Јапан - планетарна трагедија

N
Ne bih nikad slala pare. Tj uplaćivala na žiro račun Crvenog krsta Srbije ili bilo koga.
To sigurno neće završiti gde treba.
A ako bi vodu koju ljudi poklone umesto da pošalju tamo davali Miškoviću i ostalim lopužama da je ponovo valjaju, onda stvarno nemam reči

најбоље би било организовати места за прикупљање помоћи обичних грађана, па ко шта донесе, шатори, вода, маске, конзервирана храна...
најсигурније да јапанска амбасада пошаље своје људе, јапанце, у те центре за скупљање помоћи.
то би много помогло да људи поверују да ће помоћ стварно и стићи у јапан

N
Ne bih nikad slala pare. Tj uplaćivala na žiro račun Crvenog krsta Srbije ili bilo koga.
To sigurno neće završiti gde treba.
A ako bi vodu koju ljudi poklone umesto da pošalju tamo davali Miškoviću i ostalim lopužama da je ponovo valjaju, onda stvarno nemam reči

Ne, ne dam lopovima ni dinara ! Konkretno hoću da pomognem...kupovinom vode, konzervirane hrane,...koliko mogu.
Kad je Rebrača mogla da pokrade pare za lekove svog naroda, što ne bi neko pokrao pare za Japance ?

најбоље би било организовати места за прикупљање помоћи обичних грађана, па ко шта донесе, шатори, вода, маске, конзервирана храна...
најсигурније да јапанска амбасада пошаље своје људе, јапанце, у те центре за скупљање помоћи.
то би много помогло да људи поверују да ће помоћ стварно и стићи у јапан
Ajde, piši Djilasu na onaj Sunčajin sajt..:rtfm:
Daj da ga zatrpamo mejlovima, možda se i pokrene nešto.

SP_A0885-1.jpg

Ne, ne dam lopovima ni dinara ! Konkretno hoću da pomognem...kupovinom vode, konzervirane hrane,...koliko mogu.
Kad je Rebrača mogla da pokrade pare za lekove svog naroda, što ne bi neko pokrao pare za Japance ?
Ajde, piši Djilasu na onaj Sunčajin sajt..:rtfm:
Daj da ga zatrpamo mejlovima, možda se i pokrene nešto.
Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku Prisoner.

Voda im je sad najpotrebnija !

Pa gde da dam tu vodu?

Nadovezao bih se s' necim na temu.

Kada sam radio nesto pri nekoj firmi,svojevremeno mi je prisao jedan covek sa malo jacim mestom u toj firmi,naravno nije mi prisao bezveze znali smo se,i ponudio mi covek kombinaciju kao oduzivanje za ranije mu ucinjenu uslugu s moje strane:da mi sredi da se stavi na ulasku u firmu kutijica crvenog krsta,ona sto mozete videti u Mc-u i slicnim objektima,i da sam kesh uzimam ja,tada sam i skontao gde idu sve te pare.......iako nisam gadljiv na raznorazne kombinacije sto se novca tice,zgrozio sam se i vise nikada ne stavljam "priloge" u kutijice crvenog krsta.......:roll:

Ne znam sto sam ovo ispricao ali ne moze da shkodi:mrgreen:

Tako da,dao bih direktno nekome za koga znam da ce proslediti Japancima.

Pa gde da dam tu vodu?

Nadovezao bih se s' necim na temu.

Kada sam radio nesto pri nekoj firmi,svojevremeno mi je prisao jedan covek sa malo jacim mestom u toj firmi,naravno nije mi prisao bezveze znali smo se,i ponudio mi covek kombinaciju kao oduzivanje za ranije mu ucinjenu uslugu s moje strane:da mi sredi da se stavi na ulasku u firmu kutijica crvenog krsta,ona sto mozete videti u Mc-u i slicnim objektima,i da sam kesh uzimam ja,tada sam i skontao gde idu sve te pare.......iako nisam gadljiv na raznorazne kombinacije sto se novca tice,zgrozio sam se i vise nikada ne stavljam "priloge" u kutijice crvenog krsta.......:roll:

Ne znam sto sam ovo ispricao ali ne moze da shkodi:mrgreen:

Tako da,dao bih direktno nekome za koga znam da ce proslediti Japancima.

O tome pričamo Sunčaja i ja.....Ako damo lovu, pokrašće je...ako kupimo flaše vode...neće valjda vodu da nam pokradu ???...
Flaša od 1,5 lit. vode ipak je jevtinija od konzervirane hrane, za toliko ima svako u džepu...lako bi se skupila, i brzo, veća količina vode...

A, zbog mesta prikupljanja treba da pišemo Djilasu...On može da urgira kod vlasnika većih marketa da se pored kasa obezbedi mesto za odlaganje kupljene vode...Odatle će Japanci da je preuzmimaju i šalju narodu.

O tome pričamo Sunčaja i ja.....Ako damo lovu, pokrašće je...ako kupimo flaše vode...neće valjda vodu da nam pokradu ???...
Flaša od 1,5 lit. vode ipak je jevtinija od konzervirane hrane, za toliko ima svako u džepu...lako bi se skupila, i brzo, veća količina vode...

A, zbog mesta prikupljanja treba da pišemo Djilasu...On može da urgira kod vlasnika većih marketa da se pored kasa obezbedi mesto za odlaganje kupljene vode...Odatle će Japanci da je preuzmimaju i šalju narodu.

Dal si ti luda,pa on trenutno i smislja na koju foru da namami narod da negde nesto "odlozi".

Kakav djilas,dinkic,megasegahiper marketi,nesto sto je povezano sa ambasadom,neka direktno japanska organizacija tako nesto,ako cujem da onaj koji prosledjuje progovori Srpski nista od pomoci:mrgreen:

:ok::ok::ok:

Ajde narode da učinimo nešto konkretno..da nas ne bude sramota kad udjemo u ove lepe buseve..!

Flaša vode nije skupa...30 -tak dinara....svako od nas po flašu...i za par dana milion- dva litara vode unesrećenom narodu !
Za nas malo, za njih - život !

Svaka cast za predlog :ok:, to sam i ja ovih dana pominjala svojim prijateljima, bar to svako moze :ok:

Какав "блентави новинар"???

Нуклеарни инцидент у Јапану неће се осетити у Србији

БЕОГРАД – Последице нуклеарног инцидента у Јапану неће се осетити у Србији, али ће Институт за нуклеарне науке у Винчи, без обзира на то, свакодневно пратити стање у ваздуху у држави, речено је у том Институту.

Према речима научног сарадника Института у Винчи Илије Плећаша, не треба очекивати да ће радиоактивне честице из Јапана стићи до Србије.

„Могуће је да ћемо открити неке трагове, као што смо открили трагове индијског тестирања нуклеарне бомбе пре 40 година, али нема опасности да ће то узроковати повећање нивоа радиоактивности у ваздуху у Србији”, казао је Плећаш.

Експлозија у реакторским зградама јапанске нуклеарне електране Фукушима је зиазвала ванредне мере у тој земљи погођеној разорним земљотресом, цунамијем и ерупцијом вулкана.

„Експлозије у нуклеарној електрани нису последица земљотреса и уздрмавања електрана већ цунамија, који је поплавио моторе пумпи за хлађење нуклеарне електране”, рекао је Плећаш.

Он је одбацио могућност понављања „чернобиљског сценарија”, када се у том тада совјетском граду 1986. године десила нуклеарна катастрофа чије су се последице осетиле широм Европе, те и у Југославији.
„Срећа је што нуклеарна електрана у Фукушими нема исти модератор од графита као чернобиљска, због чега у атмосферу нису отишле радиоактивне честице већ пара”, објаснио је Плећаш и додао да, упркос том инциденту, будућност и даље види као „нуклеарну будућност”.
„Сигурно је да ће догађај у Јапану успорити 'ренесансу' нуклеарних електрана, али и даље сматрам да је једина будућност - нуклеарна будућност”, казао је Плећаш.

Плећаш је додао да у региону од 400 километара од граница Србије постоји 20 атомских централа.
„Словачка, Чешка, Мађарска, Бугарска, Румунија...све те земље поседују нуклеарне електране. Радиоактивне честице би из Бугарске у случају квара дошле у Србију за 15 минута.”
Према његовим речима, изградња нуклеарне електране у Србији је немогућа због високе цене и мораторијума на изградњу нуклеарки.
„Требало би укинути мораторијум и школовати стручњаке који би знали како да поступају у ситуацијама изазваним евентуалним кваровима у нуклеарним електранама. То је најмање што можемо тренутно урадити”, оценио је Плећаш.

Бета
објављено: 14/03/2011

Мито молим те не паничи! Мани те "стручњаке", сети се прошле године како нас је онај "стручњак" др Кон убеђивао како ће се разболети више милиона грађана Србије од свињског грипа и како је неопходно да се вакцинишемо! И шта је било?! Бацили су паре на вакцине, да би неко стрпао провизију у свој џеп, а од грипа ни трага ни гласа. Сећам се једино да су овде на форуму на анкети жути гласали ЗА вакцину, а ми сви остали (нормални) ПРОТИВ.....:lol:

А ево и овог спота са Јутјуба и како изгледа једна млада жена након примљене вакцине против грипа. :confused:

Prilika za napredovanje studenata
Japanska ambasada raspisala konkurs za stipendiranje
Tanjug | 09. 02. 2011. - 12:20h

Ambasada Japana u Srbiji saopštila je danas da je raspisala konkurs za stipendiranje studenata japanologije, diplomskih i postdiplomskih studija, kao i nastavnika u osnovnim i srednjim školama, koje dodeljuje Ministarstvo obrazovanja, sporta, nauke i tehnologije (MEXT) Vlade Japana.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/234454/Japanska-ambasada-raspisala-konkurs-za-stipendiranje

Svaka cast za predlog :ok:, to sam i ja ovih dana pominjala svojim prijateljima, bar to svako moze :ok:
Stvarno bi mogli da se organizujemo da pomognemo tom napacenom narodu nebitno da li su oni nama pomagali ili ne (u ovom slucaju jesu)
ali treba pomoci.

Aj nas 3 barem da se nađemo... Nek drugi vode brigu o velikom bratu
DONACIJA FORUMAŠICA :)

Dal si ti luda,pa on trenutno i smislja na koju foru da namami narod da negde nesto "odlozi".

Kakav djilas,dinkic,megasegahiper marketi,nesto sto je povezano sa ambasadom,neka direktno japanska organizacija tako nesto,ako cujem da onaj koji prosledjuje progovori Srpski nista od pomoci:mrgreen:

:think: ...Možda ima i tu istine....Pa, šta da radimo, kako da obezbedimo mesto za prikupljanje pomoći? Kako da napravimo sami neki punkt?
Da se obratimo japanskoj ambasadi ?

Stvarno bi mogli da se organizujemo da pomognemo tom napacenom narodu :( nebitno da li su oni nama pomagali ili ne (u ovom slucaju jesu)
ali treba pomoci.

Jesu, i osećala bih se bedno da ne uradimo baš ništa.

Aj nas 3 barem da se nađemo... Nek drugi vode brigu o velikom bratu
DONACIJA FORUMAŠICA :)

Žene u akciji :cool:

Back