljudi,a ne za sebe gade, tj ne cijenim ih.Znaci JArac nikada nissta ne radi " reda radi", ili jesi ili nisi, nema sredine.
E sada sukladno originalnosti natalne karte svakoga od nas, takvih primjera koji si ti navela, mozes naci medju Suncevim predstavnicima bilo kojeg znaka.
Prije Mjesec dana, drug Ovan prebija svoju dugogodisnju djevojku (preda mnom), zato sto je meni ( kod njega u kuci) donijela sok, a njemu nije.Mislim ono, ja gost, valjda je red da ja budem posluzen, on moze u svojoj kuci da se posluzi kad hoce, ali ljubomorni, posesivni Ovan nije mogao da zadrzi bijes, i da nije bilo mene, ne znam sta bi joj uradio.NAkon pola sata su se poceli ljubiti, kao da nista nije bilo, i onda shvatih da je to njihov nacin zivota, uobicajena praksa u kojoj zapravo obostrano uzivaju:D Ali ja znam nekih drugioh Ovnova koji to nikada ne bi uradili, znaci treba pogleadti citavu kartu. Generalnio muskarci koji imaju slabo postavljene MArseve ( RAk, VAga, Bik) znaju da budu jako agresivni prema zenama, tj njihovio MArsevi ispoljavaju svoje lose osobine, nema tu mnogo dostojanstva.TAj moj drug Ovan ima MArs u RAku u kvadratu sa Mjesecom u VAgi.

Ovom tipu JArca poput mene predstavlja strasno gubljenje vremena(a ni jedan JArac ne voli da gubi Vrijeme, Vrijeme nam je svetinja) na djevojke ili zene koje bi me dovodile u situaciju da prema njoj budem tiranin, da ja nju silom kreiram prema nekim svojim zeljama, pa na taj nacin bi prestao da postujem sam sebe, ko je bilo koja zena, koja ce mene natjerati da se ja na bilo koji nacin sekiram oko nje, da meni bude stalo da nju mijenjam, ma ako nisi to sto trazim od tebe, sretno ti bilo, dovidjento :D

Nego upravo zene kojima nedostaje veci stepen paznje nekog JArca( ili bilo kojeg znaka) tripuju i na indirektan nacin sebe prikazuju u " bitnom" svjetlu, kao neki eto muskarac zelio totalno da ih podcini sebi.Ovom JArcu, kao sto ti rekoh, ili jesi ili nisi, nema sredine ;)

Back