- Poruka
- 77.429
Ti i dalje neshvataš da je jahve miks jhvh i adonaj
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Razumem, ali mi moramo da se odredimo prema starom zavetu, zakon i proroci koji su do JOVANA Krstitelja, i da nece nestati ni slovce dok se sve ne ispuni.Evo ti joca prezviter, njemu je bitnije da ubedi nekog da je Hrist jahve nego da sluša Hrista
miks-fiks, mislis mutljavina, magla,Ti i dalje neshvataš da je jahve miks jhvh i adonaj
pa tako se zove petoknjizje mojsijevo, ali ja adam i eva smo bili PRVI, I AKO JE HVH KOREN RECI ZA JHVH, TO ZNACI DA JHVH NIJE POSTOJAO, NEGO JE NEKO UZEO I PRILEPIO J slovo HVH-i, tj. Evi.Nema mnogo filozofije...Mojsije je izvor i za Elohim i za Javhe.
Pa ispunilo se i više te apsolutno ne obavezuje staro. Zato u pravoslavnim crkvama imaš posebno novi zavet da kupiš, što se mene tiče i u pravu su. Po meni i ne treba sz jer to nije hristova vera. Ako je Hristos bog, šta te briga šta mojsije kaže ili jezikilj, jeremija i ostala ekipa. Dakle u IME OCA SINA I SVETOG DUHA i OČE MOJ DA SE SVETI IME TVOJE.Razumem, ali mi moramo da se odredimo prema starom zavetu, zakon i proroci koji su do JOVANA Krstitelja, i da nece nestati ni slovce dok se sve ne ispuni.
Mlaćenje prazne slamemiks-fiks, mislis mutljavina, magla,
Adonaj ima znacenje, i mi smo lepo preveli GOSPOD,samo jos da vidimo sta znaci JHVH, J nakaceno na moju HVH? Znaci izmisli su JHVH tj. JHVH NIJE POSTOJAO PRE EVE, have, hvh?
pa tako se zove petoknjizje mojsijevo, ali ja adam i eva smo bili PRVI, I AKO JE HVH KOREN RECI ZA JHVH, TO ZNACI DA JHVH NIJE POSTOJAO, NEGO JE NEKO UZEO I PRILEPIO J slovo HVH-i, tj. Evi.
moram da ti kazem da gresis, ispunilo se JEDNIM DELOM, NA HRISTU, PA JE NASTAVILO DA SE ISPUNJAVA NA APOSTOLIMA, PA ... NEMA KRAJA ISPUNJAVANJU STAROZAVETNIH SVETIH PROROKA, SAMO STO SEKTE OCE DA IH ZAMENE SA SVOJIM LAZNIM, nadovezujuci se na plagijatora, pisca otkrivenja.Pa ispunilo se i više te apsolutno ne obavezuje staro. Zato u pravoslavnim crkvama imaš posebno novi zavet da kupiš, što se mene tiče i u pravu su. Po meni i ne treba sz jer to nije hristova vera. Ako je Hristos bog, šta te briga šta mojsije kaže ili jezikilj, jeremija i ostala ekipa.
Matej 5,19 | Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome. |
TO ŠTO SE ZAHARIJA OSTVARIO DELIMIČNO, ALI VIDIMO SA KOJOM PRECIZNOŠĆU, NE ZNAČI DA SE NEĆE OSTVARITI U POTPUNOSTI, JER GOSPOD REČE DA NEĆE NESTATI NI NAJMANJEG SLOVCA ILI TITLE DOK SE SVE NE ISPUNI (IZ ZAKONA KOJI ČINE PROROCI), A JA SE TRUDIM ŠTO VIŠE MOGU.
MATEJ 5,18 ... neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne crte iz Zakona, dok se sve ne zbude.
PO BILO KOM BIBLIJSKOM LEKSIKONU, PRAVOSLAVNOM, ILI KATOLIČKOM, TORA, TJ. ZAKON OZNAČAVA CEO STARI ZAVET, A NE SAMO PETOKNJIŽJE, A TO SHVATANJE JE, NARAVNO, NASLEDJENO OD JEVREJA.
TAJ KONTEKST HRISTOVIH REČI SU RAZUMELI HRIŠĆANI I U 1. VEKU (KAO NPR. 4. JEVANDJELJE 10,34 KOJE REFERIŠE NA PSALAM 82,6, ILI RIMLJANIMA 3,21 A sada se bez zakona javila pravda Božija, posvedočena od Zakona i Proroka, ILI PAK, 1. KORINĆANIMA 14,21 U Zakonu je napisano: tudjim jezicima i tudjim usnama govoriću ovome narodu, i ni tako me neće poslušati, govori Gospod, POSLANICI KOJA REFERIŠE NA ISAIJU 28,11).
a ja ti kazem kako jeste, na primer 50etnica, kada su kao plameni jezici se spustili [krstenje ognjem koje najavi krstitelj], i svi ispunjeni duhom svetim progovorise jezike - to je ispunjenje sz svetog proroka [KLIKNI NA NZ 1.KORINCANIMA ISPOD]Ni ne kažem da sam u pravu već moje mišljenje
znaci jahve je nastao od hava, eve? dodali jedno slovo, prvo J, EVI, HAVI, I NASTADE JHVH?
nije uopste lepo da pravite jahvu od moje HVH, ja ADAM vam kazem, nemoj da vas psujem.
verujem, ali onda lazu nudeci to objasnjenje za jhvh da je od hvh, a nema ko da im kaze da prestanu da lazu, i da siluju evu, jer su kasnije pali andjeli uzimali kceri ljudske, a moja eva je bila samo moja.Hava ili na našem Eva se piše חוה sa Het (ח) dok יהוה sa He (ה) , to nije isti koren.
Slovo Jod (י) je prefiks koji se dodaje hebrejskim glagolima u budućem vremenu trećeg lica jednine i množine za muški rod.
to eksplicitno imamo samo u knjizi otkrivenja, i nigde vise u nasem hriscanskom novom zavetu - koje je tvoje objasnjenje? koje je tvoje stanoviste uopste, kome ti pripadas?Na osnovu ovoga dobijamo יהוה ,koje znači bio jeste biće ili onaj koji je bio onaj koji jeste i onaj koji ce biti.
oblik koga/cega?הוה arhaični oblik za sadašnjost
ok, ali od kada se dodaje, sta kazes? da li i drugi semiti isto tako dodaju jod za musko 1. lice?Slovo Jod (י) je prefiks koji se dodaje hebrejskim glagolima u budućem vremenu trećeg lica jednine i množine za muški rod.
Yodh is originated from a pictograph of a “hand” that ultimately derives from Proto-Semitic *yad-. It may be related to the Egyptian hieroglyph of an “arm” or “hand”Slovo Jod (י) je prefiks koji se dodaje hebrejskim glagolima u budućem vremenu trećeg lica jednine i množine za muški rod.
Biblija - Jezekilj, glava 28
wwwyu.com › biblija
2 Sine čovečji, reci knezu tirskom: Ovako veli Gospod Gospod:
zapravo 3. lice. ja bih stvarno hteo da usvojim da mi jhvh bude 1. lice - buditie, ostanite u meni, kao i ja u vama - rece HRISTOS, ALI STO NE IDE, NE IDE, JHVH OSTAJE 3. LICE, HRISTOS JE 1. LICE I JEDINO, 3 LICE NAM NE TREBA, EVENTUALNO 2. LICE, JA ILI TI, VI, MI, DA SMO JEDNO [LICE], ALI ON I ONI NEKA SE GONE, JER NISU JEDNO SA NAMA.ok, ali od kada se dodaje, sta kazes? da li i drugi semiti isto tako dodaju jod za musko 1. lice?
ok, da sklonimo jotu, to jod, sta imamo? הוהיהוה sa He (ה) , to nije isti koren.
Slovo Jod (י)
Psalam 110,2 | Skiptar sile daje ti Gospod sa Siona: vladaj sred neprijatelja svojih. |
Ali cak i da vratimo veliko slovo u malo, ostaje moja poenta - ISUS VLADA, GOSPODARI.Adonai[edit]
The difference in interpretation between Jewish and Christian sources pivots on the translation of the Hebrew word אדני (Adonai) in verse 1. This is usually translated as "my master" or "my lord", thus rendering the verse as "The Lord spoke to my master". While Adonai is one of the names of God, throughout the Tanakh it refers to a human "master" or "lord".[11] Since David wrote this psalm in the third person, to be sung by the Levites in the Temple in Jerusalem, the Levites would be saying that "the Lord spoke to my master"—i.e. to David.[11]
However, the King James Version and many subsequent Christian translations[a] capitalize the second word "Lord", intending that it refers to Jesus.
TA REVERSNA LOGIKA, NAOPAKA,AvramIsakIzrael:
po mom shvatanju ovo je naopaka logika, jer znamo da semiti postoje od shema sto znaci ime
sale, diskutant avramisakizrael je najpozvaniji da nam razjasni, cekam/o njega,, a ove diletante pusti da idu svojim putemAl ga vam mozes zavuko i posle 3500 godina ne znate šta je jhvh![]()
Ja nisam vjernik nego magistar komparativnih mitologija a ti si trol kojem dopusteno zavlaciti jinglovima i frazama ovde.Al ga vam mozes zavuko i posle 3500 godina ne znate šta je jhvh![]()
Keve tiJa nisam vjernik nego magistar komparativnih mitologija a ti si trol kojem dopusteno zavlaciti jinglovima i frazama ovde.
Oćeš da se baviš jevrejskom mitologijom?sale, diskutant avramisakizrael je najpozvaniji da nam razjasni, cekam/o njega,, a ove diletante pusti da idu svojim putem
Nismo na trznici keve ti,budi covjek i pokazi da imas kicmu i odgovaraj na argumente no ignoriras jer.bi izgubio alatku za trolanje.Keve ti
Bavim se temom a ne tvojim zeljama.Oćeš da se baviš jevrejskom mitologijom?
Bolje da se baviš našom, divni običaji, ima lepa tema![]()
Ti si prepametan a i mrNismo na trznici keve ti,budi covjek i pokazi da imas kicmu i odgovaraj na argumente no ignoriras jer.bi izgubio alatku za trolanje.
Zatrolavas temu glupim upadicama.