Ostavi se i fizike i americkih objasnjenja pa mi reci: Zasto se ὁ Ὢν dogmatski stavlja na Hristovim ikonama?
Ο ω Ν are the initials of He who is?
onaj koji jeste, u r edu, ali zasto se ta 3 slova nisu stavlhjala pre 1130 na ikonama? zastpo se tek tada uvode, ako ne zato da napfrave aluziju na 4 jhvh
opet ta tri grcka ne dokazuju da su 4 jevrejska isto skracenica.
pazi, grci su uveli skracenicu onoga koji jeste sa 3 slova za tri reci i to 1130 godine u egiptu imamo prvi slucaj, ranije ne
i sta su time dokazali?
ameri me nonstop maltretiraju sa svojim skracenicama, ja to ne mogu da povatam sve...
i sta sad, da uzmem i ja i pisem okj, svuda gde sam se poziva na obog koji jeste?
Slavljenje boga koga oci njegovi ne znaše se ogleda u onome koji jeste, beše i dolazi, a koji nije Onaj koji jeste (2. Mojsijeva 3,14), Bog Avramov, Isakov i Jakovljev, jer je to ime Njegovo doveka i spomen Njegov od kolena do kolena (kako i reče, 3,15), Bog Živih, jer su Njemu svi živi (Luka 20,38).
evo
... a koji nije OKJ
- I STA JA DOBIJAM TIME, OSIM STO SAM USTEDeoNA MASTILU?
da ne znaci OKJ JHVH? naravno da ne znaci
.zakjlucak - sifarnik ti ne vredi nista, bacci to djubre.
Ih be zemo. Sad ti i jedno slovo krivo. Samo bi da ratujes
pa ti vi vaseg jahvhu, jhvh skracujete za jedno slovo, brijete ga da skracenica ima samo tri reci, hahahaha, nebitno vam sto jhvh ne znaci nista, vi mastate da vam trebaju tri reci samo neka bue jhv
h, jhv, bacite posl. h slovo, pa da vidimo sta znaci JHV