tu je sutina bila, da jevreji ne znaju kako se cita, a da mi ne mozemo da znamo bolje od njih;ми пишемо онако како ми читамо.
onda sam ja priznao da sam pogresio za poslednje h, koje jeste tiho, ne cuje se, pa reko', daj malo da istrazim, jer vec znamo za dva izvora, elohisticki i jahvisticki,
i brat bratu, jahvisti se trpjau na kvarno jer nama sansi da je Daniel- Real Name is DaniYAHel - to je silovanje jezika, nema sansi da se yah - deo od yahve [prva polovina sloga] ubaci na taj nacin...
jel sam ih ja terao da varaju? nisam! kako je vidim ovo je teska prevara i na silu ubacivanje yah[weh]...
onda sam nabasao na semitizme - sajt koji posteno pokazuje korene semitskih imena, jer je ideja da vidimo koja imena imaju na kraju EL, ODNOSNO IL, kao MIHAIL, TE DA PREKO IMENA DODJEMO DO NEKIH ODGOVORA.
to je el-ohisticki izvor jos od knjige POSTANJA, a ja pokusavam da saznam od kada datira JAHVISTICKI izvor [KAZU OD MOJSIJA, ali lazu, nemaju dokaz da ja koji jesam znaci JHVH], ali nailazim na prevaru, i naslino ubacivanje JAH, KAO KOD DANI-YAH-ELa.Једно од имена за Бога је Ел.
JEL TI VERUJES DA je DANIL, DANIEL, ILI DANILO, ORIGINALNO BIO DANIJEHEL???
Dakle, ja ne znam da li se razumemo, dva izvora - elohisticki i jahvisticki, ali se jahvisticki ubacuje na prevaru jos kod MOJSIJA. GDE SU DOKAZI da ja koji jesam znaci jhvh? jhvh ne znci nista, pa ne moze da znaci ni ''ja koji jesam''. PREVAROM SU UBACILI NA SILU KOD MOJSIJA, KNJ. IZLASKA 3,14 DA RECE JHVH, SLAGALI SU, KAO STO SU SLAGALI I DRUGDE, NPR. KOD DANIEL-A. DaniJEH-EL SU SLAGALI, IZMISLILI, NEMA NIKAVE LOGIKE da JEH[WE] nestane i ostane samo DANI-EL.
Poslednja izmena: